Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Σαν να μας τα χάλασε λίγο;

Σπύρος Σούρλας said:
Θα βρεί άλλο κοινό.Παντως εγώ ειδα πολλούς εικοσαρηδες στον λυκαβηττό να μενουν εκεί.Για το περυσινό που αναφέρεις ειλικρινά δεν γνωρίζω τίποτα.

Ο καλλιτέχνης , δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει καμμία υποχρεώση προς αυτό που ονομάζουμε "κοινό" του και τα καπρίτσια του , τα βολέματα του και τις ιδιοτροπίες του . Ο καλλιτέχνης πρέπει να έχει υποχρέωση μόνον απέναντι στην τέχνη του. Ειδ' άλλως γίνεται βιρτουόζος εκτελεστής στο λας Βέγκας και αποκερδαίνει τα προς το ζην από τις παραγγελιές του "κοινού" του ( μάλλον σκέτου κοινού χωρίς το του)

Δημητρη μια ένσταση αν μου επιτρέπεις:

λίγο μεγαλύτερα γράμματα στα posts σου. Κατά τα άλλα συμφωνούμε στα περισσότερα.

Απάντηση: Re: Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Σαν να μας τα χάλασε λίγο;

kostas k said:
Δημητρη μια ένσταση αν μου επιτρέπεις: λίγο μεγαλύτερα γράμματα στα posts σου. Το size 4 βγαίνει πολύ μεγάλο . μετά θα πρέπει να αλλάξω γραμματοσειρά :o , αν δεν θέλω το κείμενο μου να δείχνει σαν απευθύνεται σε πρεσβύωπες 50χρονους :flipout:
Πάντως στην δική μου οθόνη τα δείχνει καλά , όπως σχεδόν και τα default - μόνο που εκείνα είναι πιό τετραγωνισμένα . Κατά τα άλλα συμφωνούμε στα περισσότερα.

Θα το μελετήσω

Re: Απάντηση: Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Σαν να μας τα χάλασε λίγο;

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Ειδ' άλλως γίνεται βιρτουόζος εκτελεστής στο λας Βέγκας και αποκερδαίνει τα προς το ζην από τις παραγγελιές του "κοινού" του ( μάλλον σκέτου κοινού χωρίς το του)

Κάτι σαν τον Φρανκ Σινάτρα δηλαδή; Μακάρι να είχαμε κι εδώ τέτοιους κερδοσκόπους!
Σχετικά με τους καλλιτέχνες: Άλλο ο καλλιτέχνης ζωγράφος, άλλο ο ποιητής, άλλο ο σκηνοθέτης και άλλο ο τραγουδιστής. Το θέμα περιπλέκεται όταν εκτός μαζί με Τέχνη συμβάλλει και η Παραγωγή (κοινώς μπαγιόκο) για μία εκδήλωση. Αν ο Θανάσης δηλαδή μας έχει αφοδευμένους, κάποια στιγμή οι διοργανωτές θα του τραβήξουν το αυτί και αν συνεχίσει το βιολί του (κυριολεκτικά), θα καταλήξει να τραγουδάει σε ταβερνεία της Αμοργού. Κρίμα κρίμα.

Στον λυκαβηττό επαιξε το 80% της δουλειάς του.Ποιος τα λέει αυτά???Αλλως τε και το εκπληκτικόlive που ειχε βγαλει με τους λαικεδέλικα ειχε και λιγα τραγουδια άλλων.Παντα στα LIVE παιζονται και τραγουδια άλλων καιαυτό ειναι και δειγμα εκτιμησης προς αλλους καλλιτεχνες.Και μαλαμα επαιξε ο ανθρωπος και clash.Που ειναι το κακό.Το οτι ο Π.αλλάζει ,και καλα κάνει, θελει χρονο και απο τους ακροατες του.Αλλως τε μεγαλωνοντας ολοι μας χανουμε παλιούς φιλους και βρισκουμε αλλους.Αυτο ειναι κανονας της ζωής.Βασιλη μου ,στα 40 σου και εσυ θα εχεις απορριψει πραγματα που τωρα ακους και θα αγαπάς άλλα.Αυτο δεν ειναι παντα κακό.Στα 23 ειναι λογικό να αντιδράς εντονα-χωρις ναχεις παντα δικιο-σε καποια πραγματα.Αργοτερα θα τα δεις και αλλοιώς.Αυτό δεν το γραφω με καμιά διαθεση καπελλώματος λογω διαφοράς ηλικιας .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Σαν να μας τα χάλασε λίγο;

suria said:
Κάτι σαν τον Φρανκ Σινάτρα δηλαδή; Ακριβώς . Μαζί και με τον Prisley .Μακάρι να είχαμε κι εδώ τέτοιους κερδοσκόπους!
Σχετικά με τους καλλιτέχνες: Άλλο ο καλλιτέχνης ζωγράφος, άλλο ο ποιητής, άλλο ο σκηνοθέτης και άλλο ο τραγουδιστής. Το θέμα περιπλέκεται όταν εκτός μαζί με Τέχνη συμβάλλει και η Παραγωγή (κοινώς μπαγιόκο) για μία εκδήλωση. Αν ο Θανάσης δηλαδή μας έχει αφοδευμένους, κάποια στιγμή οι διοργανωτές θα του τραβήξουν το αυτί και αν συνεχίσει το βιολί του (κυριολεκτικά), θα καταλήξει να τραγουδάει σε ταβερνεία της Αμοργού. Κρίμα κρίμα.

