Απάντηση: Re: The Expanse [SyFy]
Αν και πραγματικά απόλαυσα το babylon5, αν το δει κανείς υπό το πρίσμα" άρχοντας των δαχτυλιδιών στο διάστημα" χάνει πάρα πολύ από τη λάμψη του.
Το Galactica και το expanse είναι πιο καθαρόαιμες sci-fi σειρές. Για το expanse έχω μια ανησυχία για το πώς θα εξελιχθεί, ειδικά επειδή μου έχουν πει πως εξελίσσονται, χοντρικά, τα βιβλία. Όπως και να έχει πάντως, θα το παρακολουθήσω!
Aν δει κανεις το Babylon υπο αυτο το πρισμα χανει το 90% της ουσιας του σα σειρα.
Βεβαια στη διαρκεια των χρονων εχω ακουσει πολλους να το βλεπουν υπο διαφορετικα πρισματα. Το πιο διαδεδομενο ηταν "o 2ος παγκοσμιος στο διαστημα"...
και ακολουθουσαν αρκετα αλλα "... στο διαστημα". Ολοι οσοι τα υποστηριζαν μαλιστα, ηταν πεπεισμενοι οτι ο Στραζινσκι ειχε στο μυαλο του τη δικη τους εκδοχη και καμμια αλλη.
Προσωπικα πιστευω οτι το Babylon ηταν το αθροισμα ολων αυτων και κατι παραπανω.
Ναι, ειχε ιστορικα στοιχεια (απο το 2ο παγκοσμιο αλλα και αλλες περιοδους). Ναι, ειχε στοιχεια επους (και μαλιστα τα διαχειριζοταν τοσο καλα που γινοταν πιο επικο ακομα και απο ιστοριες-καθαροαιμα epic, οπως το star wars). Eιχε επισης πολυ εντονο το στοιχειο τη πολιτικης ιντριγκας, περισσοτερο ισως απο καθε σειρα που ειχε γινει μεχρι τοτε.
Ομως ολα αυτα ηταν παντα κατω απο το κομματι της Ε.Φ., το οποιο μαλιστα το τιμησε οσο κανενας μεχρι τοτε.
Για παραδειγμα δε θυμαμαι κανεναν να ειχε σεβαστει τοσο το επιστημονικο κομματι σε σειρα ή ακομα και ταινια Ε.Φ που να ηταν space oriented (εξαιρουμενης της Οδυσσειας βεβαια). Αλλα και ως προς την ουσια της Ε.Φ, η οποια ειναι ομολογουμενως μεγαλη κουβεντα, το Babylon την ενσωματωνε τοσο ως συνολο, οσο και ως μεμονωμενα επισοδεια.
Τεσπα, ελπιζω να μη χαλαμε το νημα μιας πολυ ωραιας σειρας μιλωντας για αλλες...