THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Απάντηση: Re: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Συμφωνώ μέχρι κεραίας στα περί αξίας, συγκρίσεων και όλα τα σχετικά και δεν θέλω να μπερδεύω και τίποτα και ξέρεις πως τείνω ευήκοον ους σε κάθε τι ενδιαφέρον. Και παρακολουθώ -χαρη σε σας φίλοι μου -όσο μπορώ τις σύγχρονες τάσεις.

ΟΜΩΣ...

Εδώ μέσα- θα το παραδεχτείς- μπαίνουν συχνά θέματα "παλαιότητας" κλπ (μην επεκταθώ). Με αυτό και μόνο το κριτήριο, δεν μπορεί κατι που είναι ξέρω γω 30 -40 χρονώ, να κατηγορείται ως "παλιό" και απο την άλλη κάτι που είναι 200, φυσικά όχι. Έχει δίκιο ο Chief.

Γουστάρω πολύ, πάρα πολλή απο τη μουσική των 60's-'70's και εσχάτως ακόμη και των '50´s. Έχω πετάξει πολύ περισσότερη. Όμως έχει μείνει κάμποση που είναι δική μου. Έτσι απλά. Δεν μπορώ να το πω αλλιώς. Δ-I-K-H ΜΟΥ.
Σε ότι με αφορά, δεν είναι στείρο πείσμα, δεν είναι βίτσιο, δεν είναι (μόνο, έστω) νοσταλγία, δεν είναι νεκροφιλία, δεν είναι παραίτηση, δεν είναι "ασφάλεια", δεν είναι πια, χάρη και σε σας -συγχωρείστε μου την τόλμη- άγνοια. Δεν νοιώθω ξεχωριστός, δε θέλω σώνει και καλά να διαφέρω , δεν επιδιώκω να είμαι ίδιος, δεν περιχαρακώνομαι, δεν προπαγανδίζω, δεν κατηγορώ. Για μουσικές επιλογές μιλάμε, έτσι;
Μόνο που και που, γράφω γι αυτά που μου αρέσουν. Δεν νομίζω πως ντε και καλά πρέπει να φορούν κάποιον. Ίσα ίσα. Όμως, κι αυτό είναι το σημαντικό, με τον τρόπο αυτό, αποκαλύπτομαι. Όπως όλοι οι καλοί φίλοι, ο καθείς με τον τρόπο του, εδώ μέσα. Το να είναι αυτή η αποκάλυψη μια μπούρδα, κάτι ανάξιο σχολιασμού, κάτι αδιάφορο, δεν τρέχει τίποτα. Το να αμφισβητείται όμως η γνησιότητα αυτής της αποκάλυψης, δεν αντέχεται... Σπαθί μιλάω
Απλά έτσι συμβαίνει, δεν μπορώ να υποκριθώ. Δηλαδή τι, συζητώ και γράφω για κάτι, υποκρινόμενος για την επίδραση του;
Εκατό εκατομμύρια κόσμος να έρθει να μου πεί πως δεν υπάρχει γκρουπ Allman Brothers, Doors, etc, δεν μου καίγεται καρφί. Τώρα, το κατα πόσο αυτό που μου αρέσει, εδώ και τριάντα ας πούμε χρόνια, είναι "εφήμερο" ή θα αποτελέσει ένα milestone για τις επόμενες γενιές, πάλι δεν με αφορά, ειλικρινά. Γιατί δεν θα προλάβω να το διαπιστώσω, έτσι κι αλλιώς.
Απο τη στιγμή όμως που αυτό που ακούω με στέλνει, θα το γράψω. Αν δεν θάπρεπε και για αυτό το λόγο, αυτό που μου συμβαίνει πρέπει να το κοιτάξω , να το αποδεχτώ. Το ότι όμως λέω ψέμματα δεν μπορώ να το αποδεχτώ. Σόρυ κιόλας.
Φιλιά

μην τσιμπας από τον ξάδερφο ρεεεεε... τόχει το κουσουράκι του :flipout::flipout::flipout:αλλά είναι ξάδερφος . :grinning-smiley-043Τελεία και παύλα .-bye-

Εγώ φταίω ρέ πού δεν μπορώ να προκαλέσω ούτε μιά έντονη συζήτηση πιά(:bigcry::bigcry::bigcry:)στην Κατηγορία.
Εδώ μέ ´έφτυσε´και ο Ντόκ.:BDGBDGB53::flipout::grinning-smiley-043...Ααααχ πούναι τά Παλιά τά Χρόνιααα...:rifle::flipout:
Μέ είπε Ξάδελφο και ´καθάρισε´.........
Πάω να κλάψω μόνος μου.:BDGBGDB55:

Εγώ φταίω ρέ πού δεν μπορώ να προκαλέσω ούτε μιά έντονη συζήτηση πιά(:bigcry::bigcry::bigcry:)στην Κατηγορία.
Εδώ μέ ´έφτυσε´και ο Ντόκ.:BDGBDGB53::flipout::grinning-smiley-043
Μέ είπε Ξάδελφο και ´καθάρισε´.........

ναι ρε γαμώτο ....περασμένα μεγαλεία ...-bye-

Και επειδή φυγαμε λιγάκι, ας πω και κάτι σχετικό με τους Beatles:
Τελευταία ημέρα του Αυγούστου, σε μια μακρινή σχετικά εκδρομή με το αυτοκίνητο, διάλεξα μερικά cd και πραγματικά το ταξίδι κυλούσε υπέροχα και ωραίες μουσικές, την καταβρήκα, όλα καλά κλπ.
Κάπου είχε ανακατευτεί κατα λάθος και το Love χωρίς να το καταλάβω.
Με το που το έπαιξα, το καλοκαίρι ξανάρχισε κανονικά... -bye-

Re: Απάντηση: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Bλέπεις Γιώργη μου ,πώς κι´εσύ δέν θέτεις Θέμα Παλαιότητας επί τής Ουσίας αλλά τού τί ´σού μιλάει´...

Αρα δέν στέκει κάν στο περί Παλαιότητας η συσχέτιση τού 200 μέ το 40..
Αν μίλαγε ο Chief γιά διαχρονικότητα θά μπορούσα να συμφωνήσω και γιά τά ´Σκαθάρια´αλλά και πάλι στό Είδος τους ,αλλά θα έβαζα και ένα μικρό ερωτηματικό.
Τώρα ως πρός τι έχει γράψει σέ Μουσικό Επίπεδο ο Amadeus ή ο Beethoven σε σχέση μέ τούς Beatles και αυτό ειναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο..
Πάντως συγκρίσιμα δεν είναι.
.

άστα αυτά γιατρέ, με τις τσιρμόνιες :grinning-smiley-043δεν με τρικλοποδιάζεις.
Εγώ ακούω 6η και κλαίω, ανα πάσα στιγμή της ημέρας, και Σεχραζαντ και μου σηκώνονται οι τρίχες στην παλάμη μου....to name but a few που λένε.

στα νερά μου έρχομαι με λίγα ονόματα
Τα είχα γράψει πιό πάνω.

Σαν κάτι συντρόφια που ακούν Σουήτ χομ αλαμπάμα και τα δίνουν όλα, και αν ακούσουν κλαρίνο εκστασιάζονται....

Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Απλά είπα και μάλιστα συζητώντας το με το Μιχάλη:grinning-smiley-043 ότι να μην κατηγοράμε τους εαυτούς μας ότι ζούμε στο παρελθόν, όταν, όταν γουστάρουμε μπαίνουμε στο υπερ-παρελθόν.

Και είπαμε και το παραδέχομαι, εγώ δεν μπήκα απλά στο σεντούκι, στο βαρέλι μπήκα, έκλεισα και το καπάκι, και το ξύνω και το ξύνω. Μπορεί να τρώω ροκανίδι πλέον, αλλά έχει ποτίσει και είναι καλό....:guitarist:

Καλα ρε εισαι με τα καλα σου ....και μεις γιατι ειμαστε εδω??????-bye-

Για να βοηθαμε τους φιλους μας που ακουνε αυτες τις αηδιες της παλαιοληθηκης εποχης σε 1853 εκτελεσεις του ΙΔΙΟΥ εργου και εκστασιαζονται με κατι τυπακια που παιζουν οτι τους κατεβει στο κεφαλι και αυτο το λενε μουσικη!!!!!!:flipout::flipout::flipout:

(ασε δε που ειναι τοσο ανωμαλοι που μεσα στις προτιμησεις τους εχουν και ΔΗΜΟΤΙΚΑ!!!!!!)

Απάντηση: Re: Απάντηση: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Για να βοηθαμε τους φιλους μας που ακουνε αυτες τις αηδιες της παλαιοληθηκης εποχης σε 1853 εκτελεσεις του ΙΔΙΟΥ εργου και εκστασιαζονται με κατι τυπακια που παιζουν οτι τους κατεβει στο κεφαλι και αυτο το λενε μουσικη!!!!!!:flipout::flipout::flipout:

(ασε δε που ειναι τοσο ανωμαλοι που μεσα στις προτιμησεις τους εχουν και ΔΗΜΟΤΙΚΑ!!!!!!)

:flipout::flipout::grinning-smiley-043
Πετρολούκας Jazz Master.:grandpa::grinning-smiley-043

Φαντάσου αν ενηλικιωθεί αυτό το παιδί τι θα λέει!!!!!!!!:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Και είπαμε και το παραδέχομαι, εγώ δεν μπήκα απλά στο σεντούκι, στο βαρέλι μπήκα, έκλεισα και το καπάκι, και το ξύνω και το ξύνω. Μπορεί να τρώω ροκανίδι πλέον, αλλά έχει ποτίσει και είναι καλό....:guitarist:[/QUOTΕ]

και πολυ καλα εκανες.ιδιως αν το βαρελι εχει καλο ουισκυ μεχρι και......
βραγχια βγαζεις για να αναπνεεις.
οπως τραγουδισε και καποιος if the river was whiskey i'll be a diving duck..:grinning-smiley-043

Τώρα που κόπασε ο ενθουσιασμός σας μπορώ να πώ κι εγώ δύο λόγια.
Με βλέπετε, εδώ γύρω, να λέω συχνά πως η ουσία Δεν είναι στο 'περιτύλιγμα' αλλά στο περιεχόμενο και πως, συχνά, ακόμα κι ένα τρανζίστορ αρκεί για να την αγγίξεις.
Εχω κάνει στην ...απέναντι πλευρά για χρόνια: ήμουν συλλέκτης και ψυχαναγκαστικός του κερατά κι έχω πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά μου για αυθεντικές εκδόσεις και τα σχετικά.
Κοντολογής είναι γνώση που για να την αποκτήσω την πλήρωσα πάρα πολύ ακριβά.
Εχω αρκετά από τα Ευρωπαϊκά Beatles remasters στο σπίτι μου και έζησα καμιά 15ρια μέρες και με 2 από τα Γιαπωνέζικα: με το 'λευκό' -του έχω ιδιαίτερη αδυναμία γιατί αυτό ήταν το πρώτο άλμπουμ τους που άκουσα απ την αρχή ως το τέλος και με μάγεψε- και με το 'Let It Be'.
Γενικώς, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω τα εξής:
Το πρότζεκτ Μπητλς ρημάστερς είναι κακό και μυρίζει Αμερικλανιά. Οι Γιαπωνέζοι θα βγάζανε οριτζιναλ mini-LP ρέπλικες με όλο το πληροφοριακό υλικό και περαιτέρω. Η ντίτζιπακ συσκευασία με τις 'τσέπες' είναι δύσχρηστη, το χαρτί ειναι γυαλιστερό ενώ του βινυλίου ήταν ματ ή semi-ματ, το artwork δεν είναι απόλυτα αυθεντικό, μιλάμε για τον ορισμό της αρπαχτής. Υπεθεσα οτι το White Album θα είναι αυτούσια ρέπλικα με τον απόλυτο ήχο -την πάτησα τη μπανανόφλουδα μεγαλοπρεπώς: Η καλύτερη αναστηλωμένη εκδοχή του παραμένει εκείνη η επετειακή 30ετίας, χάρτινο γιαπωνέζικο. Ασε που οι πανίβλακες έχουν βάλει στη ράχη με τεράστια μαύρα κεφαλαία γράμματα τον τίτλο του δίσκου. Είναι δουλειά κάποιων γραβατωμένων παραγωγών κι οχι φανς.

Οσον αφορά τώρα το Πώς ακούγονται...εγώ Δεν έχω ούτε τις γνώσεις, ούτε τα εξωτικά συστήματα αναπαραγωγής βινυλίου που έχουν πολλοί εδώ μέσα.
Το πικάπ μου είναι το Linn Axis με μία κεφαλή κινητού πηνίου της Goldring.
Mε τις ταπεινές μου γνώσεις λοιπον πιστεύω πως όσον αφορά τα 'νέα' CD ρημάστερς, η απόλυτη έκδοση για χαϊφιντελάδες, είναι η βινυλιακή της MFSL (mobile fidelity sound labs): εκείνη ακούγεται σαν acetate, τώρα απλά μας δουλεύουν.

I rest my case.

Last edited:
Δεν έχω ακούσει καμία έκδοση σε cd των δίσκων των Beatles και δεν έχω άποψη περί αυτού. Έχω ακούσει κατά καιρούς ακούσει και αποχτήσει διάφορες ανατυπώσεις και εκδόσεις σε βινύλιο.
Τα Mobile Fidelity, το έχω ξαναπεί, είναι ό,τι χειρότερο, με αυξημένα τονισμένα και παχιά χαμηλά και φιλτραρισμένα υψηλά. Οι ελληνικές ανατυπώσεις του 1975, νομίζω, με την κιτρινη ετικέτα και τα μεγάλα κόκκινα γράμματα ΕΜΙ στο πλάι ακούγονται κατά πολύ καλύτερα από τα Mobile Fidelity. Αυτά κατόπιν συγκρίσεων. Η ίδια εμπειρία και από κλασική και τζαζ εκδόσεις της Mobile Fidelity.
Οι πρώτες εκδόσεις Parlophone έχουν τον καλύτερο ήχο και οι μονοφωνικές μίξεις των πρώτων άλμπουμ είναι καλύτερες από τις στερεοφωνικές μίξεις.Λ.Σ.

θα συμφωνήσω με το Λουκά γιά τις ελληνικές εκδόσεις.
Παίζουν πάρα πολύ καλά, απλά έχουν το κακώς εννούμενο στέρεο της εποχής (πχ Magical mystery tour) όπου είναι όλα τα όργανα σε μιά μεριά μέ την υποψία ενός άλλου στην άλλη.

Αυτό γίνεται σε κάποια κομμάτια μόνο και δεν έχω καταλάβει το γιατί.
Αντίθετα στα καινούργια 999 υπάρχει εξαιρετικός - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ μα εξαιρετικός διαχωρισμός των οργάνων όσο φυσικά φαντάζομαι επέτρεπαν οι αρχικές μπάντες με αποτέλεσμα να μπορέσει ο σύγχρονος αλλά και ο ηλικιωμένος ακροατής την άποψη του μουσικού και του παραγωγού, την ικανότητα των μουσικών να εκφραστούν με τα όργανά τους, τις υπέροχες και ίσως σήμερα μη διαθέσιμες προς ακρόαση χροιές οργάνων και εξοπλισμού μιά και δεν παράγονται πλέον και γενικά να δοθεί ευκαιρία εκ βαθέων εκτίμησης του μουσικού έργου που σαφώς είναι και το ζητούμενο.

Από την άποψη αυτή οι 999 είναι εξαιρετικές.
Πάντως επανερχόμενος στην αρχική φράση οι εκτυπώσεις ως εκτυπώσεις του 75 της Ελλάδας είναι πολύ καλές, όπου υπήρχε καλός διαχωρισμός από τις τότε προσπάθειες γιά στέρεο.
Και αυτό λέει κάτι.

Να προσθέσω και πάλι ότι η επανέκδοση των βινυλίων από την Toshiba-EMI ναι μεν έχει εξαιρετικό artwork αλλά και πολύ τονισμένα πρίμα ( τα πιατίνια σσσσσφυρίζουν σσσσσυνεχώς ! ) .
Τελικά η εν λόγω εκδοχή σε cd είναι εξαιρετική ( και κυρίως αναδεικνύει το παίξιμο του Μακκα στο μπασο μια και όλο το χαμηλό έχει υποστεί σημαντική βελτίωση).
Βεβαίως το ριμάστερ του Yellow Submarine ( εκείνη η περίεργη έκδοση του 1999 χωρίς τα ορχηστρικά τα οποία είχαν αντικατασταθεί από άλλα γνωστά τραγούδια τους από διάφορους δίσκους ) ακούγεται επίσης πολύ ωραία .
Τα της MoFi δεν τα έχω ακούσει αλλά ούτως ή άλλως οι τιμές τους ως μεταχειρισμένα´είναι τόσο ακριβές - παράλογα - που δεν με ενδιαφέρει , ακόμα κι αν ο Λουκάς έλεγε ότι ήταν καταπληκτικές ( αν δε , βρεθεί κάποιο σφραγισμένο αντίτυπο οι τιμές αγγίζουν και τα 2.000 $ )
Οσον αφορά το artwork των 9-9-09 αυτά είναι σε digipack μορφή άρα αποκλείεται να ήταν πιστά αντίγραφα . Πάντως είναι όμορφα. Αντίθετα το κουτί με τις μονο εκδοχές , είναι σε mini LP cardboard sleeve , γιαπωνέζικο και απ' ότι διαβάζω εξαιρετικό - θα σας πω μόλις το παραλάβω .

Τα βινύλια της Toshiba-EMI είναι ψηφιακού remastering. Έχω ακούσει κάποια και τα θεωρώ απαραδεκτα.
Καλό θα ήταν κάποια στιγμή μετά την Έκθεση, τουλάχιστον οι φίλοι Θεσσαλονικείς, αλλά και όποιος θέλει, να έρθουν με όποιες εκδόσεις έχουν σε lp αλλά και σε cd και να συγκρίνουμε. Θα είναι μια πραγματική εμπειρία για μας την οποία θα μεταφέρουμε εδώ και θα μπορούν να διαβάσουν οι φίλοι.Λ.Σ.

Όσον αφορά το στερεο της εποχής, Δεξιά-Αριστερά και κενό στη μέση, έχω να προσθέσω ότι πέραν το ότι ευσταθεί, εν τούτοις σε κάποιους από αυτούς οι εντελώς πρώτες χαράξεις-εκτυπώσεις δεν παραουσιάζουν το πρόβλημα αυτό.

Μόλις έγινε σεισμός. Λ.Σ.

Τα βινύλια της Toshiba-EMI είναι ψηφιακού remastering. Έχω ακούσει κάποια και τα θεωρώ απαραδεκτα.
Καλό θα ήταν κάποια στιγμή μετά την Έκθεση, τουλάχιστον οι φίλοι Θεσσαλονικείς, αλλά και όποιος θέλει, να έρθουν με όποιες εκδόσεις έχουν σε lp αλλά και σε cd και να συγκρίνουμε. Θα είναι μια πραγματική εμπειρία για μας την οποία θα μεταφέρουμε εδώ και θα μπορούν να διαβάσουν οι φίλοι.Λ.Σ.

μέσα!:operator:
Θα τα πούμε φυσικά στην Έκθεση

Όσον αφορά το στερεο της εποχής, Δεξιά-Αριστερά και κενό στη μέση, έχω να προσθέσω ότι πέραν το ότι ευσταθεί, εν τούτοις σε κάποιους από αυτούς οι εντελώς πρώτες χαράξεις-εκτυπώσεις δεν παραουσιάζουν το πρόβλημα αυτό.

Μόλις έγινε σεισμός. Λ.Σ.

δε μιλάω γιά το δεξιά αριστερά Λουκά.
Λέω γιά όλα σχεδόν αριστερά και ένα ντέφι πχ δεξιά τέρμα...

Κι όμως το1975-1980 το θεωρούσαμε αποδεκτό....
ίσως μέχρι εκεί έφταναν οι δυνατότητες remastering

Απλούστατα στους πρώτους δίσκους ο George Martin ενδιαφέρονταν για τις μονοφωνικές μίξεις και οι στερεοφωνικές έρχονταν σε δεύτερη μοίρα, κάτι που άλλαξε μετά τα μέσα της δεκαετίας του 60.
Υπήρχε κάποτε η ιδέα της καλής επανέκδοσης, αλλά δεν ευτύχησε, λόγω του ότι είχαν βγει οι Ανθολογίες. Όμως κανείς δεν ξέρει για το μέλλον. Ίσως είμαστε τυχεροί με καλό ρεμαστερινγκ και σωστές μίξεις, οι οποίες είναι εφικτές. Όμως με τις τόσες απανωτές επανεκδόσεις μάλλον είναι πολύ μακρυνή υπόθεση. Δυστυχώς οι πολλές εκδόσεις, εμπορικά, στέκονται εμπόδιο σε κάτι τέτοιο. Νομίζω το Yellow Sumarine που αναφέρθηκε πιο πάνω είναι ένα μικρό δείγμα για το τί θα μπορούσε να γίνει. Δεν την έχω ακούσει τη συγκεκριμένη έκδοση, μόνο έχω πληροφορίες από ανθρώπους που εμπιστεύομαι. Λ.Σ.