Τερμα οι ΛυριτζοΟικονόμοι goldenboys

Πετυχημένοι δημοσιογράφοι που έφυγαν από την κρατική τηλεόραση για τα ιδιωτικά κανάλια συνήθως δεν πέτυχαν (π.χ. Σοφία Τσιλιγιάννη). Το κακό στην κρατική τηλεόραση δεν είναι οι υψηλές αμοιβές των σταρ, (καλώς ή κακώς χωρίς αυτούς δε βγαίνει ακροαματικότητα) είναι ο απίθανος αριθμός των υπαλλήλων, ο οποίος δεν έχει καμμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των καναλιών (κάπου είχα ακούσει για 4.000 εργαζομένους, το BBC έχει τριψήφιο αριθμό υπαλλήλων και θεωρούνται υπεράριθμοι).

Πετυχημένοι δημοσιογράφοι που έφυγαν από την κρατική τηλεόραση για τα ιδιωτικά κανάλια συνήθως δεν πέτυχαν (π.χ. Σοφία Τσιλιγιάννη). Το κακό στην κρατική τηλεόραση δεν είναι οι υψηλές αμοιβές των σταρ, (καλώς ή κακώς χωρίς αυτούς δε βγαίνει ακροαματικότητα) είναι ο απίθανος αριθμός των υπαλλήλων, ο οποίος δεν έχει καμμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των καναλιών (κάπου είχα ακούσει για 4.000 εργαζομένους, το BBC έχει τριψήφιο αριθμό υπαλλήλων και θεωρούνται υπεράριθμοι).

Το προσωπικό όλων των κρατικών καναλιών και ραδιοφώνων που μισθοδοτείται είναι κάπου κοντά στις....7000, την Κυριακή που πέρασα το διάβασα στην ιστοσελίδα εφημερίδας! Μιά ολόκληρη πολιτεία έλεγε το άρθρο! Το BBC δεν ξέρω πόσους έχει, σίγουρα πολύ λιγότερους για πολύ μεγαλύτερη χώρα και ακροαματικότητα και προφανώς θα έχει και εξωτερικά συνεργεία που δεν μισθοδοτούνται μόνιμα αλλά πληρώνονται όταν παράγουν κάτι που τους έχει ζητηθεί. Συνολικά με πολύ μικρότερο κόστος παράγει σαφώς μεγαλύτερο έργο, αλλά βέβαια οι Αγγλοι ...ποδοπατούν τον εργαζόμενο ενώ εμείς του φερόμαστε σαν...εγγλέζοι τζέντλεμεν!

Το προσωπικό όλων των κρατικών καναλιών και ραδιοφώνων που μισθοδοτείται είναι κάπου κοντά στις....7000, την Κυριακή που πέρασα το διάβασα στην ιστοσελίδα εφημερίδας! Μιά ολόκληρη πολιτεία έλεγε το άρθρο! Το BBC δεν ξέρω πόσους έχει, σίγουρα πολύ λιγότερους για πολύ μεγαλύτερη χώρα και ακροαματικότητα και προφανώς θα έχει και εξωτερικά συνεργεία που δεν μισθοδοτούνται μόνιμα αλλά πληρώνονται όταν παράγουν κάτι που τους έχει ζητηθεί. Συνολικά με πολύ μικρότερο κόστος παράγει σαφώς μεγαλύτερο έργο, αλλά βέβαια οι Αγγλοι ...ποδοπατούν τον εργαζόμενο ενώ εμείς του φερόμαστε σαν...εγγλέζοι τζέντλεμεν!

Το BBC απασχολει συνολικα 800 ατομα.

Οι συμβασιουχοι μονο της ΕΡΤ, ειναι 1400.

Απάντηση: Re: Τερμα οι ΛυριτζοΟικονόμοι goldenboys

Δεν ξέρω σε αριθμούς ποιος απασχολεί περισσότερους. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το BBC με τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια απασχολεί μόνο 800 άτομα. Μπορεί και να είναι έτσι αλλά αμφιβάλλω.

Αυτό που πάντα μου προξενεί εντύπωση είναι ότι σε εκπομπές της ΕΡΑ σπορ υπάρχει ο εκφωνητής (ή δύο), ο τεχνικός, ο ηχολήπτης, η γραμματεία, και ο υπέυθυνος για τις μουσικές επιλογές. Έλεος πια. Όλα να τα δεχθώ, αλλά και άτομο που επιλέγει τα τραγούδια-χαλί αθλητικής εκπομπής;

μήπως για να ξέρουμε τί λέμε, μπορείς να μας φέρεις μια πηγή (ή ο κος Ζαγγογιάννης) που να δείχνει ότι το BBC έχει πραγματικά τριψήφιο αριθμό εργαζομένων. Διότι εγώ ξέρω και μπορώ να φέρω πηγή που μιλά για πενταψήφιο αριθμό υπαλλήλων και μπροστά δεν υπάρχει το νούμερο 1 και μάλιστα χωρίς να υπολογίσουμε το νέο κανάλι BBC ALBA που απευθύνεται στους Σκωτσέζους (στα gaelic). Επίσης να λάβετε υπόψη ότι έγινε δραστική μείωση προσωπικού το 2008 κατά 1800 άτομα.

Επίσης γνωρίζω και μπορώ να σας φέρω πηγή που δείχνει πως όλοι οι διευθυντές έχουν (ή μάλλον είχαν μέχρι το 2008) αποδοχές από 300.000 λίρες και πλέον (ασχολίαστο από μέρους μου) ενώ οι αποδοχές του μέσου εργαζόμενου το 2005 ήταν 50.000 λίρες (χωρίς τους υπερπόντιους συνεργάτες του BBC RADIONEWS).

Το κόστος του BBC ανά νοικοκυριό ανέρχεται το 2009 σε 142,5 λίρες.

μήπως για να ξέρουμε τί λέμε, μπορείς να μας φέρεις μια πηγή (ή ο κος Ζαγγογιάννης) που να δείχνει ότι το BBC έχει πραγματικά τριψήφιο αριθμό εργαζομένων. Διότι εγώ ξέρω και μπορώ να φέρω πηγή που μιλά για πενταψήφιο αριθμό υπαλλήλων και μπροστά δεν υπάρχει το νούμερο 1 και μάλιστα χωρίς να υπολογίσουμε το νέο κανάλι BBC ALBA που απευθύνεται στους Σκωτσέζους (στα gaelic). Επίσης να λάβετε υπόψη ότι έγινε δραστική μείωση προσωπικού το 2008 κατά 1800 άτομα.

Επίσης γνωρίζω και μπορώ να σας φέρω πηγή που δείχνει πως όλοι οι διευθυντές έχουν (ή μάλλον είχαν μέχρι το 2008) αποδοχές από 300.000 λίρες και πλέον (ασχολίαστο από μέρους μου) ενώ οι αποδοχές του μέσου εργαζόμενου το 2005 ήταν 50.000 λίρες (χωρίς τους υπερπόντιους συνεργάτες του BBC RADIONEWS).

Μάλλον έχεις δίκιο, εδώ σε μιά παλιότερη είδηση του 2005 αναφέρονται 27.000 εργαζόμενοι στο BBC. Οπότε τα περί τριψήφιου αριθμού εργαζομένων είναι μάλλον ένας αστικός μύθος.

@Βλασίδης.όχι και κος Ζαγγογιάννης.Κώστας παρακαλώ.

Μάλλον έχεις δίκιο, εδώ σε μιά παλιότερη είδηση του 2005 αναφέρονται 27.000 εργαζόμενοι στο BBC. Οπότε τα περί τριψήφιου αριθμού εργαζομένων είναι μάλλον ένας αστικός μύθος.

@Βλασίδης.όχι και κος Ζαγγογιάννης.Κώστας παρακαλώ.

Βλάσης

Η πηγη μου ηταν το ΒΗΜΑ fm. Καποια απο τις πρωινες εκπομπες της προηγουμενης εβδομαδας.

Πιθανοτατα λανθασμενη ή εννοουσαν ενα συγκεκριμενο τμημα του BBC.

Με περιπου 50 ευρω ανα διμηνο, ενα ενδεικτικο κοστος για την ΕΡΤ ειναι 300 ευρω το χρονο. Περιπου τα διπλα.

edit:

Βασίλης

4,24 ευρώ το μήνα είναι το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ...

Τα υπόλοιπα είναι δημοτικά τέλη και φόρος ακίνητης περιουσίας...

Επειδή το θέμα με το BBC μας είχε απασχολήσει και εμάς στην ΕΡΤ, αυτό το οποίο ακούσαμε είναι ότι όντως οι οργανικές θέσεις στο BBC (αυτό που οι άγγλοι λένε public service) πρέπει να είναι κάτω από 1000. Από εκεί και πέρα σαφώς υπάρχουν πολλοί που δουλεύουν παγκόσμια για το BBC. 2000 άτομα είχαν πάει μόνο στο Πεκίνο προπερσυ. Αρκεί να δείτε το συνεργείο των εξωτερικών γυρισμάτων του TOP GEAR για να καταλάβετε γιατί όγκο εργαζομένων μιλάμε. Αλλά για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, να δούμε και τι ποιότητα βγάζουν όλοι αυτοί. (ΤΟΠ κατά την ταπεινή μου γνώμη).

