THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Ξέχασα να αναφέρω.

Εξαιρετικό packaging ένθετα, λιτά αλλά επιπρόσθετα.
Υπάρχει και κάτι που βλέπεις στο pc αλλά ακόμα δεν ασχολούμαι.

Κάτι που δεν υπάρχει και πάντα το ήθελα είναι τα credits τω αγνώστω εν στουντίω μουσικώ....

Απάντηση: Re: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Δεν ξέρω γιά σένα.
Δεν ξέρω τι σημαίνει η λέξη beatles γιά σένα.
Όσα remasters και να βγάλουν, προσωπικά θα τα πάρω.

Και όπως λέγαμε με το Μήτσο μας αρκεί πλέον ένα κουτί stones ένα κουτί Beatles και ....ένα ή δυό ακόμα.

Νομιζω πως οταν η δισκοθηκη μου φτασει στους 2-3 χιλιαδες εξαιρετικους δισκους, αν υπαρχουν τοσοι, τοτε θα ειναι καταλληλοτερη εποχη για να πεσω με τα μουτρα στις επανεκδοσεις. Αγοραζω και τετοιες, αλλα δεν ειναι η προτεραιοτητα μου.

εξαιρετικοί δίσκοι υπάρχουν.

Beatles υπάρχουν μόνο αυτοί, ....ευτυχώς.

Ξέχασα να αναφέρω.

Εξαιρετικό packaging ένθετα, λιτά αλλά επιπρόσθετα.
Υπάρχει και κάτι που βλέπεις στο pc αλλά ακόμα δεν ασχολούμαι.

Κάτι που δεν υπάρχει και πάντα το ήθελα είναι τα credits τω αγνώστω εν στουντίω μουσικώ....

Ε τα "βασικά" όργανα και οι συμμετοχές είναι γνωστές. Εύκολα βρίσκεις στο νετ ότι, πχ, στο Penny Lane πίκολο τρομπέτα παίζει ο David Mason, και στο For No-one παίζει κόρνο ο Alan Civil. Με όχι ιδιαίτερο ψάξιμο, βρίσκεις πχ ότι ο Πωλ στην ηχογράφηση του Yesterday παίζει μία ακουστική Epiphone Texan. Αλλά πουθενά δεν έχω βρει ποιοί συνέθεταν το κουαρτέτο εγχόρδων του Yesterday, μόνο φήμες.

Πάντως υπάρχει τεράστια φιλολογία για ο,τιδήποτε αφορά τους Μπητλς. Ο ζητών ευρίσκει...

Πάντως υπάρχει τεράστια φιλολογία για ο,τιδήποτε αφορά τους Μπητλς

...η οποια με εχει κουρασει τελικα.

Θα τα παρω τα ατιμα τα ριμαστερ, αλλα σε "ανυποπτο" χρονο.

Re: Απάντηση: Re: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

...η οποια με εχει κουρασει τελικα.

Δυστυχώς δίπλα στα ενδιαφέροντα, το νετ έχει βάλει και πληροφορίες του τύπου τι σωβρακάκι φορούσε ο Τζων σε κάθε συναυλία

Νομιζω πως οταν η δισκοθηκη μου φτασει στους 2-3 χιλιαδες εξαιρετικους δισκους, αν υπαρχουν τοσοι, τοτε θα ειναι καταλληλοτερη εποχη για να πεσω με τα μουτρα στις επανεκδοσεις. Αγοραζω και τετοιες, αλλα δεν ειναι η προτεραιοτητα μου.

Κάτι μάλλον αδύνατο να γίνει , αφού οι εξαιρετικοί δίσκοι είναι 2-3 % του συνόλου , άρα θάπρεπε νάχεις 100.000 δίσκους , τους οποίους με τη σειρά τους δεν θα μπορούσες ν' ακούσεις γιατί δεν θα προλάβαινες , άρα δεν θάξερες ποιοί πραγματικά είναι οι εξαιρετικοί . Φαύλος κύκλος -bye-

ΥΓ . Δεν μιλάω για κλασσική. Δεν γνωρίζω , δεν ασχολούμαι ( πλην εξαιρέσεων )

Κάτι μάλλον αδύνατο να γίνει , αφού οι εξαιρετικοί δίσκοι είναι 2-3 % του συνόλου , άρα θάπρεπε νάχεις 100.000 δίσκους , τους οποίους με τη σειρά τους δεν θα μπορούσες ν' ακούσεις γιατί δεν θα προλάβαινες , άρα δεν θάξερες ποιοί πραγματικά είναι οι εξαιρετικοί . Φαύλος κύκλος -bye-

ΥΓ . Δεν μιλάω για κλασσική. Δεν γνωρίζω , δεν ασχολούμαι ( πλην εξαιρέσεων)

Κατι τετοιο λεω κι εγω Δημητρη. Τελος παντων, ουσιαστικα γνωριζομαστε και καταλαβαινομαστε, ετσι?

Κατι τετοιο λεω κι εγω Δημητρη. Τελος παντων, ουσιαστικα γνωριζομαστε και καταλαβαινομαστε, ετσι?

Ναι κάτι τέτοιο λες , αλλά πράττουμε διαφορετικά ( εγώ πχ αγοράζω remasters ) . Τα Beatles είναι εξαιρετικά πάντως - αν θες να έχεις μια κόπια από το καθένα - αυτή είναι η definitive version

Ναι κάτι τέτοιο λες , αλλά πράττουμε διαφορετικά ( εγώ πχ αγοράζω remasters ) . Τα Beatles είναι εξαιρετικά πάντως - αν θες να έχεις μια κόπια από το καθένα - αυτή είναι η definitive version

Θα τα παρω μωρε, αν οχι ολα, σιγουρα αυτα που μου αρεσουν. Ασε που εσυ εχεις πολυ πιο πληρη δισκιθηκη απο τη δικη μου. Πρεπει να φτασω του 2000 ΠΟΛΥ καλους δισκους, εκτος απο κλασικη.

Θα τα παρω μωρε, αν οχι ολα, σιγουρα αυτα που μου αρεσουν. Ασε που εσυ εχεις πολυ πιο πληρη δισκιθηκη απο τη δικη μου. Πρεπει να φτασω του 2000 ΠΟΛΥ καλους δισκους, εκτος απο κλασικη.

Μπα δεν θα τα καταφέρεις. Αγοράζεις πολλά καινούργια :flipout::flipout::flipout::flipout:

Δεν ξέρω γιά σένα.
Δεν ξέρω τι σημαίνει η λέξη beatles γιά σένα.
Όσα remasters και να βγάλουν, προσωπικά θα τα πάρω.

Και όπως λέγαμε με το Μήτσο μας αρκεί πλέον ένα κουτί stones ένα κουτί Beatles και ....ένα ή δυό ακόμα.

Παρήγγειλα και τις mono versions . Τις αυθεντικές μίξεις . Αλλά θα αργήσουν.

xθες παρελαβα την πρωτη δοση απο ιαπωνια
ειμαστε και προσεκτικοι ενεκα τελωνειου...
1. τα γιαπωνεζικα digipak ειναι κατατι μεγαλυτερα σε διαστασεις απο τα ευρωπαικα
2. artwork απλα απιθανο μερα με την νυχτα σε σχεση με τα προ 22 ετων
πρωτα cd
3. Hχος συναρπαστικα λεπτομερης με ακρα... κατι που δεν υπηρχε στο παρελθον
Ολα αυτα συν την μοναδικη παγκοσμιως ποιοτητα - σημασια στην λεπτομερεια των Ιαπωνων και το εργο τους αποκτα αλλη διασταση
ή οπως θα ελεγαν οι αγγλοι a new lease of life...:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

ναι σχεδον διπλη η τιμη....
δεν νομιζω να υπαρχει διαφορα διοτι κοι οι ιαπωνες τα ιδια masters
χρησιμοποιουν απο την αγγλια ( εκει εγινε η νεα επεξεργασια)
Η διαφορα ειναι στον ασφαλως καλυτερο ποιοτικο ελεγχο σε ολα τα επιπεδα
ενα μικρο παραδειγμα :τα cd ειναι τοποθετημενα σε μικρες θηκουλες
για να μην γρατζουνιζονται , ενω τα ευρωπαικα ειναι γυμνα !

at chief : διαβασες την νεα συνεντευξη του μακκα μεσα στο νεο
remastered sgt pepper ?

Οι mono εκδοχές, επειδή στην περίπτωσή τους ζητούμενο ήταν να είναι το δυνατόν εγγύτερα στις αυθεντικές εκδοχές των δίσκων, δεν έχουν "φάει" παρά μόνο ελάχιστο eq. Οι στέρεο εκδοχές έχουν φάει, λέει, και ελαφρότατο limiting, ίσα για να ακούγονται πιο δυνατά, όχι όμως σε βάρος των δυναμικών. Περίπου 20 κομμάτια από τη στέρεο εκδοχή των δίσκων, δεν έχουν φάει καν eq, θεωρήθηκε ότι ήταν ήδη όσο καλύτερα μπορούσαν να γίνουν.

http://www.azcentral.com/thingstodo/music/articles/2009/09/02/20090902beatlesremaster.html

Mono Revolver... αυτό μάλιστα!

Να προβλέψω ότι σε κάποια χρόνια κάποιος θαρραλέος (ή θρασύς, όπως το πάρει κανείς) θα προχωρήσει πέρα από remastering, και σε πραγματικό ρεμιξ?

Ήδη έχει γίνει δυο φορές βέβαια, με το Let it Be Naked, πολύ συγκρατημένα νομίζω, και με μεγαλύτερη ελευθερία στο παλιότερο, Yellow Submarine Songtrack. Και φυσικά στο Love, αλλά εκεί ήταν άλλος ο σκοπός.

υπάρχει (κατά την άποψή μου και μόνο από μνήμης) και υπόνοια remix.
Συγκεκριμένα όργανα ή περάσματα είναι αισθητά σε διαφορετικό επίπεδο στάθμης ή και θέσης στο mix, σε σημείο που να αισθάνεσαι παράξενα γιά ελάχιστο κλάσμα δευτερολέπτου, αλλά μετά (στις περισσότερες) περιπτώσεις να λες καλύτερα έτσι.

Το πρόβλημα του ότι ΔΕΝ είναι ακριβώς 100% replicas ισχύει.
Πχ απαράδεκτο τα cd να μπαίνουν στη χαρτονένια θήκη από το πλάι και σφιχτά.
Ιδίως στο λευκό που πρέπει να βγούν συρτά προς το πλάι με τετραπλό ανοιχτό εξώφυλλο.
Επίσης είναι προσεγμένα σε βαθμό γνησιότητας τα labels (parlophone, capitol, apple όπως πρέπει), αλλά πχ υπάρχουν διαφορές σε διάφορα στοιχεία.
Στο λευκό πχ δεν υπάρχουν οι ένθετες έγχρωμες φωτογραφίες που υπήρχαν στο προηγούμενο remaster αλλά είναι τυπωμένες στο εσωτερικό του τετραπλού εξώφυλλου...
Επίσης τα σχόλια από τα παραλειπόμενα των ηχογραφήσεων είναι λιγοστά γιά τέτοιο μέγεθος εγχειρήματος, και σταθερά επαναλαμβάνεται σε κάθε δίσκο το γεγονός ότι κάνανε bouncing τις 4 μπάντες σε μιά ενός άλλου μαγνητοφώνου γιά να αυξήσουν τις δυνατότητες.

Τελικά δεν έχει τον ήχο του Love (που πραγματικά σκοτώνει), αλλά είναι πιό down to earth, δηλαδή όχι με την πρώτη ματιά κραυγαλέο remaster αλλά τέτοιο που το εκτιμάς όσο το ακούς τόσο περισσότερο.
Έχω την εντύπωση ότι του λείπει λίγο το άνω άκρο, αλλά ακόμα είναι νωρίς γιά συμπεράσματα.

Θεωρώ πάντως πόσο όσο πιό παλιά η χρογράφηση , τόσο περισσότερο έχει ωφεληθεί από το remaster. Στα Please please me , Help , πχ μέχρι και το SGT Peppers η καλυτέρευση είναι κολοσσιαία .
Οσον αφορά τα εξώφυλλα , πραγματικές αντιγραφές είναι μόνο τα mono remasters που έρχονται σε cardboard mini LP sleeve replica .