Καλή φάση. Θες παραπάνω από μία για ένα σπίτι και το βράδυ τη φορτίζεις με φτηνότερο ρεύμα που δεν ισχύει για όσους έχουν κοινωνικό τιμολόγιο και είναι φτηνότερο γιατί το παράγουν εργοστάσια που καίνε λιγνίτη.
Είναι όντως επανάσταση γιατί παίρνεις προϊόν Made in the USA με ελάχιστα μικρότερο κόστος συμβατικής OPzS αντίστοιχης χωρετικότητας (οι OPzV είναι σημαντικά πιο ακριβές και αποτελούσαν μέχρι τώρα την ιδανικότερη λύση).
Ο μόνος περιορισμός είναι ότι το μοντέλο των 10 kWh ενεργειακής χωρετικότητας περιορίζεται στο να δίνει φορτίο μόνο μέχρι 2 kW, οπότε ξεχάστε φούρνους, δυνατά σίδερα, πιστολάκια κλπ. Βέβαια με χρήση δύο kit αυξάνεται αντίστοιχα και η ισχύς εξόδου.
Αυτό το έκαναν μόνο και μόνο για να πιάσουν τη λειτουργική ζωή των 10 ετών, όχι γιατί δεν θα μπορούσε ο συσσωρευτής να δώσει περισσότερα (ο χρόνος ζωής μειώνεται όσο αυξάνεις το ρυθμό που τραβάς ρεύμα από το συσσωρευτή).
Να δούμε πως θα απαντήσουν οι Κινέζοι...τι θα μπορέσουν να προσφέρουν ανταγωνιστικά...
Όσο αφορά την πλήρη αυτονόμηση Larry θα χρειαστείς σίγουρα αρκετά παραπάνω από 1 τέτοιο και χωρίς χρήση φούρνου (τα υπόλοιπα με συσκευές Α++ και πάνω πιάνονται ίσως και με 2 τέτοια).
Από καθαρά τεχνο-οικονομικούς όρους πάντως συνεχίζει να συμφέρει να βάλεις φωτοβολταϊκά και να πουλάς το ρεύμα στη ΔΕΗ (είτε με feed-in tariff είτε με net metering).
Ποιο φθηνότερο ρεύμα? Το νυχτερινό? Αυτό που δουλεύει όποτε θέλει? Αυτό που μία δουλεύει και μία δεν δουλεύει? Έχετε τσεκάρει τα ρολόγια σας?...
Φυσικά είναι περιβαλλοντικά καλύτερη μόνο τα πρώτα δέκα χρόνια. Μετά την πετάς που ακριβώς; Περιβαλλοντικό ισοζύγιο λέγεται και περιλαμβάνει από το πόσο επιβαρύνεται το περιβάλλον για την κατασκευή ενός πράγματος, τη χρήση του, το ποσοστό του σε μονάδες χρήσης (πόσα από δαύτα χρησιμοποιούνται δηλαδή) και το τι γίνεται μετά το τέλος της ζωής του.
...Αλλά μικρά εξοχικά, σπίτια σε χωριά, σπίτια μακριά από τον πολιτισμό,
με προσεκτική μελέτη, είναι εφικτά, χωρίς καν σύνδεση με τη ΔΕΗ -> και άρα αποφυγή όλων των τελών σύνδεσης παγίων κ.ο.κ.
Δε ξέρω φυσικά τι άλλα εμπόδια μπορεί να υπάρχουν γραφειοκρατικού τύπου για να μην έχεις σύνδεση καν με το δίκτυο.
Ναι, αλλά με 10.000 Ε (για τη όλη εγκατάσταση και συντήρηση), θα πλένεις τα ρούχα σου τσάμπα για 10 χρόνια... Ευκαιρία...![]()
Επειδή απόκτησα πρόσφατα αυτή την συνήθεια - κάθε βδομάδα θα ελέγξω τουλάχιστον μια φορά αν το νυχτερινό δουλεύει καλά (το ρολόι είναι 1 μέτρο απο σημείο απ'όπου περνάω πολλές φορές την ημέρα) και καθ'όλη την διάρκεια του χειμώνα μετρούσα την κατανάλωση ρεύματος που είχα για λόγους θέρμανσης , έτσι ωστε να κάνω τα κουμάντα μου σχετικά με το τι είδους θέρμανση με συμφέρει - μπορώ να πω οτι δεν διαπίστωσα κάποια στιγμή να μην δουλεύει.
Ενδεχομένως αν συμβαίνει σε εσένα, να έχει πρόβλημα ο μετρητής σου. Καλύτερα κάλεσε την δεη να τον αντικαταστήσει δωρεάν.
Μπααα... το πρώτο που θα πάρουν οι κλέφτες που θα μπουν στο σπίτι μετά τον Οκτώβριο, θα είναι η μπαταρία...
Kαι άν εχεις εγκαταστήσει φωτοβολταικά απ'έξω, θα είναι κράχτης απο μακριά...![]()
Αν είχα μόνο εγω το θέμα, ασφαλώς και δεν θα έγραφα ελαφρά τη καρδία κάτι τέτοιο. Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετά κρούσματα.
Σε εξοχική κατοικία με ηλιακό θερμοσίφωνο, μικρό ψυγείο και κουζίνα με φιάλη υγραερίου είναι ταμάμ.
Σε αυτή τη περίπτωση βέβαια έχεις μία μπαταρία που δουλεύει από ελάχιστα έως καθόλου για 8-9 μήνες το χρόνο και φορτίζει συνέχεια...
ΝΤαξ δεν υποσχέθηκαν λύση ασφάλειας κιόλας
Δεν δίνουν δώρο σκύλο...
Για να είμαστε δίκαιοι, αν ο όγκος βολεύει και το βάρος της μπαταρίας είναι κάτω απο πχ. 40-50 κιλά, μπορεί να υπάρχει εγκατάσταση στον τοίχο και η μπαταρία να μπαίνει κουμπωτή, άντε και με 2-3 μπουλόνια... Μια φορητή κατάσταση δηλαδή... Την βγάζεις απο το σπίτι και την πας στο εξοχικό. Στην επιστροφή την παίρνεις μαζί...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.