The Elder Scrolls V: Skyrim

Το παιχνίδι θα παίζεται μόνο στον υπολογιστή εγκατάστασης ή θα υπάρχουν σερβερ όπου θα δημιουργείς χαρακτήρα (σαν το WOW).
Εαν ισχύει και το δεύτερο , με το που θα αγοράσεις το παιχνίδι θα έχεις ελεύθερη πρόσβαση (πχ. BFBC2) ή θα πρέπει να αγοράζεις συνδρομή (μήνας ή ώρες);

Re: Απάντηση: The Elder Scrolls V: Skyrim

Το παιχνιδι ειναι ΜΟΝΟ single player και δεν περιεχει κανενος ειδος multiplayer!
:grinning-smiley-043

Κοιτούσα σε διάφορες ιστοσελίδες τιμές και νομίζω οτι είδα multiplayer

Το ξανακοίταξα , εδώ λέει MultiPlayer: yes ; Έγραψαν λάθος;

Last edited:

ωραίο το νέο βίντεο αν και δεν είναι σε πραγματική HD ανάλυση...

Βασικά ποιά είναι η κεντρική αποστολή του παιχνιδιού; να σκοτώσουμε όλους τους δράκους που υπάρχουν; Ετσι απλά;

H Bethesda κρατάει το σενάριο κρυφό. Το μόνο που έχω βρεί μεχρι στιγμής ως σενάριο είναι το εξής :

"Έχεις κουραστεί. 200 χρόνια τώρα, η απληστία τους έχει καταστρέψει την Tamriel και ακόμα συνεχίζουν να δολοπλοκούν ο ένας για τον άλλο. Από την ώρα που η γενιά των Septim εξολοθρεύτηκε, τα πάντα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Τα είχες διαβάσει κάπου αυτά. Οι προφητείες των Elder Scrolls μιλούσαν για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα, αλλά δεν τα πίστευες. Ούτε σήμερα τα πιστεύεις, απλή σύμπτωση θα είναι και καλομελετημένα λόγια γερόντων που δεν είχαν τι να κάνουν, παρά να γράφουν ανοησίες σε παπύρους.

Κοιτάς τις αλυσίδες που σε κρατάνε δέσμιο και ξανασκέφτεσαι τις προφητείες. Μιλούσαν ξεκάθαρα για την εποχή του Oblivion και τον θάνατο των Septim, ενώ τώρα έχουν πέσει μέσα ακόμα και για τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των Nord. Το επόμενο βήμα λένε, είναι να ξυπνήσει ο δράκοντας Alduin και μόνο ένας Dragonborn μπορεί να τον σταματήσει.

Χαμογελάς. Δεν πιστεύεις σε αυτά τα παραμύθια. Μακάρι να ήξερες ότι ο τελευταίος Dragonborn, είσαι εσύ..."

---------------------------------------------------------------------

Μετά το θάνατο του βασιλιά ο δράκος Alduin εκμεταλλεύεται το χάος που επικρατεί στον παγωμένο βορρά για να καταστρέψει τον κόσμο.

Ο ήρωας θα περιπλανηθεί ελέυθερα στο αχανές παγωμένο Skyrim των 41 στρεμμάτων της εξαιρετικά λεπτομερούς χώρας με 5 μεγάλες πόλεις, εκατοντάδες χωριά, οροσειρές, σπήλαια και ποτάμια και θα συναντήσει χιλιάδες διαφορετικά πλάσματα και φυσικά... δράκους!

Το παιχνιδι διερευσε σημερα στα γνωστα ιντερνετομαγαζα στην εκδοση για το xbox360 και και παρα το τελευταιας εσοδειας (XDG3) κλειδωμα που φερει, αρκετες χιλιαδες μηχανηματα ειναι εφοδιασμενα με το καταλληλο λογισμικο ωστε να παιξουν οι κατοχοι τους το επος 12 ολοκληρες μερες πριν την επισημη κυκλοφορια του!!

