Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
Συμφωνώ, απλα αν ειναι να μην περιμενουμε καλο σεναριο απο ενα βιβλίο, τότε δεν υπαρχει λογος να βγει η (οποια) ταινία.
Ο Αρχοντας, προφανως ειχε εξαιρετικο story γι'αυτο και βγηκε τόσο πετυχημενος στην μεταφορα του στον κινηματογράφο (η οποια ηταν τρελα δύσκολη δεδομενης της φαντασιας του Τολκιν).
Τέλος παντων, αυτες ειναι προσωπικές μου απόψεις. Ειλικρινα ζηλεύω αυτους που απολαυσαν το Hobbit γιατι και εγω αυτο ήθελα (βασει της εμπειρίας μου απο τα LOTR).
Συνήθως η επιτυχια ενός βιβλιου είναι αρκετη ως αφορμή για να μεταφερθεί καποια στιγμη ως ταινια στην μεγαλη οθονη…
Μονο οι αναγνώστες που θα ενδιαφερθούν να την δουν και θα παρασύρουν χιλιάδες κόσμου δινει ένα πρωτης ταξεως αβανταζ για την επιτυχια της ταινιας..
Από την αλλη δεν είναι και το πιο ευκολο πραγμα να βγαλεις σεναριο από ένα βιβλιο ( για αυτό ελεγα και σε διπλανο τοπικ πως από μια ιδεα στο να γραψεις ένα σεναριο είναι μεγαλη αποσταση).
Εδώ το The Da Vinci Code και Angels & Demons που ασχολήθηκαν σεναριογράφοι με θητεία στην τεχνη και τα βρήκαν μπαστούνια...
Παντως αποψη μου είναι πως η επιτυχία του Αρχοντα δεν ηταν το στορυ αλλα η αγαπη ( σχεδον εμμονή) του Τζακσον για το δημιούργημα του Τολκιν…
Ένα αυτό, και ενα που βρηκε τους ανθρώπους να συμμεριστούν την τρέλα του ωστε να τον βοηθήσουν να κανει αυτης της ποιότητας και του μεγέθους παραγωγη.
Η εκδοση του 78 που εχω το λεει επισης αλλα ειναι ....ελληνικη.
Η αγγλικη εκδοση που εχω δεν αναφερει τιποτα τετοιο. Αλλα και να το "βαφτισε" παιδικο καποιος δεν σημαινει οτι ειναι κι ολας. Αν το διαβασεις το καταλαβαινεις απο τις πρωτες σελιδες ......
Δηλαδή εσυ διάβασες τις πρωτες σελιδες και δεν σου εδωσε την αίσθηση παιδικού βιβλιου...;
Εγω δεν τον διάβασα ολο εκτος απο τις πρωτες σελιδες (και αυτο για να προετοιμαστώ για την ταινια) και η αίσθηση που μου εδωσε ( ακομα και απο την γραφη αλλα δεν ξερω αν σε αυτο φταιει η μεταφραση) ειναι πως απευθύνεται σε ατομα μικρότερης ηλικιας...
Να πω επισης με αφορμή ενα σχολιο που διαβασα τις προηγούμενες μερες σχετικα με τα δυο τραγουδάκια που επεξαν στην ταινια ( σε καποιους κακοφάνηκε)...
Αν αυτο σας χαλασε, στο βιβλιο εχετε υποψην πως το τραλαλο ειναι κατα πολυ συχνότερο ...
Ενταξει το παραδέχομαι διάβασα και τα τραγουδάκια... :4624: