Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Γιατι, θα αλλαζε κατι ουσιαστικα αν ειχε το ξυλο πιασμενο?

Για μένα δεν θα άλλαζε τίποτε γιατί δεν είδα και τίποτε σπ´ αυτό το video. Μου έκανε απλά εντύπωση το οτι ο άνθρωπις δεν ήξερα καν πως να κρατήσει το ξύλο, μου έδωσε την εντύπωση ανθρώπου που στην επόμενη δοκιμή με τρυπάνι θα τρυπήσει την παλάμη του.
Για μένα τα Makita τα Dewalt τα Metabo τα Milwaukee τα Bosch τα Ηilti και ίσως και κάποια που δεν πολυκινούνται στην Ελλάδα και μου διαφεύγουν, όπως πχ τα Fein, είναι εργαλεία απ´ το πάνω-πάνω ράφι.
Δεν χρειάζομαι κανένα βιντεάκι να μου το πεί, ειδικά στο youtube που ότι γουστάρει ο καθένας ανεβάζει.
Το να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις το καταλαβαίνω, δεν είναι δυνατόν να έχουμε όλοι τις ίδιες προτιμήσεις, αν ήταν έτσι, στο εύρος τιμής των δυνατοτήτων μας, θα είχαμε όλοι τα ίδια εργαλεία ή τα ίδια αυτοκίνητα.
Προφανώς κι εσύ, για να έχεις δώσει τόσα λεφτά στα Ryobi, πιστεύεις οτι τ´ αξίζουν.
Αυτό νομίζω αρκεί.

Δεν νομιζω να διαφωνει κανεις αναφορικα με τις μαρκες που ανεφερες Μπαμπη.

Ομως τα συγκριτικα βιντεο γενικοτερα, ειδικα εαν υπαρχει σωστη κριση και καποια γνωση, βοηθουν να διαμορφωσεις ακομα καλυτερη αποψη.
Για μενα οσο περισσοτερα συγκριτικα υπαρχουν, τοσο το καλυτερο. Φιλτραρεις και σου μενει αυτο που πρεπει, ασχετα ποιος και πως το ανεβαζει. Εγω χαρηκα πολυ το ερασιτεχνικο βιντεο του Σωτηρη πχ., οπως ολοι μας νομιζω.

Για την 18βολτη σειρα Ryobi σωστα το λες, εχω δωσει λεφτα γιατι κατα την γνωμη μου αξιζει τα λεφτα της με το παραπανω, σαν μια ισχυρη DIY σειρα απο μια Ιαπωνεζικη εταιρεια.

Κοίτα Μιχάλη,ο τύπος στο βίντεο είναι άμπαλος ή πιωμένος,δε μπορεί να κρατάς το καδρόνι με το αριστερό,το δράπανο με το δεξί και να τρυπάς αριστερά απο το αριστερό σου χέρι..Μου αρέσει που καθόμαστε και ασχολούμαστε με τύπους που στην καλύτερη περίπτωση είναι άσχετοι,στη χειρότερη επικίνδυνοι..Μωρέ καλά τα λέει ο Κυριάκος,φτιάχτε ένα κανάλι στο σωλήνα......

Σημασια εχει η αποδοση του εργαλειου Νικο και αυτη αποδοθηκε με τον ενα τροπο η τον αλλο. Ο τυπος και ο τροπος που δουλευει το δραπανο ερχεται σε τριτευουσα θεση νομιζω.
Εδω βλεπουμε βιντακια με μαστορες που δουλευουν παγκοπριονο χωρις μαχαιρι, βιντεο που κανεις δεν φορα γυαλια προστασιας και χιλια αλλα, στον τυπακο που δεν στερεωσε το ξυλο στον παγκο κολλησαμε??

Eγω να δεις πως κανω τα τεστ και τις δοκιμες μου, αλλα στο τελος συμπερασμα βγαζω...:flipout:

Νικο ευχαριστω, μερακλης σε καποια πραγματα μπορει να ειμαι, αλλα με τον τροπο μου..
Εννοωντας οτι την ουσια την βρισκει κανεις με πολλους τροπους, οχι παντα ορθοδοξους :))

Οπως και να'χει, η ιδεα για τα βιντεακια ειναι καλη. Να μας πει καποιος ομως τα βηματα πως το ανεβαζει στο ιντερνετ και ενα λινκ με ενα απλο και δωρεαν προγραμμα videoediting.

