-==The Anti-Virus Thread==-

Re: Tέλος τo Microsoft Security Essentials

Να σας κανω και μια τελευταια ερωτηση.
Εχω στο λαπτοπιο :
1)Mse για antivairus
Εβαλα τωρα
2)Malware για το ψαξιμο και
3)Zonealarm για τους εισβολεις.

Το παρακανα ή ειμαι (οσο μποορω να ειμαι τελοσπαντων) κομπλε.

Μηπως καποιο απο αυτα, ειναι αντιθετο με τα αλλα??

Σχετικά με το firewall http://www.howtogeek.com/165203/why-you-dont-need-to-install-a-third-party-firewall-and-when-you-do/ πίστεψέ με όλη αυτή η πολυπλοκότητα δεν αντισταθμίζει κάτι εκτός κι αν αποζητάς προχωρημένες δυνατότητες που δεν καλύπτει το πολύ αξιόλογο firewall του λειτουργικού συστήματος, όχι για τους λόγους που υπονοείς (αυξημένη ασφάλεια), πέραν αυτού απαιτεί και γνώσεις που είναι μακράν του μέσου χρήστη δεν χρειάζεται, μόνο με επιπλέον φόρτο επιβαρύνει το μηχάνημα που αν είναι αδύναμο είναι κακό για την υγεία μας εκνευριστικό.
Όσο αναφορά το MSE θα το άλλαζα δίχως δεύτερη σκέψη και αν αναρωτιέσαι γιατί αφού είναι ελαφρύ θα σου πω πως η διαφορά από τα άλλα AV χωρίς firewall είναι αμελητέα ως και διανοητικά "επικίνδυνη" άσε που το δίδυμο MSE + free firewall Zonealarm είναι αρκετά βαρύτερο συνδυασμός και δεύτερο έχει αργές αναβαθμίσεις στη βάση δεδομένων του εκτός τα test που δεν έχει επιδείξει κάτι άξιο λόγου προστασίας.

Αυτό που ο καλός χρήστης πρέπει να έχει κατά νου είναι ότι μόνο ο προσεκτικός βγαίνει αλώβητος όταν κατεβάζει προγράμματα έχει τα μάτια του ανοιχτά και αξιολογεί κατά προτίμηση τις χειροκίνητες επιλογές εγκατάστασης (εν ανάγκη ρωτά) εάν κάτι χρειάζεται εκ των προτέρων ή μη.

Αν εχω και το avast και το mse θα τα κανω μανταρα????

όχι Μιχάλη, κανένα πρόβλημα απενεργοποείς το ένα και δουλεύεις με το άλλο ποτέ βέβαια μαζί!!!!

στα win8 υπάρχει το windows defender το οποίο όμως στον υπολογιστή μου είναι απενεργοποιημένο και δεν μπορω να το ενεργοποιησω.... μου βγαζει μνμ πως θα γινει μεσω του μενου του AV που χρησιμοποιώ (Avast) αλλά δεν μπορώ να το βρω...

όχι Μιχάλη, κανένα πρόβλημα απενεργοποείς το ένα και δουλεύεις με το άλλο ποτέ βέβαια μαζί!!!!

ΠΟΤΕ δύο antivirus ΜΑΖΙ και μάλιστα θα έλεγα ακόμα κι αν είναι το ένα από αυτά απενεργοποιημένο μέσω menu του - τόσο το χειρότερο για το τίποτα!
Δεν είναι θέμα πλεονεξίας αλλά παράνοιας.
Από σπατάλη πόρων άστα.

στα win8 υπάρχει το windows defender το οποίο όμως στον υπολογιστή μου είναι απενεργοποιημένο και δεν μπορω να το ενεργοποιησω.... μου βγαζει μνμ πως θα γινει μεσω του μενου του AV που χρησιμοποιώ (Avast) αλλά δεν μπορώ να το βρω...

Ο defender είναι το antivirus των windows 8 (αντίστοιχα MSE για windows 7/vista) και θα ενεργοποιηθεί άμα δεν υπάρχει άλλο AV στον υπολογιστή αυτόματα, αν δεν απατώμαι δεν χρειάζεται να κάνει κάτι ο χρήστη.

Ο defender είναι το antivirus των windows 8 (αντίστοιχα MSE για windows 7/vista) και θα ενεργοποιηθεί άμα δεν υπάρχει άλλο AV στον υπολογιστή αυτόματα, αν δεν απατώμαι δεν χρειάζεται να κάνει κάτι ο χρήστη.

ε τότε γιατί να χρησιμοποιούμε κάποιο άλλο;;
λέω να το σουτάρω το Avast και να δοκιμάσω το εν λόγω... τι λές;;

ε τότε γιατί να χρησιμοποιούμε κάποιο άλλο;;
λέω να το σουτάρω το Avast και να δοκιμάσω το εν λόγω... τι λές;;

Η προσωπική μου υποκειμενική άποψη είναι ότι το MSE και η μετέπειτα μετονομασία του (δεν πιστεύω εξέλιξη) είναι primitive μπροστά στο AVAST δεν ξέρω τι έχει κατά νου η Microsoft να κάνει με το προϊόν της αλλά εμένα δεν με καλύπτει παρεμπιπτόντως δε συμφωνούν και τα test που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο όντως περισσότερο αντικειμενικά.

By the way από το Κέντρο Ενεργειών (σημαιάκι κάτω δεξιά) επιλέγεις ασφάλεια και βλέπεις τι παίζει.
Τείχος προστασίας πρέπει να έχεις το τείχος των Windows και AV το AVAST καθώς και spyrware & malware επίσης.
Αν οτιδήποτε δεν πάει καλά στον τομέα της προστασίας του υπολογιστή σου θα σε ενημερώσει με ειδοποίηση το λειτουργικό σύστημα, don't worry.

ΛΟΓΙΚΑ το AV το ξεχνάς!
ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

@Nipo και όχι μόνο..

Mετά την αναβάθμιση που έκανα σε win 8.1 όλα τα προγράμματα που είχα εγκαταστήσει παρέμειναν αναλλοίωτα εκτός απο το Avast που δεν εγκαταστάθηκε...
Nα υποθέσω πως ισχύουν αυτά που είπαμε κ πιο πάνω περι αποτελεσματικότητας τoυ windows defender ναι;
Aπο όσο διαβάζω δλδ αυτά ισχύουν απλά λέω μηπως στα 8.1 υπάρχει κάποια διαφορά μιας και οτι υπάρχει μεχρι στιγμής στο δικτυο αφορά πιο πολύ στα win8!

@Nipo και όχι μόνο..

Mετά την αναβάθμιση που έκανα σε win 8.1 όλα τα προγράμματα που είχα εγκαταστήσει παρέμειναν αναλλοίωτα εκτός απο το Avast που δεν εγκαταστάθηκε...
Nα υποθέσω πως ισχύουν αυτά που είπαμε κ πιο πάνω περι αποτελεσματικότητας τoυ windows defender ναι;
Aπο όσο διαβάζω δλδ αυτά ισχύουν απλά λέω μηπως στα 8.1 υπάρχει κάποια διαφορά μιας και οτι υπάρχει μεχρι στιγμής στο δικτυο αφορά πιο πολύ στα win8!

Ισχύουν απαράλλακτα θα έλεγα και ωμά!!!
Μάλιστα καταλήγω στο εξής, για να βρεις μια ουσιαστική διαφοροποίηση μεταξύ Defender του MSE πρέπει να εστιάσεις στο διαφορετικό τρόπο που εκκινούν τα Windows ίσως καθώς και στις ιδιαιτερότητες των εφαρμογών του Windows store (ασφάλεια)!

Ο παρακάτω σύνδεσμος AV τεστ είναι για Windows 8 Ιανουάριος / Φεβρουάριος.
http://www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-8/janfeb-2013/
Τώρα το πως διαβάζει κανείς τον πίνακα από πάνω προς τα κάτω ή το αντίθετο είναι a matter of baseline taste!
Ως προς το AVAST είναι δύο εκδόσεις πίσω σε σχέση με την τωρινή αυτή στο τεστ.
Αν δεν έκανες αναβάθμιση του AVAST, γιατί βγήκε η 9η έκδοση, πριν τον ερχομό του Windows 8.1 τότε αυτό που θα δεις είναι λίγο... διαφορετικό!

Ναι το AV μετά την αναβάθμιση των Windows σε 8.1 είχε εξαφανιστεί και σε εμένα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας τρέχει το Defender τον οποίο κάθισα και δούλεψα λίγο μία από τα ίδια θα έλεγα μόνο που δεν είναι τόσο ελαφρύς όσο τον θυμάμαι παλαιότερα.

Φυσικά και τον σούταρα για το AVAST.

Δεν έχω χρόνο τώρα αν βρω θα γράψω το βραδάκι γιατί δοκίμασα και το δωρεάν πρόγραμμα Bitdefender free edition (είπα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία πριν το "καθάρισμα" του υπολογιστή με CCleaner για το νέο λειτουργικό.

Μια κλεφτή ματιά έριξα και γράφει 298η ενημέρωση μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο το AVAST νέα κόλπα πιάνει τα 300 σίγουρα (έτσι και στα τεστ πρέπει!!!).

Α, και το λειτουργικό ταχύτερο μου φαίνεται και έτσι πρέπει να είναι από όσα κείμενα διάβασα αλλά αυτό με το Bing δεν τρώγεται με τίποτα στις αναζητήσεις το σούταρα.
Κάτω δεξιά τα παραθυράκια (εικονίδιο) στην οθόνη αλλά δεν είναι αφής προς το παρών "ρε γαμώτο" τσάμπα μέρος πιάνουν!
Όχι κάτι μεγάλο... αλλά προς το καλύτερο για τα Windows.

Λοιπόν @DomieMic65 με τέτοιο φορητό κάθε σκέψη να αφήσεις τον Defender είναι περίεργη διότι ο φορητός σου δεν υστερεί σε δύναμη cpu ή gpu.
Ακόμα και αν άλλαζες τις ρυθμίσεις στο Avast καταναλώνοντας επιπλέον πόρους δε νομίζω να καταφέρεις να γονατίσεις το φορητό.

Αφήνω τα δύο desktop μου στην άκρη γιατί τα χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά επαγγελματικά και τα προσέχω σαν τα μάτια μου αμφότερα με Windows 7 και i5 ακόμα δεν άλλαξα την 8η έκδοση του Avast σε αυτούς το πιθανότερο είναι να το κάνω μεσοβδόμαδα εκτός κι αν αποφασίσω και το κάνω Κυριακή βράδυ καλό είναι να περιμένεις υπάρχουν κακοτοπιές σκέφτομαι για να μη τρέχω μετά.

Όμως το άλλαξα στο φορητό ένα αδύναμο παλιό μηχάνημα με celeron m560 2.13 ghz μονοπύρηνο με 3 gb ram ddr2 800mhz και ανύπαρκτη ουσιαστικά ενσωματωμένη κάρτα γραφικών X3100 αλλά με έναν Intel ssd 180 gb 330 series που πετάει (ίσως ανεβάσω και μερικά screenshots με τις διαφορές σε ταχύτητα) παρότι τον φρενάρει το sata 2 πρωτόκολλο της μητρικής.

Πριν αλλάξω το λειτουργικό επωφελήθηκα και καθάρισα το Avast, δοκίμασα το Bitdefender free edition από το οποίο έμεινα με ανοιχτό το στόμα όσο αναφορά την επιβάρυνση του απλά ίσως δεν υπάρχει ελαφρύτερο AV στην αγορά http://www.bitdefender.com/solutions/free.html και πρέπει να είναι η πρώτη και ίσως η μόνη επιλογή για αδύναμα μηχανήματα τα οποία χρησιμοποιούνται σαν κύριο μηχάνημα, είναι ελαφρύτερο ακόμα και από το Defender της Microsoft. Βέβαια είναι εντελώς σπαρτιάτικο σε παραμετροποίηση μόνο επιλεκτική σάρωση (φακέλου) μπορείς να κάνεις και τίποτα άλλο αλλά δεν νομίζω να είναι μεγάλο μείον. Όπου έπρεπε να βγάλει ειδοποίηση την πέταξε στην οθόνη στο εξάωρο που το κράτησα και οι ανανεώσεις λογικές μου φάνηκαν όχι σαν του Defender όποτε βρέξει! Ιδιαίτερα εκτίμησα παίζοντας μαζί του το γεγονός ότι δεν απαιτεί κλικ για να κλείνεις κάθε φορά τα παράθυρά του απλά κάνεις κλικ εκτός περιοχής υπέροχο!
Αν είχα αυτόν τον υπολογιστή για μοναδικό μου μηχάνημα δεν θα έβαζα άλλο πάνω του χαμηλά specs βλέπεις. Κάνει σάρωση στο παρασκήνιο όταν το φορτίο είναι χαμηλό ή ο υπολογιστής αδρανής και μάλιστα ποτέ δεν είδα επιβάρυνση με σάρωση εν ενεργεία πάνω από 50% σίγουρα ο ανεμιστήρας κατάλαβε τη διαφορά!

Ο Defender όπως προείπα δοκιμάστηκε αναγκαστικά περίπου ένα δίωρο δεν περίμενα να είναι τόσο βαρύς, (τεράστια η διαφορά του με το Bitdefender free edition) από ανανεώσεις δεν μπορώ να πω τίποτα δεν είδα να κάνει καμία πέραν της αρχικής αλλά μου άρεσε το ίδιο look and feel του user interface που είχε ουσιαστικά ίδιο και απαράλλακτο όχι σαν τα άλλα που αλλάζουν κουστούμι για να τονίσουν την αλλαγή του κώδικα και μας καταντάτε μαθητούδια κάθε φορά.
Κάτι παρόμοιο (της ίδιας μαμάς εννοώ) με το Defender της Microsoft αλλά δεν τρέχει σε πραγματικό χρόνο στο παρασκήνιο είναι το Malicious Software Removal Tool που κατεβαίνει στον υπολογιστή μας κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα παρέα με τις ανανεώσεις του λειτουργικού και το εκτελεί ο υπολογιστής μία φορά χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, βέβαια μπορεί κάποιος να το κατεβάσει http://www.microsoft.com/el-gr/download/malicious-software-removal-tool-details.aspx ή να το τρέξει χειροκίνητα [WINDOWS] + R και τρέχεις το mrt.exe έχει 3 επιλογές γρήγορη/πλήρη/επιλεκτική σάρωση.

Στο τέλος κουρεύουν το γαμπρό το ίδιο έκανα και εγώ, έβαλα το Avast και παρόλο που τα Windows 8.1 μου φάνηκαν ελαφρύτερα στο AV δεν είδα διαφορά σε κατανάλωση πόρων, μόνο μια μικρή αύξηση στην ταχύτητα σάρωσης περίπου 20% στη δε πλήρη σάρωση ακόμα μεγαλύτερη διαφορά. Να τονίσω ότι η διαφορά του Avast και του Defender στη ταχύτητα πλήρους σάρωσης είναι μεγάλη υπέρ του Avast.

Πάντα κάνω δύο αλλαγές στο AV όταν το πρωτοβάζω σταματώ τις όποιες σαρώσεις τύπου screensaaver (καλύτερα να συντηρεί ο υπολογιστής τον εαυτό του παρά...) και βάζω τον έλεγχο στο μενού με το δεξί κλικ αλλάζω δηλαδή τα προεπιλεγμένα του Avast. Έκανα και ένα τρίτο αφαίρεσα την αυτόματη ενημέρωση λογισμικού αφήνοντας μόνο την ειδοποίηση ενεργή.

Λογικά πράγματα δηλαδή.

Αυτό το fresh paint είναι κώλυμα τελικά άρα κάτι πρέπει να κάνω ίσως σε γραφίδα αν επιμείνω σε Windows αλλά είναι βαρύ στο φορητό ο γρήγορος κύκλος βγαίνει σε μικρές ευθείες και οι σταθεροί είναι με 7αρια μπέρδεμα.
Έκπληξη το Windows Media Center τρέχει ομαλότερα όχι ότι είναι δυνατό να βλέπεις ταινία στο φορητό αλλά τεράστια η αλλαγή με το νέο λειτουργικό θα δείξει πάντως.

Φίλε nipo ευχαριστούμε πολύ για την λεπτομερή ανάλυση....
Ήδη από χθες έχω ξαναπεράσει το avast free...
Ρώτησα όχι γιατί είδα να επιβαρύνει το μηχάνημα αλλά πιο πολύ πληροφοριακά...

Να πω και τη δική μου σημερινή εμπειρία.
HP Laptop, με i5 και Windows 7/64. Εγκατεστημένο το Avast Free εδώ και 1,5 χρόνο, με όλα τα updates που έχουν γίνει ως τώρα.
Ξαφνικά σήμερα βρέθηκα να έχω εγκαταστήσει (άγνωστο πως), κάποιο 'Antivirus Security Pro', το οποίο με την έναρξη των Windows, αρχίζει ένα scan (όπως λέει) και εμφανίζει ένα παράθυρο με ένα σωρό 'μολυσμένα' (με κόκκινο) αρχεία, μεταξύ αυτών και τον Avast.
Μπήκα σε Safe Mode και έκανα scan απ τον Avast. Δεν βρήκε τίποτα.
Από άλλο PC, έψαξα (Google) περί 'Antivirus Security Pro'. Τελικά έφτασα στη σελίδα της Microsoft 'Windows Security Essentials'.
Κατέβασα 3 εκδόσεις: για XP 32, για Vista/7 32 και Vista/7 64 (τις εκδόσεις έχω στο σπίτι).
Εγκατάσταση στο Laptop που ανέφερα αρχικά, scan, restart και το πρόβλημα εξαφανίστησκε!
Το θέμα είναι, τί κάνω τώρα, καθώς το συγκεκριμένο laptop έχει Avast Free και MSE.
Προσπαθώντας να απεγκαταστήσω τον Avast απ' το Contol Panel, παίρνω μήνυμα λάθους.
Τί νομίζετε ότι πρέπει να κάνω? Και κυρίως, γιατί δε μπορώ να βγάλω τον Avast?

Σημ. Δε ξέρω γιατί υποστηρίζετε σ' αυτό το νήμα ότι 'Τέλος το MSE'. Στη σελίδα της Microsoft λέει ότι είναι διαθέσιμο για XP/Vista/7, σε 33 γλώσσες.

googleαρε το πως απεγκαθιστάς το avast δεν γίνεται οπως όλες οι εφαρμογες... έχει στο site τον τρόπο!!

Η απάντηση για την απεγκατάσταση του Avast, βρίσκεται εδώ AvastClear
Για την ώρα έχω βγάλει το Avast και μένω με το MSE.

