Θα επιλέγατε μια σειρά ή μια ταινία που είναι σε γλώσσα εκτός της αγγλικής ;

Τι λέτε ;

• Total voters
    53
Dark
Γερμανική σειρά μυστηρίου με απίθανη ατμόσφαιρα και φωτογραφία.
Υπάρχει και με αγγλικό κανάλι ήχου, αλλά δεν το συνιστώ.
Το Δεκέμβριο ξεκινά η δεύτερη σεζόν.

Φυσικά.Πολλές ταινίες στο netflix.Πρόσφατα είδα μια από το Βέλγιο.Είχε πλάκα.Ήταν μαύρη κωμωδία ή κάτι τέτοιο.Και από σειρές διάφορες, κυρίως Ισπανικές με απλούς υπότιτλους (στην ΕΡΤ).

Δεν έχω θεμα με τη γλώσσα αλλά οι μοναδικές σειρές η ταινίες που δεν μπορώ να δω με την καμία όμως, είναι κινεζικές, γιαπωνέζικες κτλ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Προτιμώ, περισσότερο τα ισπανόφωνα από τα αμερικάνικα: δείτε:
La cara oculta,
Mientras Duermes,
Celda 211,
La isla minima,
Quien a hierro mata,
Intemperie
Nueve reinas,
Relatos salvajes,
El secreto de sus ojos,
El cuerpo,
Los ojos de Julia,
Contratiempo,
Durante la tormenta
εξαιρετικές όλες λυπάμαι που αυτή την στιγμή, δεν μπορώ να θυμηθώ άλλες.

Έχω δει ισπανικά, γαλλικά μπορώ να δω καμιά κορεατικη (αν αξίζει) σαν το parasite.

Μια γλώσσα δεν αντέχω ούτε λεπτό: γερμανικά. Μου την δίνει στον εγκέφαλο η προφορά. Όχι λόγω πολιτικών-κρίσης και βλακείες. Από μικρός δεν γουσταρα καθόλου την γλώσσα.

Η μόνη χώρα που δεν θα πηγαινα με τίποτα μετανάστης.

Ρουμανικες,λογω γνωσης της γλωσσας.Δυσκολο να δεις κατι ρουμανικο στην ελληνικη τηλεοραση.Εχω δει αρκετες ταινιες ομως στο youtube,κυριως παλιοτερες δεκαετιας 70-80.Γενικα ειναι πολυ κοντα στις αντιστοιχες ελληνικες της εποχης,λιγο πιο "σοσιαλιστικες" ομως.Επισης εκπομπες και σειρες σε ελευθερα δορυφορικα καναλια της Ρουμανιας.

• Like
Reactions: Stellios papa
Κανένα πρόβλημα να δω κάτι σε οποιαδήποτε γλώσσα εκτός από μία, την ελληνική, για τον απλούστατο λόγο ότι κατά 99.99% αυτό που θα δω θα είναι είτε γελοίο, είτε μία απέλπιδα προσπάθεια να παρουσιαστεί "τέχνη".

Ναι βέβαια, γιατί όχι;

Τώρα πρόσφατα βλέπω την ιταλική σειρά "Γόμορα" και είναι πολύ καλή. Επίσης πολλές σκανδιναβικές αστυνομικές σειρές είναι εξαιρετικές.