THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

επειδή οι ακροάσεις συνεχίζονται....
Διαφορές στο mix ...ναι
Πχ Hello goodbye, το ρίφ της κιθάρας στο δεξί κανάλι στο ρεφραίν είναι πλέον πολύ λιγώτερο έντονο και λιγότερο κυρίαρχο.
Πχ strawberry field, στην παύση ακούγεται μιά νότα πιάνου που δίνει το τέμπο μέχρι να ξαναέρθει η μουσική από το δεξί κανάλι... Στο remaster είναι σχεδόν εντελώς εξαφανισμένη... Υπάρχουν όμως άλλα, κάποιος μετράει πχ σχεδόν ψιθυριστά, με την αναπνοή...

Τα δε εγχορδα έχουν την τιμητική τους. Κυρίαρχα παντού, πεντακάθαρα...

Σύγκριση με ελληνικό βινύλιο, έδειξε την ελαφριά έλλειψη άνω άκρων (βινύλιο γάρ), αλλά έχει απίστευτη ησυχία ανάμεσα στις νότες το remaster, μπάσο και όλα τα όργανα είναι σφιχτά και πεντακάθαρα, χωρίς να πεί κανείς ότι το βινύλιο δεν ακούγεται ή είναι γιά πέταμα...
Δυό διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου πράγματος ίσως...

Πάντως στέρεο βινύλια μπορεί να έπαιρνα, μόνο cd ίσως όχι... ΤΙ να αναζητήσω να ακούσω εκεί ?

Είδα και τα mini docs που έχουν.
Όποιος έχει τα anthology dvds γνωρίζει το υλικό. Και έχει πολύ περισσότερο.
Μικρά σε έκταση, αλλά γιά κάποιον που δεν έχει τα anthologies ισως προσθέτουν κάτι παραπάνω.

Γενικά πιστεύω ότι όσα παραπάνω έχεις κερδισμένος βγαίνεις.

Last edited:
προς το παρον εχω στην κατοχη μου απο
το rubber soul εως το yellow submarine
και παρατηρησα αυτα που λες chief μικροδιαφορες σε σχεση με τα πρωτα cd,
μονο οσοι ειναι καλη γνωστες του εργου τους νομιζω το αντιλαμβανονται..

σκετη απολαυση το να σκυβουμε παλι με ανανεωμενο ενδιαφερον πανω στο εργο τους...

σταματήστε να προσπαθήστε να διακρίνετε ποιός έβηξε και πως , και που ακούγεται καλύτερα η πορδή του Λέννον . Ακούστε το σύνολο όπως βγαίνει από τα ηχεία σας . Η βελτίωση είναι μεγάλη .

Re: Απάντηση: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

σταματήστε να προσπαθήστε να διακρίνετε ποιός έβηξε και πως , και που ακούγεται καλύτερα η πορδή του Λέννον . Ακούστε το σύνολο όπως βγαίνει από τα ηχεία σας . Η βελτίωση είναι μεγάλη .

το σύνολο είναι ένα σύνολο και είναι άρτιο.
Αρτιώτερο από πριν...

Η ουσία είναι στις λεπτομέρειες....

Απάντηση: Re: Απάντηση: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

το σύνολο είναι ένα σύνολο και είναι άρτιο.
Αρτιώτερο από πριν...

Η ουσία είναι στις λεπτομέρειες....

ε καλά ...αφού ακούμε με διαφορετικό τρόπο , τι θέλω και ανοίγω συζητήσεις ;:grandpa::flipout:

Καλό χείμωνα να χουμε και με υγεία πάνω απ' ολα.

Ειλικρίνα δεν κατάλαβα πότε ποίο το νόημα να αγοράζει κάποιος remasters,albums με bonus tracks,albums με unreleased tracks,albums extreme home edition κτλ.Δεν υπάρχει καμια ουσία,κανένα ώφελος.Το να αγοράσω ξανα μάνα όλα τα επετειακά των Beatles 1)δεν μου προσφέρει τίποτα και β) μου στέρει την "οικονομικη δυνατότητα" να δαπανήσω χρήματα κάπου άλλου.Το να αγοράζει κάποιος κάποια albums σε διαφορέτικα formats είναι απόλυτα λογίκο και κατανόητο.Το ίδιο ισχύει και για το stereo-mono.

Δεν μου λένε τίποτα τα liner notes του παραγωγου,του μουσικου,του φωτογράφου.Δεν με ενδιαφέρει αν τα booklet έχουν photos απο τις ηχογραφήσεις,απο τις συναυλίες,απο ερωτικές στιγμές με τις γκόμενες τους.Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το μουσικο περιεχόμενο έτσι όπως πρωτοκυκλοφόρησε.Τίποτα αλλό.

Σπουδαία albums υπάρχουν πολλά εκεί έξω.Albums που προσφέρουν την ίδια συγκίνηση με όλα τα "κλασσικά" που επανακυκλοφορουν με bonus tracks,με unreleased tracks,albums extreme home edition κτλ...

Καλό χείμωνα να χουμε και με υγεία πάνω απ' ολα επίσης.

Όταν καταλάβεις το νόημα θα αρχίσεις και συ να αγοράζεις.
Μέχρι τότε συνέχισε όπως νοιώθεις. Δεν είναι καθόλου αφύσικο.
Είναι δύσκολο να εξηγηθεί η ανάγκη αυτή.

Πορδες δεν ξερω αν ακουγονται...:flipout:
κατι βηξιματα , τριξιματα καρεκλας , βηχες (οχι της εισαγωγης του taxman):flipout:

btw το revolver ακουγεται συ-γκλο-νι-στι-κά , ακουστε ενω διαβαζετε την παρουσιαση αφιερωμα Ζηλου απο το 1979...
ε ρε @#$# μου 30 χρονια περασαν....:grandpa::grandpa:

Καλό χείμωνα να χουμε και με υγεία πάνω απ' ολα.

Ειλικρίνα δεν κατάλαβα πότε ποίο το νόημα να αγοράζει κάποιος remasters,albums με bonus tracks,albums με unreleased tracks,albums extreme home edition κτλ.Δεν υπάρχει καμια ουσία,κανένα ώφελος.Το να αγοράσω ξανα μάνα όλα τα επετειακά των Beatles 1)δεν μου προσφέρει τίποτα και β) μου στέρει την "οικονομικη δυνατότητα" να δαπανήσω χρήματα κάπου άλλου.Το να αγοράζει κάποιος κάποια albums σε διαφορέτικα formats είναι απόλυτα λογίκο και κατανόητο.Το ίδιο ισχύει και για το stereo-mono.

Δεν μου λένε τίποτα τα liner notes του παραγωγου,του μουσικου,του φωτογράφου.Δεν με ενδιαφέρει αν τα booklet έχουν photos απο τις ηχογραφήσεις,απο τις συναυλίες,απο ερωτικές στιγμές με τις γκόμενες τους.Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το μουσικο περιεχόμενο έτσι όπως πρωτοκυκλοφόρησε.Τίποτα αλλό.

Σπουδαία albums υπάρχουν πολλά εκεί έξω.Albums που προσφέρουν την ίδια συγκίνηση με όλα τα "κλασσικά" που επανακυκλοφορουν με bonus tracks,με unreleased tracks,albums extreme home edition κτλ...

Ενα νόημα υπάρχει για να αγοράζεις remasters παλαιών δίσκων . Το να ακούγονται καλύτερα . Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός των remasters.
Το μουσικό περιεχόμενο έτσι όπως πρωτοκυκλοφόρησε , είναι ευνόητο ότι υπόκειτο στους περιορισμούς της τότε υπάρχουσας τεχνολογίας . Οταν έχουν επεραστεί οι περιορισμοί αυτοί και το "γεγονός" ακούγεται πλέον όπως σχεδόν το ήθελαν οι δημιουργοί του , εγώ τουλάχιστον χαίρομαι να αγοράζω τα remasters.

Βέβαια κι αυτό θέμα προσωπικών προτιμήσεων είναι , όπως και το ερώτημα αν υπάρχουν δίσκοι που προσφέρουν την ίδια συγκίνηση με τα "κλασσικά" ή κλασσικά , επιδέχεται μόνο υποκειμενικών απαντήσεων .

Τελικά , όσο περνούν τα χρόνια , τόσο περισσότερο πιστεύω πως ο τελευταίος μεγάλος φιλόσοφος ήταν ο.... Κλιντ Ηστγουντ. Δυστυχώς . :flipout:

To Revolver όντως είναι εξαιρετικό.

Και τα τριξίματα της "καρέκλας" (κάθισμα πιάνου για την ακρίβεια, από το A Day in the Life) έχουν καθαρίσει πολύ. Μόνο το εάν έθαψε τον Πωλ δεν μας ξεκαθαρίζει ο Τζων. ;)

Όλα είναι σχετικά εξαρτάται από το πώς και από ποιον γίνεται το remastering.
Δεν έχω ακούσει καμία έκδοση σε cd των δίσκων των Beatles και δεν έχω άποψη για τα όσα γράφονται εδώ. Έχω μόνο τα αυθεντικά άλμπουμ σε πρώτες και μεταγενέστερες κοπές. Όσο για τις μονοφωνικές εκδόσεις, ακούγονται καλύτερα, αλλά μόνο τα πρώτα άλμπουμ που αρχικά μιξαρίστηκαν για να βγουν έτσι, ενώ οι αντίστοιχες στερεοφωνικές εκδόσεις των πρώτων δίσκων ήταν μια 'προχειροδουλιά' και με την αντίληψη του εντυπωσιασμού δεξιά-αριστερά (=stereo) με τρύπα στο κέντρο. Δεν ισχύει όμως αυτό για τα μετέπειτα άλμπουμ που στόχευαν σε ένα καλό στερεοφωνικό δίσκο.
Συγκρίνοντας πχ το Rubber Soul (stereo) πρώτη έκδοση και λίγο μεταγενέστερη, διαπίστωσα ότι στο πρώτο δεν υπάρχει τρύπα στο κέντρο, ενώ στο δεύτερο υπάρχει. Αυτός είναι ένας επί πλέον λόγος της αγοράς πρώτων εκδόσεων.
Επίσης οι διαφορές σε διάφορες εκδόσεις βινυλίου [από την ΕΜΙ] είναι μικρές, γιατί ο παραγωγός κάνει όλα αυτά τα χρόνια τη δουλιά χρησιμoποιώντας το ίδιο λαμπάτο μπομπινoφωνο [Studer C-37] με το οποίο έκανε τις ηχογραφήσεις. Δεν έχουμε δηλαδή όπως σε άλλες περιπτώσεις μεγάλες διαφορές λόγω χρήσης άλλης τεχνολογίας από εκείνη που χρησιμοποιήθηκε αρχικά και βγήκαν οι πρωτοι δίσκοι.
Σήμερα μπορεί να γίνει καλύτερη δουλιά, ΑΛΛΑ εξαρτάται ποιος την κάνει και τί μέσα χρησιμοποιεί. ΠΧ Steve Hoffman, B.Grundman. Λ.Σ.

Τελικά , όσο περνούν τα χρόνια , τόσο περισσότερο πιστεύω πως ο τελευταίος μεγάλος φιλόσοφος ήταν ο.... Κλιντ Ηστγουντ. Δυστυχώς . :flipout:

"...If love truly is going out of fashion forever, which I do not believe, then along with our nurtured indifference to each other will be an even more contemptuous indifference to each others' objects of reverence. I thought it was Iggy Stooge, you thought it was Joni Mitchell or whoever else seemed to speak for your own private, entirely circumscribed situation's many pains and few ecstasies. We will continue to fragment in this manner, because solipsism holds all the cards at present; it is a king whose domain engulfs even Elvis's. But I can guarantee you one thing: we will never again agree on anything as we agreed on Elvis. So I won't bother saying good-bye to his corpse. I will say good-bye to you."