Να πω και τη δική μου σημερινή εμπειρία.
HP Laptop, με i5 και Windows 7/64. Εγκατεστημένο το Avast Free εδώ και 1,5 χρόνο, με όλα τα updates που έχουν γίνει ως τώρα.
Ξαφνικά σήμερα βρέθηκα να έχω εγκαταστήσει (άγνωστο πως), κάποιο 'Antivirus Security Pro', το οποίο με την έναρξη των Windows, αρχίζει ένα scan (όπως λέει) και εμφανίζει ένα παράθυρο με ένα σωρό 'μολυσμένα' (με κόκκινο) αρχεία, μεταξύ αυτών και τον Avast.
Μπήκα σε Safe Mode και έκανα scan απ τον Avast. Δεν βρήκε τίποτα.
Από άλλο PC, έψαξα (Google) περί 'Antivirus Security Pro'. Τελικά έφτασα στη σελίδα της Microsoft 'Windows Security Essentials'.
Κατέβασα 3 εκδόσεις: για XP 32, για Vista/7 32 και Vista/7 64 (τις εκδόσεις έχω στο σπίτι).
Εγκατάσταση στο Laptop που ανέφερα αρχικά, scan, restart και το πρόβλημα εξαφανίστησκε!
Το θέμα είναι, τί κάνω τώρα, καθώς το συγκεκριμένο laptop έχει Avast Free και MSE.
Προσπαθώντας να απεγκαταστήσω τον Avast απ' το Contol Panel, παίρνω μήνυμα λάθους.
Τί νομίζετε ότι πρέπει να κάνω? Και κυρίως, γιατί δε μπορώ να βγάλω τον Avast?

Σημ. Δε ξέρω γιατί υποστηρίζετε σ' αυτό το νήμα ότι 'Τέλος το MSE'. Στη σελίδα της Microsoft λέει ότι είναι διαθέσιμο για XP/Vista/7, σε 33 γλώσσες.

Κάτι μου λέει ότι δεν τελείωσες με το antivirus security pro είναι κατά πάσα πιθανότητα ένα roque γράψε μας:

1. τι σου έδειξε το MSE;
2. έκανες σάρωση εκκίνησης με το Avast τουλάχιστον ή ακόμα καλύτερα αυτή που αναφέρει το βίντεο avast! Rescue Disk;
3. εκκαθάρισε το MSE κάτι;
4. τι σου έβγαλε το Malwarebytes;
5. τρέχει το antivirus security pro εννοώ στις διεργασίες;
6. στο κέντρο ενεργειών > ασφάλεια τι αναφέρει ότι τρέχει στον υπολογιστή σου MSE ή Avast;

Καλύτερα να σιγουρευτείς παρά να ζεις στην άγνοια!

Η απάντηση για την απεγκατάσταση του Avast, βρίσκεται εδώ AvastClear
Για την ώρα έχω βγάλει το Avast και μένω με το MSE.

Σταράτα θα το ξανά γράψω άλλη μια φορά μεταξύ των δύο δεν υπάρχει σύγκριση είναι κάτι σαν μονόδρομος!
Μετά από αυτό το fake που κατέβασες απρόσεκτα πρέπει (καλό είναι) να γίνει επανεγκατάσταση του AV αφού καθαρίσεις το σύστημα προηγούμενα, εννοώ τα προσωρινά αρχεία temp κτλ.

Λοιπόν είχες δίκιο. Δεν ξεμπέρδεψα ακόμη.
Σήμερα το MSE ζητούσε επανεκκίνηση για να ολοκληρωθεί το "καθάρισμα".
Αυτό συνεχώς. Δηλ. μόλις επανεκινούσα, εμφανιζόταν ο Antivirus Security Pro και έκανε scan, βγάγοντας ένα σωρό threats.
Συγχρόνως, ο MSE έβγαζε μήνυμα ότι κάτι καθαρίζει και αμέσως μετά, ζητούσε επανεκκίνηση.
Ο MSE έβρισκε "Rogue: Win32/Winwebsec" κάθε φορά μετά από επανεκκίνηση.

Τελικά μπήκα σε Safe Mode και άλλαξα το όνομα του Folder που βρισκόταν το εκτελέσιμο (exe) του Antivirus Security Pro (ASP).
Ξαναξεκινώντας κανονικά, δεν είδα καμιά αντίδραση απ' το ASP.
Αυτή τη στιγμή καταβάζω το "Rescue Disc" του Avast από άλλο PC, για να ξεκινήσω το laptop απ' το CD για τα περαιτέρω.
Θα ενημερώσω...

pingpong.gif

και άλλα παλιά εδώ:

http://www.wired.com/design/2013/10/15-awesome-looking-viruses-from-the-ms-dos-era/#slideid-296051