Το παιχνιδι διερευσε σημερα στα γνωστα ιντερνετομαγαζα στην εκδοση για το xbox360 και και παρα το τελευταιας εσοδειας (XDG3) κλειδωμα που φερει, αρκετες χιλιαδες μηχανηματα ειναι εφοδιασμενα με το καταλληλο λογισμικο ωστε να παιξουν οι κατοχοι τους το επος 12 ολοκληρες μερες πριν την επισημη κυκλοφορια του!!

Tέτοια λέγε.......ΈΦΥΓΑ....

Δεν μου κάνει εντύπωση. Τις περισσότερες φορές κυκλοφορούν τα παιχνίδια στο internet καμιά εβδομάδα πριν την επίσημη κυκλοφορία. Οι τίτλοι είναι ήδη έτοιμοι στις κούτες για διανομή. Δεν θέλει και πολύ να ανοιχτεί κάποιο κουτί πρόωρα....

Σημερα καταφερα να δω το παιχνιδι σε xbox360 και να ασχοληθω μαζι του για μερικες ωρες.
Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικοτατες.
Οπτικα ειναι ενα πολυ βελτιωμενο Oblivion με πανεμορφα γραφικα και κυριως εκπληκτικη αιθηση και ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ η οποια πηγαζει απο τα φοβερα voice over και την επικη ορχηστρικη μουσικη που ειναι επενδυμενο το παιχνιδι.
Εφτασα μονο μεχρι το Riverwood (το πρωτο χωριο που βρισκει ο παικτης αμεσως μετα το tutorial) και στο μυαλο μου ερχοταν συνεχως η αισθηση του LOTR!
Nα πω και κατι που μου εκανε τρομερη εντυπωση.
Ο κοσμος και οι NPCS γενικοτερα συμπεριφερονται πολυ πιο ρεαλιστικα σε σημειο που καποια στιγμη που το inventory μου ειχε γεμισει πεταξα κατω μια πανοπλια για να γλυτωσω απο το βαρος της και ενας απο τους περαστικους με πλησιασε και ρωτησε ευγενικα εαν δεν την θελω πια και αν μπορει να την παρει!!

aris464, αν μπορέσεις καθώς προχωράς λύσε μου και μια απορία. Οι μαγοι μπορούν να αγοράσουν spell ανάλογα με το level ή ανάλογα με το talent´´

Απάντηση: Re: The Elder Scrolls V: Skyrim

Σημερα καταφερα να δω το παιχνιδι σε xbox360 και να ασχοληθω μαζι του για μερικες ωρες.
Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικοτατες.
Οπτικα ειναι ενα πολυ βελτιωμενο Oblivion με πανεμορφα γραφικα και κυριως εκπληκτικη αιθηση και ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ η οποια πηγαζει απο τα φοβερα voice over και την επικη ορχηστρικη μουσικη που ειναι επενδυμενο το παιχνιδι.
Εφτασα μονο μεχρι το Riverwood (το πρωτο χωριο που βρισκει ο παικτης αμεσως μετα το tutorial) και στο μυαλο μου ερχοταν συνεχως η αισθηση του LOTR!
Nα πω και κατι που μου εκανε τρομερη εντυπωση.
Ο κοσμος και οι NPCS γενικοτερα συμπεριφερονται πολυ πιο ρεαλιστικα σε σημειο που καποια στιγμη που το inventory μου ειχε γεμισει πεταξα κατω μια πανοπλια για να γλυτωσω απο το βαρος της και ενας απο τους περαστικους με πλησιασε και ρωτησε ευγενικα εαν δεν την θελω πια και αν μπορει να την παρει!!

Ο παίκτης είναι μόνο άνθρωπος ή σε αφήνει να κάνεις παραμετροποίηση όπως στο oblivion;

Λοιπον πες μας και μας κατι που εχουμε λιωσει απο την αγωνια περιμενωντας την προπαραγγελεια,
εναι καλο?

Sorry ρε μάγκες, αλλά έκαψα το drive του xbox μου...."Παίζοντας" με τα firmware.....Περιμένω το καινούριο.....

Για αυτό και δεν έγραψα....

aris464, αν μπορέσεις καθώς προχωράς λύσε μου και μια απορία. Οι μαγοι μπορούν να αγοράσουν spell ανάλογα με το level ή ανάλογα με το talent´´
Το παιχνιδι το περιμενω προπαραγγελεια για PS3 οποτε αυτα που ανεφερα ειναι εντυπωσεις απο XBOX360 φιλου γι αυτο και δεν μπορω να σε βοηθησω τουλαχιστον προσωρινα μεχρι να παραλαβω.

Re: Απάντηση: Re: The Elder Scrolls V: Skyrim

Ο παίκτης είναι μόνο άνθρωπος ή σε αφήνει να κάνεις παραμετροποίηση όπως στο oblivion;
Στο παιχνιδι υπαρχουν διαθεσιμες 10 φυλες εκ των οποιων 4 ανθρωπων, 3 ξωτικα, 1 Orc, 1 Khazit (γατες) και μια Argonian (σαυρες).Η παραμετροποιηση ειναι παραγματικα χαωδης αφου περιλαμβανει απο τα πιο βασικα εως ουλες και body paint με το αποτελεσμα να ειναι πανεμορφο!Επισης πολυ εντυπωσιακο στο ματι το οτι επιλεγουμε το βαρος του χαρακτηρα το οποιο οσο μεγαλυτερο ειναι τοσο πιο μυωδεις γινεται μεχρι του σημειου να ειναι ιδιος με τους κορυφαιους body builders.

Τι έγινε βρε παίδες ? Από τη μέρα που κυκλοφόρησε δε βλέπω συμμετοχή :D

Η παραμετροποίηση των χαρακτηριστικών του παίκτη είναι μεν λεπτομερής αλλά και σύνθετη. ΙΜΗΟ θα έπρεπε να έχουν περισσότερα προετοιμασμένα μοντέλα σα βάση για παραμετροποίηση.

Η έκδοση για PC σίγουρα έχει θετικά και αρνητικά. Στα θετικά ότι έχει καλύτερα γραφικά από τις κονσόλες. Στα αρνητικά ότι τα γραφικά του περισσότερο μοιάζουν στο παλιό Oblivion παρά σε σύγχρονο παιχνίδι. Πάλι καλά η Moddding community έχει σηκώσει τα μανίκια και έχουν κυκλοφορήσει ένα σορό mods για βελτίωση των γραφικών, hi res textures κ.ο.κ.

Το δεύτερο πρόβλημα σε PC είναι ο χειρισμός με ποντίκι και πληκτρολόγιο. Κρίμα αλλά το παιχνίδι είναι φτιαγμένο για κονσόλες και xbox type controller. Τα μενού του, ο χειρισμός του Inventory κ.ο.κ. είναι κονσολάδικος. Και γενικά μου λείπει η κλασική απεικόνιση του Inventory.

Από την πρώτη μέρα κυκλοφόρησαν και επίσημα Patches για σειρά προβλημάτων.

Τέρμα η γκρίνια…

Δεν είχα χρόνο να παίξω πολύ, μια πρώτη γεύση πήρα μόνο, ελπίζω να βρω χρόνο από την επόμενη εβδομάδα… Φρόντισα να κάνω τη βόλτα μου στις βουνοκορφές, να μπουκάρω σε ένα mine, να αγναντέψω από τα βουνά και να διαπιστώσω ότι και στο skyrim υπάρχουν βότανα και υλικά που αναγνωρίζω από τα προηγούμενα της σειράς. Βρήκα και τους πρώτους πωλητές και τεχνίτες και έριξα και κάτι σφυριές στα αμόνια. Γενικά ένοιωσα σα στο σπίτι μου :D

Κάτσε να τελειώσουμε πρώτα το Assassin's και θα σου πούμε...

Καλά δεν βαρεθήκατε να ασχολείστε με το PC για παιχνίδια; Ξεχνάτε τον σημαντικότατο παράγοντα το mind free που είναι πολύ παραπάνω και από γραφικά και απ' όλα. Τι να το κάνω να πάω να κάτσω να ευχαριστηθώ, να ξεχαστώ με ένα παιχνίδι και αντ´αυτού ν' αρχίσω να ψάχνω για updates και κατ' επέκταση να μπαίνω στο τρυπάκι για αναβαθμίσεις κάρτας γραφικών, επεξεργαστή , διότι κάθε νέο απαιτητικό παιχνίδι που βγαίνει ξεφτιλίζει το υπάρχον μηχάνημα (κλασσικότατο σενάριο)..... Μόνο ευχαρίστηση δεν λέγεται αυτό.

