The Expanse [Amazon]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 26 45.6%
  • Πολύ Καλή

Votes: 24 42.1%
  • Καλή

Votes: 5 8.8%
  • Μέτρια

Votes: 2 3.5%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    57
Απάντηση: The Expanse [SyFy]

Τελείωσα την πρώτη σεζόν και ήταν σούπερ! καιρό είχαμε να δούμε καλή επιστημονική φαντασία. Τώρα εβδομάδα-εβδομάδα μας βλέπω να πηγαίνουμε...

Πολύ καλά τα δυο πρώτα !

Δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις .
Δεν μου γέμισαν μόνο το μάτι, τα νέα πρόσωπα .

Re: The Expanse [SyFy]

Η καλύτερη σειρά επιστημονικής φαντασίας μετά το Battlestar Galactica. Ευχαριστηθήκαμε μάχες και ειδικά εφέ στα 2 πρώτα επεισόδια.

Η καλύτερη σειρά επιστημονικής φαντασίας μετά το Battlestar Galactica. Ευχαριστηθήκαμε μάχες και ειδικά εφέ στα 2 πρώτα επεισόδια.
Συμφωνώ απόλυτα! Ο κόσμος είναι τόσο πλούσιος που πιστεύω ότι έχει τα φόντα να γίνει ακόμα καλύτερη από το BSG.

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Πολυ καλο και το 4ο! Λιγοτερη δραση απο το 3ο, αλλα με αρκετη αγωνια. Στο τελος, με αυτο που εγινε, εμεινα με το στομα ανοιχτο. Πολυ ωραια και η σκηνη με τα "σκουπιδια" στο διαστημα. Θυμησε λιγο την εναρτηρια σκηνη του Gravity.

Βλεποντας το expanse μου κανουν φοβερη εντυπωση τα ειδικα εφε, διοτι ειναι πολυ καλυτερα απο οτιδηποτε εχω δει στο syfy τα τελευταια χρονια. Προφανως την πιστευουν πολυ τη σειρα και την υποστηριζουν πολυ με μεγαλο budget. Τα βιβλια γραφονται ακομα οποτε εχουμε υλικο για αρκετα χρονια, αν η σειρα παει καλα... να να φανταστω το διαστημικο GoT σε διαρκεια;;;;

Λοιπόν η σειρά ήταν σαφώς καλύτερη από πολλές άλλες σειρές που έχει βγάλει το SyFy..

Αν και σε κάποια σημεία βέβαια για να γεμίσουν τον χρόνο μένανε περισσότερο σε πράγματα όχι πολύ σημαντκά..
αλλά το κυριότερο πρόβλημα για μένα ήταν οι πρωταγωνιστές..

Από την μία σκοτώνουν την πιο όμορφη γκόμενα στο 1ο επεισόδιο..
ενώ και αυτήν που ψάχναμε όλη την σεζόν την βρίσκουμε τελικά νεκρή!! :eek:

Επίσης φάγανε ακόμη 2 τύπους που είχαν ενδιαφέρον.. :-S

O πρωταγωνιστής που έμεινε δεν είναι πολύ καλός στο παίξιμο του ή και όταν μιλάει!
Μία από τα ίδια και οι υπόλοιποι!

Ακόμη δεν το άρχισα.. βλέπω κάτι άλλα τώρα..

Τα πρόσωπα δεν μου αρέσουν πολύ.. :p
όπως έλεγα.. τις ωραίες γκόμενες τις φάγανε στην 1η σεζόν.. :-s

Βρηκες κανέναν ενδιαφέροντα νέο χαρακτήρα ?

Εδω καταλαβαινω οτι υπαρχει ενα μικρο προβλημα. Ο κοσμος ειναι τοσο μεγαλος και πολυπλοκος που ειναι δυσκολο να "κολλησεις" με εναν χαρακτηρα. Απο την αλλη τα πρωτα βιβλια (που ειναι οι σαιζον που βλεπουμε) ειναι γραμμενα με το συστημα του GoT, δηλαδη ακολουθουν Point-Of-View characters. Στο πρωτο βιβλιο οι δυο τετοιοι χαρακτηρες ειναι ο Μιλλερ (ο αστυνομικος) και ο Χολντεν (ο καπετανιος του Ροσιναντε). Ο ηθοποιος που παιζει τον Μιλλερ ειναι σιγουρα πιο χαρισματικος απο τον Χολντεν αλλα και αυτος εχει λιγο μπερδεμενη ιστορια που δυσκολευει την κατασταση. Αγαπημενος μου χαρακτηρας, μεχρι στιγμης, ειναι η Chrisjen (η πολιτικος) http://www.imdb.com/name/nm0013037/?ref_=tt_cl_t7, αλλα μου αρεσει τοσο πολυ η πολυπλοκοτητα του κοσμου και το ευρος αυτου, που "πρωταγωνιστη" θεωρω αυτον (τον κοσμο) και την ιστορια.

Μονο φαουλ της αποδοσης στην τηλεοραση, κατ' εμε, ειναι οτι δεν εχουν δειξει ποσο "κολλημα" ειχε φαει ο Μιλλερ με την Τζουλι Μαο και την εξαφανιση της. Απο ενα φιλο που εχει διαβασει 4 βιβλια (η σαιζον 1 ηταν το πρωτο και ενα κομματι απο το δευτερο) και μου εχει πει σε πολυ χοντρικες γραμμες την ιστορια μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι θα γινει της κακομοιρας στη συνεχεια. Ειναι αργο ομως και καταλαβαινω πως μπορει να ξενερωσει καποιους αυτο. Βασικα, το αισθημα που μου αφηνει ειναι οτι εχει τον βαθμο πολυπλοκοτητας του Battlestar Galactica (ισως και περισσοτερο), αλλα με το 1/10 του πιου-πιου.

Όντως ο Miller είναι ο μόνος χαρακτήρας που μου κρατάει το ενδιαφέρον από την 1η σεζόν..

Βέβαια το φινάλε της 1ης ήταν ξενέρωμα γα μένα..
περίμενα αυτήν που ψάχναμε να έπαιζε κάποιον βασικό ρόλο στην συνέχεια..
και τελικά τζίφος..

Και όσο σκέφτομαι ότι φάγανε την..

canadian_actress_kristen_hager_clotheshorse.jpg

Kristen Hager που έχει και μεγαλύτερη εμπειρία..
και αφήσανε την Shohreh Aghdashloo.. είναι να τραβάς τα μαλλιά σου! :p

Τι βύσμα είχε επιτέλους ?? :laugh:

Την σωστή ηλικία για τον ρόλο της και την σωστή φωνή. Οπτικά (και ακουστικά) είναι η πιό δυνατή φυσιογνωμία στην σειρά. Πιθανόν στην πορεία η παρουσία της να έχει το βάρος που είχε αυτή του Adama στο BSG.
Κωλαράκια σαν της Hager βρίσκουν πανεύκολα - αρκεί να ρίξουν μια ματιά έξω απ'το παράθυρο...

Last edited:

Πάει το 1ο..

Λοιπόν έχω ξεχάσει κάμποσα πράγματα.. κοίταξα εδώ τα προηγούμενα.. και βλέπω ότι όντως ήταν και στην 1η σεζόν μπερδεμένα λίγο τα πράγματα.. :cool:
Οπότε ας ξεκαθαρίσουμε λίγο την κατάσταση..
Χάρηη.. ή όποιος άλλος καλός άνθρωπος.. μπορεί! ;)

Ζήτημα 1ο.. Ποιός έστησε το πείραμα με τον "εξωγήινο" οργανισμό.. και τι σκοπό έχει..

Αν κατάλαβα και θυμάμαι καλά είναι κάποιοι γήινοι..
(ή πράκτορες του Άρη ? .. που είναι στην Γη..)

Τώρα θέλουνε να το χρησιμοποιήσουνε εναντίων του Άρη.. στην 1η περίπτωση..
(ή εναντίων της Γης στην 2η..)
ή απλά να το πουλήσουν για κέρδος όπου να' ναι.. ??

Ζήτημα 2ο.. Γιατί υπάρχει τόσο μίσος ανάμεσα σε Γη και Άρη..

Είχαν "εξορίσει" κάποιους από παλιά στον Άρη ?
ή κάτι άλλο ??

σχετικα με τον εξωγηινο οργανισμο.. "βαρυ" σποιλερ που προερχεται απο το βιβλιο. Ειχα κανει και εγω αντιστοιχες ερωτησεις στο φιλο μου που τα εχει διαβασει.
το protomolecule (οπως αποκαλουν τον οργανισμο) ειχε μπει απο εξωγηινους, χωρις να ξερουμε τον σκοπο τους, σε εναν αστεροειδη (Phoebe) και το ειχαν "πεταξει" προς τ Γη. Στην πορεια, καποια στιγμη παγιδευτηκε στη βαρυτητα του Κρονου οπου ανακαλυφθηκε απο την εταιρεια Protagen. Αυτοι στη συνεχεια, το μετεφεραν στον Eros station οπου και το απελευθερωσαν για να μελετησουν τη δραση του πανω σε ικανα μεγαλο κομματι ανθρωπινου πληθυσμου, πιστευντας οτι μπορει να τους βοηθησει να φτιαξουν οπλα, αλλα και στην επιστημονικη εξελιξη της ανθρωποτητας. Ο Μαο, μαλιστα ceo της protagen πιστευε τοσο πολυ στην αξια του, που θυσιασε εν γνωσει του την κορη του (Julie Mao).

Σχετικα με το μισος μεταξυ αρη και γης, θα σε παραπεμψω στην πραγματικη ανθρωπινη ιστορια και τον πολεμο της απελευθερωσης των ΗΠΑ απο το Ηνωμενο Βασιλειο. Η ανθρωποτητα ξεκινησε απο τη Γη, επεκταθηκε στην πορεια στον Αρη και καποια στιγμη ο Αρης εγινε ανεξαρτητος.

Ωραία.. Thanks Χάρη! ;)
Αναμένω να δω πως θα πάει εδώ!

Οπότε άρχισε ένα "ανταγωνισμός" μεταξύ Γης - Άρη.. (όπου είδαμε ότι κάποια σχέδια ανάπτυξης του Άρη έχουν μείνει πίσω..)
Και μία ζήλια τι έχει ο ένας και τι ο άλλος..

Μετά ήρθε και η καχυποψία ότι ο ένας είναι έτοιμος να την πέσει στον άλλο.. και είναι όλoι στην τσίτα!

Γι' αυτό και η νέα γκόμενα εκεί των στρατιωτών δεν βλέπει την ώρα να αρχίσει το ξύλο!
Άντε να δούμε με ποιον θα πλακωθεί τελικά! :p
(και που ακριβώς θα γίνει το πλάκωμα.. :p)

Πάω για το 2ο σε λίγο! ;)

Λόγω του arms race μεταξύ γης και Άρη, πήγε πίσω το project για terraforming του πλανήτη και αυτό πόνεσε τους αριανους.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πάει και το 2ο..
Πάει και το 3ο..

Εντάξει χτίζουν καλή πλοκή στην 2η σεζόν! ;)

Στο 3ο μάλλον ψιλιάστηκα τι θα γίνει περίπου παρακάτω! :cool:

Χάρη τι έγινε.. πολύ ήρεμο σε βλέπω..
Είδες το 5ο ?? :cool:

4-5 αύριο!

Νομίζω ότι είναι καλύτερη.. όπως λένε και οι άλλοι..

Και πρέπει να έχει και καλύτερη παραγωγή..

Τα'σπασε το 2x05.. Παίζει σε άλλη κατηγορία πλέον η σειρά.

Όπως το πες. Απο εδώ και πέρα γίνονται τα παντα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έχω τελειώσει την πρωτη σεζόν η δεύτερη είναι πιο καλή;

Sent from my nexus 5 using Tapatalk

Πολυ καλύτερη! Η 1 ήταν απλά η εισαγωγή και μάθαμε τους χαρακτηρες και την προέλευση τους. Στην 2 είναι το κυρίως πιάτο. Αν και η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος είναι τόσο πλούσιος που κάλλιστα θα μπορούσε να κλείσει και η ιστορία με το protomolecule και μετα να ξεκινήσει κάτι άλλο.