Terminator 4 - Salvation

Απάντηση: Re: Terminator 4 - Salvation

Ρε συ Στελιο αφου σε χαλανε τι πας και τα βλεπεις ??

Στειλε απο εδω καμια προσκληση πουμαστε αλεξισφαιροι ....

ενημερωση αγαπητε ολα πρεπει να τα βλεπουμε

ακου λεει ...tetminator 4 ?
εγω εχω ακομη στο μυαλο μου εκεινο το κυνηγητο
με την μοτο απο το 2 !!!!!το βλεπω ξανα και ξανα

.

Απάντηση: Re: Terminator 4 - Salvation

"We're talking Catwoman writers and Charlie's Angles director here..." : Αυτή η ατάκα τα λέει όλα...

Δυστυχώς η ταινία είναι συνεχίζει τον κατηφορικό δρόμο του T3. Ναι μεν έχει εντυπωσιακές σκηνές δράσης, αλλά από υπόθεση μπάζει από παντού. Στο tomatometer πιάνει 33%, απολύτως δικαιολογημένα. Θα έλεγα να την περιμένετε σε bluray (για ενοικίαση μόνο, τέτοιες ταινίες δεν πρέπει να τις επικροτούμε και από πάνω) μόνο για να τεστάρετε το home cinema, και κυρίως το subwoofer, διότι αυτό του σινεμά (village φάληρο, Vmax) δεν μπορούσε να ακολουθήσει...

spoiler
Στο μέταξύ, η υπόθεση της ταινίας δείχνει να λειτουργεί ανεξάρτητα από την τηλεοπτική σειρά, όπου πχ ο Reese πολεμάει μαζί με τον αδερφό του, και όχι παρέα με ένα μικρό κοριτσάκι (wtf??? ένα παιδάκι που δεν μιλάει, δείχνει μελαγχολικό και ταλαιπωρημένο σε όλη την ταινία για να στεναχωρηθούμε για την κατάντια του, και φυσικά βοηθάει αποφασιστικά στην τελευταια μάχη... για όνομα, ακόμα εκεί έχουμε μείνει???:violent-smiley-030:) Αυτά, διότι είχα μία ελπίδα μήπως μπορέσει η ταινία να δώσει λίγη ώθηση στο franchise μπας και αποφασίζανε να ανανεώσουν τη σειρά για τρίτη σεζόν, αλλά δεν το βλέπω. Από τις αναμενόμενες αναφορές στις παλαιότερες ταινίες, μόνη ωραία λεπτομέρεια είναι η παρουσία του Schwarzenegger με τη φάτσα του '84. Για υπόλοιπες σεναριακές υπερβολές το παραπάνω λίνκ του Paul πιστεύω θα καλύψει τις περισσότερες τρύπες.
spoiler

Δεύτερο franchise sequel που με απογοητεύει μέσα σ'ένα μήνα. Τι γίνεται ρε γμτ στο hollywood, έχουν εκατομμύρια για πέταμα σε εφέ και ηθοποιούς, ένα σεναριογράφο της προκοπής δεν μπορούνε να προσλάβουνε?

Νομιζω ηταν καλυτερη απο το terminator 3.
Σιγουρα δεν ηταν αυτο που περιμεναμε αλλα δεν νομιζω οτι ηταν σουπα/μαπα.
Ελπιζω τα επομενα δυο να ειναι καλυτερα.

terminator_salvation.jpg

Όταν πριν από καιρο διαβασα τα ονοματα των σεναριογραφων αλλα και του σκηνοθέτη που ανέλαβαν τις τυχες του Τerminator salvation οι προσδοκιες μου αυτοματα μειώθηκαν …
Προσωπικά εχω απορήσει ακομα και από το Terminator 3 γιατι ο Cameron εχει αποστασιοποιηθεί τοσο πολύ από το δημιούργημα του και εχει αφήσει τις τυχες του σε άλλους να το βιάζουν χρονο με το χρονο…

Παρόλα αυτά το τελευταίο Terminator δεν θα το χαρακτήριζα κακο…
Ειχε αρκετά καλα στοιχεια και στα 2/3 της ταινίας με ειχε κολλήσει στην θεση μου περιμένοντας την κατάληξη που θα έδινε την ευκαιρία στη σειρα για μια ακομα συνεχεια που από οσο ξερω είναι στα άμεσα σχεδια των παραγωγών…
Όλα αυτά τα χρόνια από την πρωτη εισαγωγική σκηνη του πρώτου Terminator μεχρι ακομα και το Νο3 βλέπαμε η ακούγαμε τις περιγραφές των πρωταγωνιστών για την Μερα κρίσης…
Ε λοιπον η ωρα ηρθε… και πολύ σωστα ηρθε .
Ετσι βρήκα αρκετα ενδιαφέρον τις σκηνες από την πόλη του μέλλοντος που εχει υποστεί πλεον το κτύπημα από τον Skynet και την προσπάθεια επιβίωσης από το συνεχόμενο κυνήγι των εξολοθρευτών…
Σε αυτό το σημειο η υφη της ταινίας μοιαζει αρκετα με αυτή των ταινιων Mad Max με την διαφορά πως εδώ εχουμε να κανουμε με ποιο High-tech μέλλον.

Η εισαγωγή και η γνωριμία μας με τον αντι-terminator μεν μου προκάλεσε το ενδιαφέρον και μπορει ο ρολος να εδινε αβάντες για ακομα πιο action σκηνές αλλα έμενε η απορία μου για το ποια θα ηταν η κατάληξη και η χρησιμότητα του στο φιναλε,
Αχ αυτό το φιναλε…
Τελικα πολλα πράγματα χαλασαν στο τελευταίο μερος της ταινιας και σε αυτό μάλλον δεν μπορω να χρεώσω αδυναμια στο σκηνοθέτη οσο στο συγγραφικό δίδυμο ( που όμως κάποτε αυτοι οι δυο έγραψαν το σενάριο για το The Game) …
Η τελικές σκηνές ειχα πολλα κοινα σημεία με τις τελικές σκηνές του Terminator 2 αλλα στην κατηγορια Kακη Aπομίμηση , ενώ η αυτοθυσία για τον στρατιώτη Connor ολίγον χαζη .
Το τελικο σκηνικό σχεδον ιδιο με αυτό του Terminator 2 αν και εδώ ο χώρος θεωρητικά ηταν αλλος…
Το αιώνιο προβλημα που υπαρχει στις περισσότερες ταινιες - πως δηλαδή να τελειωσουμε κατι χωρις να το πασαλείψουμε - εμφανίστηκε και εδώ…
Η ειρωνεία είναι πως το Terminator 3 αν εχει να επιδείξει κάτι θετικο και γενικότερα λόγο ύπαρξης στην σειρα των ταινιών είναι το φιναλε του που έδωσε το σημα έναρξης για την ημερα κρίσης.
Εδώ αντιθέτως ο αρκετα καλος action κορμός της ταινιας γκρεμίστηκε από το πασάλειμμα του φιναλε που δανείστηκε άκομψα καποιες ιδεες απο το Terminator 2 και τα εκανε μούσκεμα με τις μηχανο-ανθρωπιστικές αυτοθυσίες ( ουτε στο Galactica δεν συμβαίνουν αυτα )

Ομοιότητες… Spoiler..

Η φωνη του Terminator που φωναζει τον John Connor μιμούμενος άλλη φωνη αμεσως παραπέμπει στα τερτίπια του Τ1000. ( και μάλιστα από ένα Terminator που δεν τον ειχαμε συνηθίσει σε αυτές τις λειτουργίες)

Το καυτό μέταλλο που χύνεται πανω στον εξολοθρευτή ( που λογικα θα επρεπε να τον λιώσει) και το παγωμα του μετα κοκαλώνοντας το όπως συνέβη με τον T1000.

Η ταινια δεν ειναι κακη αλλα πρέπει να την δουμε με άλλο ματι αφου ξεφεύγει από την συνηθισμένη γραμμή των ταινιών της σειρας.
Αυτό όμως είναι λογικο γιατι πλεον είμαστε στο μέλλον…
Πλεον δεν υπαρχει λόγος ύπαρξης του Terminator Αρνι ως πρωταγωνιστή αλλα κρίνεται αναγκαία η έκτατη εμφάνιση του πρώτου εξολοθρευτή ως ιστορική εικονα της σειράς ( και μακαρι να την δούμε στην επόμενη ταινια).
Επίσης δεν υπάρχει Σαρα Κονορ για να τρεχει προστατεύοντας τον Τζον , υπαρχει μονο ο πόλεμος και ένα τελος που μας εχει περιγραφεί εδώ και χρονια και που σε αυτό παιρνει μερος μονο ο John Connor.
Εμενα αυτό μου αρκει ..
Φτανει μονο η τελική έκβαση αυτης της ιστορίας να μην εξακολουθήσει με τα ιδια πασαλείμματα …

Για το ειδος της 6,5/10

Την είδα χτες σε ψηφιακή προβολή στα Odeon στη Θεσσαλονίκη. Η εικόνα είναι τέλεια, όσοι μπορείτε δείτε το εκεί, παρότι γενικά προτιμώ τα Ster και ο ήχος επίσης εντυπωσιακός. Στα της ταινίας: γενικά μου άρεσε, είχε καλή σκηνοθεσία και ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με καλές ερμηνείες και εφφέ. Είχε όντως κάποια σεναριακά κενά και με χάλασε λίγο το φινάλε, τη βαθμολογώ με 7,5.
Υ.Γ. Το Transformers 2 φαίνεται να τα σπάει πάντως...

Εμένα πάντως με ενθουσίασε, πέρασα ένα ευχάριστο 2ωρο και δε βλέπω την ώρα να τη δώ σε Blu-Ray. :award:

Πήγα για πρώτη φορά στα Kosmopolis στο Μαρούσι στην αίθουσα 9 να το δω, πραγματικά ο ήχος ήταν εντυπωσιακός, πρώτη φορά ευχαριστιέμαι τόσο πολύ τα εφέ σε μια ταινία.Δεν με νοιάζει τόσο η πλοκή της ταινίας.Πάντως στη συγκεκριμένη αίθουσα θα ξαναπάω, παρόλη την απόσταση που κάνω για να φθάσω μέχρι το Μαρούσι, τουλάχιστον πιάνουν τόπο τα 8,5 ευρώ.

Όταν κάποιος λέει για εφέ, ήχους, εικόνα και δεν ασχολείται με την ταινία την ίδια, μου θυμίζει το εξής σκηνικό:
Κανονίζει φίλος ραντεβού στα τυφλά για τον φίλο του.
Ρωτάει ο ενδιαφερόμενος:
_Είναι όμορφη? Έχει ωραίο σώμα?
_Είναι καλή κοπέλα.
_Έχει καλό χαρακτήρα.
_Δεν λέει ψέμματα.
_Έχει λεφτά.
_Είναι υπομονετική.
_Είναι καλή νοικοκυρά.
_Είναι ευγενική.
_Κατάλαβα, δεν βλέπεται με τίποτα!!!!

Δεν νομιζω οτι καποιος εδω μεσα ασχολειται ΜΟΝΟ με την εικονα και τον ηχο. Εαν η ταινια δεν βλεπεται, δεν σωζεται οσο καλο και αν ειναι το οπτιακουστικο αποτελεσμα.
Ομως ΑΝ μια ταινια βλεπεται, την απολαμβανεις πολυ περισσοτερο οταν οι συνθηκες ειναι ιδανικες (πχ σε εναν digital cinema) παρα στο αναλογικο σινεμαδακι της γειτονιας σου...
Simple as that.

Μια χαρα ταινια ειναι, λείπει το Punch βεβαια αλλα σε βαζει σε καλό κλίμα. Kαλυτερη απο το 3 πάντως...

Πληθώρα οπτικοακουστικών εφφέ δικαιώνει τεχνίκα τον πολυ καλο ήχο και η DIGITAL εικόνα (starcity) είναι άλλο πραγμα!!!!

Ναι, όμως μήπως πρέπει πλέον να προχωρήσουμε λίγο παραπέρα? Πότε είδατε τελευταία φορά blockbuster με χάλια εφέ και απαράδεκτο ήχο? Το πρώτο που διαβάζω στα reviews αντίστοιχων bluray είναι το πόσο αναφοράς είναι η εικόνα και ο ήχος. Κακά τα ψέματα, πλέον υπάρχουν τεχνικοί στη βιομηχανία του κινηματογράφου, οι οποίοι οπτικοακουστικά κάνουν παπάδες. Αυτό όμως είναι το ελάχιστο που μπορούμε να περιμένουμε ως θεατές/καταναλωτές. Το να σχολιάζουμε ως θετικά κάποια αυτονόητα πράγματα θεωρώ ότι μας αποσπά από το ζητούμενο. Ότι πχ ελάχιστα από τα blockbuster έχουν προχωρήσει πέρα από το επίπεδο του σόου/λούνα πάρκ/εντυπωσιακού θεάματος προς αυτού της έβδομης τέχνης.
Και δεν το θέτω σε επίπεδο φοβερής και τρομέρής δημιουργίας, απλά θα ήθελα όταν βλέπω μία ταινία που κόστισε τόσο να δημιουργηθεί, να μου αφήσει κάτι να συζητάω με την παρέα για κάμποσο καιρό μετά. Ο Terminator 2 ή το πρώτο Indiana Jones ας πούμε γιατί ακόμα βλέπονται ευχάριστα? Διότι περιείχαν σε σωστή αναλογία τα στοιχεία εφέ, δράσης, σεναρίου, σκηνοθεσίας και ερμηνιών. Κάτι το οποίο δεν συνέβη πχ με το Kingdom of the Crystal Scull, όπου προσωπικά βγήκα εξαιρετικά απογοητευμένος από το σινεμά. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση. Το να βγω από ένα φαστφουντάδικο και να πω ότι χόρτασα πλέον δεν είναι αρκετό. Θέλω και το φαγητό να είναι της προκοπής. Και σε μεγάλες ποσότητες, γιατί για γκουρμέ/μινιμάλ δόσεις υπάρχει και ο ευρωπαϊκός ή και ο ανεξάρτητος κινηματογράφος, αλλά δυστυχώς δε χορταίνει...

Ναι, όμως μήπως πρέπει πλέον να προχωρήσουμε λίγο παραπέρα? Πότε είδατε τελευταία φορά blockbuster με χάλια εφέ και απαράδεκτο ήχο? Το πρώτο που διαβάζω στα reviews αντίστοιχων bluray είναι το πόσο αναφοράς είναι η εικόνα και ο ήχος. Κακά τα ψέματα, πλέον υπάρχουν τεχνικοί στη βιομηχανία του κινηματογράφου, οι οποίοι οπτικοακουστικά κάνουν παπάδες. Αυτό όμως είναι το ελάχιστο που μπορούμε να περιμένουμε ως θεατές/καταναλωτές. Το να σχολιάζουμε ως θετικά κάποια αυτονόητα πράγματα θεωρώ ότι μας αποσπά από το ζητούμενο. Ότι πχ ελάχιστα από τα blockbuster έχουν προχωρήσει πέρα από το επίπεδο του σόου/λούνα πάρκ/εντυπωσιακού θεάματος προς αυτού της έβδομης τέχνης.
Και δεν το θέτω σε επίπεδο φοβερής και τρομέρής δημιουργίας, απλά θα ήθελα όταν βλέπω μία ταινία που κόστισε τόσο να δημιουργηθεί, να μου αφήσει κάτι να συζητάω με την παρέα για κάμποσο καιρό μετά. Ο Terminator 2 ή το πρώτο Indiana Jones ας πούμε γιατί ακόμα βλέπονται ευχάριστα? Διότι περιείχαν σε σωστή αναλογία τα στοιχεία εφέ, δράσης, σεναρίου, σκηνοθεσίας και ερμηνιών. Κάτι το οποίο δεν συνέβη πχ με το Kingdom of the Crystal Scull, όπου προσωπικά βγήκα εξαιρετικά απογοητευμένος από το σινεμά. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση. Το να βγω από ένα φαστφουντάδικο και να πω ότι χόρτασα πλέον δεν είναι αρκετό. Θέλω και το φαγητό να είναι της προκοπής. Και σε μεγάλες ποσότητες, γιατί για γκουρμέ/μινιμάλ δόσεις υπάρχει και ο ευρωπαϊκός ή και ο ανεξάρτητος κινηματογράφος, αλλά δυστυχώς δε χορταίνει...

Συμφωνω απολυτα! Το σεναριο πρωτα απο ολα..
Ομως, δεν παυει να ειναι στα υπερ μιας ταινιας, μια σοβαρη προσπαθεια στο τεχνικο κομματι..