Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Γιάννη είχε μαζί ένα εργαλείο σε σχήμα Π που το βάζεις πάνω στην πλάκα εξόδου της πλάνης και πάνω στον κύλινδρο και το μαχαίρι και ρυθμίζει το ύψος του μαχαιριού. Δε το έχεις;

Σε εμένα δεν είχε κατι τέτοιο!! Οταν μπορείς βγάλτο μια φωτό να ξέρω περί τίνος πρόκειται γιατί απο οτι καταλαβαίνω η ρύθμιση με αυτό πρέπει να ειναι πολύ πιο εύκολη!

Παναγιωτη για καθαρα ερασιτεχνικο εργαλειο και φθηνο ναι ευχαριστημενος.
μπαμπη 1 -3 χιλιοστα περιπου οχι εκατοστο.

Σε εμένα δεν είχε κατι τέτοιο!! Οταν μπορείς βγάλτο μια φωτό να ξέρω περί τίνος πρόκειται γιατί απο οτι καταλαβαίνω η ρύθμιση με αυτό πρέπει να ειναι πολύ πιο εύκολη!

Γιάννη αντί να βγάλω φώτο σου παραθέτω μια από το manual που δείχνει και πως μπαίνει...

pi.png

Αυτό μάλιστα. .. φαίνεται να κάνει τη ρυθμίσει πολύ πιο εύκολη! Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο εργαλείο! Θα δω αν υπάρχει σε λογική τιμή ή αν μπορώ να κατασκευάσω εγώ ένα! Ευχαριστώ Παναγιώτη. .

Αυτό μάλιστα. .. φαίνεται να κάνει τη ρυθμίσει πολύ πιο εύκολη! Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο εργαλείο! Θα δω αν υπάρχει σε λογική τιμή ή αν μπορώ να κατασκευάσω εγώ ένα! Ευχαριστώ Παναγιώτη. .

Το θέμα είναι γιατί ο Γερμανός το καταργεί από την συσκευασία; Όλα τα manual που έχω δει το περιέχουν.

Και το manual που είδα είναι φτωχό.

Το θέμα είναι γιατί ο Γερμανός το καταργεί από την συσκευασία; Όλα τα manual που έχω δει το περιέχουν.

Και το manual που είδα είναι φτωχό.

Οχι πως με το δικό μου είχε καλύτερο αλλά το δικό μου είναι ΟΕΜ και όχι υποτίθεται επώνυμο.<br>Το καλύτερο που έχω δει είναι αυτό:
http://www.charnwood.net/technical-help/download-file?path=W588+Owners+Manual.pdf

Το δικό μου στην Αγγλία κυκλοφορούσε σαν Axminster ΜΒ8020 (όχι πλέον) και το manual του είναι αυτό:
http://www.manualslib.com/manual/537084/Axminster-Mb9020.html?page=3#manual

Last edited:
Τώρα που είδα, της woodster και της Scheppack, που ανοίγουν στην ίδια οικογένεια, δεν έχουν ούτε τον οδηγό ρύθμισης ούτε τις χειρολαβές που σπρώχνεις το ξύλο ενώ π.χ. της Einhell τα έχουν αυτά τα παρελκόμενα! Μικρό το κακό βέβαια αλλά καλό θα ήταν να τα έχουν μαζί!

Η ρύθμιση των μαχαιριών στις απλές πλάνες , αν δεν έχει το Π , που αναφέρει ο Παναγιώτης παραπάνω ,μπορεί να γίνει και με έναν απλό χάρακα .
1.- Ο μοχλός με τον οποίο ρυθμιζουμε ποσα χιλιοστα θα πλανισει τον βαζουμε στο μηδεν!

2.-Ακουμπάμε ενα χαρακα στην μια πλευρα του τραπεζιου και φερνουμε τα μαχαιρια σε κάθετη θεση! Μετά ρυθμιζουμε με τις βιδες (βίδωμα ξεβίδωμα ελαφρύ) ωστε να εχουν το ιδιο υψος και το ελεγχουμε με το χαρακα!
Ελεγχουμε και τις δυο μεριές του μαχαιριου (αριστερά- δεξια )
3.-Φροντίζουμε να βγουν ελάχιστα εξω τα μαχαιρια πανω απο την επιφανεια του τραπεζιου , ίσα να ακουμπάει ο χάρακας .
Δεν είναι δύσκολο , αλλά θέλει μια σχετική προπόνηση.

Σημερα μετα απο εντατικη χρηση των κολαουζων του lidl μπορω να πω πως ειναι πολυ καλα! Δεν θυμαμαι ποσο τα πηρα, αλλα τρυπανια και κολλαουζα αξιζουν τα λεφτα τους.

Εχω το επαναφορτιζομενο πρασινο σκουπακι του lidl, το eco μοντελο. Κανει καποιες διακοπες κατα την λειτουργια. Ψιλιαζομαι κατι γινετε σε καποια επαφη. Να δοκιμασω να το ανοιξω ή να μπλεξω με εγγυηση και μεταφορικα? 20 κοστιζει.

Re: Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Τώρα που είδα, της woodster και της Scheppack, που ανοίγουν στην ίδια οικογένεια, δεν έχουν ούτε τον οδηγό ρύθμισης ούτε τις χειρολαβές που σπρώχνεις το ξύλο ενώ π.χ. της Einhell τα έχουν αυτά τα παρελκόμενα! Μικρό το κακό βέβαια αλλά καλό θα ήταν να τα έχουν μαζί!

Γιάννη η δικιά μου (Woodster) είχε μέσα ταίστρα και 2 ιμάντες. Φαίνεται ότι ανάλογα την εταιρεία αλλάζουν και τα έξτρα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σημερα μετα απο εντατικη χρηση των κολαουζων του lidl μπορω να πω πως ειναι πολυ καλα! Δεν θυμαμαι ποσο τα πηρα, αλλα τρυπανια και κολλαουζα αξιζουν τα λεφτα τους.

Εχω το επαναφορτιζομενο πρασινο σκουπακι του lidl, το eco μοντελο. Κανει καποιες διακοπες κατα την λειτουργια. Ψιλιαζομαι κατι γινετε σε καποια επαφη. Να δοκιμασω να το ανοιξω ή να μπλεξω με εγγυηση και μεταφορικα? 20 κοστιζει.

Δεν έχει μεταφορικά αν είναι ελάττωμα της συσκευής. Ούτε πήγαινε ούτε έλα...

Νίκο ιμάντες και ταΐστρα είχε και σε εμένα, στα άλλα έχει και τις χειρολαβές που το σπρώχνεις από πάνω το ξύλο!

Δείχνει πολυ σοβαρο εργαλειο ... Καλοριζικο ... Μια τιμουλα ετσι για να εχουμε να λιγουρευομαστε δεν θα ηταν κακη ... Και τι μάρκα ειναι ?

Δείχνει πολυ σοβαρο εργαλειο ... Καλοριζικο ... Μια τιμουλα ετσι για να εχουμε να λιγουρευομαστε δεν θα ηταν κακη ... Και τι μάρκα ειναι ?

Καλό είναι να κάνεις "Απάντηση με παράθεση" να ξέρουμε που αναφέρεσαι.

P2080101.jpgP2080102.jpgP2080103.jpg
δοκιμη με το κολονατο με τρυπανι forstner 35 μμ , ευκολη διατρηση με καλα αποτελεσματα αν ακι το τρυπανη δεν ηταν και καλης ποιοτητας .
η τρυπα βγηκε τελεια και δεν υπηρχαν καθολου κραδασμοι ,ταλαντωσεις η παρακεντρο τρυπημα.

Το τσοκ πως το βλεπεις, θα μεινει στη θεση του? με το κλειδι συνεργαζεται καλα?
Μην το δοκιμασεις με τατ τρυπανια φτερου daredavil της bosch...:lehrer:,

το τσοκ βραχος , του εριξα μερικες με την ματσολα και εκατσε κουτι. αν και δεν εχω bosch daredevil τρυπανια με βαζεις σε σκεψεις να παρω και να δοκιμασω να δω αν θα βγει το τσοκ.τι test drive εργαλειων και αναλωσιμων κανουμε αλλωστε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το κλειδι του τσοκ μια χαρα και αυτο.