THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Το MFSL ηταν γιαπωνεζικο πρεσαρισμα direct metal mastering απο οριτζιναλ ταινιες σε μιση ταχυτητα εγγραφης με μηχανηματα οχι απλα αναφορας αλλα «exotica». Κορυφαιο. Και μονο οτι ειναι γιαπωνεζικο λεει κατι. Η JVC απο τοτε παραμενει πρωτοπορος. Τωρα πως τα λειωμενα ελληνικα βινυλια αποδιδουν καλυτερα απʼτα παρθενα εργαστηριακα ειναι ενα myth-buster που πρεπει να αποδειχθει...

"Question
I have a copy of the Beatles White Album in near mint condition. It was pressed in Japan and recorded in England in 1968. On the cover it reads Original Master Recording. The following number is on the binding MFSL 2-072. I have been unable to find any information in any collector book on this album. I have also sent a picture of the cover and the label. Help!?

Answer
Hello and thank you for your email. I apologise for the delay in my answer but I have been ill for a while now which has only now cleared up.
It sounds to me like you have a copy of the Mobile Fidelity Sound Labs (MFSL) pressing of the White Album. The MFSL Beatles set was issued in 1982 and had direct masters of the original Beatles album master tapes used in its production. The result was the cleanest, most perfect audio recordings available to the public to buy.

Because of their reputation as the best copies of the albums ever released copies are desirable to audiophiles and Beatles collectors alike."

Απάντηση: Re: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Answer
Hello and thank you for your email. I apologise for the delay in my answer but I have been ill for a while now which has only now cleared up.
It sounds to me like you have a copy of the Mobile Fidelity Sound Labs (MFSL) pressing of the White Album. The MFSL Beatles set was issued in 1982 and had direct masters of the original Beatles album master tapes used in its production. The result was the cleanest, most perfect audio recordings available to the public to buy.

Because of their reputation as the best copies of the albums ever released copies are desirable to audiophiles and Beatles collectors alike."

...says who?

Προς αποφυγή παρεξήγησης σπεύδω να προσθέσω ξανά ότι Δεν είμαι ειδικός και ό τι θεωρώ εκ προοιμίου πως όλοι όσοι γράφουν εδώ ξέρουν το θέμα καλύτερα από μένα.
Απλά επειδή τα λόγια είναι τζάμπα, μερικά πράγματα καλό θα είναι να αποδεικνύονται. Αυτό με τα ελληνικά βινύλια για παράδειγμα. Συγνώμη αλλά ξέρω καλά τις διαδικασίες εκτύπωσης στο τότε εργοστάσιο της ΕΜΙ.
Να έκαναν εξαίρεση μόνο για τα Μπήτλς μου φαίνεται μάλλον απίθανο.

Κατα τα άλλα, μας πάνε απο ρημάστερ σε ρημάστερ.
Παληά σου λέγανε πάρε το dirtect metal mastering και μετά έβγαζαν απ το μανίκι το Quadra.
Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους.
Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς.
Επιμένω: τόσο σπουδαία μουσική Δεν χρειάζεται και πολλά πολλά για να τραβήξει μέσα της τον ακροατή.
Από κεί και πέρα όποιος έχει λεφτά να ξοδεύει, καλά κάνει και με τις υγείες του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

Does it really matter ?

E, βεβαια! Δεν παιζει ρολο το ποιος μας λεει πως "The result was the cleanest, most perfect audio recordings available to the public to buy"?

Κατα τα αλλα, συμφωνω και μαζι σου, οπως και με τους Δημητρηδες. Ολοι εχουν δικιο σε αυτο το θεμα. Μου αρεσει παρα πολυ ομως να βλεπω μεσηλικες (με την καλη εννοια:flipout:) να φερονται σαν παιδακια! "Να το παρω και αυτο, να το παρω κι εκεινο!". :grinning-smiley-043

Last edited:
πάντως
πέραν των εξωφύλλων που ξενερώνουν απέχοντας πολύ από αυτό που λέγεται ρέπλικα (πλην όμως είναι πλούσια και προσφέρουν αρκετό έξτρα υλικό)
η ηχητική απόδοσή τους, στερεοφωνική εικόνα και γενικά αποτέλεσμα είναι άξια συγχαρητηρίων.
Αμερικανιές ή όχι, θα έλεγα ότι είναι τουλάχιστον ισάξια των προσπαθειών του 30 ετών επετειακού του pet sounds σε στέρεο αλλά και 5.1 που όταν τα άκουσα μου έφυγε κυριολεκτικά ο τάκος, αλλά και των αντίστοιχων των doors που χρόοονια έπασχαν από την εξαιρετική ρηχότητα.

Όσον αφορά στο ερώτημα αν θα ξανααγοράσω: ναι, ξανά και ξανά....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: THE BEATLES - REMASTERS 9-9-09

E, βεβαια! Δεν παιζει ρολο το ποιος μας λεει πως "The result was the cleanest, most perfect audio recordings available to the public to buy"?

σε blog με 'καμμένους' το βρήκα. Συλλέκτες, έτοιμους να πληρώσουν 7 και 8 χιλιάρικα για πράγματα όπως η μεταχειρισμένη μονοφωνική κόπια του The Velvet Underground and Nico. Θεωρώ ότι ξέρουν πολύ καλύτερα από μένα -όπως άλλως τε (ξέρουν καλύτερα) και όσοι γράφουν εδώ.

τα εξώφυλλα και το artwork πάντως είναι μετριότατα.
γενικά Δεν με πείθουν ούτε ακουστικά: τα έχω ακούσει και καλύτερα.
Δεν θα ξεχάσω πως ακούγονταν τα Γιαπωνέζικα βινύλια τότε. Δεν μιλάω για εξωτικά ρημάστερς:μιλάω για αυτά που κυκλοφορούσαν κανονικά στην αγορά για όλους. Το White το άκουσα πρώτη φορά το 1969 από κόπια που έφερε σε φίλο θείος του ναυτικός από Ιαπωνία.
Δεν θα το ξεχάσω ποτέ: 'καμπάνα' μιλάμε. Και πολύ ανθεκτικό:των παθών του τον τάραχο είχε περάσει, τίποτα αυτό. Και μη σας πώ σε τι πικάπ το άκουγα και με τι βελόνα...

Last edited:
Είναι αρκετές οι περιπτώσεις που τα Ελληνικά βινύλια ακούγονται πολύ καλύτερα από τα ξένα.
Αυτό μόνο κατόπιν συγκρίσεων και χωρίς καμία απολύτως προκατάληψη.
Ας φαίνεται παράξενο σε κάποιους, σεβαστό, αλλά ας μας πουν πού το στηρίζουν. Έχουν κάνει συγκρίσεις; Προσωπικά έχω κάνει πάρα πολλές και απλά σας μεταφέρω τις διαπιστώσεις μου. Λ.Σ.

Το MFSL ηταν γιαπωνεζικο πρεσαρισμα direct metal mastering απο οριτζιναλ ταινιες σε μιση ταχυτητα εγγραφης με μηχανηματα οχι απλα αναφορας αλλα «exotica». Κορυφαιο. Και μονο οτι ειναι γιαπωνεζικο λεει κατι. Η JVC απο τοτε παραμενει πρωτοπορος. Τωρα πως τα λειωμενα ελληνικα βινυλια αποδιδουν καλυτερα απ’τα παρθενα εργαστηριακα ειναι ενα myth-buster που πρεπει να αποδειχθει...
Το θέμα της απόδειξης δεν εξαιρεί κανένα. Ούτε εσένα. Έχεις κάνει καμία σύγκριση; Έχεις προσωπική άποψη επ' αυτού;Προσωπικά έχω κάνει πολλές και σε αυτές στηρίζω τις απόψεις μου.
Άλλωστε θα κάνουμε πολλά συγκριτικά, όπως έχω προτείνει και έχει γινει αποδεκτή η πρόταση. Αυτό θα διαλευκάνει το θέμα μιας και θα ακουστούν πολλές απόψεις συνακροατών. Λ.Σ.

παντως εγω σε οτι εχω απο mobile fidelity ο ηχος ειναι απο αλλο πλανητη.η δουλεια που εχει γινει στον μαρβιν γκει ή στο fragile των yes ειναι καταπληκτικη.
κατα τη γνωμη μου βεβαια και με τα δικα μου αυτια.

Το θέμα της απόδειξης δεν εξαιρεί κανένα. Ούτε εσένα. Έχεις κάνει καμία σύγκριση; Έχεις προσωπική άποψη επ' αυτού;

Οχι. Είμαι ο average everyday Joe. Ακούω αυτό που πουλάνε. Προσπαθώ να μη τσιμπάω στο corporate marketing, αν και δεν τα καταφέρνω πάντα. Δεν έχω το χρόνο ούτε τα κριτήρια για να τις κάνω αυτές τις συγκρίσεις και, όσο μεγαλώνω, έχω όλο και λιγότερη εμπιστοσύνη στα αυτιά μου όσον αφορά το πόσο άρτιοι είναι οι δίσκοι από τεχνική άποψη: ήδη ακούω δίσκους που τους ξέρω πάρα πολύ καλά και μου λείπουν πράγματα που ξέρω ότι είναι εκεί αλλά δεν τα ακούω. Γι αυτό λέω πως εμπιστεύομαι γενικώς άλλους, πιο ειδικούς από μένα πάνω στο θέμα.
Πάντως 3 ή 4 MFSL που έχω ακούσει κατά καιρούς ήταν πάρα πολύ εντυπωσιακά σε σχέση με τους δίσκους εισαγωγής που αγόραζα στα καταστήματα.
Οσον αφορά τις ελληνικές εκτυπώσεις, ασφαλώς θα υπάρχουν και κάποιες που είναι καλές. Οι εξαιρέσεις όμως δεν κάνουν τον κανόνα: έχω ακούσει άπειρες που είναι επιεικώς απαράδεκτες: εννοώ πολύ κατώτερες από τα διεθνώς θεσπισμένα standards.

Οσον αφορά τις ελληνικές εκτυπώσεις, ασφαλώς θα υπάρχουν και κάποιες που είναι καλές. Οι εξαιρέσεις όμως δεν κάνουν τον κανόνα: έχω ακούσει άπειρες που είναι επιεικώς απαράδεκτες: εννοώ πολύ κατώτερες από τα διεθνώς θεσπισμένα standards.

Οταν γίνει το τεστ , θυμήστε μου να φέρω το "Glitterhouse" των Medium Medium σε ελληνική και αγγλική κόπια . Θα πέσει πολύ γέλιο ´μεταξύ αυτών που δεν το έχουν ακούσει .

Το MFSL ηταν γιαπωνεζικο πρεσαρισμα direct metal mastering απο οριτζιναλ ταινιες σε μιση ταχυτητα εγγραφης με μηχανηματα οχι απλα αναφορας αλλα «exotica».

Direct metal mastering είναι δυστυχώς και οι τελευταίες κόπιες της ΕΜΙ-Toshiba. Βέβαια έχει και συνέχεια from thw digitally remastered original analogue tapes. Ξύνει . ...πολύ.... τάπαμε

ήδη ακούω δίσκους που τους ξέρω πάρα πολύ καλά και μου λείπουν πράγματα που ξέρω ότι είναι εκεί αλλά δεν τα ακούω.

γιά τα 999 ισχύει τουλάχιστον σε 1-2 σημεία.
Ευτυχώς όχι τόσο που να γέρνουν την ζυγαριά.
Απόψεις....βεβαίως...-bye-

καμια σχεση η ιαπωνικη εκδοση με τις λοιπες....
κατ αρχην εχει μεγαλυτερες διαστασεις....
και βεβαιως ενθετο με τους στιχους...
ο ηχος απλα εξαισιος
ακομα και το please please me του 62
εχει ικανοποιητικο ηχο με ακρα...
το artwork επαρκεστατο και εμενα προσωπικα
με ξεχαρμανιαζει απο την ελλειψη βινυλιου...

@ Ντοκ αληθεια πως απεφυγες τα τελωνεια με το mono box ?
υποθετω απο ebay...
εγω εσπασα την παραγγελια στα 3...

μα προφανώς από το amazon.uk

Νίκο, επιμένω, δώσε μου το γιαπωνέζικο λινκ.
Ξέρω ότι είναι hmv, αλλά εκεί έχει 10άδες.

τώρα με μπέρδεψες.
Εδώ έχει τα reissues και μάλιστα λέει europe import.
Αρα γιατί να πάρει κάποιος μέσω Ιαπωνίας τα εγγλέζικα πχ....

Και πώς είναι αυτά μεγαλύτερα και έχουν άλλα εξώφυλλα ?

τα ιαπωνικα εχουν 2.600 γιεν
και ειναι toshiba emi.....
αλλα πουλανε και τα ευρωπαικα...
η τιμη διαφερει σημαντικα..

Απ ότι κατάλαβα αυτό είναι το ιαπωνέζικο http://www.hmv.co.jp/en/product/detail/3581145 και αυτό
το ευρωπαικό http://www.hmv.co.jp/en/product/detail/3590964

φαίνεται να μην έχουν διαφορά στα εξώφυλλα.
Είναι και δω ίδια τιμή το ιαπωνέζικο http://www.cdjapan.co.jp/detailview.html?KEY=TOCP-71013

Μέχρι πόσα ευρώ, γιεν ή δολλάρια είναι το όριο για να μη σε πιάσει τελωνείο απο Ιαπωνία??