Κονσόλα και άγιος ο θεός. Τέλος πάντων σόρυ για το offtopic αλλά λυπάμαι όταν βλέπω τέτοιο χάσιμο χρόνου σε ανούσια πράγματα.

Κάτσε να τελειώσουμε πρώτα το Assassin's και θα σου πούμε...

Καλά δεν βαρεθήκατε να ασχολείστε με το PC για παιχνίδια; Ξεχνάτε τον σημαντικότατο παράγοντα το mind free που είναι πολύ παραπάνω και από γραφικά και απ' όλα. Τι να το κάνω να πάω να κάτσω να ευχαριστηθώ, να ξεχαστώ με ένα παιχνίδι και αντ´αυτού ν' αρχίσω να ψάχνω για updates και κατ' επέκταση να μπαίνω στο τρυπάκι για αναβαθμίσεις κάρτας γραφικών, επεξεργαστή , διότι κάθε νέο απαιτητικό παιχνίδι που βγαίνει ξεφτιλίζει το υπάρχον μηχάνημα (κλασσικότατο σενάριο)..... Μόνο ευχαρίστηση δεν λέγεται αυτό.

Κονσόλα και άγιος ο θεός. Τέλος πάντων σόρυ για το offtopic αλλά λυπάμαι όταν βλέπω τέτοιο χάσιμο χρόνου σε ανούσια πράγματα.

Το ps3 το έχω μόνο για gt5 και sacd-ripping.
ευτυχώς είμαι καλυμμένος από κάρτες cpu οθόνες κ.ο.κ.
Δεν έχω βαρεθεί την ανωτερότητα των γραφικών του PC, ουτε θα τη βαρεθώ :p
Και φυσικά γουστάρω που υπάρχει τόσο active community για τη βελτίωση του παιχνιδιού.
Όσο για το gameplay αυτό είναι πάντα το σημαντικότερο – και όπως έγραψα ένοιωσα σα στο σπίτι μου. Αρα προβλέπεται κάψιμο για μήνες :-)

Αν καποιος ενδιαφερεται για την εκδοση PS3 του παιχνιδιου ολοκαινουριο απλα ανοιγμενο και σε καλη τιμη ας στειλει pm.Εχω 2 τεμαχια παρεληφθησαν εχτες για μενα και ενα φιλο μου απο ΠΛΑΙΣΙΟ αλλα δυστηχως το χειρηστηριο του PS3 μετα απο τοσο XBOX360 απλα δεν...

Εγώ πάλι βαριέμαι να περιμένω 6-7 χρόνια για να δω major leap στα γραφικά. Και δυστυχώς οι κονσόλες έχουν καθηλώσει και τα παιχνίδια στο PC σε αυτόν τον τομέα. Τώρα με το skyrim βλέπω ότι χαλάνε και το Interface των παιχνιδιών για PC, ενώ προ πολλού κατέστρεψαν το gameplay των rpg και των strategy. Autopatching κάνει το steam για νόμιμα παιχνίδια. Επίσης η ίδια υπηρεσία κάνει updates και τους drivers της κάρτας γραφικών. Δε χρειάζεται να ψάχνεις. Αυτό που είναι κορυφαίο στις κονσόλες είναι η υπηρεσία xbox live για Online gaming. Ελπίζω η επόμενη γενιά κονσολών να έρθει πιο γρήγορα.

Τεσπα το Skyrim είναι πολύ καλοσχεδιασμένο αν και συμφωνώ σε όλα που γράφει ο tmjuju. Έχω βάλει πολλά πατσάκια του community και υπάρχει μια σχετική βελτίωση στα γραφικά, άλλα όχι και η μέρα με τη νύχτα. επιστρέφω στο λιώσιμο !!!!