The Lab FM - season 2.

gallery_2102_278_75961.jpg

*http://thesshipping.blogspot.gr/2012/04/ex.html

*ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΓΙΩΡΓΗΣ» ex «ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ ΗΛΙΟΣ»

Το άλλοτε περήφανο βαποράκι του Σαρωνικού, που καλωσόριζε τους επιβάτες του και τους προσέφερε στιγμές μοναδικές με τα ταξίδια του, σήμερα δεν έχει μείνει τίποτα να το θυμίζει. Τα τελευταία χρόνια ήταν παροπλισμένο στα ναυπηγεία της Θεσσαλονίκης, όπου περίμενε να του ορίσουν την τύχη του. Τελικά πριν από ένα μήνα παραδόθηκε στη φλόγα του διαλυτή του στη Θεσσαλονίκη και σήμερα πλέον είναι μια παλιά καλή ανάμνηση.

Τρίτη, 3 Απριλίου 2012*
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
**Κάθε φορά που τα τελευταία τρία χρόνια ανέβαινα στην Θεσσαλονίκη, και τράβαγα προς τα ναυπηγεία στην Καλαμαριά, με υποδεχόταν από μακρυά στο ναυπηγείο Κοντογούρη η αγαπημένη φιγούρα του ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ ΗΛΙΟΣ των παιδικών μου χρόνων.

Οχι όμως αυτή την φορά. Το θρυλικό καραβάκι του Αργοσαρωνικού, όπως πριν λίγες ημέρες μας είχε πληροφορήσει ο arberi, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της διάλυσης του, και λίγα πια έχουν μείνει να το θυμίζουν. Πλησίασα στο σημείο όπου βρισκόταν δεμένο τα τελευταία χρόνια, και όπου 4-5 εργάτες "κόβανε λαμαρίνες".
Το ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ ΗΛΙΟΣ δεν είναι ???" ρώτησα τυπικά έναν που φαινόταν ο υπεύθυνος.

"Μπα", μου απάντησε, "κάποιο ΓΙΩΡΓΗΣ νομίζω ότι ήταν αυτό......"

"Το ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ ΗΛΙΟΣ είναι", του απάντησα. "Έτσι το γνωρίζαμε οι παλιότεροι. Όταν το "66 το είχε φέρει ο Κώστας ο Λάτσης, ο παππούς μου είχε φτιάξει πάνω του ότι ξύλινη κατασκευή είχε. Από κουπαστές, μέχρι μπουλμέδες και σαλόνια."

"Ελπίζω ο παππούς σου να μην είχε βάλει χέρι και σε αυτές τις κατασκευές" μου απάντησε, και μου έδειξε μία σιδηροκατασκευή που προσπαθούσε να διαλύσει με κάτι σαν κομπρεσέρ χειρός. "Αναθεματισμένα καράβια" πρόσθεσε, "πως τα φτιάχνανε εκείνα τα χρόνια, ολόκληρα από ατόφιο μαντέμι ήτανε ???"

Παραδίπλα, στεκότανε ένας ηλικιωμένος κύριος με φόρμες, που όπως αργότερα μου είπε, ήταν ο μηχανικός που είχε φέρει το ΒΙΚΤΩΡΙΑ από την Τουρκία. "Καλά τα λέει βρε ο άνθρωπος, δίκιο έχει" είπε απευθυνόμενος στον διαλυτή. "Το ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ ΗΛΙΟΣ ήταν αυτό, είχα ταξιδέψει μαζί του όταν είχε πρωτοέρθει στον Πειραιά
**
**http://www.shipfriends.gr/forum/topic/2481-πορτοκαλής-ήλιος-ιμο-5264039/page__st__20

Αυτά συμβαίνουν στην πραγματική ζωή!!!!Το έμαθα πρόσφατα!!!
Τρίτη 3/7/2012 22:00 "Πορτοκαλής Ήλιος"
Ένα δίωρο που θα θυμίζει περισσότερο απομεινάρια παρά εκπομπή!

Δωσανε το ονομα σου στο καραβακι ντοκτορ!!! Απιστευτο, τι αλλο θελεις?
η φωτο βεβαια παραπεμπει σε τελος εποχης, μαλλον κατι θες να πεις με αυτο
Πλησιαζουμε φυσικα και στο season finale

..κι όμως... το μόνο τμήμα του που έχει μείνει σχεδόν αγκρέμιστο είναι η γέφυρα, αν διακρίνω καλά, το 'βασίλειο' του κυβερνήτη.

Δεν είναι ωραίο να βλέπεις έτσι το αγαπημένο σκαρί των παιδικών σου - και όχι μόνο - χρόνων...
Αλλά πάλι, εσύ μπορείς να το κρατήσεις μέσα σου όπως το ήξερες, εκεί δεν μπορεί να το πειράξει κανείς.

..κι όμως... το μόνο τμήμα του που έχει μείνει σχεδόν αγκρέμιστο είναι η γέφυρα, αν διακρίνω καλά, το 'βασίλειο' του κυβερνήτη.

Δεν είναι ωραίο να βλέπεις έτσι το αγαπημένο σκαρί των παιδικών σου - και όχι μόνο - χρόνων...
Αλλά πάλι, εσύ μπορείς να το κρατήσεις μέσα σου όπως το ήξερες, εκεί δεν μπορεί να το πειράξει κανείς.

Κάλλη μου sorry κιόλας αλλά εγώ είμαι αριστερός, και προέρχομαι και από πολύ αριστερή οικογένεια!.Δεν θα κρατήσω τίποτα μέσα μου.Η επιθυμία μου είναι να βρώ εκείνη την εταιρεία που το σκράπαρε καθώς και τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή και να τους κάνω τουλούμι!

Πριν τρεις μήνες!!! και το πήρα πρέφα τώρα! Αν το ήξερα θα πήγαινα εκεί τουλάχιστον να τρώγανε κανα μπινελίκο_μπούνιδο..

%25CE%259C%25CE%25A5%25CE%259A%25CE%2597%25CE%259D%25CE%2591%25CE%2599%2B%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2593%25CE%259F%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2599%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A3.jpg

να και η λουλού! Το "ΜΥΚΗΝΑΙ" o μεγάλος ανταγωνιστής του!
Το οποίο άλλαξε όνομα και έγινε Aegean Glory (......ps ανατρίχιασα)
και το οποίο ταξιδεύει ακόμα.
Ποτέ δεν έμοιαζε με καράβι βέβαια...σαν πλωτός κύβος είναι!Ο θρίαμβος του τετράγωνου!Ολα τετράγωνα ήταν εκεί μέσα!
ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ κωλό_πλοιο
Λίγα τα ψωμάκια σου γλυκούλι μου
Ερχεται η σειρά σου!!!!

Last edited:
1979. H Margaret Thatcher μετακομίζει στoν αριθμό 10 της Downing Street, η Sony λανσάρει το walkman, o Sid Vicious πεθαίνει από Overdose...

Την ίδια χρονιά, ένας άσημος αστροφυσικός ανακαλύπτει έναν νέο πλανήτη στον Γαλαξία, ανάμεσα στους πασίγνωστους πλέον πλανήτες Electroboogious, Αvantgardorious , Rockarolla και Folkastro.
Τον ονομάζει Alpha Centauri.
Ο πλανήτης κατοικείται από μια παράξενη φυλή που έρχεται από το μέλλον, συγκεκριμένα από το 2415 ΜΧ πετώντας πάνω σε δύο συνθεσάιζερς και τρεις φωνές….

View attachment 81103

Η Χιονάτη και οι 7 νότες. TheLabFm - 22:00-24:00

τώρα ακούω ταυτόχρονα τα άπαντα του Χάρυ.

μέχρι να βάλει η Κάλη τον καλό της εαυτό....
(είμαστε και στραβόξυλοι....)

ρε Στέλιο, βάζε τα γιαλιά σου όταν μπαίνεις στο φόρουμ....:grandpa: