Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Test drive ματσόλας Neo tools.

https://youtu.be/hfigx3SaYA8

Κατόπιν λαϊκής απαίτησης για δοκιμή της ματσόλας σε μελαμίνη έφτιαξα το παρακάτω βίντεο.
Ο λόγος γίνεται γι αυτήν εδώ: http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?products_id=20243

Είναι γεμιστή με άμμο και βολεύει ωραία στο χέρι. Για τα 9 ευρώ που κοστίζει ειναι πολύ καλή και όπως βλέπετε δεν χρειάζεται πολλά χτυπήματα κατά την χρήση λόγω της "γέμισης".

*Κατάφερα να σπάσω την μελαμίνη στο τελευταίο χτύπημα!

Δισκάκι απο τα lidl μετά απο κοπή ψιλής λαμαρίνας.
DSC05186_zpsa10s5z9b.jpg
[/URL][/IMG]

ωραίος ευχαριστώ πολύ Νίκο :)

Περικαλώ μαντάμ.
Και όπως είδες φοράω και μάσκα και γυαλιά!!! :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ρε τρελλαμενε την αναπηδηση θελαμε να δουμε.
Αυτο υποτιθεται πως εξυπηρετουν αυτες εναντι των συμβατικων με λαστιχο.

Την βλέπεις καθαρά!

DSC05186_zpsa10s5z9b.jpg
[/URL][/IMG]

Αφού δεν έπαθες εσύ κάτι πάλι καλά.
Είναι μάπα τα συγκεκριμένα δισκάκια...

DSC05186_zpsa10s5z9b.jpg
[/URL][/IMG]

Αυτό το δισκάκι είναι αυτό που ήλθε με το εργαλείο ???
Έχει άλλους δίσκους κοπής μετάλλων η parkside. Εγώ χρησιμοποιώ για λεπτά κοψίματα και μαλακά μέταλλα τον PWSZ 125 C3 1.2mm πάχος και για πιο χοντρά τον 3,2mm πάχος. Δεν είναι αστέρια ...αλλά την δουλειά την κάνουν αν είσαι προσεκτικός. Και βέβαια από τιμή ...χώμα.

ναι αυτό που ήταν μαζί.
Δεν δικαιολογείται να γίνει έτσι.
Έβαλα ενα dronco inox τώρα να δω τι λέει.

Η συσκευή ακονίσματος τής Stanley μέ κωδικό 0-16-050,κάνει πολύ καλή δουλειά σέ δυό σκαρπέλα πού ακόνισα,διάβαζα στό net ότι η πέτρα φθείρεται γρήγορα,εγώ 2 σκαρπέλα ακόνισα καί κόβουν ξυράφι και η πέτρα δέν κατάλαβε τίποτα.Τό μόνο πού παρατήρησα είναι ότι ρουφάει τό λάδι λαίμαργα η πέτρα.
Τό ακονιστήρι γράφει από πίσω ότι λάμα πλάτους 4 mm η γωνία πρέπει νά είναι 35 μοίρες - 12,5 mm 30 μοίρες - 25 mm 25 μοίρες.
Αλλά μάλλον γιά σκαρπέλα stanley ίσως ισχύει αυτό,εγώ πού δοκίμασα ένα FF-Group 10 mm η σωστή γωνία πού πάτησε ήταν 35 μοίρες,καί ένα 20 mm 30 μοίρες.
Ξεβιδώνουμε τίς 2 βίδες συγκράτησης ,περνάμε μέσα τό σκαρπέλο με τήν λάμα όπως στίς φωτός,ανοίγουμε τό πλαστικό αυτάκι πού αναγράφει επάνω τίς μοίρες,ταιριάζουμε τήν άκρη τής λάμας στίς μοίρες πού θέλουμε νά ακονίσουμε,κλεινουμε το πλαστικό αυτάκι μέ τίς μοίρες και σφίγγουμε τίς 2 βίδες
Ρίχνουμε λίγο λάδι στήν πέτρα και ακονίζουμε μέ κίνηση,όπως τό δείχνη τό σχεδιάγραμα.

