komhst
Banned
Απάντηση: Re: Θα εξαφανισθει συντομα το φιλμ?
Ναι έχω διαβάσει τις δισκέτες 5.25 στο σημερινό PC μου με απόλυτη επιτυχία!!!
Εχω βάλει drive 5.25 το οποίο δουλεύει ακόμα μια χαρά!!!
Πέραν από την πλάκα όμως το θέμα της συμβατότητας είναι το σοβαρό και όχι το θέμα της γήρανσης του μέσου στο θέμα της ψηφιακής αποθήκευσης.
Διότι εφ όσον το υλικό είναι σε ψηφιακή μορφή μπορείς να το μεταφέρεις από μέσο σε μέσο χωρίς καμμία απώλεια. Μπορείς δηλαδή από μία δισκέτα ή ένα CD να αντιγράψεις άλλο και από το αντίγραφο άλλο και άλλο όσες γενιές αντιγράφων θέλεις. Πράγμα που δεν μπορούσες να το κάνεις παλιά με τις κασέτες ήχου ή video. Αντε να αντέγραφες μία φορά από κασέτα σε κασέτα. Από ήδη αντιγραμμένη όμως αν πήγαινες να βγάλεις 2ης γενιάς αντίγραφο τα πράγματα ήταν πολύ χάλια. Για 3ης γενιάς και πέρα δεν το συζητάμε.
Το πρόβλημα είναι στην συμβατότητα. Πού θα το παίξεις αυτό το υλικό μετά από 100 χρόνια;
Εγώ έχω πολλές δισκέτες 5.25 τις οποίες τις διαβάζω όπως σού είπα γιατί έχω drive 5.25 και μπορώ να τις μεταφέρω σε 3.5άρες ή σε CD ή σε flash USB και να μπορείς να τις διαβάσεις κι εσύ. Το θέμα είναι πού θα τρέξεις αυτά τα προγράμματα σήμερα που δεν υπάρχει DOS; Kαι ακόμα κι αν έχεις κρατήσει κάπου το DOS πάλι δεν μπορείς να τα τρέξεις γιατί δεν υπάρχουν drivers σε DOS για το σημερινό PC σου, για την σημερινή κάρτα οθόνης σους, για τον σημερινό εκτυπωτή σου.
Αρα, τα διασώσαμε μεν, αλλά είναι άχρηστα δε...
Photis said:μή συμβατότητας των παλαιών τεχνολογιών με τις νεότερες (έχετε δοκιμάσει να διαβάσετε δισκέττα 5.25" στο PC σας) γεννάτε ερώτημα ώς προς το χρόνο ζωής της εκάστοτε ψηφιακής τεχνολογίας. Γιατί ακόμα και αν αυτή εξελίσσεται πάντα σε άμεση συνάρτηση και συμβατότητα με την αρχική τεχνολογία που θα θέσει το πρώτο στάνταρτ, τότε έχουμε πρόβλημα γιατί η μελλοντικά παλιά σημερινή τεχνολογία θα φρενάρει την εξέλιξη. Ακριβώς δηλαδή ότι γίνεται σήμερα με το φιλμ και τα 24 του καρέ, τον σταυρό της Μάλτας, τις βαριές μπομπίνες και τη φθορά του φιλμ 35mm, που όμως αντέχει κοντά έναν αιώνα τώρα. Είμαστε σίγουροι ότι μια ταινία που σήμερα θα γυριστεί σε HD θα μπορεί να προβληθεί σε έναν αιώνα; Τώρα που το σκέφτομαι, αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα για την αλλαγή της τεχνολογίας.
Ναι έχω διαβάσει τις δισκέτες 5.25 στο σημερινό PC μου με απόλυτη επιτυχία!!!
Εχω βάλει drive 5.25 το οποίο δουλεύει ακόμα μια χαρά!!!
Πέραν από την πλάκα όμως το θέμα της συμβατότητας είναι το σοβαρό και όχι το θέμα της γήρανσης του μέσου στο θέμα της ψηφιακής αποθήκευσης.
Διότι εφ όσον το υλικό είναι σε ψηφιακή μορφή μπορείς να το μεταφέρεις από μέσο σε μέσο χωρίς καμμία απώλεια. Μπορείς δηλαδή από μία δισκέτα ή ένα CD να αντιγράψεις άλλο και από το αντίγραφο άλλο και άλλο όσες γενιές αντιγράφων θέλεις. Πράγμα που δεν μπορούσες να το κάνεις παλιά με τις κασέτες ήχου ή video. Αντε να αντέγραφες μία φορά από κασέτα σε κασέτα. Από ήδη αντιγραμμένη όμως αν πήγαινες να βγάλεις 2ης γενιάς αντίγραφο τα πράγματα ήταν πολύ χάλια. Για 3ης γενιάς και πέρα δεν το συζητάμε.
Το πρόβλημα είναι στην συμβατότητα. Πού θα το παίξεις αυτό το υλικό μετά από 100 χρόνια;
Εγώ έχω πολλές δισκέτες 5.25 τις οποίες τις διαβάζω όπως σού είπα γιατί έχω drive 5.25 και μπορώ να τις μεταφέρω σε 3.5άρες ή σε CD ή σε flash USB και να μπορείς να τις διαβάσεις κι εσύ. Το θέμα είναι πού θα τρέξεις αυτά τα προγράμματα σήμερα που δεν υπάρχει DOS; Kαι ακόμα κι αν έχεις κρατήσει κάπου το DOS πάλι δεν μπορείς να τα τρέξεις γιατί δεν υπάρχουν drivers σε DOS για το σημερινό PC σου, για την σημερινή κάρτα οθόνης σους, για τον σημερινό εκτυπωτή σου.
Αρα, τα διασώσαμε μεν, αλλά είναι άχρηστα δε...