Πολλά συγκριτικά βίντεο είναι και στημένα παιδιά , μην το ψάχνετε . Πάντως γενικά στα εργαλεία μπαταρίας , έχω καταλάβει ότι πολύ σημαντικό κομμάτι και ρόλο παίζει η ποιότητα της μπαταρίας , δεν είναι όπως τα ηλεκτρικά , που η τροφοδοσία είναι δεδομένη. Να , σε αυτό που πήρε ο Σωτήρης οι μπαταρίες του έχουν παθητικό σύστημα ψύξης , πολύ αποτελεσματικό (κάπου είχα βρει ένα συγκριτικό με φωτό , αν το βρω θα το ανεβάσω και εδώ) , ο φορτιστής παίζει επίσης σημαντικό ρόλο .Η Milwaukee σχεδιάζει ήδη σε ένα σύστημα φόρτισης με ενσωματωμένο ανεμιστήρα , και οι κορυφαίες εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη 20700-21000 στοιχεία στις μπαταρίες (όπως έχουν οι πεντάρες οι μπαταρίες του Σωτήρη) από 18670 που δουλεύουν οι υπόλοιποι .Αυτά πιστεύω ότι κάνουν τη διαφορά μεταξύ του μεσαίου ή κάτω ραφιού και του πάνω ραφιού που λέει και ο μπάμπης παραπάνω. Δεν είμαι κανένας ειδικός στα εργαλεία μπαταρίας , εξάλλου το έχω ξαναπεί ότι δεν τα πολυσυμπαθώ και νομίζω ότι δεν κάνουν για τον ερασιτέχνη , απλά εκφράζω μια άποψη , με βάση αυτά που έχω διαβάσει . Προσωπικά σαν μπαταρίας χρησιμοποιώ το 710 και το 735 της Dewalt (το δεύτερο με μπαταρίες Panasonic , το πρώτο με Samsung ) και είμαι ευχαριστημένος , όποτε -κιαν τα χρησιμοποιώ .

αν σε κατι μπορει να επηρεασει ο φορτιστης ειναι στην μακροζωια της μπαταριας. Σε καμμια περιπτωση στς επιδοσεις.

απο την αλλη υπαρχουν μπαταριες και μπαταριες. Καθε μοντελο ειχει και τα δικα της χαρακτηριστικα στην χωρητικοτητα και στα αμπερ φορτιου, στιγμιαια κα συνεχη

(για τους πιο προχωρημενους, ΠΑΝΤΑ μιλαμε για χωρητικοτητα σε σχεση με τα αμπερ καταναλωσης. συνηθως μπαταριες με μεγαλη χωρητικοτητα υστερουν στα φορτια. για αυτο θα δειτε χωρητικοτητες πολλαπλασιες του 2 και του 2,5 και οχι του 3 και του 3,5)

Κοίτα Μιχάλη,ο τύπος στο βίντεο είναι άμπαλος ή πιωμένος,δε μπορεί να κρατάς το καδρόνι με το αριστερό,το δράπανο με το δεξί και να τρυπάς αριστερά απο το αριστερό σου χέρι..Μου αρέσει που καθόμαστε και ασχολούμαστε με τύπους που στην καλύτερη περίπτωση είναι άσχετοι,στη χειρότερη επικίνδυνοι..Μωρέ καλά τα λέει ο Κυριάκος,φτιάχτε ένα κανάλι στο σωλήνα......

Καλα κανεις σας δεν παρατήρησε οτι εκτός των άλλων, ειναι ΚΑΙ ξυπόλητος ;
Υπόδειγμα ασφαλούς εργασιας !

Sent from my iPad using Tapatalk

Οπως και να'χει, η ιδεα για τα βιντεακια ειναι καλη. Να μας πει καποιος ομως τα βηματα πως το ανεβαζει στο ιντερνετ και ενα λινκ με ενα απλο και δωρεαν προγραμμα videoediting.

Mιχάλη απλά κάνεις ένα λογαριασμό στό Youtube,ανεβάζεις τό βίντεο σου και απλά δίνεις τό λίνκ στό φόρουμ
Στο Youtube έχει καί εργαλεία νά βάλεις υπότιτλους,καί διάφορα άλλα.

Καλα κανεις σας δεν παρατήρησε οτι εκτός των άλλων, ειναι ΚΑΙ ξυπόλητος ;
Υπόδειγμα ασφαλούς εργασιας !

Sent from my iPad using Tapatalk

Αφού όλα του τα λεφτά τα έδωσε στο Ryobi...που να μείνουν για παπούτσια. :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Γιατι, θα αλλαζε κατι ουσιαστικα αν ειχε το ξυλο πιασμενο? :)))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιαννη, αν το συγκεκριμενο Ryobi ειχε πρωτοβγει το 2012, θα ηταν συγκρισιμα τα εργαλεια? :))

Σε αυτό το τεστ και τρυπάνι 18ν των 10 ευρώ με μπαταρία 1Αh από τα εγκατα της Κίνας να βάλεις θα κάνει 4 τρύπες Φ20. Και θα τις κάνει πιο γρήγορα από τα άλλα 2 αν έχει 100 στροφές παραπάνω. θα είναι καλυτερο?
Αν πάρω εγώ τώρα και βιδωσω 4 νοβοπανοβιδες Μ3χ40 σε mdf με το 3.6v που μου έδωσε ο Γερμανός δωρο με το GPS πριν 8 χρόνια και τις βιδωσω και με το Bosch το brushless 18v θα τα πούμε εφαμιλλα!
Για να κάνεις τεστ πρέπει να έχεις συγκεκριμένα πράγματα. Θες μπαταρία? Πάρε 2 ίδιες και πες το Ryobi τόσες και το μακιτα τόσες σε 1 φόρτιση. Θες δύναμη? Δείξε τι βίδα πάει το ένα και τι βίδα το άλλο. Θες μέγεθος/βάρος? Τιμή?
Αυτό το τεστ λέει αλήθειες. Αυτό που έκανε αυτός λέει αυτό που ξέρουν όλοι. Ότι οποιοδήποτε εργαλείο 18ν μπορεί να κάνει 4 τρύπες Φ20 σε πευκο. Εκτός και αν είχες αμφιβολία για το Ryobi για τέτοια δουλειά.

Εγω χαρηκα πολυ το ερασιτεχνικο βιντεο του Σωτηρη πχ., οπως ολοι μας νομιζω.

Εννοείται, κι εγώ το χάρηκα, μάλιστα το είδα και 2-3 φορές και ήθελα να γράψω και σχόλιο, να πειράξω τον οπερατέρ... :grinning-smiley-043
Φαντάζεσαι όμως να ποστάρει κάποιος αυτό το βιντεάκι σε κάποιο άλλο forum, εδώ ή στο εξωτερικό, και να ισχυρίζεται οτι τα κρουστικά "πηδάνε" τα αντίστοιχα παλμικά;

Kαι ομως, αυτα τα ερασιτεχνικα βιντεο ειναι πολλες φορες πιο 'αληθινα' απο καποια στημενα η/και πληρωμενα "επαγγελματικα".
Ο,τι και να ισχυριστει ο ερασιτεχνης, οπως και να κανει το τεστ, αν εχεις καποιες γνωσεις βγαζεις χρησιμα συμπερασματα.

Στο βιντεο του Σωτηρη ποιος θα φανταζοταν το αποτελεσμα, αν και για καποιους ηταν νορμαλ και αναμενομενο.
Στο τεστ που εκανα προ μηνων μεταξυ του 3.6βολτου bosch GSR και του 7.2βολτου makita impact driver, ποιος θα περιμενε οτι ο χρονος βιδωματος θα ηταν ο ιδιος? Mε 5αρα ξυλοβιδα, το οριο για το μικρο GSR.
Βεβαια εδω εχει σημασια η ποιοτητα του βιδωματος. Το GSR σαν κοινο δραπανακι, στο ζορι κλωτσησε 3-4 φορες μεχρι να βιδωσει πληρως. Το παλμικο καμμια. Η διαφορα φαινεται στην κεφαλη της βιδας και στον καρπο.

Re: Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

χε χε τον έστειλα για ένα δοκιμαστικό με την Τζούλια χε χε

Για τέτοιες λήψεις θέλει τρίποδο πες του.... να ξέρουμε ποιος κουνάει ποιόν. :flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

λοιπόν έκανα δοκιμή με 13αρη στριφώνι σε ξερό κορμό ελιάς και βίδας 10εκ pz, με όλες τις μπαταρίες φορτισμένες 100%

το δράπανο στην γρήγορη ταχύτητα,3, την πήγε μέχρι εκεί που φαίνεται και σταμάτησε, εάν το πιέζεις από πάνω δεν κλωτσάει την βίδα (bit κλπ του lidl)
003.jpg

ενώ στην ταχύτητα,1, θα την βίδωνε τελικά εάν είχα κάποιον να κρατάει τον κορμό...γιατί προς το τέλος μου γύρισε το ξύλο μαζί με το χέρι και έσπασε και την πίσω γλάστρα....οπότε σταμάτησα την προσπάθεια ενώ το εργαλείο έδειχνε ότι μπορούσε να την φυτέψει.
010.jpg

το παλμικό το φύτεψε ξεκούραστα
004.jpg

το ίδιο έκανε και το παλμικό του Lidl αλλά σε αρκετά περισσότερο χρόνο και πιο δύσκολα, αλλά το φύτεψε.
005.jpg

στο παλμικό του lidl τελείωσε την μισή μπαταρία, ενώ στο dewalt δεν έδειξε κάτι να μειώνεται.
008.jpg

τέλος στις βίδες και το δράπανο και το παλμικό την έβαλαν έβγαλαν μέχρι μέσα
009.jpg

στην δοκιμή αυτή διαπίστωσα ότι πρέπει να κάνω μερικές δοκιμές ακόμη διότι το δράπανο έχει πολλές ρυθμίσεις και πρέπει να βρω τις κατάλληλες για κάθε εργασία και αυτό διότι με το δράπανο στην πρώτη προσπάθεια κούρεψε το bit σαν να ήταν χάρτινο, στην δεύτερη δοκιμή μείωσα ροπή και ταχύτητα και όλα έγιναν σωστά.
με το παλμικό ουδέν πρόβλημα, όλα ρυθμίζονται με το πάτημα της σκανδάλης.

συμπέρασμα έβγαλα για το παλμικό του lidl το οποίο χτυπάει στα ίσια και άξια ίδιας ροπής παλμικά πολλαπλασίου κόστους και είναι πραγματικά από τα vfm του lidl....τουλάχιστον για ερασιτεχνική χρήση διότι για κάτι παραπάνω υστερεί στην μπαταρία που σε κρεμάει, φυσικά σε μαλακό ξύλο (έλατο-πεύκο) είναι μιά χαρά και κρατάει αρκετά.

συμπέρασμα έβγαλα για το δράπανο της dewalt ότι είναι καταπληκτικό εργαλείο με πολλές χρήσεις το οποίο θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο είτε τρυπάς, είτε βιδώνεις είτε σε μαλακό ξύλο είτε σε σκληρό είτε σε οπλισμένο μπετό ...θέλει προσοχή και σεβασμό για να μην έχεις ατυχήματα.

συμπέρασμα έβγαλα για το παλμικό της dewalt ότι είναι ένα καλό εργαλείο αλλά όχι καταπληκτικό, έχει διάφορα προτερήματα και κάνει την δουλειά που θες χωρίς εκπλήξεις και απρόοπτα.

όσο θα τα δουλεύω θα βγάζω περισσότερα συμπεράσματα....είναι η δεύτερη δοκιμή αυτή.

Tο συμπερασμα ειναι οτι αν εχεις δραπανοκατσαβιδο με 80Νm και βιδωνεις με απαιτησεις κατω απο 80 τοτε το δραπανοκατσαβιδο επειδη βγαζει αυτη τη ροπη σε 4απλασιες στροφες απο το παλμικο θα βιδωνει και σχεδον 4 φορες γρηγοροτερα. Αν ομως θελεις πανω απο 80Νm τοτε απλα χρειαζεσια ενα παλμικο. Δηλαδη το πλεονεκτιμα του παλμικου ειναι οτι σε μικροτερο μεγεθος σου δινει μεγαλυτερη δυναμη και απαλοτερο βιδωμα (δεν θα εσπαγες την γλαστρα) αλλα μικροτερη ταχυτητα πραγμα που θα εκμεταλευτεις μονο με τις αντιστοιχου μεγεθους βιδες.

Υπάρχει κι άλλο ένα συμπέρασμα.
Σε βάθος δεκαετίας, αν χρησιμοποιείς τα εργαλεία, το Dewalt θα σου βγεί φτηνότερο από ένα Parkside + μπαταρίες. -bye-