Ακολουθούν μερικές φωτό

akoni112.jpg

akoni111.jpg

akoni210.jpg

akoni310.jpg

akoni410.jpg

akoni510.jpg

akoni610.jpg

Η συσκευή ακονίσματος τής Stanley μέ κωδικό 0-16-050,κάνει πολύ καλή δουλειά σέ δυό σκαρπέλα πού ακόνισα,διάβαζα στό net ότι η πέτρα φθείρεται γρήγορα,εγώ 2 σκαρπέλα ακόνισα καί κόβουν ξυράφι και η πέτρα δέν κατάλαβε τίποτα.Τό μόνο πού παρατήρησα είναι ότι ρουφάει τό λάδι λαίμαργα η πέτρα.
Τό ακονιστήρι γράφει από πίσω ότι λάμα πλάτους 4 mm η γωνία πρέπει νά είναι 35 μοίρες - 12,5 mm 30 μοίρες - 25 mm 25 μοίρες.
Αλλά μάλλον γιά σκαρπέλα stanley ίσως ισχύει αυτό,εγώ πού δοκίμασα ένα FF-Group 10 mm η σωστή γωνία πού πάτησε ήταν 35 μοίρες,καί ένα 20 mm 30 μοίρες.
Ξεβιδώνουμε τίς 2 βίδες συγκράτησης ,περνάμε μέσα τό σκαρπέλι με τήν λάμα όπως στίς φωτός,και σφίγγουμε τίς 2 βίδες
Ρίχνουμε λίγο λάδι στήν πέτρα και ακονίζουμε μέ κίνηση εμπρός-πίσω,όπως τό δείχνη τό σχεδιάγραμα.
...

Κατατοπιστικότατος, ευχαριστούμε!

Είδα είδα. Πιάσε μάζεψε όμως κιόλας τριγύρω γιατί ξέρεις τι λένε ε; Ενα καθαρό εργαστήριο είναι ένα ασφαλές εργαστήριο αχαχαχαχαχ

όχι που θα μου γλίτωνες :rofl:

Σήμερα αυτό θα κάνω μην ανησυχείς. Μαντάρα έγινε με τα ξύλα γύρω γύρω...

αυτή που βλέπεις Νίκο, μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει να κόψεις.....:ADFADF1:

Χαχα. Μουστάκι δεν κόβω!!!

ναι αυτό που ήταν μαζί.
Δεν δικαιολογείται να γίνει έτσι.
Έβαλα ενα dronco inox τώρα να δω τι λέει.

Καμία σχέση θα το δεις. Ο dronco είναι σχεδόν άφθαρτος και θα το δεις.

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Παναγιωτη περιμενω την κριτικη για τον ξεχονδριστηρα με πολυ ενδιαφερον!Ακομα; :-))

Νίκο ακόμα είμαι στο ξεκαθάρισμα του χώρου του εργαστηρίου. Πάντως έκανα μερικές δοκιμές. Το αποτέλεσμα τέλειο. Πολύ άγριο παλετόξυλο το έβγαλε γυαλί. Ότι ακριβώς
χρειαζόμουν. Σ/Κ είναι να έρθουν ο Κυρ. και ο Βασίλης. Θα πρέπει να γράψουν και αυτοί τις εντυπώσεις τους. Υπομονή. Στο μαγαζί μου είπε πως έχει 6-7 τεμ. Τον βλέπω να ξεπουλάει...

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ωραια!!Σε ευχαριστω,εν αναμονη του φωτορεπορταζ!

Νίκο ξέκλεψα λίγο χρόνο και έκανα μια δοκιμή. Δεν διακρίνονται καλά οι διαφορές.

Εδώ το ξύλο είναι ανάγλυφο.
IMG_20160205_123821.jpg
IMG_20160205_124433.jpg
IMG_20160205_123810.jpg
IMG_20160205_124417.jpg