The Hobbit: An Unexpected Journey

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    0
Απάντηση: Re: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Κάτι που επίσης μου έκανε εντύπωση ήταν οι ίδιοι οι νάνοι, ως εικόνα αλλά και ως χαρακτήρες.

Κάποιοι ήταν απλές καρικατούρες όπως ο xόντρο -Μπόμπουρ (μου θύμιζε περισσότερο τον Οβελίξ) ή αστείοι μα κάποιοι πραγματικά αποτελούν κατά την άποψή μου, εμβληματικές φιγούρες που αποτελούν σήμα κατατεθέν για την τριλογία όπως ο Θόριν ο Δρύασπις κυρίως λόγω του παρουσιαστικού του ηθοποιού που τον ενσαρκώνει.

Τα Τρολς και τα Γκόπλινς, όσο καλοφτιαγμένα και να είναι δεν μου άρεσαν σε αντίθεση με τα Όρκς που απέκτησαν πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ότι στην πρώτη Τριλογία. Όσο αφορά στον Κρίστοφερ Λι, παρά τον μικρό χρόνο που παρουσιάστηκε στον γνώριμο ρόλο του Σάρουμαν, ότι και να πούμε είναι ελάχιστο μπροστά στην παρουσία του. Εκτός από το αναμφισβήτητα ανατριχιαστικό παρουσιαστικό που πάντα είχε, με ανατριχιάζει και το γεγονός πως παραμένει ενεργός και ακμαίος στα 90 του. Σωστός δράκουλας.

Καποιος μου ελεγε οτι ο Τζακσον πηγε και γυρισε τις σκηνες του εκει που μενει, για να μην μετακινηθει
καθοτι δεν το πολυεπετρεπαν οι δυναμεις του. Ενδεχεται στη σκηνη που τον ειδαμε, να μην ηταν καν στον
ιδιο χωρο με τους αλλους.

Re: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Πραγματικά θα ήθελα να μην εμφανίζεται καθόλου ο Christopher στις ταινίες. Τα χρόνια έχουν περάσει και είναι πια σκιά του εαυτού του. Μέχρι και η εμβληματική φωνή του φθίνει...

Απάντηση: Re: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

μετά την χθεσινή θέαση της ταινίας έχω να πω τα εξής:
τα 48 καρέ έδιναν μια γλυκήτητα στην ταινία
η μουσική καλώς είναι μια εξέλιξη του άρχοντα οπότε σε επαναφέρει στον κόσμο του Τόλκιν
η σκηνοθεσία του Πέτρου πολύ καλή με φοβερά περάσματα της κάμερας
η διαφορά των δέκα χρόνων στην τεχνολογία της ταινιοδημιουργίας τεράστια
σίγουρα δεν κάνει την εντύπωση του πρώτου άρχοντα αλλά έχει απωλέσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού σε σχέση με αυτόν
εν ολίγοις θα ψηφίσω πολύ καλή και την συστήνω χωρίς δεύτερη σκέψη

Πραγματικά θα ήθελα να μην εμφανίζεται καθόλου ο Christopher στις ταινίες. Τα χρόνια έχουν περάσει και είναι πια σκιά του εαυτού του. Μέχρι και η εμβληματική φωνή του φθίνει...

Συμφωνω απολυτα.
Μου εδωσε την εντυπωση πως ξεκουτιανε...

Συμφωνω απολυτα.
Μου εδωσε την εντυπωση πως ξεκουτιανε...

Δεν θα έλεγα οτι ξεκούτιανε. απλά το σώμα πια δεν μπορεί να ακολουθήσει ο μυαλό.
Απο το Hugo ακόμα φαινόταν πολύ καταπονημένος.

Έχω μια απορία, που έχει να κάνει με την ακρίβεια της μεταφοράς του βιβλίου στην ταινία!

Πως εξηγείται ο τρόπος που εμφανίζονται οι νάνοι στην ταινία;
Γενικά θα έλεγε κανείς πως μεταξύ τους έχουμε δύο κατηγορίες παρουσιαστικού, ανεξάρτητα από μερικά κοινά χαρακτηριστικά όπως τα γένια, τα χοντρά δάκτυλα και τον κοντό κορμό και μια ποικιλία σε ύψη. Αυτούς που έχουν αδρά και έντονα χαρακτηριστικά όπως οι Μπόμπουρ, Όϊν, Γκλόϊν, Νόρι, Όρι, Ντόρι κλπ και αυτούς που έχουν λεπτότερα χαρακτηριστικά όπως οι Θόριν, Κίλι, Φίλι, και ίσως ο Μποφούρ.
Μπορώ να κατανοήσω πως προέρχονται, όπως και στο βιβλίο από διαφορετικές γενιές νάνων αλλά νομίζω πως οι δεύτεροι, (όπως ο Θόριν) μοιάζουν πολύ περισσότερο με ανθρώπους πράγμα που έχω την εντύπωση πως ο Τόλκιν δεν περιγράφει στο βιβλίο του. Μήπως κάποιος που το διάβασε έχει κάποια άποψη;

Αντιγράφω απο το βιβλίο..

