Θα είναι πιο φυσικό το αποτέλεσμα, μιας και δεν πρόκειται να έχουμε παραδοξότητες τύπου "περισσότερα από 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο με ταχύτητα 1/24", ενώ και η ροή της κίνησης θα είναι συνεχής και απρόσκοπτη άνευ ξερόβηχων και τεχνουργημάτων.
Προβλήματα θα έχουμε με τις συνθέσεις των ειδικών εφφέ και τις χρωματικές διορθώσεις, όπου λόγω του HFR αφενός μεν θα απαιτείται περισσότερος χρόνος για την επίτευξη ικανοποιητικού τελικού αποτελέσματος και για το rendering, αφετέρου δε, οι όποιες ατέλειες θα είναι περισσότερο εμφανείς και ενοχλητικές...
... στην Greek Tolkien Society
Για παράδειγμα, έχεις δει ποτέ making of από ταινίες; Που μερικές φορές δείχνουν κάποιες σκηνές της ταινίας τραβηγμένες με βιντεοκάμερα και χωρίς processing; Έχεις παρατηρήσει πόσο "αληθοφανή" φαίνονται τα σκηνικά, οι ηθοποιοί κτλ; Τέτοια αίσθηση μου άφησε το Hobbit.. κακό πράγμα σου λέω..
Πλάκα κάνεις...
... αυτό το σκέφτηκα την πρώτη στιγμή που διάβασα περί 48... αλλά έλεγα μέσα μου "του πο@στη, θα το'χουν σκεφτεί αυτό και θα έχουν βρει τρόπο"...
... μάλλον δεν έχουν λοιπόν.
Αυτός δε ήταν και ο λόγος που πριν χρόνια, επί CRT εποχής, είχα σκάσει μια περιουσία για μια 32αρα Philips Pixel Plus 2, και κατέληξα να το έχω απενεργοποιοημένο, γιατί επηρρέαζε με αυτόν ακριβώς τον τρόπο και την κίνηση στις ταινίες.
Εν τω μεταξύ, έχει πολύ γέλιο, ψάχνω άνθρωπο να πάμε εδώ να το δούμε και όλοι, μα ΟΛΟΙ δε γουστάρουν Tolkien. Αναρωτιέμαι σε τι στατιστικό παράδοξο έχω πέσει. Όχι ότι δε θα πήγαινα μόνος, αλλά το cinema εδώ δείχνει την "κανονική" εκδοχή, και πρέπει να πάω ταξιδάκι μέχρι Indianapolis να δω το IMAX -3D -48.
Oποτε ειναι οπως το φανταζομασταν. Μπορει να μην εχουμε artifacts απο ενα f.i., ισως και η λεπτομερεια να ειναι καλυτερη απο την υπαρξη αληθινου καρε και οχι καποιου παρεμβαλλομενου, αλλα θα εχουμε την ιδια βιντειλα οπως καποιων προγραμματων στην tv.
Τωρα απο τη στιγμη που σημερα ολα λιγο πολυ διαθετουν καποιο fi, μαλλον η επιτυχια ειναι στην εξαλλειψη artifacts.
Ισως ειναι δυσκολη η διαγνωση λογω θεασης 3d, αλλα αν μπορει καποιος ας κανει μια λεπτομερη συγκριση με ενα f.i. που λιγο πολυ ολοι εχουμε δει. (π.χ. script/svp ή μεσου αναπαραγωγης)
Προσωπικα η ιδεα στο κοντινο μελλον να κινηματογραφουνται ολα ετσι στα 48fps εμενα με τρομαζει. Με το ζορι αντεχω τα 30 fps με f.i.
Πειτε το συνηθεια ή οτι αλλο, αλλα αν δεν σ'αρεσει, δεν παλευεται το f.i. στα 50/60 fps.
Εχω παρατηρησει στο f.i. οτι δεν ενοχλουν τοσο τα κινουμενα αντικειμενα (ανθρωποι κλπ) οσο ενοχλει η κινηση της καμερας. Αυτη καταστρεφει πιο πολυ την κινηματογραφικη αισθηση. Αν ειναι και καμερα στο χερι...αστα.
Ισως στο μελλον οι σκηνοθετες πρεπει να επαναπροσδιορισουν ξανα το πως θα τραβανε τις ληψεις. (αργα παναρισματα, διαφορετικες γωνιες ληψης, μακρινα/κοντινα zoom) ωστε το αποτελεσμα να μοιαζει λιγακι πιο κινηματογραφικο.
Αυτο που ειπα τωρα, σιγουρα θα σας θυμισει λιγο old school κατασταση. Οπως ηταν πριν πολλα χρονια οι ταινιες. Πολυ αργη κινηση της καμερας, πολλα στατικα πλανα κλπ. Δυστυχως δυσκολο μιας και οι action movies σημερα ειναι σπιντατες.
Κοιτα να δεις που στο μελλον αν παγιωθει το 48 fps, θα ψαχνουμε για εφαρμογες frame removal για να ερχονται ολα στα ισια τους.
Χατζ ακουει. ? Για αυτο μενουμε στα script 30 fps βρεεε. !
Τα 30 καρεδάκια είναι το last resort ανάμεσα σε κινηματογραφικότητα και βιντεΐλα??:Banane0:
Αν δεν γράψει ο γάτος, δεν γράφω τίποτα...![]()
Τα 30 καρεδάκια είναι το last resort για αυτούς που δεν μπορούν να δουν σωστά τα 24 στο σύστημά τους... :aetsch:
Παιδιά είδα καπάκι σε δύο συνεχόμενες μέρες και την απλή 3D και την 48fps ! Η διαφορά είναι πραγματικά αυτή του SD από το HD :worshippy::worshippy:! Η δε κίνηση είναι σα να έχεις να κάνεις με μια καλή 200ρα SAMSUNGarty:. Η διαφορά στη λεπτομέρεια σε σχέση με την απλή έκδοση είναι εμφανέστατη,νιώθεις ότι ακουμπάς τους ηθοποιούς, ενώ το τρισδιάστατο εφέ είναι ιδιαίτερα έντονο....στις σκηνές μέσα στο βουνό έχεις την εντύπωση ότι βυθίζεσαι κι εσύ στα έγκατα της γης ! Εκπληκτική εικόνα , ίσως το καλύτερο σημείο της ταινίας (για τα υπόλοιπα....δε μπορώ να τη συγκρίνω με τον LOTR δυστυχώς...:bawling
! Η μόνη παρατήρηση-που την έκανε κι άλλος φίλος- είναι ότι το πρώτο 10λεπτο περίπου έχεις την αίσθηση ότι ξεφεύγουν κάποια καρέ,όπως βλέπεις παλιές ταινίες που κινούνται σα σε fast forward !
Κάπου πήρε το μάτι μου ότι δεν θα βγαίνουν κάθε Χριστουγεννα αλλα νωρίτεραΜόνο μου παράπονο, ότι πρέπει να περιμένω άλλα 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί η απόλαυση.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.