TH-42px70E/DV-600AV/5.1 ΗΧΕΙΑ

akis

Established Member
10 September 2007
116
Σας καλησπερίζω και ζητώ την βοήθειά σας στην δύσκολη μετάβαση από μία 17άρα philips 10ετίας σε ένα νέο "σύνολάκι". Αν και αρχικά ήμουν στα 1500 για TV μόνο, είπα να πάω λίγο παραπάνω και να τα πάρω ΟΛΑ!

Μετά από πολλές ώρες "μελέτης" εδώ, μετά από μπερδέματα και κρίσεις αναποφασηστικότητας, νομίζω (όχι δεν είμαι ακόμη σίγουρος 100% και δεν νομίζω πως θα είμαι ποτέ, αλλά πρέπει κάπου να καταλήξω) πως έφτασα στο σημείο της αγοράς.

Λέω λοιπόν για τα :

1. TV Panasonic TH-42px70E
2. DVD Pioneer DV-600AV

Και θα ήθελα να τα συνοδέψω για ήχο με ένα από τα :

1. Logitech Z-5500
ή
2. Sony HT-DDW890M

Αρκετές οι ερωτήσεις μου για αρχή, και ίσως έρθουν με την πορεία και άλλες.

1. Πως σας φάινεται σαν "συνολάκι" ?
1.1. Είναι "συμβατά" μεταξύ τους TV-DVD-5.1 ?

2. Ποιο από τα δύο συστήματα ήχου να προτιμήσω?
2.1. Αν κατάλαβα καλά και τα δύο έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή, δηλαδή δεν χρειάζεται κάτι άλλο έτσι? Τα συνδέω και παίζουν.

3. Πως θα γίνουν οι συνδέσεις μεταξύ των τριών τους?
3.1 Τι καλώδια χρειάζεται να αγοράσω για την συνδεσή τους?

Το ξέρω, βομβαρδίζω με ερωτήσεις και θα ακολουθήσουν και άλλες, μερικές χαζές ίσως, αλλά, το παραδέχομαι, είμαι λίγο άσχετος με το θέμα :damnyou: .

Σας ευχαριστώ για κάθε βοήθεια που θα μου δώσετε!

1. Δεν υπάρχουν "συνολάκια"
1.1 Τα πάντα είναι "συμβατά" μεταξύ τους και δεν παίζει ρόλο η διαφορετική μάρκα στο καθένα αν αυτό ρωτάς.

2. Προσωπικά έχω τα Logitech Z-5500 και ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΝΤΑΙ όταν βλέπω DVD.
Για 300€ πιστεύω ότι είναι πολλή τίμια λύση, και για DVD ή PS αλλά και για μουσική.
Ακόμα άμα σε ενδιαφέρει μπορείς να συνδέσεις και δορυφορικό δέκτη.
Υ.Γ. το 10’ sub ξεσκίζει…, ποτέ δεν θα μπορέσεις να τα βάλεις στο full.
2.1 Τα Logitech έχουν ενεργό sub και δεν χρειάζονται extra ενίσχυση και ναι ‘’τα συνδέεις και παίζουν’’.

3. Στα Logitech το ασημί που βλέπεις είναι ο Decoder ο οποίος έχει
Αναλογικές, coax & optical.
3.1 HDMI που θα συνδέσεις το την DV600 με την PX70
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=41538368&product=960799
και μία οπτική ίνα που θα συνδέσεις τα Logitech με το DV600
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=41538368&product=948721
Α! πάρε και ένα καλό καλώδιο για κεραία
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=41538368&product=991147

Πιστεύω να στα είπα όσο πιο απλά γίνεται.

Και σαν επιλογή την βρίσκω πολλή καλή
στην ίδια είμαι και εγώ
(από την Samsung 32αρα LCD πάω στην 42PX70 και χτυπάω και το DV600, άμα δεν αλλάξει κάτι)
πάντα σε σχέση τι μπορείς να κάνεις με τα λεφτά που διαθέτεις
γιατί σίγουρα υπάρχουν γούστα για όλες τις τσέπες.

tnx christian, είσαι κατατοπιστικότατος :)

κάθε εμπειρία σας και άποψη είναι σημαντική για μένα!

Γεια χαρά,

εκτός των παραπάνω που ρωτάω, κάτι ακόμη. Παίζει ρόλο η μάρκα/ποιότητα του καλωδίου για καλύτερη απόδοση? και αν ναι ποια είναι τα "καλά" για σύνδεση των τριών μηχανημάτων?

tnx

Re: Απάντηση: TH-42px70E/DV-600AV/5.1 ΗΧΕΙΑ

Γεια χαρά,

εκτός των παραπάνω που ρωτάω, κάτι ακόμη. Παίζει ρόλο η μάρκα/ποιότητα του καλωδίου για καλύτερη απόδοση? και αν ναι ποια είναι τα "καλά" για σύνδεση των τριών μηχανημάτων?

tnx
Τα καλωδια τουλαχιστον στον ηχο παιζουν το ρολο ενος "ισοσταθμιστη" αναλογα τον τυπο , γιαυτο λενε οτι ακουγετε ετσι η αλλοιως και αναδηξε το ενα η το αλλο , οποτε καλο ειναι να αποφευγοντε οι ακροτητες .
Τωρα ΟΛΑ τα καλωδια οτι και να ειναι, εχουν παντα ενα προβλημα , που ακουει στο ονομα επαφη .
Το καλυτερο καλωδιο στο κοσμο να εχεις αμα η επαφη ειναι για τα μπαζα (βρωμικη ,πολυκαιρισμενη ) δεν κανεις τιποτα .
Ενα καθαρισμα των επαφων με ισοπροπυλικη αλκοολη ( φαρμακεια) ειναι ικανη να απογειωση οτιδοιποτε και συνηθως ειναι πολυ ποιο "δραστικη" απο τα πανακριβα καλωδια .
Οπου περναει ρευμα η επαφη παιζει το μεγαλυτερο ρολο .
Ψαγμενοι σε βαθεια νερα ψαχνουν ακομα και τη Φαση που ειναι συνδεδεμενα τα μηχανηματα για να τη βαζουν παντα στο ιδιο και καθαριζουν μεχρι και τις μπριζες ........και οσο κι αν ακουγετε "παραλογο" η τραβηγμενο το πραγμα δουλευει .

και μία οπτική ίνα που θα συνδέσεις τα Logitech με το DV600
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=41538368&product=948721

Καλησπέρα και χρόνια πολλά, επαναφέρω το θέμα αυτό για μια διευκρινιστική ερώτηση.

Το DV600 δεν έχει είσοδο οπτικής ίνας, οπότε πως μπορεί να συνδεθεί με το Logitech Z5500?

( Όλα αυτά τα σκέφτομαι για "συνοδευτικά" στην 40F86 που παρείγγειλα και αναμένω να έρθει πως και πως :firstprize: )

Ευχαριστώ

http://www.avland.co.uk/pioneer/dv600/dv600.htm

Optical Digital

A widely used connection for passing digital audio from one component to another.
The digital information is converted in to light and the transmitted along a fibre optic cable
Optical digital can carry Dolby Digital, PCM and DTS Audio formats amongst others.
On most home equipment a "Toslink" interface is used as pictured above, but some, such as portable devices also use a 3.5mm jack

Last edited:
http://www.avland.co.uk/pioneer/dv600/dv600.htm

Optical Digital

A widely used connection for passing digital audio from one component to another.
The digital information is converted in to light and the transmitted along a fibre optic cable
Optical digital can carry Dolby Digital, PCM and DTS Audio formats amongst others.
On most home equipment a "Toslink" interface is used as pictured above, but some, such as portable devices also use a 3.5mm jack

Τι να πρωτοπιστέψεις, κοιτάς σε ένα site σου λέει έτσι, κοιτάς σε άλλο σου λέει αλλιώς ...

Να 'σαι καλά φίλε μου, σε ευχαριστώ πολύ!

Απάντηση: 40F86/DV-600AV/5.1 ΗΧΕΙΑ

Επιτέλους έγινε η αγορά της 40F86 (αντί διαφόρων άλλων που, από τότε που άρχισα να ψάχνω, κοιτούσα και άλλαζα γνώμες).

Έχω μια (ακόμα) ερωτησούλα. Από ότι είδα σε παραπάνω Post, συνδέω το dvd με την tv και τα Logitech ηχεία με το dvd. Αυτό σημαίνει ότι όταν βλέπω tv δεν θα ακούγεται ήχος από τα ηχεία, αλλά από την tv? ή όχι?

Επιτέλους έγινε η αγορά της 40F86 (αντί διαφόρων άλλων που, από τότε που άρχισα να ψάχνω, κοιτούσα και άλλαζα γνώμες).

Έχω μια (ακόμα) ερωτησούλα. Από ότι είδα σε παραπάνω Post, συνδέω το dvd με την tv και τα Logitech ηχεία με το dvd. Αυτό σημαίνει ότι όταν βλέπω tv δεν θα ακούγεται ήχος από τα ηχεία, αλλά από την tv? ή όχι?

Καλωριζικο το συστημα Ακη και καλη χρονια -bye-

Ναι, οπως ειναι οι συνδεσεις σου αυτη τη στιγμη δεν μπορεις να παρεις ηχο απο την τηλεοραση οταν βλεπεις γιασ παραδειγμα ενα τηλεοπτικο καναλι, αλλα θα εχεις ηχο πολυκαναλο μονο οταν βλεπεις ταινιες απο το DVD Player σου.

Καλωριζικο το συστημα Ακη και καλη χρονια -bye-

Ναι, οπως ειναι οι συνδεσεις σου αυτη τη στιγμη δεν μπορεις να παρεις ηχο απο την τηλεοραση οταν βλεπεις γιασ παραδειγμα ενα τηλεοπτικο καναλι, αλλα θα εχεις ηχο πολυκαναλο μονο οταν βλεπεις ταινιες απο το DVD Player σου.

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά Πάνο και ευχαριστώ για την απάντηση.

Υπάρχει τρόπος σύνδεσης για να έχω ήχο από τα ηχεία είτε βλέπω dvd είτε tv ή είμαι "ολίγον τι" παράλογος ? :damnyou:

αν η τηλεοραση σου εχει εξοδο για οπτικο και δεν εχεις συνδεσει το dvd με το οπτικο των ηχειων(λες οτι το dvd δεν εχει) τοτε μπορεις να συνδεσεις εκει την τηλεοραση και απλα θα αλλαζεις source στα ηχεια οταν βλεπεις dvd ή tv.τα ηχεια που πηρες ειναι φοβερα θελω να τα παρω κιεγω καποια στιγμη:-) καλοριζικα και να τα απολαυσεις:-)

Last edited:
ειναι πολυ καλα ηχεια.και βαζουν κατω πολλα απο αλλες μεγαλες μαρκες...

Απάντηση: Re: TH-42px70E/DV-600AV/5.1 ΗΧΕΙΑ

αν η τηλεοραση σου εχει εξοδο για οπτικο και δεν εχεις συνδεσει το dvd με το οπτικο των ηχειων(λες οτι το dvd δεν εχει) τοτε μπορεις να συνδεσεις εκει την τηλεοραση και απλα θα αλλαζεις source στα ηχεια οταν βλεπεις dvd ή tv.τα ηχεια που πηρες ειναι φοβερα θελω να τα παρω κιεγω καποια στιγμη:-) καλοριζικα και να τα απολαυσεις:-)

Συνδέοντας dvd με tv και ηχεία με dvd, έχω ήχο από τα ηχεία μόνο από το dvd.

Αν δλδ τώρα συνδέσω dvd με tv και ηχεία με tv, θα έχω σίγουρα ήχο από τα ηχεία από την tv, αλλά θα έχω και από το dvd ? Μάλλον όχι.
Αν καταλαβαίνω σωστά από τα λεγόμενά σου, εννοείς να συνδέω τα ηχεία μια με την tv και μια με το dvd ανάλογα τι βλέπω, σωστά?

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος "μόνιμος"(που να μην χρειάζεται να συνδέω τα ηχεία μια εδώ και μια εκεί) τρόπος σύνδεσης των ηχείων που να παίζει ήχος από τα ηχεία είτε βλέπω tv είτε dvd.

υγ. όταν πας από yugo σε ferrari δεν ξέρεις ούτε πως βάζεις μπρος :AFADF0:

οχι δε μιλαω για αλλαγες στα καλωδια καθε φορα.θα βαλεις ξεχωριστα καλωδια.ενα οπτικο(optical) απτην τηλεοραση στα ηχεια και ενα ομοαξονικο(coax) απτο dvd στα ηχεια.εφοσον τα ηχεια εχουν 2 η 3 διαφορετικες εισοδους.to source θα το αλλαζεις απτο χειριστηριο των ηχειων.οχι με τα καλλωδια.ετσι θαχεις ηχο στα ηχεια οταν παιζεις και Tv και οταν παιζεις dvd.

Last edited:
Re: 40F86/DV-600AV/5.1 ΗΧΕΙΑ

οχι δε μιλαω για αλλαγες στα καλωδια καθε φορα.θα βαλεις ξεχωριστα καλωδια.ενα οπτικο(optical) απτην τηλεοραση στα ηχεια και ενα ομοαξονικο(coax) απτο dvd στα ηχεια.εφοσον τα ηχεια εχουν 2 η 3 διαφορετικες εισοδους.to source θα το αλλαζεις απτο χειριστηριο των ηχειων.οχι με τα καλλωδια.ετσι θαχεις ηχο στα ηχεια οταν παιζεις και Tv και οταν παιζεις dvd.

Optical : TV με Ηχεία
Coaxial : DVD με Ηχεία

Αυτό γίνεται διότι οι είσοδοι υπάρχουν. Μένει να το δοκιμάσω και στην πράξη (αφού αγοράσω βέβαια το coax καλώδιο).

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας ! :SFGSFGSF: