The Hobbit: An Unexpected Journey

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    0
Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Δηλαδή, προυποθεση για να δουμε την ταινία ειναι να ... διαβασουμε το βιβλίο; :p
Μια χαρα περασαμε με τα LOTR και χωρις τα βιβλία!

ΥΓ. Αν όντως η συγκεκριμενη ταινια ειναι πιστη στο βιβλίο, ενας λογος παραπανω για να μην το διαβάσω! :p

Πάντως δεν νομιζω πως μπορουμε να περιμένουμε σενάριο αξιώσεων από ταινίες που βασίζονται σε παιδικα βιβλία .
Άλλωστε ούτε ο Άρχοντας διεκδικούσε δάφνες σε αυτό αλλά ήταν πιο dark και αυτό του έδινε πόντους

To είδα χθες στο village the mall σε avant premiere που διοργάνωνε η cosmote στην αίθουσα vmax σε 3d.
Το κακό είναι ότι ήμουν 3η σειρά γιατί όταν φτάσαμε είχε πάρα πολύ ήδη κόσμο.
Το 3d ήταν αρκετά καλό, ο ήχος πολύ καλός επίσης, τα χρώματα ήταν εξαιρετικά, με φωτογραφία καταπληκτική στην μακρινή αυτή χώρα που γυρίστηκε η ταινία, ενώ μου άρεσε πάρα πολύ η μεταφορά από το βιβλίο !
Η ταινία είναι για αυτούς που τους αρέσει το είδος εννοείται.
Άκουσα σχόλια από ανθρώπους μετά του στυλ "μα καλά γιατί δεν μου είπες τι θα βλέπαμε ;" κτλ.
Οπότε, πρέπει να ξέρεις τι πας να δεις.
Η υπόθεση λοιπόν γνωστή από το βιβλίο, σε κρατά σε αγωνία, θες να δεις σίγουρα κ την συνέχεια του χρόνου, ενώ άνετα την ξαναβλέπω.

Πάντως δεν νομιζω πως μπορουμε να περιμένουμε σενάριο αξιώσεων από ταινίες που βασίζονται σε παιδικα βιβλία .
Άλλωστε ούτε ο Άρχοντας διεκδικούσε δάφνες σε αυτό αλλά ήταν πιο dark και αυτό του έδινε πόντους

Εννοείται ότι κ ο Άρχοντας ήταν του ίδιου στυλ, απλά άρεσε παραπάνω γιατί είχε, όπως πολύ σωστά είπες, πιο σκούρο στυλ, μάχες περισσότερες, άλλους χαρακτήρες κτλ.

Όταν είδα την ταινία είχα γράψει το παραπάνω υπογραμμισμένο & τονισμένο κείμενο.
:ernaehrung004:

Re: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να πάει να δεί την ταινία του Hobbit περιμένοντας να δεί το prequel του LoTR.
Βέβαια το ταΐσανε αυτό το θέμα και τα studio θέλοντας να εκμεταλλευτούν την επιτυχία τους με το LoTR

Το Hobbit είναι παιδικό βιβλίο. O άρχοντας ήρθε περίπου 20 χρόνια μετά... Προφανώς και ο κόσμος του Tolkien ήταν πιο απλοικός τότε.
Και προφανώς και οι σεναριογράφοι έπρεπε να ακροβατήσουν ανάμεσα στο να φάνε κράξιμο από αυτούς που έχουν διαβάσει και τους αρέσει το βιβλίο και ανάμεσα σε αυτούς που περιμένουν το prequel του LoTR.

Τώρα αν το παράκανε με την παιδικότητα ο Jackson... θα πάω να το δώ αύριο...

Συμφωνώ, απλα αν ειναι να μην περιμενουμε καλο σεναριο απο ενα βιβλίο, τότε δεν υπαρχει λογος να βγει η (οποια) ταινία.
Ο Αρχοντας, προφανως ειχε εξαιρετικο story γι'αυτο και βγηκε τόσο πετυχημενος στην μεταφορα του στον κινηματογράφο (η οποια ηταν τρελα δύσκολη δεδομενης της φαντασιας του Τολκιν).
Τέλος παντων, αυτες ειναι προσωπικές μου απόψεις. Ειλικρινα ζηλεύω αυτους που απολαυσαν το Hobbit γιατι και εγω αυτο ήθελα (βασει της εμπειρίας μου απο τα LOTR).

Δεν ειναι παιδικο βιβλιο το Χομπιτ.

Οχι Ναθ ειναι...
Ακομα και στα βιβλιοπωλεία στην παιδικη λογοτεχνία θα το βρεις...
Αντε να το βρεις στα φαντασίας αν και στην έκδοση του 1982 που εχω στα χερια μου αναγράφεται ως παγκόσμια λογοτεχνία για παιδιά...
Βεβαια το οτι ειναι για παιδια δεν σημαινει πως μπορείς να παρεις το 10 χρονο που βλεπει τον Μπομπ το σφουγγαράκι και να το ριξεις στην μαυριλα του Αρχοντα του Hobbit η της Narnia...
Αλλωστε εφηβική λογοτεχνία δεν υπάρχει...

Δε πρεπει να το αντιμετωπιζουμε ως prequel;;;; Μα εχει τους ιδιους χαρακτηρες. Δεν ειναι prequel, αλλα τα LOTR ειναι sequel... :p

Re: Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Οχι Ναθ ειναι...
Ακομα και στα βιβλιοπωλεία στην παιδικη λογοτεχνία θα το βρεις...
Αντε να το βρεις στα φαντασίας αν και στην έκδοση του 1982 που εχω στα χερια μου αναγράφεται ως παγκόσμια λογοτεχνία για παιδιά...

Η εκδοση του 78 που εχω το λεει επισης αλλα ειναι ....ελληνικη.

Η αγγλικη εκδοση που εχω δεν αναφερει τιποτα τετοιο. Αλλα και να το "βαφτισε" παιδικο καποιος δεν σημαινει οτι ειναι κι ολας. Αν το διαβασεις το καταλαβαινεις απο τις πρωτες σελιδες ......

Αντιθετα ο Χαρυ Ποτερ γραφτηκε οντως για παιδια και σε αυτα απευθυνοταν (τα αρχικα βιβλια γιατι μετα λογω της επιτυχιας των ταινιων και της αναπτυξης των πρωταγωνιστων.... αναγκαστικα ενηλικιωθηκε....)

Συμφωνώ, απλα αν ειναι να μην περιμενουμε καλο σεναριο απο ενα βιβλίο, τότε δεν υπαρχει λογος να βγει η (οποια) ταινία.
Ο Αρχοντας, προφανως ειχε εξαιρετικο story γι'αυτο και βγηκε τόσο πετυχημενος στην μεταφορα του στον κινηματογράφο (η οποια ηταν τρελα δύσκολη δεδομενης της φαντασιας του Τολκιν).
Τέλος παντων, αυτες ειναι προσωπικές μου απόψεις. Ειλικρινα ζηλεύω αυτους που απολαυσαν το Hobbit γιατι και εγω αυτο ήθελα (βασει της εμπειρίας μου απο τα LOTR).
Συνήθως η επιτυχια ενός βιβλιου είναι αρκετη ως αφορμή για να μεταφερθεί καποια στιγμη ως ταινια στην μεγαλη οθονη…
Μονο οι αναγνώστες που θα ενδιαφερθούν να την δουν και θα παρασύρουν χιλιάδες κόσμου δινει ένα πρωτης ταξεως αβανταζ για την επιτυχια της ταινιας..

Από την αλλη δεν είναι και το πιο ευκολο πραγμα να βγαλεις σεναριο από ένα βιβλιο ( για αυτό ελεγα και σε διπλανο τοπικ πως από μια ιδεα στο να γραψεις ένα σεναριο είναι μεγαλη αποσταση).
Εδώ το The Da Vinci Code και Angels & Demons που ασχολήθηκαν σεναριογράφοι με θητεία στην τεχνη και τα βρήκαν μπαστούνια...

Παντως αποψη μου είναι πως η επιτυχία του Αρχοντα δεν ηταν το στορυ αλλα η αγαπη ( σχεδον εμμονή) του Τζακσον για το δημιούργημα του Τολκιν…
Ένα αυτό, και ενα που βρηκε τους ανθρώπους να συμμεριστούν την τρέλα του ωστε να τον βοηθήσουν να κανει αυτης της ποιότητας και του μεγέθους παραγωγη.

Η εκδοση του 78 που εχω το λεει επισης αλλα ειναι ....ελληνικη.
Η αγγλικη εκδοση που εχω δεν αναφερει τιποτα τετοιο. Αλλα και να το "βαφτισε" παιδικο καποιος δεν σημαινει οτι ειναι κι ολας. Αν το διαβασεις το καταλαβαινεις απο τις πρωτες σελιδες ......

Δηλαδή εσυ διάβασες τις πρωτες σελιδες και δεν σου εδωσε την αίσθηση παιδικού βιβλιου...;
Εγω δεν τον διάβασα ολο εκτος απο τις πρωτες σελιδες (και αυτο για να προετοιμαστώ για την ταινια) και η αίσθηση που μου εδωσε ( ακομα και απο την γραφη αλλα δεν ξερω αν σε αυτο φταιει η μεταφραση) ειναι πως απευθύνεται σε ατομα μικρότερης ηλικιας...

Να πω επισης με αφορμή ενα σχολιο που διαβασα τις προηγούμενες μερες σχετικα με τα δυο τραγουδάκια που επεξαν στην ταινια ( σε καποιους κακοφάνηκε)...
Αν αυτο σας χαλασε, στο βιβλιο εχετε υποψην πως το τραλαλο ειναι κατα πολυ συχνότερο ...

Ενταξει το παραδέχομαι διάβασα και τα τραγουδάκια... :4624:

Last edited by a moderator:

Δηλαδη εγω που διαβασα ΟΛΟ το βιβλιο ειμαι ανυποψιαστος, ενω εσεις που εχετε διαβασει λιγες σελιδες και βγαλατε (οσοι βγαλατε) συμπερασμα ειστε τι ? :Banane0:

Α να χαθειτε ρε που καθομαι και συζητω σοβαρα μαζι σας :ernaehrung004:

Eγω διαβασα ΟΛΟ το βιβλιο και δεν μου αφησε καμια υπονοια παιδικου βιβλιου.

Κακία θα έλεγα Ναθ, αλλά επειδή είναι χρονιάρες μέρες..... :merrychristmas:

Απάντηση: Re: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Και τι φταιω που το διάβασες ολόκληρο…
Ελα μη μου στεναχωριέσαι και σου χω αφιέρωση :smash:

Πουλιά δεκαπέντε σε πεντε ελάτια
η φλογα τσουρουφλίζει θαμπώνει τα μάτια
Αστεία πουλάκια διχως φτερα!
Πώς να τα μαγειρέψω τουτη τη φορά;
Να τα ψησω ζωντανά, η βραστά στο τσουκάλι,
ή τηγανιτά να τα φαω παλι;

------

Τους νάνους ξεπαστρεύουμε
κι αγρια χορεύουμε!
Μερα η νυχτα θ’ αστράψει
και το γλεντι μας θ’ ανάψει

Για-χέι!
Για-χάι-χέι!
Για-χόι!

Και όχι δεν είναι οι Mazoo and the zoo

Καλα το συγκεκριμενο μου θυμιζει κατι παρανοικα τραγουδια σε βιβλια του steven king! Άλλος παιδικος συγγραφεας! :P

Περαν της πλακας, η ταινια ηταν καλη, το 3d στη Λαρισα μετριο, ομως το προγραμματιζω για μια εκ νεου θεαση στα Village!

Έχοντας στα χέρια μου το "The annotated Hobbit" μπορώ να σας βεβαιώσω ότι στην εισαγωγή στις αναφορές στο ιστορικό του βιβλίου στο πως προβλήθηκε από τον ίδιο τον Τόλκιν και τις πρώτες εκδόσεις, σχεδόν παντού αναφέρεται σαν παιδικό βιβλίο.
Αυτό προφανώς δε σημαίνει ότι δεν είναι για μεγάλους. Όπως και ας πούμε ο Μικρός Πρίγκηπας. Που το διαβάζεις μικρός και σου αρέσει η φάση, αλλά μεγάλος σχεδόν κλαίς καταλαβαίνοντας ένα κάρο νέα πράματα. Αυτό φυσικά δεν το σταματάει από το να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παιδικά βιβλία.
Έτσι και το Hobbit είναι παιδικό με την έννοια ότι έχει άπειρα στοιχεία παραμυθιού που αρέσουν στα παιδιά. Πολύ περισσότερα απ' ότι το LoTR που είναι πολύ περισσότερο στηριγμένο στη μυθολογία/κοσμογονία και την περισσότερο μαύρα υπερφυσική φάση που μαζεμένη είναι το Σιλμαρίλιον.
Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο και οι ταινίες του LoTR είναι πολύ περισσότερο μαύρες και λιγότερο παιδικές από τα βιβλία

What about a tiny glimpse in the future?:listen:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πρωτη μου επαφη με την μεση γη ηταν στο στο σινεμα με τη συντροφια του δαχτυλιδιου.Πηγα σχεδον με το ζορι αλλα στο τελος δεν ηθελα να φυγω.
Μαγευτηκα τοσο πολυ απο αυτα που ειδα που στον 1 χρονο που μεσολαβησε διαβασα τα 3 βιβλια του LOTR συν το SILMARILION συν το HOBBIT.Θεωρω τον εαυτο μου τυχερο γιατι ετσι ολες οι εικονες στο μυαλο μου απο την μεση γη προηλθαν απο την ταινια και ετσι δεν υπηρξε καμια απογοητευση γιατι διαβαζοντας πχ για τελωνια το μυαλο του καθενος πλαθει οτι θελει!

Το SILMARILION πιστευω οτι ειναι μονο για τους fan (και παλι πολυ δυσκολα θα φτασει καποιος μεχρι τη μεση λογω της δυσκολιας να καταλαβει αλλα αν τα καταφερει στο τελος θα το λατρεψει) καθως προκειται στην ουσια για την βιβλο της μεσης γης και ξεκινα με το πως αυτη δημιουργηθηκε και μετα συμπεριλαμβανει καποιες υπεροχες ιστοριες.

Τα 3 LOTR ειναι πραγματικα αριστουργηματα με ενα τρομερο πλουτο πληροφοριων τα οποια κατα τη γνωμη μου χρειαζονταν τουλαχιστον 15-16 κινηματογραγικες ωρες και οχι 11 (Extended Edition) για να καταφερουν να μεινουν πιστα στα βιβλια (το νουμερο ειναι αυθαιρετο απο μενα και το λεω κρινοντας απο τις παραλειψεις που τελικα υπηρξαν).Ειναι γραμμενα 20 χρονια μετα το Hobbit,ο Tolkien εχει πολεμησει στον πρωτο παγκοσμιο πολεμο και εχει ζησει τον δευτερο, τα μυνηματα που περναει ειναι εντελως διαφορετικα, κυριως αντιπολεμικα και οικολογικα.

Το Hobbit απο την αλλη ειναι το αγαπημενο μου του Tolkien γιατι ειναι το πιο απλο απο ολα.Η ουσια του ειναι οτι δεν εχει σημασια ποσο μικρος η αδυναμος η ασημαντος η ακομα και τεμεπελης εισαι γιατι αν αποφασισεις να προσπαθησεις με ολες σου τις δυναμεις μπορεις να καταφερεις ΣΠΟΥΔΑΙΑ πραγματα.Δεν ειναι υπεραναλυτικο και γι αυτο αφηνει χωρο και στην φαντασια μας να δουλεψει τη στιγμη που το LOTR το κανει πριν απο μας για μας!Γι αυτο πιστευω υπαρχουν οι διαφωνιες για το κατα ποσο ειναι παιδικη λογοτεχνεια η οχι.Εξαρταται κυριως απο το πως το αντιλαμβανεται κανεις.Το χιουμορ του ξεκιναει απο την "τραβατε με κι ας κλαιω" συμπεριφορα του καλομαθημενου Μπιλμπο.Σαν υφος σε σχεση με τον αρχοντα ειναι οσο κοντα ειναι η μερα με την νυχτα.Πιστευω οτι 9 κινηματογραφικες ωρες ειναι υπεραρκετες ωστε να ειναι απολυτα πιστο στο βιβλιο κατι που επιβεβαιωνεται σε πολλα reviews και μαλιστα μπαινει στα αρνητικα για την περιπτωση που καποιος δεν εχει διαβασει το βιβλιο.Δεν εχω δει την ταινια ακομα (θα το κανω συντομα) αλλα διαβαζωντας εδω μεσα (και αλλου) καταλαβαινω οτι η μεγαλυτερη απογοητευση που προκαλει ειναι οτι δεν μοιαζει στο LOTR και ευχαριστω το Θεο γι αυτο γιατι ετσι επρεπε να ειναι.Επισης να κανω μια προβλεψη οτι ο Jackson προδευτικα θα το "σκοτεινιασει" προσδοκωντας στο μελλον τα εργα του να μεινουν στην ιστορια ως ενα ενιαιο και αδιαιρετο.Τελος να πω οτι επειδη δεν εχω την δυνατοτητα στη Ροδο οπoυ και βρισκομαι να δω 3D 48fps θα το δω σε 2D και θα ηθελα πολυ να διαβασω καποια σχολια γι αυτο.

Ολα τα παραπανω ειναι δικες μου προσωπικες εκτιμησεις που βγηκαν απο την αναγνωση των βιβλιων και την θεαση των LOTR και μονο.