´...instead there was a very old looking dwarf on the step with a white beard and a scarlet hood......
Balin at your service.'

Και συνεχίζει παρακάτω

"Kili at your service.and Fili added the other.and they both swept their blue hoods and bowed."

Εχω,νομίζω τουλάχιστον,καταλάβεις απο αυτή την μικρή αντιγραφή πως περιγράφει πλην του thorin,όλους τους να νους στο hobbit.
Οποτε η ταινία στον συγκεκριμένο τομέα έχει κάνει ¨θαυματα¨,μια και η ιδέα ήταν να ειναι άμεσα αναγνωρίσιμοι απο το κοινό.

Την είδα την προηγούμενη εβδομάδα και ψήφισα καλή (σκέτο). Δεν μπορώ να πω ότι μ' ενθουσίασε. Εντάξει δεν περίμενα Άρχοντα αλλά μπορώ να πω ότι κάπου με κούρασε η διάρκεια της ταινίας και γενικά δε με κράταγε ιδιαίτερα. Βέβαια δε θα έφτανα στο σημείο να πω ότι βαρέθηκα ή ότι δε μ' άρεσε, απλά μου φάνηκε λίγο σαν ξαναζεσταμένο φαγητό. Το γεγονός ότι ο Jackson ακολούθησε τη δοκιμασμένη συνταγή μπορεί να έχει τα θετικά του αλλά προσωπικά θα ήθελα και κάποια παραπάνω ανανέωση.

Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Τ'ακους Κωστα? Συνομηλικος του Κριστοφερ Λη θα εισαι.:flipout::p
Δες τα τωρα καλυτερα.

Re: Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Δες τα τωρα καλυτερα.

Ας είναι καλά τα "video club" μέχρι τότε :p

Για τον Άρχοντα πρέπει να έχω δώσει γύρω στα 200 μέχρι τώρα. Είπαμε, δεν την ξαναπατάω.
Δεν μου άρεσε και τόσο το Hobbit....

Απάντηση: Re: Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Ας είναι καλά τα "video club" μέχρι τότε :p

Για τον Άρχοντα πρέπει να έχω δώσει γύρω στα 200 μέχρι τώρα. Είπαμε, δεν την ξαναπατάω.
Δεν μου άρεσε και τόσο το Hobbit....

Kαι πολυ καλα κανεις περα απο την πλακα.
Αντε να βγει τωρα το κανονικο, και μετα κανενα εξτεντηντ με μιση ωρα επιπλεον
και ξαναμανα κανα director's cut και πληρωνετε μακακες.
Ας ειν καλα τα "video club".
(Για το σχολιο περι ηλικιας δεν απαντησες οποτε μπορουμε να θεωρησουμε οτι συμφωνεις
σιωπηρα):grandpa:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

(Για το σχολιο περι ηλικιας δεν απαντησες οποτε μπορουμε να θεωρησουμε οτι συμφωνεις
σιωπηρα):grandpa:

Οποιαδήποτε σύγκριση με τον Χριστόφορο είναι τιμή μου και καμάρι μου!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Οποιαδήποτε σύγκριση με τον Χριστόφορο είναι τιμή μου και καμάρι μου!

ΟΚ Κωστα.
xristoforos-papakaliatis.jpg

:flipout::flipout::flipout:
(Ξερω οτι θα καω στην κολαση γι'αυτο, αλλα δεν μπορεσα να κρατηθω)

Last edited:

Είσαι άρρωστος, αυτό μόνο έχω να πω. :flipout:

Παρακαλώ κάποιον διαχειριστή να καθαρίσει την τοξική ρύπανση στο παραπάνω μήνυμα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Δες τα τωρα καλυτερα.

ΟΚ Κωστα.
xristoforos-papakaliatis.jpg

:flipout::flipout::flipout:
(Ξερω οτι θα καω στην κολαση γι'αυτο, αλλα δεν μπορεσα να κρατηθω)

ρε δε παλευεσαι λεμε!:flipout: