Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Χρειάζεται όντως.. Εγώ βάζω ένα ψιλό λαδάκι ανά διαστήματα, τύπου κιβωτίου ταχυτήτων νομίζω..
Λιγότερη θερμοκρασία στη λάμα = μακροζωία

Δεν είναι βαλβολινη ρε συ.. Θα κοιτάξω τι ακριβώς έχω πάρει, σαματι θυμάμαι ;😅
Να σε βρασω...
Χαχαχαχα
Μαλλον εννοεις λιπαντικο αυτοματου κιβωτιου ταχυτητων ATF
Αυτό όντως είναι ψιλό και κόκκινο σε χρώμα.

Είχε αναφέρει ο Κωστής πριν από καιρό το δίσκο αφαίρεσης χρωμάτων της Unico και σήμερα εκεί που ψώνιζα κάποια αναλώσιμα τον είδα μπροστά μου και είπα να τον δοκιμάσω.

20220921152631_unico_diskos_leiansis_metallou_afairesis_chromaton_125mm_00880 copy.png

Δεν είχα κάποιο βαμμένο κάγκελο να τρίψω και είπα να μη χαλάσω αυτά του μπαλκονιού :ROFLMAO: , αλλά πάνω σε κάτι στραντζαριστά που το δοκίμασα εντυπωσιάστηκα με το πόσο αποτελεσματικό αλλά και "ευγενικό" είναι με το σίδερο που τρίβεις!
Δεν είναι μαλακό στην αφή αυτό το υλικό, είναι σχεδόν στερεό, αλλά κάνει τρομερή δουλειά.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
(ωχ sorry , έφυγε η εστίαση, αλλά μια ιδέα θα πάρετε)

Το μόνο κακό είναι πως είναι στρουμπουλό και για να μπει, έπρεπε να βγάλω τον προφυλακτήρα, αλλά ΟΚ, δεν πετάει και τίποτα τρομερό.
Αν είχα πάρει τον 115mm δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

(y)

Εγώ την πρώτη φορά που δοκίμασα αυτό το υλικό ήταν σε δίδυμο τροχό με πολλές στροφές κι έκανα ζημιά στο σίδερο που πήγα να καθαρίσω.
Δεν περίμενα οτι θα ήταν τόσο επιθετικό, περίμενα κάτι σαν μια σκληρή βούρτσα.
Όταν είδα πως δουλεύει όμως το ερωτεύτηκα.
Και αν το δουλέψεις σωστά, όχι συνεχώς σε κοφτερές ακμές και γωνίες, αντέχει αρκετά.

Έτσι όπως τα λέει ο Νίκος είναι...

Σήμερα δοκιμάστηκε σε καθαρισμό αρμων πλακιδιων από αναβλυζοντα αλατα με μεγάλη επιτυχία...
Επισης βγάζει σε μεγάλο βαθμό στίγματα από ηλεκτροκολληση...Θα αγοράσω 4-5 να υπάρχουν.. Πολύ καλό προϊόν..

20221006_092936.jpg 20221006_093531.jpg 20221006_100816.jpg 20221006_100925.jpg

Last edited:
Το μικρο 7βολτο τροχακι της Βosch DIY σειρας, ερχεται και με μια βαση κοπης που στερεωνεται γερα και σταθερα στο εργαλειο.
e95vG25h.jpg

Βεβαια δεν ειχα σκοπο να το χρησιμοποιησω ποτε γιατι μου φαινοταν τραβηγμενο, αλλα οταν χρειαστηκα να κοψω ενα αξονακι ατσαλινο (φ3μμ), ειπα να το δοκιμασω.
Ειναι νομιζω η πρωτη φορα που δεν χρησιμοποιω μεγγενη σε τετοιες κοπες.
XAvKqDih.jpg

Η κοπη εγινε μια χαρα, ομαλα, γρηγορα και καθετα! Το μικρο δισκακι των 50μμ που φοραει ο τροχος κοβει διαμετρους εως 12μμ.
Το δοκιμασα και σε ξυλινες ραβδους και μαλλον βρηκα εναλλακτικη για τις μικρες διαμετρους αντι της πριονοκορδελας, σεγας, σεγας παγκου, dremel.

...και οσο σκεφτομαι οτι πριν καποια χρονια η μονη εναλλακτικη ηταν το κλασσικο, φτηνο, προσιτο, ταπεινο και τιμιο πριονακι :)

Μιας που ειδα τη φωτο σου με τη βιδα 3mm , να ξαναθυμισω (εχει ξανασυζητηθει εδω) οτι αυτες μπορειτε να τις κοψετε και με πενσα ακροδεκτων και να διορθωσετε το πασο αν θελετε. 3 και 4mm κοβονται ανετα αλλα μια 5mm που πηγα να κοψω περυσι μου χαλασε το εργαλειο (στραβωσε ο κεντρικος πειρος). Προφανως inox δεν μπορει να κοψει και ισως ετσι να την πατησα εγω ή απλά δεν αντεχει τις 5αρες. Το κρατησα το εργαλειο, ομως ειναι πλεον αχρηστο για ακροδεκτες αφου δεν τερματιζουν οι σιαγονες του, αλλα κοβω καμμια βιδα 3-4mm. Ηταν κινεζικη τσιπικη, αν ηταν knipex πιθανο το ατσαλι να αντεχε περισσότερα.

p.jpg

H παραπανω πενσα ακροδεκτων της Knipex εχει προδιαγραφες για να κοβει ΜΟΝΟ μπρουτζινες/χαλκινες βιδες μεχρι Μ5.

Πριν δυο χρονια οντως ειχαμε συζητησει το θεμα και ειχα αναφερει την κοπη σιδεροβιδας 3μμ οπου η βιδα κοπηκε μεν, και το εργαλειο δεν πολυζοριστηκε επειδη η πενσα ηταν Κνιπεξ, αλλα η κοπη ηταν εντελως καταχρηστικη. Eδω η φωτο με την κομμενη βιδα των 3μμ.
XdB71Qjh.jpg

Νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερα και ευκολότερη η κοπή με τροχουδακι...
Ειδικά εαν υπαρχει το 12ν Bosch η Parkside είναι βούτυρο στο ψωμί τους κάτι τέτοια...!!!

Θέλει δύναμη να κοπεί με τέτοια πενσα και το κυριότερο είναι ότι με αυτό τον τρόπο εκφεντονιζεται το κομμάτι που το κάνει επικινδυνο...

Το Dremel κοβει ακομα πιο γρηγορα το ατσαλι απο το τροχακι της Βosch καθως οι στροφες ανα λεπτο ειναι >35,000.
Το Dremel και τα τροχακια βεβαια θελουν μεγγενη για την κοπη, το πρασινο γκατζετ με την ειδικη βαση δεν θελει μεγγενη :)
Μιλαμε παντα για λεπτες ραβδους, οπως αυτη που εκοψα.

Παντως η πενσα ακροδεκτων δεν εξφεντονιζει το κομματι, το οποιο πεφτει χαλαρα διπλα σου. Απλα δεν ειναι για ατσαλι.

Παίζει ρόλο και το περιβάλλον, δεν μπορείς να κόβεις βίδες με τροχάκι δημιουργώντας σπίθες και ρινίσματα σε όποιο χώρο θες

Μιχάλη ο Κώστας έγραψε για το 12v bosch το οποίο έχει (αν έκανα σωστά τους υπολογισμούς) 19500rpm και 76mm δισκάκι = 77,59m/s ταχύτητα δίσκου
Το dremel έστω 35000rpm και δισκάκι 38mm = 58,64m/s
Οπότε το μπλε κερδίζει

• Like
Reactions: Σωφρον
Eτσι ειναι, αλλα τo μπλε κερδιζει στα χαρτια, το Dremel στην αγαπη :)
Στις δοκιμες που εκανα, το Dremel (για την ακριβεια το Bosch GRO) εκοψε πιο γρηγορα. Παιζει ρολο επισης και το παχος του δισκου και η ροπη.

Καποιες φορες η θεωρια ανατρεπεται στην πραξη ιδιως οταν υπαρχουν παραγοντες που δεν εχουνν ληφθει υπ'οψιν.

• Like
Reactions: KOSSTV