Στην ΕΡΤ οι οργανικές θέσεις είναι κάτω από 10. Κυριολεκτώ. Πρόκειται για πολύ παλιους υπαλλήλους διοικητικούς που μπήκαν στην ΕΡΤ πριν το 1983 που έγινε Α.Ε. του ελληνικού δημοσιου. Οι υπόλοιποι είμαστε μισθωτοί αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου (οι λεγόμενοι μόνιμοι), ή συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ή έργου (οι έκτακτοι). Ακριβώς πόσοι είμαστε δεν το γνωρίζω. Νομίζω πως είμαστε συνολικά πάνω από 5000 υπάλληλοι. Το πόσοι χρειάζονται ειλικρινά δεν το γνωρίζω. Υπάρχουν υπηρεσίες που περισσεύουν και υπάρχουν και πόστα που λείπουν εργαζόμενοι. Όσο για την ποιότητα, επαφύεται στον πατριωτισμό και τον επαγγελματισμό του καθενός...

Όσο για την ποιότητα, επαφύεται στον πατριωτισμό και τον επαγγελματισμό του καθενός...

Να σχολιασω αυτο μιας και η ποσοστωση οπως και η πληρωση θεσεων ειναι κατι που δεν γνωριζω.

Η ποιοτητα που παραδιδουν (μιλω για τον μεσο ορο παντα) ειναι κατω απο αυτο που απαντας συνηθως σε Ευρωπαικα καναλια.

Δεν ειναι θεμα εξοπλισμου.
Δεν ειναι θεμα δυνατοτητων παραγωγης.
Ειναι θεμα ορεξης και αγαπης για την εργασια που κανεις. Δυστηχως στην ΕΡΤ εμαθαν για πολλα χρονια οτι αυτο που κανουν ειναι βιοπορισμος και απομακρυνθηκαν απο τον καλλιτεχνικο οριζοντα της εργασιας τους.

Το αντιμετωπιζουν περισσοτερο σαν δουλειά (ή δουλεία) και λιγοτερο σαν καλλιτεχνικη εργασια.

Και το κακό είναι ότι δύσκολα θα βρεθούν άτομα με ποιότητα τεχνικού όπως ο εκλιπών Θοδωρής Σφέτσας....

+1 για Πόπη. Λες να αναγκαστεί να φωτογραφηθεί σε κάνα Maxim τώρα που κλείσαν οι κάνουλες; :grandpa:

Μια χαρά σε βρίσκω, βέβαια είναι λίγο σε εφεδρεία, αλλά για MILF, είναι μια χαρά!:grandpa:

Απάντηση: Re: Τερμα οι ΛυριτζοΟικονόμοι goldenboys

Μια χαρά σε βρίσκω, βέβαια είναι λίγο σε εφεδρεία, αλλά για MILF, είναι μια χαρά!:grandpa:

Για εξήγησε μας το MILF βρε Σίμο..γιατι δεν αντελείβεν!!!!!!!:BDGBGDB55:

Να σχολιασω αυτο μιας και η ποσοστωση οπως και η πληρωση θεσεων ειναι κατι που δεν γνωριζω.

Η ποιοτητα που παραδιδουν (μιλω για τον μεσο ορο παντα) ειναι κατω απο αυτο που απαντας συνηθως σε Ευρωπαικα καναλια.

Δεν ειναι θεμα εξοπλισμου.
Δεν ειναι θεμα δυνατοτητων παραγωγης.
Ειναι θεμα ορεξης και αγαπης για την εργασια που κανεις. Δυστηχως στην ΕΡΤ εμαθαν για πολλα χρονια οτι αυτο που κανουν ειναι βιοπορισμος και απομακρυνθηκαν απο τον καλλιτεχνικο οριζοντα της εργασιας τους.

Το αντιμετωπιζουν περισσοτερο σαν δουλειά (ή δουλεία) και λιγοτερο σαν καλλιτεχνικη εργασια.

βέβαια στα μεγάλα γεγονότα δίνουν ρέστα και ποτέ δεν είχαμε παρατράγουδα για να μην πω ότι η δουλειά που παράγουν σε τέτοια γεγονότα είναι κλάσεις πάνω από αυτή που παράγουν π.χ. οι τεχνικοί του Αντένα.

βέβαια στα μεγάλα γεγονότα δίνουν ρέστα και ποτέ δεν είχαμε παρατράγουδα για να μην πω ότι η δουλειά που παράγουν σε τέτοια γεγονότα είναι κλάσεις πάνω από αυτή που παράγουν π.χ. οι τεχνικοί του Αντένα.

Εκει φαινεται οτι αν θελουν μπορουν Βλαση. Το θεμα ειναι ομως οτι γενικα δεν...

Για την μοστρα θα σκιστουν για την δουλεια στο συνολο της ομως δεν θα το κανουν.

Κι αυτο ειναι θεμα νοοτροπιας οχι ικανοτητων. Απο αυτες διαθετουμε.