Θα ήθελα βοήθεια στην επιλογή ηχείων. Χώρος 11 τετραγωνικών...

Δεν πρόκειται για καμιά πατέντα, είναι συνηθισμένο σε πολλά νέα μοντέλα. Μια είσοδος του ολοκληρωμένου παρακάμπτει το ποτενσιόμετρο και το πρώτο στάδιο κέρδους, οπότε δουλεύει σαν τελικός. Θα το δεις συχνά να αναφέρεται ως Home Theatre Bypass.

Απάντηση: Re: Θα ήθελα βοήθεια στην επιλογή ηχείων. Χώρος 11 τετραγωνικών...

Δεν πρόκειται για καμιά πατέντα, είναι συνηθισμένο σε πολλά νέα μοντέλα. Μια είσοδος του ολοκληρωμένου παρακάμπτει το ποτενσιόμετρο και το πρώτο στάδιο κέρδους, οπότε δουλεύει σαν τελικός. Θα το δεις συχνά να αναφέρεται ως Home Theatre Bypass.

Πρέπει να έχει ο ΑV όμως pre-out εξόδους για τα μπροστινά; Μα καλά με αυτόν τον τρόπο πρέπει να έχεις το σήμα από την πηγή μόνιμα μέσω του AV; Εγώ δεν κατάλαβα να μου είπε αυτό....

Η πηγή που αφορά την εικόνα θα είναι συνδεδεμένη ψηφιακά με τον A/V ενισχυτή.

Αν ταυτόχρονα αποτελεί την επιλογή μας για την ακρόαση της μουσικής, το αναλογικό της στάδιο θα είναι συνδεδεμένο στον audio ενισχυτή.

Όταν βλέπουμε ταινία, θα λειτουργεί η ψηφιακή έξοδος στον A/V ενισχυτή, όταν ακούμε μουσική θα λειτουργεί η αναλογική έξοδος.

Με αυτό τον τρόπο δεν αλλάζουμε καλώδια στα ηχεία ανάλογα με το ποιος ενισχυτής χρειάζεται να λειτουργήσει, ξεκουράζουμε τον A/V ενισχυτή από το φορτίο των δύο κυρίως καναλιών, είναι πιο άνετος στην οδήγηση των υπολοιπων τριών ή πέντε καναλιών.

Ναι, ο A/V ενισχυτής πρέπει να έχει pre out εξόδους.

Η πηγή που αφορά την εικόνα θα είναι συνδεδεμένη ψηφιακά με τον A/V ενισχυτή.

Αν ταυτόχρονα αποτελεί την επιλογή μας για την ακρόαση της μουσικής, το αναλογικό της στάδιο θα είναι συνδεδεμένο στον audio ενισχυτή.

Όταν βλέπουμε ταινία, θα λειτουργεί η ψηφιακή έξοδος στον A/V ενισχυτή, όταν ακούμε μουσική θα λειτουργεί η αναλογική έξοδος.

Με αυτό τον τρόπο δεν αλλάζουμε καλώδια στα ηχεία ανάλογα με το ποιος ενισχυτής χρειάζεται να λειτουργήσει, ξεκουράζουμε τον A/V ενισχυτή από το φορτίο των δύο κυρίως καναλιών, είναι πιο άνετος στην οδήγηση των υπολοιπων τριών ή πέντε καναλιών.

Ναι, ο A/V ενισχυτής πρέπει να έχει pre out εξόδους.

Μάλλον αυτό που κατάλαβα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ισχύει... Δυστηχώς δεν χρησιμοποιώ καθόλου ψηφιακές συνδέσεις στο κομμάτι του ήχου. Μόνο αναλογικές. Ούτε καν hdmi. Έχω εξωτερική κάρτα ήχου E-MU 1820 και όλα τα ακούω απο αυτήν (μουσική και ταινίες) από τις αναλογικές της εξόδους στην πολυκάναλη είσοδο direct του AV για να μην κάνει κανενός είδους επεξεργασία στο σήμα. Επίσης δεν έχει και pre out ο τωρινός av μου. Οπότε η σκέψη για αλλαγή προς hi fi ενισχυτή απορρίπτεται και παραμένει η αρχική για τον Marantz 6004.

Κάτι άλλο που θέλω να προσθέσω είναι ότι τον av ενισχυτή δεν τον χρησιμοποιώ καθόλου για video συνδέσεις παραμόνο για συνδέσεις ήχου. 2 στερεοφωνικές πηγές μέσω optical και την direct 5.1 από την E-MU. Το video φεύγει κατευθείαν από το HTPC με hdmi στον projector. Μήπως υπάρχει κάποια πιο ποιοτική λύση σ'αυτα τα λεφτά (1000ε) εφ'όσων δεν συνδέω βιντεο;

(Τα Quad 12L2 τα έχω στον χώρο μου, δανεικά, από χθες και θα τα έχω μέχρι αύριο το πρωί που θα τα επιστρέψω, οι πρώτες εντυπώσεις καλές έως άριστες! Αναμένω να παραγγείλω το δικό μου ζευγάρι και να το στρώσω.. :music-smiley-004:)

(Τα Quad 12L2 τα έχω στον χώρο μου, δανεικά, από χθες και θα τα έχω μέχρι αύριο το πρωί που θα τα επιστρέψω, οι πρώτες εντυπώσεις καλές έως άριστες! Αναμένω να παραγγείλω το δικό μου ζευγάρι και να το στρώσω.. :music-smiley-004:)

Σωστός! Άσε το γράψιμο και ξεζούμισέ τα!
Περιμένουμε τελικές εντυπώσεις αύριο...
:coool:

δεν χρησιμοποιώ καθόλου ψηφιακές συνδέσεις στο κομμάτι του ήχου. Μόνο αναλογικές. (...) ]τον av ενισχυτή δεν τον χρησιμοποιώ καθόλου για video συνδέσεις
Λύσεις με καθαρά αναλογικό πολυκάναλο ήχο υπάρχουν, και πολύ καλές μάλιστα, αλλά ανήκουν σε άλλη κατηγορία τιμής. Ξεκινάνε από το Parasound P7 (προενισχυτής 7.1 αναλογικός) που όμως έχει κοντά στα 2500.

Στο χιλιάρικο έχεις τρεις επιλογές:
1. Τον αρκετά φθηνότερο Dared DV-6C, αλλά ίσως να είναι λίγος... Δεν χάνεις όμως να τον δοκιμάσεις.
2. Κάποιο κατηργημένο μοντέλο της Cayin, που ήταν εξακάναλος τελικός με ποτενσιόμετρο. Δεν θυμάμαι το μοντέλο αλλά επικοινώνησε με τον παλιό αντιπρόσωπο μπας και τους έχει ξεμείνει στην αποθήκη.
3. Ο isovitis είχε στο μαγαζί του έναν μεταχειρισμένο πεντακάναλο Fase. Μπας και το έχει ακόμα;

Αλλιώς ψάχνεις στα μεταχειρισμένα Home Cinema για παλιά μηχανήματα που να τα σκοτώνουν γιατί δεν έχουν ψηφιακές δυνατότητες, αλλά να είναι γνωστό ότι έχουν καλό ήχο. Παλιά Yamaha και Denon βρίσκονται συχνά σε πολύ χαμηλές τιμές.

Στο χιλιάρικο έχεις τρεις επιλογές:
1. Τον αρκετά φθηνότερο Dared DV-6C, αλλά ίσως να είναι λίγος... Δεν χάνεις όμως να τον δοκιμάσεις.
2. Κάποιο κατηργημένο μοντέλο της Cayin, που ήταν εξακάναλος τελικός με ποτενσιόμετρο. Δεν θυμάμαι το μοντέλο αλλά επικοινώνησε με τον παλιό αντιπρόσωπο μπας και τους έχει ξεμείνει στην αποθήκη.
3. Ο isovitis είχε στο μαγαζί του έναν μεταχειρισμένο πεντακάναλο Fase. Μπας και το έχει ακόμα;

Αυτός ο Dared βγάζει στο κάθε κανάλι 65 W ή συνολικά; Μου φαίνονται πολύ λίγα πάντως. Είμαι και λίγο της έντασης γενικώς.. Κυρίως στις ταινίες. Για μουσική μερικές φορές όχι τόσο συχνά. Θα ήθελα να κάνω και την εξής "χαζή" ερώτηση. Έχω παρατηρήση (ως μουσικός) ότι στους λαμπάτους ενισχυτες κιθάρας τα 30W πχ. παίζουν πιο δυνατά απο τα 80 τραντζιστορατα watt. Ισχύει αυτό ή είναι ιδέα μου;

Πρέπει να βρω το τεστ του "ήχου", αλλά απ' ότι θυμάμαι μετρήθηκε γύρω στα 6x40. Οι λαμπάτοι ενισχυτές όντως ακούγονται πιο δυνατά από τους τρανζιστοράτους (έχει να κάνει με την συμπεριφορά της λάμπας όταν ανεβαίνουν οι εντάσεις που δρα σαν compressor και δεν μπαίνει απότομα σε παραμόρφωση όπως τα τρανζίστορ), αλλά ο Dared έχει IC στην έξοδο και λάμπα μόνο στην προενίσχυση.

Άρα εφ'όσων έχει IC στην έξοδο κ όχι λάμπα δεν θα έχει την ένταση που θα ήθελα... Εαν παίζω πηγή 2κάναλη τότε πάλι 2x40 θα μου βγάζει στα 2 μπροστινά ή παραπάνω επειδή δεν θα παίζω τα υπόλοιπα ηχεία; Αν ναι τότε μου κάνει νομίζω γιατί σε ταινίες δεν έχω μεγάλες εντάσεις. Επίσης έχει διπλοκαλωδίωση; Στο site δεν βρήκα τέτοιου είδους πληροφορίες...

Με τον Yamaha (6x85watt) που έχω τώρα την ένταση στις ταινίες την βάζω περίπου στo-20db (απο -80 έως +15 φτάνει) και είμαι ευχαριστημένος. Φαντάζομαι αυτή η ένταση θα υπάρχει και με τον dared αν όντως βγάζει 6x40 (εγώ χρησιμοποιώ 5 κανάλια). Οπότε το προβλημά μου είναι η μουσική και η ενίσχυση του πιάνου που παίζω με τα ηχεία όπου εκεί το ποντεσιόμετρο μπορεί να δείξει και -3db σε δικάναλο ήχο πάντα.. Αν βγάζει την ισχύ όλων των καναλιών σε 2 θα είναι καλά νομίζω. Στο ζόριζμα οι λάμπες μπορεί να καούν; Γιατί το site λέει μόνο 65W;