-==The Anti-Virus Thread==-

Re: Tέλος τo Microsoft Security Essentials

Νομιζω οτι ειναι "κολπο" και οχι ουσια.
Βεβαια σημερα που διαβασα το νημα ,παρατηρησα οτι απο το κομπιουτερ ειχε φυγει το εικονιδιο απο την μπαρα.
Αλλα ομως το ανοιξα και ενημερωθηκε κανονικα.
Εγω παντως θα το κρατησω λιγο καιρο ακομα, γιατι κατι δεν μου καθετε καλα στην ιστορια.

Ανοιξα το "καλο" λαπτοπ και ολα λειτουργουν κανονικα....το εικονιδιο στην θεση του,κανονικα ενημερωθηκε και εκανε και σαρωση.
Τι παιζει με αυτη την ιστορια δεν μπορω να καταλαβω.
Δουλευει τελικα ή οχι????

Απάντηση: Tέλος τo Microsoft Security Essentials

Μια χαρα ειχα βολευτει το essential, κριμα.
Πριν απο αυτο ειχα το avira και μου την εσπαγε το Pop up παραθυρο με τις διαφημισεις.
Δεν θελω να το ξαναβαλω, οποτε για ελαφρυ να παω στο avg ή avast;
Επίσης για το free bitdefender εχετε καποια αποψη;

Re: Απάντηση: Tέλος τo Microsoft Security Essentials

Μια χαρα ειχα βολευτει το essential, κριμα.
Πριν απο αυτο ειχα το avira και μου την εσπαγε το Pop up παραθυρο με τις διαφημισεις.
Δεν θελω να το ξαναβαλω, οποτε για ελαφρυ να παω στο avg ή avast;
Επίσης για το free bitdefender εχετε καποια αποψη;

Πριν δύο χρόνια πάνω κάτω, είπα να εγκαταστήσω το bitdefender στη free έκδοση αλλά σπάστηκα όταν είδα το user interface του να είναι από την προηγούμενη έκδοση και το αφαίρεσα. Για διαφημίσεις δεν θυμάμαι να είχε.

Αν εχω και το avast και το mse θα τα κανω μανταρα????

Ποτέ δύο antivirus παρέα.

Παρεμπιπτόντως το τείχος προστασίας των windows είναι αρκετά καλό δεν χρίζει αλλαγής δεν έχει σχέση με το MSE είναι αυτόνομο.

Κατι επισημο απο την MS δεν εχει ακουστει... μηπως ετοιμαζονται να του αλλαξουν ονομα στα 8.1 και κανουν ολο τον ντορο?

...Αυτό με το youtube δεν το καταλαβαίνω είναι από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου στο youtube επιτρέπεις τις διαφημίσεις ή είναι κάτι άλλο που δεν κατάλαβα;

ΟΚ με τον ΜακΑφε!! Εφυγε! Μερσί...

Πρόκειται για popups τυπου "εισαι ο 1000στος επισκέπτης κάνε κλικ κλπ κλπ" που εμφανιζόντουσαν όταν ήμουν στο τουμπ αρχικά αλλά πλέον και σε κάποια sites οπότε δεν είναι θέμα τουμπ... αυτό είναι θέμα firewall;;

Για χρήση στο σπίτι έχω αγοράσει το Bitderfender Internet Security και τη free έκδοσή του έχω βάλει στη δουλειά. Για ανίχνευση βρίσκεται στην κορυφή μαζί με το Kaspersky (που αγόραζα για χρόνια πριν αλλά η τιμή ανέβαινε) αλλά μερικές φορές δεν είναι τόσο σταθερό όσο το ρωσικό αντίπαλο δέος.

Εγώ προτιμώ το AVG. Όπου το εγκαθηστώ πραγματικά δεν με ξαναφωνάζουν για θέματα ιων κτλ. Για Free (και όχι μόνο) κάνει εξαιρετική δουλειά.

Ίσως θέλει να σπρώξει το κόσμο στα windows 8:
" Το Windows Defender για τα Windows 8 και Windows RT παρέχει ενσωματωμένη προστασία από λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Security Essentials με τα Windows 8, αλλά δεν χρειάζεται κιόλας — το Windows Defender περιλαμβάνεται ήδη και είναι έτοιμο για χρήση. Ωστόσο, αν θέλετε να προστατεύσετε έναν υπολογιστή με παλιότερη έκδοση των Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Security Essentials για να προφυλαχτείτε από ιούς, λογισμικό spyware και άλλο κακόβουλο λογισμικό. Παρέχει δωρεάν* προστασία σε πραγματικό χρόνο για τους υπολογιστές του σπιτιού ή της μικρής επιχείρησής σας. "

Αγιο ειχαμε!!:flipout:
Θα την εκανα την πιτσικουλινιά!!

Περίφημα...

Πάντως αν σε ενδιαφέρει κάτι περισσότερο μπορείς να εγκαταστήσεις παρέα με το antivirus που θα βάλεις και το antimalware http://www.malwarebytes.org.
Δεν υφίσταται πρόβλημα συνύπαρξης με το antivirus γιατί δεν είναι antivirus είναι antimalware.
Στη δωρεάν έκδοση δεν έχεις προστασία σε πραγματικό χρόνο, απλά κάνεις μια στο τόσο ενημέρωση (ανά βδομάδα / 15θημερο) και σάρωση με ένα ειδικευμένο εργαλείο!
Βέβαια στη πληρωμένη όλα δουλεύουν real time (αν και δεν νομίζω να υπάρχει ανάγκη).

Ελληνικό menu + περισσότερες ενημερώσεις στο εικοσιτετράωρο (μόνο για malware όμως!) άρα up-to-date γρηγορότερα.

Σήμερα ο μεγάλος κίνδυνος είναι τα malware τότε όταν ονομάστηκαν τα προϊόντα ήταν τα virus!

Ξεκινησα να καθαριζω ιους το σωτηριον ετος 1989 με το μοναδικο τοτε αντιικο της Mcaffe
(νομιζω o πρωτος που βρηκε ηταν ο Jerusalem !!!!). Για παρα πολλα χρονια, συνεχισα με
εναν συνδυασμο της Mcafee και του ZoneAlarm Pro. Δυστυχως, το αντιικο της Mcafee
γονατιζε το συστημα. Ετσι στραφηκα στο NOD32 που χρησιμοποιουμε και στην δουλεια.
Δεν ειναι η καλυτερη προστασια για malware αλλα ΑΝ ξερεις τι να πειραξεις στις επιλογες
γινεται πολυ ελαφρυ.

Το Microsoft Security το εχω εγκαταστησει σε φιλους που ηθελαν κατι .... δωρεαν.
Με μεγαλη μου εκπληξη διαπιστωσα οτι ηταν πιο ελαφρυ ακομα και απο το "ελαφρωμενο" NOD32 !!!
Και το κυριοτερο : δεν εβγαζε false alarms οπως το Norton !

Αυτο που εκανε η Microsoft, ειτε ηταν ενα ακομα τεραστιο σφαλμα της ειτε ηταν στρωσιμο χαλιου
σε καποια εταιρεια που θελει να αβανταρει (παλια η νεα). Ο καιρος θα δειξει ....

Jerusalem!! Τι μου θύμησες τώρα....

Έχω την εντύπωση πως το πρώτο μου antivirus κάπου στις αρχές του 90 πρέπει να ήταν της Norton, ή τουλάχιστο το πρώτο μου γνωστό πακέτο.

Last edited by a moderator:

ΟΚ με τον ΜακΑφε!! Εφυγε! Μερσί...

Πρόκειται για popups τυπου "εισαι ο 1000στος επισκέπτης κάνε κλικ κλπ κλπ" που εμφανιζόντουσαν όταν ήμουν στο τουμπ αρχικά αλλά πλέον και σε κάποια sites οπότε δεν είναι θέμα τουμπ... αυτό είναι θέμα firewall;;

Ευχάριστα >>> :HTEHETH63:

Δεν χάνεις κάτι αν εγκαταστήσεις το malwarebytes στη free έκδοση για ένα πλήρες scan πιστεύω σε ένα μισάωρο να έχει ολοκληρωθεί!
Δες το #34.

Να σας κανω και μια τελευταια ερωτηση.
Εχω στο λαπτοπιο :
1)Mse για antivairus
Εβαλα τωρα
2)Malware για το ψαξιμο και
3)Zonealarm για τους εισβολεις.

Το παρακανα ή ειμαι (οσο μποορω να ειμαι τελοσπαντων) κομπλε.

Μηπως καποιο απο αυτα, ειναι αντιθετο με τα αλλα??

Έγω παιζω παντως με mse και malware χρονια τωρα και δεν εχω προβλημα
Παρεμπιπτοντως χθες μου εβγαλε αναβαθμιση το mse.
Να πω την αληθεια δεν εχω καταλαβει ακομα τι παιζει.
Κλεινει, αλλα κανει update;

Re: Απάντηση: Tέλος τo Microsoft Security Essentials

Έγω παιζω παντως με mse και malware χρονια τωρα και δεν εχω προβλημα
Παρεμπιπτοντως χθες μου εβγαλε αναβαθμιση το mse.
Να πω την αληθεια δεν εχω καταλαβει ακομα τι παιζει.
Κλεινει, αλλα κανει update;
Μπαααα δεν κλεινει.
Κατι αλλο παιζει και θελουν να οδηγησουν τον κοσμο, σε πληρωμενα προγραμματα.