The best βουβάλι in town

Απάντηση: Re: The best βουβάλι in town

Αυτό είναι καλό?
1savvas_zpsbij9nr9n.jpg
[/URL][/IMG]

Μας το έχει κρυμμένο Θανάση και δεν μας βάζει να το ακούσουμε ....

Στη φωτογραφία που παρατίθεται, το στάδιο εξόδου έχει ανεπαρκή ψύξη για τις μεσαίες αντιστάσεις. Σε μεταγεννέστερο σχέδιο οι μεγάλες θερμοκρασίες αποφεύτηκαν με το κατέβασμα των volt, που παράλληλα έδωσε την δυνατότητα χρήση καλύτερων σταθεροποιητών. Ακουστικά όμως δεν υπάρχουν επαρκείς αναφορές για την ακουστική βελτίωση των μεταγενέστερων εκδόσεων.

Από μνήμης : το πιο πλούσιο μπάσο που έχω ακούσει από βουβάλι

Στη φωτογραφία που παρατίθεται, το στάδιο εξόδου έχει ανεπαρκή ψύξη για τις μεσαίες αντιστάσεις. Σε μεταγεννέστερο σχέδιο οι μεγάλες θερμοκρασίες αποφεύτηκαν με το κατέβασμα των volt, που παράλληλα έδωσε την δυνατότητα χρήση καλύτερων σταθεροποιητών. Ακουστικά όμως δεν υπάρχουν επαρκείς αναφορές για την ακουστική βελτίωση των μεταγενέστερων εκδόσεων.
Από μνήμης : το πιο πλούσιο μπάσο που έχω ακούσει από βουβάλι

Πότε θα φρεσκάρουμε οι τρείς μας τη μνήμη μας και οι υπόλοιποι θα πάρουν μια γεύση από την υλοποιήση ;

Πότε θα φρεσκάρουμε οι τρείς μας τη μνήμη μας και οι υπόλοιποι θα πάρουν μια γεύση από την υλοποιήση ;

παρών! (έχω κι εγώ ένα να φέρω, παλιακό είναι λέει ο σουπερσόνικς)

παρών! (έχω κι εγώ ένα να φέρω, παλιακό είναι λέει ο σουπερσόνικς)

Πρωτίστως πρέπει ο Σάββας να το μοντάρει γιά να μπορεί να παίξει ,τα υπόλοιπα είναι εύκολα

Πρωτίστως πρέπει ο Σάββας να το μοντάρει γιά να μπορεί να παίξει ,τα υπόλοιπα είναι εύκολα

ωχ, καλοκαίρι τώρα, λαμπάτα-pass στάδια εξόδου.... για φθινόπωρο το βλέπω!

ωχ, καλοκαίρι τώρα, λαμπάτα-pass στάδια εξόδου.... για φθινόπωρο το βλέπω!

Αν κρίνω από τις ψύκτρες που βλέπω στις υλοποιήσεις με NTD1,μάλλον για καταχείμωνο πρέπει να το πάτε :flipout:
Εντυπωσιακές κατασκευές πάντως,χωρίς πλάκα.

Αν κρίνω από τις ψύκτρες που βλέπω στις υλοποιήσεις με NTD1,μάλλον για καταχείμωνο πρέπει να το πάτε :flipout:
Εντυπωσιακές κατασκευές πάντως,χωρίς πλάκα.

Σωκράτη ,το δικό μου το βουβάλι με τα 5 Σάλας <βράζει> ,αυτό μόνο καμπριολέ μπορεί να παίξει .....
Βέβαια πέρασε στα ψιλά η αναφορά του Σάββα για r2r ,είναι κάτι πάνω στο οποίο δουλεύει εδώ και καιρό και δε λέει πουθενά κουβέντα

Του Στεργιου κομπλέ είναι. Παλιο 32αρι.

δεν είναι δικό μου, είναι ευγενική χορηγία φίλου.
Θα ήθελα να το συγκρίνω λίγο με κάποιο ετοιματζίδικο στο 500ρικο και με τα δικά σας τα φρανκενστάην-ντακς.

Μπορούμε να κανονίσουμε ακρόαση εμείς εδώ πάνω χωρίς ν' απασχολήσουμε άλλο την κατηγορία. Θα καθιστερήσω λίγο να βάλω στο κουτί του το δικό μου, καθώς εκτός των άλλων οι μετασχηματιστές του απασχολούνται στο phono (ναι !) του Salas

Αντίθετα στην τάση θα γράψω πως δεν θεωρώ κάποιο από τα μηχανήματα ανώτερο ή κατώτερο, τουλάχιστον γι' αυτές τις υλοποιήσεις. Η υλοποίηση που αναφέρεται σ' αυτό το νήμα, περιλαμβάνει ένα στάδιο εξόδου (legato) που δεν διεκδικεί δάφνες αλλά o ιδιοκτήτης κατάφερε να το τιουνάρει κατάλληλα έτσι να το φέρει ακουστικά πιο κοντά στα γούστα του και να μείνει ικανοποιημένος κρατόντας το budget κάτω από το χιλιάρικο. Φυσικά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και γι' αυτό η ιστορία πάντα θα συνεχίζεται

Αυτή είναι και η χαρά του ντιούη, να μπορεί να προσαρμόζει τις κατασκευές του πάνω στις δικές του ιδιαιτερότητες, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να τον ικανοποιεί και δημιουργικά.

Πάντως έχω αρχίσει και βλέπω πολύ θετικά το 9018, ακούγοντας τελευταία το 9018 του "more peers", o ήχος του έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, έχει αποκτήσει δεμένο σώμα και εικόνα και αρχίζει πλέον να αρέσει...

Ναι, ο Νίκος έκανε κάποιες αλλαγές, μια που μου έρχεται τώρα είναι φίλτρο στην τροφοδοσία, κάτι που έχω διαπιστώσει και εγώ με τα ψηφιακά, αλλά δεν έχω υλοποιήσει προς το παρόν. Μπορεί να τις αναφέρει ο Νίκος αν νομίζει πως έχουν εφαρμογή σ' όλα τα βουβάλια (έχει διαφορετικό στάδιο εξόδου, IVY)

Έχω την εντύπωση πάντως ότι όλος αυτός ο κόπος, οι συζητήσεις, το άδειασμα της τσέπης, είχαν αποτέλεσμα στα ψηφιακά, αν και δεν ήταν αυτό που υπόσχονταν οι βαρύγδουπες δηλώσεις των εταιρείων : πάρτε αυτό το dac και τελειώσατε. Υπάρχει ολόκληρος μαραθώνιος μέχρι να έρθει το σήμα στον μετατροπέα (i2s από usb ή ethernet, επανασυγχρονισμοί, FIFO, σύγχρονη μετάδοση και πάει λέγοντας). Κάνουν να μοιάζει το αναλογικό απλή υπόθεση, παρόλες τις ρυθμίσεις και την περιποίηση.

Τελικα με μια πρόχειρη καταμετρηση έχουμε τουλάχιστον 5 βουβαλια στις τελευταίες αναφορές με διαφορετικα τελικα σταδια και ολα με εξαιρετικές επιδόσεις. Τυχαίο?

Οι εταιρίες έχουν μια τάση υπερβολής σε ότι φτιάχνουν.
Στο χώρο μας υπάρχουν εταιρίες θηρία, καταξιωμένες με σεβασμό στον πελάτη και η τεκμηρίωση δίνεται απλόχερα.
Εξαίρεση η καλή μας Sabre που μονίμως αδιαφορεί για εμάς, η τεκμηρίωση δίνεται μέσω συμφωνιών και πολλές φορές είναι ελλιπής, λες και το κάνει επίτηδες για να υπάρχει τεχνογνωσία μόνο σε συγκεκριμένους που δουλεύουν με τα τσιπ της.
Να μη μιλήσω ότι ακόμη και σήμερα τα chip της δεν δίνονται από τους 3 μεγάλους (και μικρότερους) προμηθευτές ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

Κανονικά θα έπρεπε τουλάχιστον τα 9018, 9023 να πωλούνταν εύκολα και η τεκμηρίωση να ήταν τέτοια που να ήταν παιχνιδάκι η ενσωμάτωσή τους στο κύκλωμα. Εδώ σήμερα, ο κατάλογος της πάει σε σειρά pro και όταν κοιτάς για τεκμηρίωση, σε παραπέμπει σε κάτι "μπάρες ήχου τηλεόρασης"!
Δεν ξέρω εάν αλλάξει πολιτική, αλλά για μένα το 9023 μάλλον θα είναι το τελευταίο τσιπάκι της που ασχολήθηκα.

Ο Νικόλας έκανε τελευταία αξιοσημείωτες αλλαγές, τόσο στη ψηφιακή διαχείριση του σήματος, όσο και στη δυνατότητα να αλλάζει ψηφιακά φίλτρα μέσω του λογισμικού που του έβαλε ο ΔημΔημ. Το dac του έχει ανέβει κλάσεις.

Re: Απάντηση: The best βουβάλι in town

Εξαίρεση η καλή μας Sabre που μονίμως αδιαφορεί για εμάς, η τεκμηρίωση δίνεται μέσω συμφωνιών και πολλές φορές είναι ελλιπής, λες και το κάνει επίτηδες για να υπάρχει τεχνογνωσία μόνο σε συγκεκριμένους που δουλεύουν με τα τσιπ της.
Να μη μιλήσω ότι ακόμη και σήμερα τα chip της δεν δίνονται από τους 3 μεγάλους (και μικρότερους) προμηθευτές ηλεκτρονικών εξαρτημάτων..

Όντως, αν θυμάμαι καλά όταν είχα ψάξει για εγχειρίδιο, τις πληροφορίες της πήρα από την Saw Electronics. Αν εξαιρέσουμε την προαναφερθήσα εταιρεία, δεν έχω βρει τσιπάκι εκτός από την Άπω Ανατολή. Τέλος το κόστος τους μετά από τόσο καιρό είναι υπερβολικό, χαρακτηριστικά δύο και τρεις φορές από τα κορυφαία τελευταίας γενιάς που προσφέρει ο ανταγωνισμός.

Πραγματικά, δεν ξέρω αν τα τσιπάκια που έχει εξαγγείλει η ESS έχουν την ίδια υποδοχή με τα προηγούμενα, κυρίως όσον αφορά το άνω κομμάτι της αγοράς. Με όλα τα R2-R που κυκλοφορούν, τους νέους μετατροπείς του ανταγωνισμού και ένα κομμάτι της αγοράς που άκουσε και θέλει να μείνει ή να γυρίσει πίσω στα παλιά καλά DAC (βλέπε TDA1541, PCM1704, AD1865 κτλ) τα πράγματα δεν θα είναι τόσο ρόδινα για την ESS. Προβλέπω τις περισσότερες πωλήσεις να τις κάνει στα κινητά, portable, sticks κτλ. Δεν πρόκειται να γίνουν οι μεγάλες πωλήσεις πλέον βάσει χαρακτηριστικών (S/N, THD) που δεν μπορεί να αποδείξει πρακτικά η ESS.

Re: Απάντηση: The best βουβάλι in town

Αλλες δυό φωτό από το βουβάλι του θέματος (Πέτρου)

Attachments

• IMG_1890.JPG
    IMG_1890.JPG
    133.8 KB · Views: 130
  • IMG_1889.JPG
    IMG_1889.JPG
    137 KB · Views: 130
Off topic
Προχθές κατόπιν προτροπής -επιμονής του Σάββα ,ήρθε στο σπίτι για δοκιμή i2s
Δηλαδή από την μιά ήταν η απευθείας έξοδος i2s του duet και από την άλλη η υλοποίηση usb to i2s jlsounds μέσα από to touch .Kαί στίς περιπτώσεις συνδέθηκε απ ευθείας στην είσοδο i2s του βουβαλιού μου και έπαιξε απ αυτό .
Ο προβληματισμός του Σάββα ήταν τελικά δικαιολογημένος ,γιατί το ηχητικό αποτέλεσμα ήταν σαφώς διαφορετικό Πιό ατμοσφαιρικό ,πιό μαλακό από την απ ευθείας έξοδο ,πιό αναλυτικό ,πιό δυναμικό από την υλοποίηση του βούλγαρου