THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Απάντηση: Re: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Θα ίσχυε αυτό που λες, εάν το Abbey Road στο οποίο δίνεις 10ρι (και επικροτώ, είναι το αγαπημένο μου) δεν είχε ηχογραφηθεί μετά το Let it Be.

ναι , αλλά γιατί δεν το κυκλοφορούσαν και έμεινε σχεδόν 15 μήνες στα συρτάρια ;

μονο και μονο για το ''i've got a feeling'' το 8 ρακι το εχει απο μενα...
μη ξεχνατε οτι και στο αγαπημενο ολων εδω μεσα abbey road υπαρχουν
μερικες πατατες....(richard starkey etc) αλλα τα υπολοιπα τις εξουδετερωνουν...

Re: Απάντηση: Re: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

όλα ακούγονται από 9-10 . Απλώς τώρα που τα ακούω τόσο καλά , ορισμένα τα πριμοδοτώ ( με κανα μισό βαθμό παραπάνω - μην φανταστείς τίποτα τραγικό ) . Ε το let it be , δεν παύει να είναι το πιό αδύναμο έργο τους από κακό έως αδιάφορο , με τις λίγες γνωστές εξαιρέσεις . Αυτοί που άλλαξαν την μουσική το 66-67 , δεν κατάλαβαν ότι ήδη η μουσική είχε ξανααλλάξει - ή μήπως το κατάλαβαν και έκανα την σοφότερη κίνηση που έκανε ποτέ γκρούπ ;

Η "αδυναμία" του "Let it be" προφανώς πηγάζει και από τις διαταραγμένες σχέσεις σε οριακό βαθμό των μελών του γκρουπ εκείνη την περίοδο. Πρακτικά τότε ίσα που μιλούσαν ο ένας με τον άλλον. Το project ξεκίνησε με σκοπό να κινηματογραφηθεί το making του άλμπουμ στα Twickenham studios αλλά μετά από λίγο καιρό διαπιστώθηκε η ματαιότητα του εγχειρήματος και απλά "συμμάζεψαν" και τελείωσαν το άλμπουμ σε στούντιο.
Στο "Abbey Road" μπήκαν στο στούντιο αποφασισμένοι, και με τη γνώση οτι αυτό θα είναι το τελευταίο τους άλμπουμ, λειτούργησαν πολύ καλύτερα.

Η "αδυναμία" του "Let it be" προφανώς πηγάζει και από τις διαταραγμένες σχέσεις σε οριακό βαθμό των μελών του γκρουπ εκείνη την περίοδο. Πρακτικά τότε ίσα που μιλούσαν ο ένας με τον άλλον. Το project ξεκίνησε με σκοπό να κινηματογραφηθεί το making του άλμπουμ στα Twickenham studios αλλά μετά από λίγο καιρό διαπιστώθηκε η ματαιότητα του εγχειρήματος και απλά "συμμάζεψαν" και τελείωσαν το άλμπουμ σε στούντιο.
Στο "Abbey Road" μπήκαν στο στούντιο αποφασισμένοι, και με τη γνώση οτι αυτό θα είναι το τελευταίο τους άλμπουμ, λειτούργησαν πολύ καλύτερα.

ακριβώς έτσι

Και μια και τα ακούω τώρα , εδώ και μέρες στην καλύτερη μορφή τους , ας κάνω ένα συγκεντρωτικό
Please please me 9
With the beatles 9
A hard day's night 9
Help 8,5
Rubber soul 10
Revolver 10
Sgt Peppers 10
Magical Mystery tour 10
White album 10
Yellow Submarine 7
Abbey road 10
Let it be 6

αυτες ειναι βαθμολογιες των δισκων γενικα
η η ηχητικη ποιοτητα των remaster ?

.

μην τον ακούτε ρε....

τι μην τον ακούτε ; ..οι Beatles του 65-67 κανονικά θα ντρέπονταν να βγάλουν έναν δίσκο , όπου το καλύτερο κομμάτι είναι απλώς ένα καλό , στρωτό και δυναμικό ρόκερ .

τι μην τον ακούτε ; ..οι Beatles του 65-67 κανονικά θα ντρέπονταν να βγάλουν έναν δίσκο , όπου το καλύτερο κομμάτι είναι απλώς ένα καλό , στρωτό και δυναμικό ρόκερ .

Η αλήθεια είναι ότι εάν έθετα ως εξεταστέο δείγμα οποιαδήποτε άλλη εκδοχή του Let it Be (εάν αναφέρεσαι στο ομώνυμο τρακ του δίσκου), θα το χαρακτήριζα μέτριο, με χειρότερες τις μεταγενέστερες γλυκανάλατες εκτελέσεις του ίδιου του Σερ Πωλ (εξαιρουμένης της εκτέλεσης του Cave, που ήταν μάλλον καλή).

Ωστόσο η αυθεντική εκδοχή είναι απλά αλλού... και ανεπανάληπτη. Πώς γίνεται, δεν ξέρω.

Και εάν βάλουμε δίπλα του τα Long & Winding Road, Dig a Pony, I 've Got a Feeling και το Across the Universe, έστω όπως το κατάντησε το κακόμοιρο ο ...αυταράς (το Get Back δεν ξέρω, ποτέ δεν μου είπε τίποτα), ε δεν νομίζω να έχουμε έναν μέτριο δίσκο. Έστω και εάν ανατρέξουμε σε απλό άθροισμα των επιμέρους μερών του.

Σίγουρα μη συγκρίσιμο, για παράδειγμα, με το Αββαείο, τον Λοχία ή το Ριβόλβερ, πάντως μέτριο δεν θα τον έλεγα.

και αν ακομα συλλογιστειτε την σημειολογια του ''the long and winding road''
το οποιο ηταν το τελευταιο νο 1 τους (45 αρι)....
btw απειρως καλυτερη η ορχηστρικη του εκδοχη.....
μη βαρατε...:flipout:

άλλο ορχήστρα και άλλο χύτρα (με σούπα)....

Φιλική συμβουλή! Υπενθυμίζω οτι αυτήν την περίοδο τα σκεύη κουζίνας διώκονται διά νόμου οπότε συστήνω την αποφυγή αναφοράς σε αυτά!
:flipout::flipout::flipout:

...
Κατά τα άλλα όσα γιαπωνέζικα έχω ακούσει , ασχέτως εάν έχουν το ίδο remastering με τα ευρωπαϊκά ή αμερικάνικα , είναι καλύτερα ...δεν γνωρίζω γιατί , ούτε το καταλαβαίνω... μάρτυς μου και ο Τσάκωνας για τους Sly and the family stone....

Έτσι όπως τ'ακούσαμε δίπλα-δίπλα δεν έχουν καμία σχέση.

Εγώ έχω την γνωστή κόπια των δισκάδικων και ο Δημήτρης το remaster.

Το δικό μου, μου φαίνεται πιά σαν λάσπη.

Το καταχώνιασα στο ντουλάπι...
το προσπερνάω και στο πισί που το έχω ριπαρισμένο.

Τέτοια Δισκάρα ...και να χρειάζομαι χαϊεντο-αποτοξίνωση... :damnyou: