Τερμα οι ΛυριτζοΟικονόμοι goldenboys

Παντως αν το προσωπικό του BBC ειναι 28000 άτομα και της ΕΡΤ 7000 η αναλογία είναι τετραπλάσια ενω σε πληθυσμό η Αγγλία είναι 7 πλάσια περιπου.
Εδω εμείς είχαμε μεχρι πρόσφατα και 75 άτομα προσωπικό σε...κανάλι φάντασμα, το Αγροτικό Κανάλι ή 4 Εποχές που δεν εξέπεμψε ποτε και το μόνο που έκαναν οι δημοσιογράφοι του ήταν να γυρίζουν κάποια βίντεο αγροτικού περιεχομένου και να τα δίνουν δωρεάν σε τοπικούς ιδιωτικούς σταθμούς! Θεωρητικά οι δηλώσεις της νεας κυβέρνησης ήταν ότι θα καταργηθεί το "καναλι", αλλά δεν έμαθα αν όντως καταργήθηκε και κυρίως...τι απέγιναν οι υπάλληλοι του!

Από όσο γνωρίζω δεν είναι κανάλι. Είναι υπηρεσία του Υπουργείου. Πρόκειται για την παλιά υπηρεσία κινηματογράφισης του υπουργείου Γεωργείας, με πολύ μεγάλο έργο στα 60's και τα 70's κυρίως εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Σε όλες τις γεωργικές σχολές στην Ελλάδα γινόταν οπτική αναπαράσταση των καλλιεργιών, χάρις αυτή την υπηρεσία. Αυτή την υπηρεσία την καταντήσανε μια υπηρεσία φάντασμα, που πολύ σωστά κλείνει.

Τώρα για την αναλογία του BBC με αυτή της ΕΡΤ, θα πρέπει να το δούμε και αλλιώς. Πόσα προγράμματα έχει το BBC και πόσα της ΕΡΤ σε Ραδιόφωνο, Τηλεόραση κλπ; Δεν είναι μόνο πόσος είναι ο πληθυσμός. Είναι και πόσοι χρειάζονται ανα πρόγραμμα εκπομπής. Και στην τελική ας το δούμε και αλλιώς. Πόσο χρεώνει η ΕΡΤ και πόσο το BBC. Πως χρεώνει η ΕΡΤ και πως το BBC. Κατά Μ.Ο. για την ΕΡΤ πληρώνουμε 50 ευρώ το χρόνο ανα οικιακό λογαριασμό κατανάλωσης ρεύματος. Βέβαια ΕΡΤ πληρώνουν μέχρι και οι νεκροί! Αυτό είναι ένα άλλο μελανό σημείο.

Όπως πολύ σωστά λες ΕΡΤ δεν είναι μόνο η ΕΤ1 και η ΝΕΤ, είναι 3+3 τηλεοπτικά κανάλια, και αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που καλύπτουν ολόκληρη την ελλάδα (ειδικά ακριτικές περιοχές) και κάνουν πρόγραμμα που δεν θα ακούσεις ποτέ σε ιδιωτικό σταθμό.

Πάντως ότι και να λένε, είναι προκλητικότατοι τέτοιοι μισθοί, εν μέσω τέτοιας οικονομικής κρίσης.

Αραγε πως πανε στην τηλεθεαση οι δημοσιογραφοι στην νεα στεγη του ΣΚΑΙ?

Και ποσο μας κοστιζουν οι αντικαταστατες τους ξερει κανεις ?

Όπως πολύ σωστά λες ΕΡΤ δεν είναι μόνο η ΕΤ1 και η ΝΕΤ, είναι 3+3 τηλεοπτικά κανάλια, και αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που καλύπτουν ολόκληρη την ελλάδα (ειδικά ακριτικές περιοχές) και κάνουν πρόγραμμα που δεν θα ακούσεις ποτέ σε ιδιωτικό σταθμό.

Μην ξεχνάμε δε ότι η κάθε Εθνική Ραδιοφωνία ανά τον κόσμο, οφείλει να έχει αξιόμαχα Μουσικά Σύνολα...

... δυστυχώς όταν γίνει εκκαθάριση στην ΕΡΤ (κάτι που πρέπει να γίνει όντως εδώ και χρόνια), ο πρώτος που θα την πληρώσει θα είναι οι άμοιροι έκτακτοι των συνόλων, που πληρώνονται με μισθούς της τάξεως των 600-700 ευρώ....

Last edited:
Αραγε πως πανε στην τηλεθεαση οι δημοσιογραφοι στην νεα στεγη του ΣΚΑΙ?

Και ποσο μας κοστιζουν οι αντικαταστατες τους ξερει κανεις ?

Εγω πάντως για την πρωινή σύντομη ενημέρωσή μου ...γύρισα πλέον στον ΣΚΑΙ αντί της ΝΕΤ (αλλά δεν ειμαι στο γκρουπ όσων έχουν μηχανακια τηλεθέασης....)

Μια χαρα εκπομπη ειναι και της ΝΕΤ. Εβλεπα και την εκπομπη της Τσαπανιδου αλλα το ιδιο καλη ειναι και του κρατικου καναλιου.