Νομίζω πως ο Παπακωνσταντίνου δεν διεκδικεί για τον ευατό του τον τίτλο του τραγουδιστή ( άρα εκτελεστή ή performer όπως ο Φράνκι) Εγώ για δημιουργό τον κόβω . Μπορεί πάλι να κάνω και λάθος .

Πολύ σωστή η παρατήρηση σου Δημήτρη για άλλη μια φορά. Και τα γράμματα καλύτερα είναι τώρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Σαν να μας τα χάλασε λίγο;

suria said:
Κάτι σαν τον Φρανκ Σινάτρα δηλαδή; Μακάρι να είχαμε κι εδώ τέτοιους κερδοσκόπους!

Δηλαδή ο συνθετης-ο Π.ειναι συνθετης-θα πρεπει να γραφει τραγουδακια για τον λαο.Μην ξεχνας οτι ο Π.δουλευε και σαν μηχανικός κανονικότατα οπότε ειναιαρκετά ανεξάρτητος.Με την λογική σου ο χατζιδακις επρεπε να γραφει διαρκως τα παιδια του πειραιά,και ο θεοδωράκης το ειμαστε δυό-ειμαστε τρείς για να συνεγειρονται τα πλήθη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Σαν να μας τα χάλασε λίγο;

:grinning-smiley-043 ΣΙΝΑΡΤΑ :grinning-smiley-043,
Άντε μην τα πάρω!

Είτε τραγουδιστής είτε δημιουργός, ο συντελεστής μπαγιόκο παραμένει στην εξίσωση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Σαν να μας τα χάλασε λίγο;

suria said:
QUOTE]
ΣΙΝΑΤΡΑ! (είδες; με σύγχυσες)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Σαν να μας τα χάλασε λίγο;

suria said:
Άντε μην τα πάρω!

Ελα μου ... ?

ΟΚ το διόρθωσες . Αλλοιώς δεν είχε νόημα . Ειπα να γράψω και τίποτα ΣΙΝΤΑΡΤΑ !!!

Last edited:

Σπύρος Σούρλας said:
Δηλαδή ο συνθετης-ο Π.ειναι συνθετης-θα πρεπει να γραφει τραγουδακια για τον λαο.Μην ξεχνας οτι ο Π.δουλευε και σαν μηχανικός κανονικότατα οπότε ειναιαρκετά ανεξάρτητος.Με την λογική σου ο χατζιδακις επρεπε να γραφει διαρκως τα παιδια του πειραιά,και ο θεοδωράκης το ειμαστε δυό-ειμαστε τρείς για να συνεγειρονται τα πλήθη.

Είπα εγώ ρε Σπύρο να μη δοκιμάζεται στη δισκογραφία; Έγραψα μάλιστα ότι οι τελευταίοι δίσκοι του έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.
Εγώ τον κατακρίνω ως τραγουδιστή, δημιουργό, performer ή ό,τι άλλο θές αποκλειστικά και μόνο στις τελευταίες συναυλίες του, που πλέον κουράζουν τον κόσμο του, που δεν αποτελείται ούτε από σκυλάδες ούτε από "νιάου νιάου βρε γατούλα".

ΥΓ: Από τον Θεοδωράκη πάντως προτιμώ τα Παιδιά του Πειραιά (αν και αντιγαύρος) παρά τα συμφωνικά του!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Σαν να μας τα χάλασε λίγο;

suria said:
Είπα εγώ ρε Σπύρο να μη δοκιμάζεται στη δισκογραφία; Έγραψα μάλιστα ότι οι τελευταίοι δίσκοι του έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.
Εγώ τον κατακρίνω ως τραγουδιστή, δημιουργό, performer ή ό,τι άλλο θές αποκλειστικά και μόνο στις τελευταίες συναυλίες του, που πλέον κουράζουν τον κόσμο του, που δεν αποτελείται ούτε από σκυλάδες ούτε από "νιάου νιάου βρε γατούλα".

ΥΓ: Από τον Θεοδωράκη πάντως προτιμώ τα Παιδιά του Πειραιά (αν και αντιγαύρος) παρά τα συμφωνικά του!

Σε βλέπω λίγο συγχυσμένο σήμερα μετά τον ΣΙΝΑΡΤΑ , ΣΙΝΤΑΡΤΑ , ΣΙΝΑΤΡΑ :flipout:

suria said:

Χατζηδακις αντιγαυρεεεε.:ernaehrung004: Παω για μπανιο.!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Σαν να μας τα χάλασε λίγο;

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Σε βλέπω λίγο συγχυσμένο σήμερα μετά τον ΣΙΝΑΡΤΑ , ΣΙΝΤΑΡΤΑ , ΣΙΝΑΤΡΑ :flipout:

Χιρ, χιρ, χιρ. Το Σουμάτρα σου ξέφυγε!

Για τα Παιδιά του Πειραιά γράψε λάθος, του Νταλάρα είναι!

Κανένα κοινό δεν έχει εκπαιδευτεί από μόνο του.
Κάποιοι δεν πρέπει επιτέλους να σπρώξουν και εναλλακτικές προτάσεις;

Πρέπει να έχουμε σήμερα το χειρότερο ραδιόφωνο όλων των εποχών.

Πως ένας πιτσιρικάς να αντέξει κάποιον πειραματισμό αγαπημένου του καλλιτέχνη για π.χ., όταν κανείς δεν του έχει δείξει-προτείνει-πει, ότι μεγάλε ,πέρα από τα τετριμένα και το φασισμό του κομέρσιαλ, υπάρχει και το πείραμα, η αντίστροφη φάση, η εσωτερικότητα, κ.τ.λ.

Εδώ η κοπέλα του αλλάζει χρώμα στα μαλλιά και αυτός νομίζει ότι τον κερατώνει.

Έχω και ατάκα: Μου αρέσουν όλα τα κομμάτια που δεν είναι κατάλληλα για ringtones. Δ.Μ 2006.

Απάντηση: Re: Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Σαν να μας τα χάλασε λίγο;

Βασίλης Παπαδημητρίου said:
__Ok Σπύρο, φυσικά και δεν παρεξηγώ τίποτα... Θα σου απαντήσω λοιπόν στα 40 μου, όταν εσύ θα είσαι... 51... ;) :grinning-smiley-043 -bye-

Βασίλη θαμαι λιγο παραπάνω,αλλά το παιρνω σαν κοπλιμέντο.:ernaehrung004:

Το προηγούμενο Σάββατο είχα πάει στην συναυλία Μάλαμα - Παπακωνσταντίνου που έγινε στο Λαυριο.

Ο Μάλαμας κλασσικά πράγματα. Κορυφαίος. Όπως ηταν πριν 10 ακριβώς χρόνια που τον είχα ακούσει πρωτη φορά live έτσι παραμένει. Μες στην μούρλα, τραγουδάει για τον κόσμο και το χαίρεται και κάθε χρόνο γίνεται καλύτερος (έχω βρεθεί σε καμιά δεκαριά συναυλίες του).

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου όμως σαν να μας τα χάλασε λιγάκι (προσωπική μου άποψη εκφράζω πάντα). Η αλήθεια είναι οτι τα τελευταία χρονια είχα χάσει την επαφή με τις εξελίξεις γύρω από την δισκογραφική του δουλειά και στο live με ξάφνιασε αρνητικά. Πολύ έντονες οι επιρροές του από την ξένη ροκ μουσική (λιγο radiohead, λίγο Cave, λίγο από όλα). Ξέρω, θα μου πέιτε δεν είναι κακό να εξελίσεται κάποιος και να την ψάχνει γύρω από την τέχνη την οποία υπηρετεί και ας μην του βγαίνει πάντα καλό το αποτέλεσμα, αλλά και σαν ερμηνευτής δεν με έπεισε καθόλου στην συναυλία. Σαν να βαριόταν να το πω, σαν να μην είχε όρεξη, σαν να μην γούσταρε την φάση. Δεν ξέρω τι να πω.

Ξεκαθαρίζω ότι τον Παπακωνσταντίνου μαζί με τον Μάλαμα και τον Ιωαννίδη τους θεωρώ τους κορυφαίους αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα με διαφορά από τους υπόλοιπους.

Απλά θέλω να ακούσω την άποψη σας.

Σόρρυ που ξεθάβω ένα θέμα το οποίο είχα ξεκινήσει πριν αρκετό καιρό αλλά πρέπει να πω ότι παίρνω πίσω όσα είπα για τον δρόμο που έχει ακολουθήσει ο Παπακωσταντίνου.
Βρήκα λίγο χρόνο αυτή την περίοδο και άκουσα τα τελευταία του cds. Πραγματικά είναι φανταστικά.
Όσον αφορά την επιλογή του να αποβάλει τον παλιό του εαυτό στις συναυλίες του, παρά την απογοήτευση αρκετών ακροατών, έχει δίκιο μιας και η αγρύπνια δεν κολλάει με την Ανδρομέδα

__Που λες, ακριβώς πριν απο τρεις μέρες που ταξίδευα, άκουγα Θ.Π. θυμήθηκα ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ και σκεφτόμουν ακριβώς αυτό το πράγμα!!

__Γενικά, δεν είχα ακούσει και πολλά απ' αυτόν, αλλά εκείνη την ημέρα άκουσα αρκετά και είπα "γιατί μωρέ, μια χαρά το πάει -μπράβο του κιόλας που το τολμά /επιζητά"...

__Κοίτα κάτι συμπτώσεις ε;!!