THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Απάντηση: Re: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Όχι δεν είμαι…

Πάντως μιας και τρέχει ταυτόχρονα και το άλλο thread, να πω εδώ πως οι Beatles κατά την γνώμη μου το μόνο που τελικά κατάφεραν να καταστρέψουν είναι οι εχθροί τους, αφού άμα δεν σου αρέσουν δεν μπορείς να τους ακούσεις για περισσότερο από δέκα λεπτά. Παίζει να είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα ever αφού στερεί από τους λιγοστούς εχθρούς του την δυνατότητα να έχουν επιχειρήματα.

Μου κάνει εντύπωση πάντως κάτι. Στο poll που κάνατε για τους Beatles, στα αγαπημένα τραγούδια, δεν είδα πολύ κόσμο να αναφέρει το come together.Δεν σας αρέσει? Κανονικά θα έπρεπε γιατί είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που είναι ικανές να βουλώσουν τα στόματα των “κακών” εχθρών .

Επίσης πριν από λίγο καιρό για ανεξήγητο λόγο κόλλησα με το I am the walrus. Ενδιαφέρουσα εισαγωγή, με το τέμπο να σπάει στα πρώτα δευτερόλεπτα(δεν ξέρω αν το λέω σωστά αλλά καταλαβαίνετε τι λέω), μια κρυφό εμμονή, μια γενικότερα σοουλίζουσα διάθεση και τα φωνητικά να μην τους θυμίζουν έντονα. Κοίτα που υπάρχει κομμάτι των Beatles που μπορώ ακόμα και εγώ να το ακούσω ολόκληρο!!. Ούτε εκεί σας είδα…

Αλλά αρέσουν στους εχθρούς άλλα στους φίλους.

I am the walrus
Strawbbery fields forever
Tomorrow never knows
come together
I want you /she' so heavy

προσωπικό τοπ - 5 . Δεν τα λέμε , αλλά μ αυτά αγάπησα τους Μπητλς

Re: Απάντηση: Re: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

I am the walrus
Strawbbery fields forever
Tomorrow never knows
come together
I want you /she' so heavy

προσωπικό τοπ - 5 . Δεν τα λέμε , αλλά μ αυτά αγάπησα τους Μπητλς
Άργησες τόσο πολύ!!! Πιο πριν δεν σε συγκίνησε τίποτα! Εκείνο το "In My Life" για να αναφέρω μόνο ένα! Λ.Σ.

Re: Απάντηση: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

"Το I am the Walrus δεν σημαινε τιποτα"(Τζον Λενον) ....απο συνεντευξη του Λενον στον Ρει Κονελι......!

όχι απαραίτητα "δεν σήμαινε τίποτα".
Βασικά ήταν γραμμένο πάνω σε διάφορες ιδέες, αρκετά διαφοροποιημένες όμως έτσι ώστε να είναι εξαιρετικά πολύπλοκες και α-νόητες, σε μιά προσπάθεια να διακωμωδήσει τις προσπάθειες κάποιων να αναλύσουν τους στίχους του γενικώτερα...

Re: Απάντηση: Re: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Άργησες τόσο πολύ!!! Πιο πριν δεν σε συγκίνησε τίποτα! Εκείνο το "In My Life" για να αναφέρω μόνο ένα! Λ.Σ.

τα κομμάτια που αναφέρει ο Δημήτρης είναι περισσότερο αβάντ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

όχι απαραίτητα "δεν σήμαινε τίποτα".
Βασικά ήταν γραμμένο πάνω σε διάφορες ιδέες, αρκετά διαφοροποιημένες όμως έτσι ώστε να είναι εξαιρετικά πολύπλοκες και α-νόητες, σε μιά προσπάθεια να διακωμωδήσει τις προσπάθειες κάποιων να αναλύσουν τους στίχους του γενικώτερα...

Ναι...ισως επρεπε να βαλω εισαγωγικα στο δεν.
Δεν ηξερα για αυτες τις συνεντευξεις (συγκεκριμενες)....το διαβασα εδω ..... Μουσική | Ο Τζον Λένον "διέλυσε" τους Beatles!

Μεταξύ άλλων λέει:
...ο Λένον ομολογεί πως εκείνος ήταν πίσω από την προσωρινή διάλυσή του συγκροτήματος το 1969 και ότι, αν δεν το είχε κάνει τότε, ίσως να μη μιλούσαμε μέχρι σήμερα για τους τέσσερις
...

Και πολύ καλά έκανε, νομίζω
Αν ήθελε να του κόψουν και σύνταξη
θα τον 'λέγαν Τζάγγερ ή Bono

σημερα διαβασα στον ηχο οτι τα ριμαστερς θα βγουν και σε βινυλιο.λεω να περιμενω.....

Παναγιωτη το διαβασα και εγω και τα περιμενω. Δεν γνωριζω αν τα remaster ειναι ψηφιοποιημενα οποτε τζαμπα η αγορα σε βινυλιο ή (το πιθανοτερο ?) αν εχουν βελτιωσει με αναλογικα μεσα τις αυθεντικες ταινιες οποτε το βινυλιο ειναι must.

....άλλη μιά απάντηση ειρωνία σε όλους τους ντετέκτιβς που ψάχνανε απαντήσεις....

here's another clue for you all
The Walrus was Paul....

Πάντως όσοι θέλουν να έχουν επιχειρήματα κατά των Βeatles δεν έχουν παρά να ακούσουν το Beatles For Sale. Εγώ δεν το είχα ακούσει ποτέ ολόκληρο και δεν θα το αγόραζα και ποτέ , εάν δεν ερχόταν μέσα στο κουτί με τις μονοφωνικές εκδόσεις . Τέτοιο τεράστιο πισογύρισμα δεν έχω ξαναδεί. Η κυκλοφορία του μπορεί να εξηγηθεί μόνο με όρους αγοράς ( μάλλον ήταν Χριστούγεννα όταν "βγήκε" - έτσι νομίζω ). Ο τίτλος το υπαινίσσεται και τελικά είναι γεγονός . Beatles FOR SALE .Υπάρχει ένα τραγόύδι αντάξιο τους - το 8 days a week κι από κει και πέρα το χάος - και αδικαιολόγητα πολλές διασκευές ( προφανώς λόγω πρεμούρας να πιάσουν την αγορά δεν είχαν και πολλές συνθέσεις για να διαλέξουν ) . 5/10 και πολύ είναι .

Πάντως όσοι θέλουν να έχουν επιχειρήματα κατά των Βeatles δεν έχουν παρά να ακούσουν το Beatles For Sale. Εγώ δεν το είχα ακούσει ποτέ ολόκληρο και δεν θα το αγόραζα και ποτέ , εάν δεν ερχόταν μέσα στο κουτί με τις μονοφωνικές εκδόσεις . Τέτοιο τεράστιο πισογύρισμα δεν έχω ξαναδεί. Η κυκλοφορία του μπορεί να εξηγηθεί μόνο με όρους αγοράς ( μάλλον ήταν Χριστούγεννα όταν "βγήκε" - έτσι νομίζω ). Ο τίτλος το υπαινίσσεται και τελικά είναι γεγονός . Beatles FOR SALE .Υπάρχει ένα τραγόύδι αντάξιο τους - το 8 days a week κι από κει και πέρα το χάος - και αδικαιολόγητα πολλές διασκευές ( προφανώς λόγω πρεμούρας να πιάσουν την αγορά δεν είχαν και πολλές συνθέσεις για να διαλέξουν ) . 5/10 και πολύ είναι .

Το αγαπημένο μου από τον δίσκο αυτό είναι το I'll follow the sun.
Αλλά "χάος" τα No Reply, I'm a loser, I don't want to spoil the party?

Σαν σύνολο ήταν από τα πιο αδύναμα, με το With the Beatles, θα τον κατέτασσα. Αλλά παρά ταύτα αποτελεί ένα σκαλοπάτι για τον επόμενο, Help.

Πραγματι δεν ειναι απο τα καλυτερα
Αλλα ανετα 10 στα 10
Το ξεπεταξαν μεσα σε μια εβδομαδα
6 φοβερες διασκευες καλυτερες απο τα πρωτοτυπα
Οπως το rock and roll music
Ντυλανικες επιροες με κομματαρες σαν το Ιam loser
Διαφορετικη γραφη no replay
Ακουστικο μεγαλουργημα I follow the sun
Κλασσικ 8 days a week
Και ενα εξωφυλλο..!!
Συμφωνω δεν ειναι απο τα καλυτερα

τυπικό no-no for late-comers....

εξαιρετικός δίσκος με κορυφαία τα 8 days a week, no reply, I'm a loser, I don't want to spoil the party, I'll follow the sun.
Και ικανοποιητικές διασκευές, εκτός από κάτι kansas city.
8/10 διότι κάποια πρέπει να πάρουν 9 και 10....