Lester Bangs: "Where Were You When Elvis Died?" - Village Voice, 29 August 1977.

Ενα νόημα υπάρχει για να αγοράζεις remasters παλαιών δίσκων . Το να ακούγονται καλύτερα . Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός των remasters.
Το μουσικό περιεχόμενο έτσι όπως πρωτοκυκλοφόρησε , είναι ευνόητο ότι υπόκειτο στους περιορισμούς της τότε υπάρχουσας τεχνολογίας . Οταν έχουν επεραστεί οι περιορισμοί αυτοί και το "γεγονός" ακούγεται πλέον όπως σχεδόν το ήθελαν οι δημιουργοί του , εγώ τουλάχιστον χαίρομαι να αγοράζω τα remasters.

Βέβαια κι αυτό θέμα προσωπικών προτιμήσεων είναι , όπως και το ερώτημα αν υπάρχουν δίσκοι που προσφέρουν την ίδια συγκίνηση με τα "κλασσικά" ή κλασσικά , επιδέχεται μόνο υποκειμενικών απαντήσεων .

Nαι ισχύει αυτό περι περιορισμού της τεχνολογίας και πάλι όμως δεν πρόσθέτει τίποτα στην "συγκίνηση" της ακρόασης.Ούτε αυξάνει την σπουδαιότητα του album ούτε "αποκαλύπτει" μυστικά που τα ξέραμε πριν.Αυτό που θέλω να πω είναι πως οτι είχαν να σου δώσουν όλα αυτα τα κλασσικά albums σου τα έχουν δώσει.Ο ενθουσιασμός έχει φύγει εδώ και καιρό.Η έκπληξη το ίδιο.Η εκτίμηση παραμένει.Ακόμα κι αν καταφέρω και ακούσω την σφυρίχτρα για σκύλους δεν θα αλλάξει την γνώμη που έχω γι αυτό το album.

Το "σπουδαίο" πάει σε όσα albums "έχουν να σου πουν" που λέει κι ένας φίλος.Και τέτοια υπάρχουν πόλλα.

Και κάτι ακομά.Δεν χρειάζεται το διαφορέτικο στην άποψη να το χαρακτηρίζεις κωλοτρυπίδα.Θα μπορούσα να απαντήσω ανάλογα όμως κάτι τέτοιο δεν θα το ήθελα.Ξέρεις και κάποιος άλλος "φιλόσοφος" είπε πως όταν φτάσεις τα 35 πάντα κάτι άσχημο παθαίνει η μουσική.Όσο περνάει ο καιρός τείνω να συμφωνήσω με το παραπάνω γνωμικό...

Και κάτι ακομά.Δεν χρειάζεται το διαφορέτικο στην άποψη να το χαρακτηρίζεις κωλοτρυπίδα.Θα μπορούσα να απαντήσω ανάλογα όμως κάτι τέτοιο δεν θα το ήθελα.Ξέρεις και κάποιος άλλος "φιλόσοφος" είπε πως όταν φτάσεις τα 35 πάντα κάτι άσχημο παθαίνει η μουσική.Όσο περνάει ο καιρός τείνω να συμφωνήσω με το παραπάνω γνωμικό...

το Ροκ το παθαίνει το 'άσχημο' μόλις περνάς τα 35 - όχι η μουσική 'γενικώς'.
το Ροκ είναι που δεν μπορεί να ενηλικιωθεί μαζί με τα ακροατήριά του και να τους μιλήσει και για κάτι άλλο πέρα από εμμονές τύπου ...forever young.

ηρέμησε και μην έχεις το ζωνάρι σου λυμένο για καβγά: κανείς δεν χαρακτήρισε τη δική σου άποψη.

