Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Βρε δε νομιζω να ειναι ικανο να φτασει το μακιτα ή ακομη και το parkside. Τοσο λογω nm, αλλα και μεγεθους μηχανισμου κρουσης.
Το να ερθει ο Νικος εδω, πιθανοτερο ειναι να μου ερθει ο obama...

Ρε πάρε τώρα τον Νίκο να έρθει με το δικό του καινούργιο GDR να κάνει το ίδιο να δούμε τι μηχανάκι αγόρασες και άν άξιζε η αγορά.

+1
Νεκτάριε κάνεις τέστ μέ διαφορετικής ισχύος εργαλεία καί πάντα τό Makita θά έρχεται πρώτο.

Επανηλθα δριμυτερος.
Εχω στη κατοχη μου βιδες 5χ90 pz lihlin και αντιστοιχα torx fisco.

Δοκιμη στο γνωστο κουτσουρομπετο.

Το gdr τις εφτασε μεχρι ενα σημειο, η torx μπηκε πιο μεσα ενα-δυο ποντους. Η δοκιμη εγινε με τηνλρωτη φορα και σταματησα μολις κολωσε εντελως.

Μετα πηρα το makita. Με βιδωμα κατευθειαν, δυσκολευτηκε να εκκινησει και τις δυο. Εκανα ενα μπρος πισω και τις εφερε στο σημειο που βλεπετε. Η torx fisco χαθηκε καπου στο βαθος του ξυλου, η αλλη δεν προχωρησε πολυ...

Ξεβιδωμα.
Το bosch gdr 10,8 δεν μπορεσε ουτε να τις κουνησει.
Το makita τις εσπασε.

Συμπερασμα:

Τι ξυλα πουρναρισια εχω φερει ο φουστης, δεν καταλαβαινουν τιποτα.:flipout:

image hosting site over 5mb

Νεκτάριε το εμπεδώσαμε ότι τα 18V παλμικά είναι πιο δυνατά από τα 10,8V .....

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Χαχα ακριβώς.
Άλλωστε το 10.8 καλύπτει κατά 95% τις εργασίες που θα κάνει κάποιος ερασιτέχνης - ημιεπαγγελματίας που ασχολείται με ξύλο.
Το 18V σε Bosch ή Makita είναι πολύ μεγαλύτερο και δύσχρηστο από το μικρούλι GDR...

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

+1
Νεκτάριε κάνεις τέστ μέ διαφορετικής ισχύος εργαλεία καί πάντα τό Makita θά έρχεται πρώτο.

I know

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

:2thumb22sup:
Απλα καποιοι ειπαν οτι δεν μπορει, κατι εχει το μικρο και δεν τα καταφερνει συν οτι τα 110nm ναι μεν ειναι λιγοτερα απο τα 180nm αλλα ειναι αρκετα για ολες τις δουλειες και το βιδωμα στο ξυλο επρεπε να ειχε γινει χωρις θεμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Aυτο το παλμικο ειναι Νεκταριε?

https://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B01861LGA2/ref=dp_olp_used?ie=UTF8&condition=used

Το παραπανω ειναι απο amazon warehouse deals, like new, με πωλητη το amazon.
Οχι, δεν θυμαμαι το κωδικο.

ΥΣ. Θα κανω ενα τεστ ξανα σε ξυλο σε λιγες μερες να συγκρινουμε τις δυνατοτητες των παλμικων μου...

Αφου σας αρεσε!:damnyou:

:flipout:

Για ξυλόβιδες σε συνηθισμένες διαστάσεις δοκαριών είναι τέλειο.
Δηλαδή το 99% των εργασιών ενός ερασιτέχνη.
Αν δεν κάνεις και ένα προτρύπημα (κάνεις ούτως η άλλως αν θες η βίδα να πάει ευθεία) τότε φτάνεις το 100% των εργασιών.

Τέλος άσε λίγο το ξύλο να ξεραθεί και θα δεις ότι θα βιδώνει πολύ πιο εύκολα..

Mε τρωει η περιεργεια για το αποτελεσμα του τεστ :)))
baby-elephant-muddy-well.jpg

Βρε να μην έχω κάποιο 10.8v παλμικό Makita να το τεστάρω όπως ο Νεκτάριος με το Bosch που έχω ....

GDX 18 V-EC Professional.png

Δεν ειναι κακο να συγκρινεις ανομοιας δυναμικοτητας εργαλεια. Ετσι γνωριζεις τα εργαλεια σου καλυτερα!
Θυμαμαι ειχα κανει και γω μια συγκριση μεταξυ του 18βολτου Ryobi και του 10βολτου GDR σχετικα προσφατα. Δεν θυμαμαι που εχω ποσταρει ομως.

Δεν είναι ακριβώς μετρήσιμο test drive, όμως τον Οκτώβριο τον πέρασα ξηλώνοντας ένα ολόκληρο μαγαζί (κυριολεκτικά) με σχεδόν αποκλειστική χρήση του GDR 10,8 (και παραπλεύρως το GSR 10,8 και το πολύ καλό φακουδάκι Deciled). Λύθηκαν ραφιέρες dexion, μια μεταλλική κατασκευή παιδότοπου (5*5*3), ξύλινες πέργκολες, επιγραφές, έπιπλα γραφείου, μηχανήματα κουζίνας και ανοξείδωτα ερμάρια τοίχων, τρεις ψυκτικοί θάλαμοι και άλλα πολλά. Συνολικά χρειάστηκαν περίπου 20 μέρες 10ωρης καθημερινής εργασίας, πολύ κουβάλημα, 3 ράμματα, κάποιες μελανιές και περίπου 11Ah μπαταρίας. Είχα μαζί μου τόσο το GSB18V όσο και άλλα δράπανα ρεύματος, αλλά δεν τα χρειάστηκα τελικά. Α και δύο μύτες κι ένα ηλεκτρολογικό κατσαβίδι που μου χάλασε ένας μαλάκας που πήγε να το παίξει μάστορας (γιατί τα δανείστηκε από την εργαλειοθήκη μου για λάθος δουλειά, και χωρίς να μου το πει κιόλας).

Λυσσάξτε τώρα. :slapface:

Που χάθηκες εσυ βρε ;
Γλυφάδα μεριά ;
Για πάρε οταν μπορέσεις

Sent from my iPad using Tapatalk

Τι δεν ξέρεις ??? Το παλμικό είναι μάλλον για φελιζόλ :flipout: εν αντιθέσει με το κρουστικό που "πετάει".

Ρε Σωτήρη τι έγινε, το δραπανοκατσάβιδο έβαλε τα γυαλιά στο παλμικό ; απίστευτα πράγματα !!
Πολύ δύναμη πάντως. Από βάρος τι λέει ; κουραστικό ;

Πολύ κατατοπιστικό το τεστάκι σου, μπράβο φίλε και να τα χαρείς τα κιτρινάκια σου.

Τό βίντεο μάς λέει τό εξής : Κάντε στήν άκρη τά παλμικά μέ ηχορύπανση,καί πιάστε τά δραπανοκατσάβιδα μέ τήν ήσυχη δύναμη :flipout:

Χωρίς πλάκα εκεί πού φαίνεται η ισχύς τού παλμικού είναι στά στριφώνια,έπρεπε να κάνατε συνάδελφοι καί μιά δοκιμή μέ στριφώνια 8 καί 10 mm,εκεί νά δούμε τήν σκόνη πού θά έβλεπε τού παλμικού,τό δραπανοκατσάβιδο