The Expanse [Amazon]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 26 45.6%
  • Πολύ Καλή

Votes: 24 42.1%
  • Καλή

Votes: 5 8.8%
  • Μέτρια

Votes: 2 3.5%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    57
Re: The Expanse [SyFy]

χωρις πολυ δραση το τελευταιο επεισοδιο. Δεν ηταν κακο, αλλα σιγουρα δεν υπηρχε και η ενταση των προηγουμενων δυο επεισοδιων. Πολυ ενδιαφερον οτι ειδαμε τι εγινε στο γανημηδη και απο την πλευρα των ανθρωπων που εμεναν εκει και κανει και νηξη στην προσφυγικη ανθρωπιστικη κριση που ζει η ανθρωποτητα αυτη τη στιγμη. Με τον Amos δεν εχω καταλαβει ακριβως τι εχει συμβει, αλλα απο οτι φαινεται δεν ειμαι ο μονος :) μιας και αλλα μερη του πληρωματος του απορουν.
Τελος, αρχιζει να υπαρχει μια εξηγηση (μαζι με το προηγουμενο επεισοδιο) για το τι εγινε στον γανημηδη.

ενα ον "μεταλλαγμενο" απο το protomolecule κυνηγουσε τους γηινους στρατιωτες. Αυτοι πηγαιναν προς τα συνορα, οπου αυτην την κινηση οι αρειανοι (Bobby Draper και η διμοιρια της) την εξελαβαν ως εχθρικη κινηση και αρχισαν να τους πυροβολουν. Αυτο προφανως το ειδαν τα γηινα σκαφη σε τροχια και ενεπλακησαν με τα αρειανα σκαφη... και τελικα εγινε οτι εγινε

Εχει πεσει πολυ χρημα στη σειρα και μοιαζει να γινεται η ναυαρχιδα του syfy. Απολυτως λογικο να ανανεωθει. Υλικο υπαρχει απο τα βιβλια, οποτε ελπιζω να εχουμε το "scifi GoT"

Αυτό που λες με το..

μεταλλαγμένο ον.. μήπως είναι ο φίλος μας ?? :cool:

Αν εννοεις τον αστυνομικο
αυτος εμφανιζεται αργοτερα. Τον δημιουργει το protomolecule, αλλα στην αρχη ειναι πολυ μπερδεμενος και δεν εχει την του συνειδηση του ποιος ηταν και σιγα σιγα θυμαται. Μου ειχαν εξηγησει για ποιον λογο τον δημιουργει το protomolecule, αλλα δεν θυμαμαι τωρα :)

Ok..

Αναρωτιέμαι πολύ και για την γκόμενα.. κρίμα να την εξαφανίσουν πάλι έτσι..

@Blue08

σε ποιο επεισοδιο εχεις μεινει;
η σειρα προχωραει μια χαρα. Δεν εχουν γινει κοσμογονικα πραγματα στα τελευταια 2-3 επεισοδια, οποτα αν θελεις περιμενεις να ξεκαθαρισει το τοπιο λιγο και τα βλεπεις μαζεμενα. Κυριως πολιτικα παιχνιδια εχουμε δει μεχρι στιγμης και μια μικρη μαχη στον Γανυμηδη, η οποια εχει ομως την σημασια της για την εξελιξη της ιστοριας.

Ναι.. έχω μείνει στο 7ο..
Κάτι ψιλιάστηκα ότι είναι πιο χαλαρά τα τελευταία 2..

Μάλλον θα περίμενω να μου έρθει η όρεξη να τα ξεπετάξω σε μία μέρα όλα μαζί.. :cool:

Η σεζόν πρέπει να έχει 13 επεισόδια.. μάλλον φυλάνε το καλό για το τέλος..

Απάντηση: The Expanse [SyFy]

Kαι εγώ στο 7ο, περιμένοντας και το 10ο για να κλείσω τη χρονιά με τα 3 τελευταία.

imo πάσχει σοβαρά στην αποτύπωση του σεναρίου.
Πολλές σειρές ξεχειλώνονται, προφανώς για να γράψουν ώρες, όμως η ροή της ιστορίας είναι τουλάχιστον αποδεκτή.
Σε αυτό δυσκολεύτηκα αρκετές φορές να θυμηθώ γεγονότα, να τα συνδέσω και εν τέλει να παρακολουθήσω χαλαρά.

Υπάρχουν και πολλά φτηνιάρικα σετ και "εύκολες" λύσεις, όμως αυτό ήταν μάλλον αναμενόμενο.

Τέλος, δεν ενθουσιάστηκα ούτε απο το sci-fi του, ούτε απο τα σχέδια σπιτιών, πόλεων, διαστημοπλοίων (ως ιδέες εννοώ γιατί είναι ξεκαθαρα sci-fi η σειρά), αλλά ούτε και από τα εφφέ.
πολύ φως μέσα σε σκοτάδι ασάφειας και κουκουλώματος αδυναμιών.

Μέτρια ως τώρα, αλλα θα την συνεχίσω, γιατί η νέα (?) ιστορία, μετά τον εξωγήινο ιό - οργανισμό, ίσως συμπεριλαμβάνει κανονικούς εξωγήινους.

Το μονο που δεν μπορει να κατηγορησει κανεις αυτη τη σειρα ειναι για ξεχειλωμα (το καταλαβαινω οτι ουτε εσυ το κανεις). Βασιζεται σε σειρα βιβλιων και υπαρχει αφθονο υλικο για να διαλεξουν τι θα προβαλουν. Συμφωνω και εγω οτι μερικες φορες μπλεκεται αρκετα το πραγμα απο προσωπα και τοποθεσιες, αλλα σεβομαι οτι δεν υποτιμουν την νοημοσυνη του θεατη δινοντας του μασημενη τροφη. Πιθανοτατα παντως να μπορουσε να γινει καλυτερη δουλεια στο σεναριο και τη μεταφορα της ιστοριας στην τηλεοραση.
Αν αποκαλεις φτηνιαρικα τα σετ και εφε του expanse τοτε μαλλον δεν εχεις δει τι "σαβουρα" εχει βγει στο συγκεκριμενο genre τα τελευταια 2 χρονια :) Μαλιστα, υπαρχει σαφης βελτιωση στη σαιζον 2 σε σχεση με την 1 σε αυτο το κομματι.
Προσωπικα εχω να δω τοσο καλη scifi σειρα απο το galactica. To Ascension μου αρεσε, αλλα ηταν μινι σειρα
και (εν τελει) δεν ηταν καν scifi
:)

αν παντως εχεις στο νου σου καμμια καλη σειρα του ειδους (τελευταια 5ετια) η οποια μου ξεφυγε, σε παρακαλω πες μας να την δω!

Re: Απάντηση: The Expanse [SyFy]

Kαι εγώ στο 7ο, περιμένοντας και το 10ο για να κλείσω τη χρονιά με τα 3 τελευταία.

.

13 έχει η σεζόν! :cool:

H 2η σεζόν έχει σαφώς καλύτερη παραγωγή από την 1η..

Έχετε δίκιο και οι δύο, όπως τα έγραψα μπορεί να έδωσα την εντύπωση ότι έχω δει πολλά και έκρινα συγκριτικά.
Έχω δει 3-4 ακόμα απο τις τελευταίες οι οποίες ήταν χειρότερες (το γκαλάκτικα δεν μπαίνει σε σύγκριση). Η μόνη που είχε ίσως παραπλήσιο μπάλανς ήταν το falling skies, και αυτό μόνο λόγω ροής. Σε όλα τα άλλα χειρότερη.

Η δεύτερη σεζόν όντως έχει προσεχθεί περισσότερο, αλλα imo δεν παύει να είναι προβληματική. Τα σκηνικά και τα γυρίσματα στο κομήτη δεν τα λες καν φιλόδοξα ενώ η έλειψη φαντασίας εξακολουθεί να προβληματίζει.

Συγκρίνοντας με τα αριστουργηματικά σταρ τρεκ, δε πλησιάζει καν τη βάση.
Θα περιμένω λίγο ακόμα πριν την ψήφο:ADFADF1:αλλα αν έβαζα σήμερα θα προβληματιζόμουν μεταξύ μέτριας και καλής.

Είδα και τα s02 e8-9-10. Kοιλιά... ίσως αναμενόμενη για να γίνει κάποια κορύφωση στο τέλος της σεζόν (?).
Απ'ότι υποθέτω το πάνε στην ίδια ιστορία... νέο πείραμα με έμβιο ον αυτή τη φορά.
Αν κάποιος έχει συνολική άποψη απο τα βιβλία (δεν τα διάβασα ούτε προβλέπεται) ας μου πει...
Η όλη θεματολογία περιορίζεται στο προτοτζεν ή είναι γενικότερου ενδιαφέροντος με τους γνωστούς πρωταγωνιστές + γκεστ αν ενότητα?
αν ναι, τουλάχιστον θα στηθεί κάποιος πολιτισμός με προτοτζεν κτλ... ή θα ασχολούνται αενάως με την καταστροφή του (την οποία θα πετυχαίνουν κιόλας)

Re: Απάντηση: The Expanse [SyFy]

Η όλη θεματολογία περιορίζεται στο προτοτζεν ή είναι γενικότερου ενδιαφέροντος με τους γνωστούς πρωταγωνιστές + γκεστ αν ενότητα?
αν ναι, τουλάχιστον θα στηθεί κάποιος πολιτισμός με προτοτζεν κτλ... ή θα ασχολούνται αενάως με την καταστροφή του (την οποία θα πετυχαίνουν κιόλας)

δεν τα εχω διαβασει. Εχει διαβασει αρκετα (αλλα νομιζω οχι ολα) φιλος μου και μου εχει πει
οτι ψαχνουν να βρουν τον εξωγηινο πολιτισμο που εστειλε το protogen. Η αφροδιτη (οπου σκαει ο γανυμηδης) αν θυμαμαι καλα, γινεται portal προς αλλο σημειο του και καποιοι γηινοι περνουν μεσα για να δουν τι υπαρχει στην αλλη μερια. Δεν βρισκουν ιχνη απο τους εξωγηινους και ψαχνουν να βρουν τις συνεβη,

Αυτη ειναι η πλοκη με λιγα λογια και πιθανως να εχω κανει λαθος κατα τη μεταφορα αν δεν θυμαμαι κατι πολυ σωστα.

Πολύ καλό σενάριο!

Δεν περιμένω πολλά πλέον απο την αποτύπωση του σεναρίου, ούτε απο το φωτισμό (πράγματα που με ενοχλούν πραγματικά!), πιθανότατα είναι η άποψη του σκηνοθέτη. Αποδεκτό.
Θα τη συνεχίσω λόγω σεναρίου όμως! Για να δούμε...

8-9 όντως κάνανε κοιλιά.. αναμένω να δω και το 10..

Βέβαια μπορούν να αλλάξουν πράγματα από τα βιβλία..