επίσης: άσε τις λογικές παραινέσεις -εδώ μέσα είμαστε όλο ψυχοπαθείς. ;) :D -bye-

Η Μουσική δεν παθαίνει τίποτα.
Παραμένει ´άθικτη´.
Και όποιος αποκτά βάσεις στά μικράτα του ,μπορεί να τίς διευρύνει και μεγαλώνοντας.
Τώρα οι ´φιλοσοφιες ´για τά +- 35δέν παίζουν στην Μουσική και στίς Τέχνες,αλλά ούτε στην Μεγάλη Λογοτεχνία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

το Ροκ το παθαίνει το 'άσχημο' μόλις περνάς τα 35 - όχι η μουσική 'γενικώς'.
το Ροκ είναι που δεν μπορεί να ενηλικιωθεί μαζί με τα ακροατήριά του και να τους μιλήσει και για κάτι άλλο πέρα από εμμονές τύπου ...forever young.

ηρέμησε και μην έχεις το ζωνάρι σου λυμένο για καβγά: κανείς δεν χαρακτήρισε τη δική σου άποψη.

επίσης: άσε τις λογικές παραινέσεις -εδώ μέσα είμαστε όλο ψυχοπαθείς. ;) :D -bye-
Ήρεμος είμαι.Πάντα ήμουν...

Η ανθρωπός αλλάζει όχι η μουσική αν και σε ορισμένες περιπτώσεις παραμένουν σταθερά και τα δύο...

Το πως διαβάζει και ερμηνεύει κανείς τους μεγάλους φιλοσόφους είναι το απολύτως κρίσιμο σημείο και η προϋπόθεση για να κατανοήσουμε τον συνομιλητή μας . Πχ η περίφημη φράση του Μάρξ οτι "η θρησκεία είναι το όπιο του λαού" , μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους : α) η θρησκεία είναι το μέσο που χρησιμοποιείται με απώτερο σκοπό την παραπλάνηση του λαού από την εκάστοτε εξουσία και τον αποπροσανατολισμό του και την υποδούλωση του και β) η θρησκεία , προσπαθώντας να απαντήσει σε μεταφυσικά ερωτήματα εγγενή στον άνθρωπο , καταπαραϋνει θεραπευτικά την ανθρώπινη ύπαρξη . Υποθέτω πως πολλά ερμηνευτικά ζητήματα ξεκινούν από το πως αντιλαμβάνεται κανείς την λειτουργία του οπίου , ως παρηγοριά π.χ από τα βάσανα μιας αβάστακτης αλλοτριωμένης ζωής , ή ως παραισθησιογόνο που αλλοτριώνει την ανθρώπινη ύπαρξη , μετατρέποντας έτσι την εγγενή στον άνθρωπο δυνατότητα για ενεργό δράση αλλαγής , σε παθητικότητα , αποδοχή και αδιαφορία συμμετοχής .

Φαντάζομαι όμως πως μία συστηματική ερμηνεία που θα λάμβανε υπ' όψιν της την φιλοσοφική βάση του μαρξισμού, τον διαλεκτικό υλισμό, έναν υλισμό απόλυτα αθεϊστικό, κατηγορηματικά εχθρικό απέναντι σε κάθε θρησκεία αλλά και μια ιστορική ερμηνεία των Μάρξ και Ενγκελς ως θεμελιωτών του και τις καταγγελίες του τελευταίου κατά του ντύρινγκ και του Φόυερμπαχ , δεν θα μπορούσαν παρά να συνηγορήσουν με την πρωτη άποψη ότι οι θρησκείες είναι όργανα της αστικής αντίδρασης που χρησιμεύουν για την υπεράσπιση της εκμετάλλευσης και την αποχαύνωση της εργατικής τάξης.

Ετσι λοιπόν η φράση "Οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες . Ολοι έχουν από μία" , μπορεί να διαβαστεί όπως προκρίνεις εσύ , με το νόημα να εστιάζεται στην απαξία των απόψεων , ενός εκάστου ημών , δια του χαρακτηρισμού του ως κωλοτρυπίδων , ή όπως προκρίνω εγώ , με το βάρος του νοήματος να πέφτει συντριπτικά στο ότι το πλήθος των υπαρχουσών απόψεων ( οι απόψεις είναι αμέτρητες και στην πραγματικότητα είναι τόσες όσες και οι κωλοτρυπίδες , άρα και οι άνθρωποι αφού ο καθένας έχει από μία ) τους προσδίδει εναν αξιακό σχετικισμό εν αναφορά με την εγκυρότητα τους δηλαδή .

Το επίρρημα "Δυστυχώς" που τοποθέτησα άλλωστε , στο τέλος του "αμφίσημου" ποστ μου , ερχόταν σε επίρρωση της δεύτερης ερμηνείας και υποδήλωνε την κούραση που αισθάνομαι από αυτόν τον σχετικισμό , έκφραση μιάς κούρασης και απογοήτευσης .

Το πως διαβάζει και ερμηνεύει κανείς τους μεγάλους φιλοσόφους είναι το απολύτως κρίσιμο σημείο και η προϋπόθεση για να κατανοήσουμε τον συνομιλητή μας . Πχ η περίφημη φράση του Μάρξ οτι "η θρησκεία είναι το όπιο του λαού" , μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους : α) η θρησκεία είναι το μέσο που χρησιμοποιείται με απώτερο σκοπό την παραπλάνηση του λαού από την εκάστοτε εξουσία και τον αποπροσανατολισμό του και την υποδούλωση του και β) η θρησκεία , προσπαθώντας να απαντήσει σε μεταφυσικά ερωτήματα εγγενή στον άνθρωπο , καταπαραϋνει θεραπευτικά την ανθρώπινη ύπαρξη . Υποθέτω πως πολλά ερμηνευτικά ζητήματα ξεκινούν από το πως αντιλαμβάνεται κανείς την λειτουργία του οπίου , ως παρηγοριά π.χ από τα βάσανα μιας αβάστακτης αλλοτριωμένης ζωής , ή ως παραισθησιογόνο που αλλοτριώνει την ανθρώπινη ύπαρξη , μετατρέποντας έτσι την εγγενή στον άνθρωπο δυνατότητα για ενεργό δράση αλλαγής , σε παθητικότητα , αποδοχή και αδιαφορία συμμετοχής .

Φαντάζομαι όμως πως μία συστηματική ερμηνεία που θα λάμβανε υπ' όψιν της την φιλοσοφική βάση του μαρξισμού, τον διαλεκτικό υλισμό, έναν υλισμό απόλυτα αθεϊστικό, κατηγορηματικά εχθρικό απέναντι σε κάθε θρησκεία αλλά και μια ιστορική ερμηνεία των Μάρξ και Ενγκελς ως θεμελιωτών του και τις καταγγελίες του τελευταίου κατά του ντύρινγκ και του Φόυερμπαχ , δεν θα μπορούσαν παρά να συνηγορήσουν με την πρωτη άποψη ότι οι θρησκείες είναι όργανα της αστικής αντίδρασης που χρησιμεύουν για την υπεράσπιση της εκμετάλλευσης και την αποχαύνωση της εργατικής τάξης.

Ετσι λοιπόν η φράση "Οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες . Ολοι έχουν από μία" , μπορεί να διαβαστεί όπως προκρίνεις εσύ , με το νόημα να εστιάζεται στην απαξία των απόψεων , ενός εκάστου ημών , δια του χαρακτηρισμού του ως κωλοτρυπίδων , ή όπως προκρίνω εγώ , με το βάρος του νοήματος να πέφτει συντριπτικά στο ότι το πλήθος των υπαρχουσών απόψεων ( οι απόψεις είναι αμέτρητες και στην πραγματικότητα είναι τόσες όσες και οι κωλοτρυπίδες , άρα και οι άνθρωποι αφού ο καθένας έχει από μία ) τους προσδίδει εναν αξιακό σχετικισμό εν αναφορά με την εγκυρότητα τους δηλαδή .

Το επίρρημα "Δυστυχώς" που τοποθέτησα άλλωστε , στο τέλος του "αμφίσημου" ποστ μου , ερχόταν σε επίρρωση της δεύτερης ερμηνείας και υποδήλωνε την κούραση που αισθάνομαι από αυτόν τον σχετικισμό , έκφραση μιάς κούρασης και απογοήτευσης .

...Quod erat demonstrandum... :flipout::flipout: