Re: The Expanse [SyFy]
Ειδα μαζι το 3.01 και το 3.02 . Η σειρα συνεχιζει ΑΚΡΙΒΩΣ απο εκει που μειναμε στο τελος της 2ης σαιζον. Κανει μια δι-τριλεπτη ανασκοπηση και μετα βουταει στα βαθια. Ευτυχως την ειδα μαζι με τον φιλο μου που εχει διαβασει μεχρι και το 5ο βιβλιο οποτε ειχα καποιον να μου θυμιζει ποιος ειναι ποιος και σε ποιο μερος βρισκεται, οπως επισης κα τη σημασια του καθε μερους.
Η σειρα αυτη ειναι πολυ ενδιαφερουσα, θεωρω ανεξαρτητα απο αν αρεσει σε καποιον ή οχι, διοτι νομιζω οτι ειναι η 1η φορα που βλεπουμε scifi να εχει τετοια τεραστια "εκταση". Απειροι χαρακτηρες, 3 διαφορετικες πλευρες με αρκετες υποδιαιρεσεις και ολοι με τις δικες τους πεποιθησεις και στοχους. Το babylon 5 ειχε λιγο απο αυτο το "αρωμα", αλλα ακομα και εκει ηταν ολοι οι παικτες μαζεμενοι σε εναν χωρο και λιγο προς το τελος της σειρας "ανοιξαν" οι οριζοντες.
Ξεκιναει η σειρα σαν αστυνομικο noir και εξελισσεται σε πολιτικο θριλλερ με που και που διασπαρμενα στοιχεια τρομου. Επισης να προσθεσω οτι πρωτη μου φορα βλεπω scifi τοσο "low-tech". Το battlestar galactica το ειχε αυτο επισης, αλλα εδω το εχουν φτασει σε αλλο επιπεδο. Σχεδον τιποτα που γινεται σε αυτον τον κοσμο δεν σε κανει να πιστευει οτι βρισκεσαι σε μια εναλλακτικη πραγματικοτητα. Ολα θα μπορουσαν να γινουν σε 100-200 χρονια. Ουτε λειζερ, ουτε warp drives, ουτε τηλεμεταφορες, ουτε μαγικη ιατρικη.
Αντε καλη μας αρχη στον 3ο κυκλο ή οπου βρισκεται ο καθενας!