Οι πρωινοι δεν ξερω εκεινες τις ωρες ειμαι πνιγμενος. Παντως το παλαι ποτε διδυμο λυριτζοοικονομεων δεν το γουσταρα ποτε μου.

Ειρωνες,με κουτο χιουμορ και συνηθως στα ορια του μισογυνισμου.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΣΚΑΙ έκανε γερή επένδυση στην ενημέρωση της πρωϊνής ζώνης. Υποψιάζομαι ότι θα κινηθεί ακόμα πιο δυνατά και στις άλλες ζώνες με σκοπό να γίνει μια ιδιωτική ΝΕΤ. Θα έχει δηλαδή ειδήσεις -με δική του παραγωγή- και αρκετά αθλητικά. Για talk shows το κόβω χλωμό...

Στα του οίκου μας, η πρωινή εκπομπή θα μπορούσε να είναι λίγο πιο "τσιτωμένη" μιας και -με ευθύνη του Αρβανίτη κυρίως- σε κοιμίζει πιο εύκολα και από lexotanil. Η Μπιζόγλη είναι μια χαρά, ενώ έχει πολλή ωραία χροιά στη φωνή της. Η Σαράφογλου θα πάει εγγυημένα καλά λόγω Μιχόπουλου -αρχισυντάκτης. Αυτός "έφτιαξε" την Τσαπανίδου (Πόπη μού λείπεις πολύ), αυτός θα "φτιάξει" μια χαρά και την Σαράφογλου. Αντίθετα με τους πρωϊνούς, αυτή πρέπει λίγο να χαλαρώσει γιατί είναι τελείως στην τσίτα. Κατά τα άλλα καμία διαφορά στο πρόγραμμα.

Μια χαρα εκπομπη ειναι και της ΝΕΤ. Εβλεπα και την εκπομπη της Τσαπανιδου αλλα το ιδιο καλη ειναι και του κρατικου καναλιου.

Οι πρωινοι δεν ξερω εκεινες τις ωρες ειμαι πνιγμενος. Παντως το παλαι ποτε διδυμο λυριτζοοικονομεων δεν το γουσταρα ποτε μου.

Ειρωνες,με κουτο χιουμορ και συνηθως στα ορια του μισογυνισμου.

Εμένα μου αρέσουν γιατι κάνουν ενοχλητικές ερωτήσεις σε όλους, ακόμη και σ αυτούς που οι άλλοι συνήθως γλύφουν (πχ αγρότες, απεργούς κάθε είδους κλπ κλπ). Αυτός είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου, να μην παίρνει θέση ή να παίρνει για δημοσιογραφικούς λόγους πάντα αντίθετη θέση απο αυτόν που έχει απέναντί του...ο δικηγόρος του διαβόλου για να το πούμε αλλιώς..
Φυσικά οι απόψεις αυτές ειναι προσωπικές

Απάντηση: Re: Τερμα οι ΛυριτζοΟικονόμοι goldenboys

Εμένα μου αρέσουν γιατι κάνουν ενοχλητικές ερωτήσεις σε όλους, ακόμη και σ αυτούς που οι άλλοι συνήθως γλύφουν (πχ αγρότες, απεργούς κάθε είδους κλπ κλπ). Αυτός είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου, να μην παίρνει θέση ή να παίρνει για δημοσιογραφικούς λόγους πάντα αντίθετη θέση απο αυτόν που έχει απέναντί του...ο δικηγόρος του διαβόλου για να το πούμε αλλιώς..
Φυσικά οι απόψεις αυτές ειναι προσωπικές

Τώρα τα κάνουν αυτά....
Πρίν στην κρατική δε...γλείφαν καθόλου λές;:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Τερμα οι ΛυριτζοΟικονόμοι goldenboys

Τώρα τα κάνουν αυτά....
Πρίν στην κρατική δε...γλείφαν καθόλου λές;:BDGBGDB55:

Μα απο πριν τους παρακολουθούσα εγω!
Εκτός απο το λιγότερο ή καθόλου γλύψιμο (συγκριτικά και με τους άλλους πρωινάδες) είχαν και έχουν πολύ λιγότερο λαικισμό απο άλλους, πάντα κατα την προσωπική μου εκτίμηση.
Εβαλα πάντως και την ΝΕΤ κανα 2 πρωινά, η γυναίκα στέκεται αρκετά καλά, ο άντρας όμως σου δίνει την εντύπωση ότι προσπαθει συνέχεια να κλέψει την παράσταση (προφανώς είναι σχετικά άπειρος). Συνολικά δεν είναι κακοί και δεν μου φάνηκε να λαικίζουν κι αυτοί...

Re: Απάντηση: Re: Τερμα οι ΛυριτζοΟικονόμοι goldenboys

ο άντρας όμως σου δίνει την εντύπωση ότι προσπαθει συνέχεια να κλέψει την παράσταση (προφανώς είναι σχετικά άπειρος).

Αν μιλάμε για τον Αρβανίτη δεν είναι καθόλου άπειρος απλά έτσι ήταν το στυλ του πάντα.

:offtopic:
Υ.Γ. Επουσιώδης λεπτομέρεια: Είναι οπαδός του Απόλλωνα Σμύρνης

Τέλος του:offtopic: