The Dim.DAC

To δημιούργησες από το μηδέν, εύγε για την υλοποίηση και σίγουρα για τη δημιουργία.

Μία ερώτηση μόνο, προς τι αυτή η εμμονή με τους πυκνωτές Lelon. Στην αρχή τους πέρασα για BC/Vishay!
Υπήρχαν στην άκρη και ήθελες να τους βάλεις κάπου για να τελειώνεις με δαύτους ή έχεις βρει κάποια αρετή σε αυτούς;

Εξαιρετικό σε ολα του. Περιμενα να τελειώσει η παρουσίαση για να δωσω τα συγχαρητήρια μου. Αν και δεν ακούω πολυ ψηφιακα, απο περιέργεια και μονο θα ηθελα καποια στιγμη να το ακουσουμε.

Αν οργανώσουμε καποιο DIY DAC meeting θα ήθελες να το φερεις?

εισαι πολυ ωραιος μπραβο. Για τις τροφοδοσιες τι εχεις χρησιμοποιησει?
Στα νορμα δοκιμασε αντι για χερουλια ανοδειωμενες αλλεν, ειναι ωραια αλλαγη και τα κανουν πιο σπιτικα

Ευχαριστω πολυ , οπως ειπα και στα πρωτα ποστ ολα τα τροφοδοτικα ειναι series pass με mosfet και σχεδιασμενα απο εμενα μετα απο πολυ μελετη θεωριας και αρκετους πειραματισμους , εδω και αρκετα χρονια ( διοτι αυτα δεν γινονται οπως ξερετε απο την μια μερα στην αλλη ) και με προσεκτικα επιλεγμενους ημιαγωγους .

Re: Απάντηση: The Dim.DAC

To δημιούργησες από το μηδέν, εύγε για την υλοποίηση και σίγουρα για τη δημιουργία.

Μία ερώτηση μόνο, προς τι αυτή η εμμονή με τους πυκνωτές Lelon. Στην αρχή τους πέρασα για BC/Vishay!
Υπήρχαν στην άκρη και ήθελες να τους βάλεις κάπου για να τελειώνεις με δαύτους ή έχεις βρει κάποια αρετή σε αυτούς;

Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια , οσο για τους πυκνωτες ειναι πολλα θεμετα στην μεση , ειχα πολλους τετοιους , αλλα για να τους εχω και μαλιστα σε ποσοτητα παει να πει οτι κατι "βλεπω" σε αυτους , εκτος οτι ειναι και φτηνοι πραγμα σημαντικο αυτες τις εποχες , ( ασε που βρισκεις ολες τις χωρητικοτητες / τασεις που θελεις εδω στην Ελλαδα ), ειναι και πολυ καλοι γενικα σε θεματα αντοχης και δεν μου εχουν παρουσιασει κανενα προβλημα μεχρι τωρα ακομα και σε λαμπατα μηχανηματα με υψηλες τασεις , εχουν και εναν ηχο πολυ φλατ και ουδετερο δλδ δεν τονιζουν Η φουσκονουν στις μεσαιες , επισης δεν τους λειπει η λεπτομερεια και η αναλυση , αλλοι αγαπημενοι μου ειναι οι BC/Philips νυν Vishay οπως ειπες αλλα δεν βρισκω ολες τις τιμες που θελω και απο την ιδια σειρα , θα μπορουσα να βαλω καποιες ανωτερες σειρες π.χ της Nichicon , αλλα θα επρεπε να τους παραγγειλω απο εξω ασε που δεν θα εβρισκα ολους αυτους που θελω απο μια ιδια σειρα , εκτος αυτου θα ανεβαινε το κοστος .

Μετα απο ολα αυτα που ειπα , νομιζω οτι με μια μικρη αλλαγη στο ονομα σου δλδ εαν βγει το m και μπει το L θα γινεις και εσυ Lelonακιας απο αποψη πυκνωτων δλδ :smile: .

Last edited:
Εξαιρετικό σε ολα του. Περιμενα να τελειώσει η παρουσίαση για να δωσω τα συγχαρητήρια μου. Αν και δεν ακούω πολυ ψηφιακα, απο περιέργεια και μονο θα ηθελα καποια στιγμη να το ακουσουμε.

Αν οργανώσουμε καποιο DIY DAC meeting θα ήθελες να το φερεις?

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια , να σαι καλα , εαν οργανωθει τετοιο meeting , Θεου θελοντος ευχαριστως θα ερχομουν και εγω , αρκει να ταιριαζουν οι ωρες .

Απάντηση: Re: Απάντηση: The Dim.DAC

Κατανοητή η σκέψη σου και η απόφασή σου.

Μέχρι στιγμής δεν μου έχουν δείξει κάτι το ιδιαίτερο.
Σε όσα τροφοδοτικά τους ξήλωσα και έβαλα κάτι το πιο "επώνυμο", τουλάχιστον το φιλτράρισμα βελτιώθηκε αρκετά.

Καλή συνέχεια.

Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια , με δυο μικρες αλλαγες που εκανα στο marantz που χρησημοποιω ως transport ειδα καποιες βελτιωσεις ακομα στον ηχο ( αναμενομενο ηταν αφου ειναι και αυτο πολυ σημαντικο μερος της αλυσιδας και παιζει μεγαλο ρολο ) , απο σημερα θα ξεκινησω μια μελετη για να το βελτιωσω παραπερα ! :rolleyes: .

Last edited:
Κάτι τέτοια cover μέ κιθαρίτσες χαρωπές μού θυμίζουν τήν Φρουτοπία. Σέ αυτή τήν περίπτωση ή Aretha θά έπαιζε τή γιαγιά τού ανανά.:afro:

Απάντηση: Re: The Dim.DAC

Ολα τα αλλα που βλεπεις δεν σου κανουν καμια εντυπωση , δεν εχεις να πεις τιποτα ? .

Είναι εντελώς προσωπικά χειροποίητα καί αξίζουν έπαινο γιατί απαιτείται μεγάλη σπουδή καί κόπος μέχρι νά λειτουργήσουν άψογα.

Σωστα , ετσι ειναι , οταν κατι το εχεις σχεδιασει και υλοποιησει εσυ ο ιδιος θελει πολυ κοπο και μελετη για να πετυχεις το επιθυμητο αποτελεσμα , και συνεχεια εισαι στο ποδι για παρισσοτερη βελτιωση , αμα εχω χρονο καποια αλλη στιγμη θα ανεβασω ενα αλλο βιντεο με πιο ζορικη μουσικη , οσο για τους κιθαριστες εαν ειναι χαρωπες η οχι , μονο ο Θεος και η ψυχη τους το ξερει :hahaha: .

Κάνε κανά rip από τήν έξοδο τού πρό σέ wav καί ανεβασέτο σέ κάποιο share service. Έτσι θά μπορέσουν όλοι νά καταλάβουν αρκετά καλύτερα τί παίζει.

Σκοπος ειναι να ακουστουν ολα μαζι και το ηχειο , βεβαια η καμερα ειναι η τελευταια που μπορει να αποδοσει αυτα που ακους αμεσα με το αυτι , αλλα ουτε απο τον τελικο δεν μπορω να παρω εξοδο διοτι ειναι Circlotron , και δεν εχουν τα δυο καναλια κοινη αναφορα ως προς την γη , ασε που πρεπει να επιστρατευσω κανεναν φιλο για wav και τετοια , δεν εχω ιδεα χαχαχα .

Πριν δυο τρεις μερες εβγαλα εξοδο SPDIF απο το CD610 της PHILIPS που δεν ειχε , ο λογος που το εκανα αυτο ειναι οτι αυτο το CD εχει τον CDΜ4 της PHILIPS και ηθελα να ακουσω πως θα παιξει με το DAC .
Αφοτου ολοκληρωσα τις συνδεσεις και τις δοκιμες για να φερω το πλατος του σημστος εκει που πρεπει , αρχισα τις ακροασεις και τις συγκρισεις με το CD48 της MARANTZ αφοτου ειχα κανει και σε αυτο μια βελτιωση στην εξοδο του ( SPDIF ) .
Ο ηχος του CD610 σαν transport εχει πιο καλα μπασα σε συγριση με το CD48 , επισης εχει λιγο πιο καλη αναλυση αλλα εχει σκληραδα στα πριμα , η στερεοφωνικη εικονα και γενικα ο ηχος τον δυο ειναι πολυ καλυτερος σε συγκριση βεβαια με το MARANTZ CD48 πριν κανω την βελτιωση στο SPDIF OUT .

Ακολουθουν φωτογραφιες απο το CD610 και την εξοδο που προστεθηκε και την κυματομορφη της .

Attachments

• DSC00820.JPG
    DSC00820.JPG
    128.3 KB · Views: 322
  • DSC00823.JPG
    DSC00823.JPG
    142.7 KB · Views: 322
  • DSC00824.JPG
    DSC00824.JPG
    150.4 KB · Views: 323
  • DSC00819.JPG
    DSC00819.JPG