The Lab FM - season 2.

Re: Απάντηση: The Lab FM - season 2.

Τις απόψεις μου για τον Lab Τις ξέρει ο Σπύρος ο Σούρλας, απ την πρώτη στιγμή.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ με το Avclub. Το ότι μέλη τους Μουσικής Κατηγορίας του avclub παίζουν σ αυτόν τον σταθμό, είναι ένα γεγονός και τίποτα παραπάνω.
Το να λέμε ότι για να γίνει μια εκπομπή, χρειάζεται 8ωρα ή 12ωρα προετοιμασίας, το ξέρουμε. Το να επαναλαμβάνεται όμως, είναι κουραστικό και θυμίζει κάποιον που έχει ανάγκη για μπράβο και respect.

ούτε μπράβο θέλουμε ρε, ούτε ρησπέκτια....
εσύ να μην ακούς ...!
:aetsch:

Τα τελευταία 2 χρόνια, το avclub έχει απογειωθεί. Με ελευθερία έκφρασης, με συζητήσεις απολαυστικές, ακόμα και με ομηρικούς καυγάδες. Και αυτό το οφείλουμε όλοι πάνω απ όλα στα μέλη αλλά και σ ένα μεγάλο βαθμό στο σωματείο. Να θυμίσω ότι υπήρχαν εποχές που έγραφες την λέξη "μ*****ία" και έπεφτε γόμα. :aetsch:

κουραστήκαμε ρε....
:aetsch:

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να υπάρχει μια κούραση, ....ααα γειά σου.... :music-smiley-005:ένας κορεσμός, ακόμα και μια βαρεμάρα, αλλά δεν νομίζω να θεωρεί κάποιος ότι ο Lab Fm (και ο κάθε Lab FM) μπορεί να αντικαταστήσει το Avclub. Μια μόδα το θεωρώ και τίποτα παραπάνω.

μόδα είναι ρε θα περάσει...
πού θα πάει
θα κουραστούν οι παραγωγοί...
θα τελειώσουν και τα Playlist....
:ernaehrung004:

Το είχα προγραμματίσει για αύριο, για την επιστροφή του “Πορτοκαλή Ηλιου”(όχι τυχαία) , αλλά επίσης όχι τυχαία το ποστάρω σήμερα.

Η Γιουνγκ-Γκουν , μια νεαρή γυναίκα τρώει φρίκη και πιστεύει πως είναι cyborg. Εισάγεται επειγόντως σε ψυχιατρική κλινική, όπου κινδυνεύει να χάσει την ζωή της, αφού επιθυμεί αντί για φαγητό να καταναλώνει μόνο υγρά μπαταρίας. Την προσπάθεια της να γίνει το τέλειο cyborg εμποδίζει ένα παιδικό βιβλιαράκι που καταγράφει τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα της ανθρώπινης φύσης. Ένα από αυτά είναι και η “Συμπάθεια” .Στο ψυχιατρείο γνωρίζει τον Ιλ-Σουν ο οποίος πιστεύει πως έχει την ικανότητα να κλέβει από τους άλλους τα χαρίσματα τους…
Η Γκουν δυστυχώς αρχίζει να τον “συμπαθεί”…..οπότε ζητάει από τον ίδιο να της κλέψει την “συμπάθεια”.O Σουν εύκολα καταφέρνει να της πάρει την συμπάθεια, αλλά τότε η Γκουν αρχίζει να νιώθει “ευγνωμοσύνη” (άλλο θανάσιμο αμάρτημα)….
Ξεκινάει έτσι ένα ατελείωτο παιχνίδι με τον ερωτευμένο Σουν να προσποιείται ότι κλέβει κάθε τι ανθρώπινο από την Γκουν, και την Γκουν κάθε φορά που αποβάλλει κάθε τι ανθρώπινο να πέφτει στο σφάλμα να νιώθε επίσης κάτι ανθρώπινο…

Όμως το παιχνιδάκι δεν είναι τόσο ακίνδυνο, γιατί η Γκουν αρνείται να φάει και όπου να ναι σβήνει…..

Σε μία λοιπόν εποχή που η κρίση της Μέρκελ τείνει να ενσωματώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις το μόνο που έχω να πω αυτή την στιγμή σε εσάς και σε εμένα πρωτίστως ,είναι το εξής:

Να τρώτε όλο το φαγητό σας,
Να μην χάνετε την ελπίδα σας,
Και να ζείτε την ζωή σας με αξιοπρέπεια….

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε και από κοντά…..

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ με το Avclub. Το ότι μέλη τους Μουσικής Κατηγορίας του avclub παίζουν σ αυτόν τον σταθμό, είναι ένα γεγονός και τίποτα παραπάνω. ....Μια μόδα το θεωρώ και τίποτα παραπάνω.

We Are The Music Makers and We Are The Dreamers Of Dreams.

arts-graphics-slid_1192374a.jpg

Θήτα , το οχτάωρο το "χτυπάμε" μπας και επιτέλους καταλάβετε πως βασικά προσπάθούμε να κάνουμε καλές εκπομπές για εσάς που είστε φίλοι μας. Αν θέλετε να παίξετε το cyborg λέγοντας χέστηκαμε, τότε το λέμε και εμείς "χεστήκαμε για το τι πιστεύετε"........αλλά όπου να ναι έρχεται το τέλος για όλους.....ο άνθρωπος δεν τρέφεται με μπαταρίες.....

Το να λέμε ότι για να γίνει μια εκπομπή, χρειάζεται 8ωρα ή 12ωρα προετοιμασίας, το ξέρουμε. Το να επαναλαμβάνεται όμως, είναι κουραστικό και θυμίζει κάποιον που έχει ανάγκη για μπράβο και respect.

Μην είσαι τόσο σίγουρος για αυτό, εγώ προσωπικά δεν το ξερα,
Ποτέ δεν είχα μπει στον κόπο να το σκφτώ εννοώ, τις εκπομπές τις θεωρούσα δεδομένες, τις άκουγα, τις ευχαριστιόμουν και τέλος.
Όταν όμως μίλησα με τα παιδιά το είδα και αλλιώς... 20-25 κομμάτια που να σου αρέσουν πραγματικά και να φτιάχνουν μια ροή για να βγει το δύωρο δεν είναι καθόλου απλό. Και οι πρωτες 2-3 θα βγούν σχετικά εύκολα αφού κάτι θα χεις στο μυαλό σου, αλλά μετά από ένα δύο και 5 μήνες αρχίζει να ζορίζει το θέμα. Σου τρώει χρόνο, άσε που ακούς μουσική και είσαι συνέχεια στο τριπάκι "καλό αυτό, να το παίξω... μπά αυτό δεν κάνει... που να το κολλήσω" κτλ

Στα υπόλοιπα συμφωνώ -bye-

όπου να ναι έρχεται το τέλος για όλους.....ο άνθρωπος δεν τρέφεται με μπαταρίες.....

θα τρώω κινέζικες σούπες λαχανικών Maggi και θ ακούω δίσκους.
αυτό έκανα, όλη μου τη ζωή.
ο βρεγμένος, τη βροχή δεν τη φοβάται.

φοβούνται μόνο αυτοί που θα χάσουν το παντεσπάνι τους.
δανεικό παντεσπάνι βέβαια αλλά δε βαριέσαι...
άκουσαν ποτέ Velvets Αυτοί;
Τον έπαιξαν ποτέ ακούγοντας Steely Dan;
Αν αύριο τους πούν πως 'το πρόβλημα' ...εξαφανίσθηκε, όλα θα είναι μιά χαρά.

Εμείς όμως, πάντα συφιλιδικοί.
No peace for the damned.
Αντε γαμηθείτε ρε κι εσείς και ...η υγεία σας.

Φασαρια για το τιποτα....
Υπαρχει μια παρεα φιλων.Καποιοι απο αυτους τους φιλους αποφασιζουν να κανουν κατι καινουριο.
Δεν αποκλειουν κανεναν και ο καθενας ειναι ελευθερος να συμμετεχει.Και δεν φτυνουν την παρεα αλλα ειναι μαζι.Σαρξ εκ της σαρκος.Χωρις στεγανα.
Το κανουν.
Ξερουν οτι αυτο που κανουν απευθυνεται πρωτα απ’ολα στην παρεα τους.Ξερουν οτι αυτοι ειναι οι πρωτοι που θα τους καταλαβουν.Τους φευγει ο πατος ωστε αυτο που κανουν να ειναι καλο πανω απ’όλα ακριβως γιατι οι φιλοι τους ειναι οι αποδεκτες.
Πρωτα απ’ολα ζητουν τη γνωμη των φιλων τους.Και ειναι εκει επαναλαμβανω δεν εφυγαν.Δεν εγιναν ακριβοθωρητοι.Ουτε φραξια (Εισαι φαουλ εδω Γιωργο).
Δεν βλεπω τιποτα το "μεμπτο".Δεν ειναι καποιοι που εξαφανιστηκαν και μετα απο καιρο επανεμφανιστηκαν,κανοντας την αναγκη φιλοτιμια,και ζητωντας την αποδοχη των φιλων τους.Ηταν παντα εδω.

παρ ολο που προσωπικα απολαμβανω ολες τις εκφρασεις των μουσικοφιλων ,γραπτες ,οπτικοακουστικες , ραδιοφωνικες κλπ .Εχω την εντυπωση οτι ο Κουν μιλαει για ποιοτικη διαφορα στην εκφραση ενω οι υπολοιποι για την παρορμηση της εκφρασης .

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ με το Avclub. Το ότι μέλη τους Μουσικής Κατηγορίας του avclub παίζουν σ αυτόν τον σταθμό, είναι ένα γεγονός και τίποτα παραπάνω.
Τα τελευταία 2 χρόνια, το avclub έχει απογειωθεί. Με ελευθερία έκφρασης, με συζητήσεις απολαυστικές, ακόμα και με ομηρικούς καυγάδες. Και αυτό το οφείλουμε όλοι πάνω απ όλα στα μέλη αλλά και σ ένα μεγάλο βαθμό στο σωματείο. Να θυμίσω ότι υπήρχαν εποχές που έγραφες την λέξη "μαλακία" και έπεφτε γόμα.
Καταλαβαίνω ότι μπορεί να υπάρχει μια κούραση, ένας κορεσμός, ακόμα και μια βαρεμάρα, αλλά δεν νομίζω να θεωρεί κάποιος ότι ο Lab Fm (και ο κάθε Lab FM) μπορεί να αντικαταστήσει το Avclub. Μια μόδα το θεωρώ και τίποτα παραπάνω.

Δεν εχω καμιά αντιρηση σε οσα γραφεις Μητσε και φυσικά σε οσα επισημαίνεις συνολικοτερα για το club για τα οποια και υπερθεματίζω(και ας εχουν σκάσει ορισμένοι)..Η μονη διαφωνια ειναι ως προς την μοδα.Oυτε μπράβο,ουτε ζήτω χρειάζονται....Αλλά η συμμετοχή στον σταθμό(προσωπικά μπηκα πολύ αργοτερα και ειχα και συγκεκριμένο σκεπτικο που θα στο αναλυσω)οντως μπορεί νάχει ups και downs αποχωρησεις,επανακάμψεις και λοιπά...Αλλα δεν ειναι μόδα..Μπορει και κάποια στιγμή οντως και να σταματήσει..Αδυνατώ να προβλέψω.

Για μένα οταν μου το ζητησαν οι λοιποί φίλοι(πολύ αργοτερα απο τοτε που ειχαν ξεκινησει) ειχε εναν και βασικο σκοπό..Οτι μπορούσα νά βάζω την μουσική που μού αρέσει(που ειναι και πολυσυλλεκτική)συνδυασμένη με κυρίως πολιτικά σχόλια που αφορούν την μνημονιακή περιοδο της χώρας..

Και θεώρησα πώς και αυτος ο χώρος(δηλαδή ο σταθμός) ήταν ενα βήμα για να λέω και αυτά που πιστεύω σε οσους με τιμούν ,ειδικά σε μιά εποχή που δεν εχω ορεξη να αποτυπώνω στο ''χαρτί'' παρουσιάσεις.

Υπάρχουν πάντως και άλλοι λόγοι που δεν θα μπορουσε να ειναι υπο την αιγιδα του club (αυτά απο κοντά και με σενα και με τον Γιώργη)αν και προσωπικά πάντα υπενθυμίζω τον χώρο προέλευσης(δηλαδη το club) οσων κανουν εκπομπή γιατι το νοιώθω και σαν υποχρέωσή μου.

Πάντως στην Μουσικη Κατηγορια καταλαμβάνει ενα νήμα και τιποτα παραπάνω απο τα αλλα δεκάδες νήματα που υπαρχουν και σαφώς δεν υποκαθιστά την Κατηγορια..

...
αν και προσωπικά πάντα υπενθυμίζω τον χώρο προέλευσης(δηλαδη το club) οσων κανουν εκπομπή γιατι το νοιώθω και σαν υποχρέωσή μου.
...

Έχεις αναφερθεί επανελλημένα Σπύρο σε αυτό στο πρόγραμμά σου και Μπράβο σου !

Έχεις αναφερθεί επανελλημένα Σπύρο σε αυτό στο πρόγραμμά σου και Μπράβο σου !

όντως εδώ είναι και δική μου παράλειψη, αν και δεν γίνεται ηθελημένα, καθώς θεωρώ πάντα οτι οι ακροατές είναι εκ των έσω.

θεωρώ πάντα οτι οι ακροατές είναι εκ των έσω.

οι ακροατές είναι πάντα εκ των έσω -τα 4/5 τους τουλάχιστον- και όλοι οι παραγωγοί του LabFM (πλην μιάς) είναι μέλη του Avclub.
κατά τα άλλα, ο Θ. έχει δίκιο: "ο Lab ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ με το Avclub". (sic)

επειδή ήμουν εκεί και στις δύο περιπτώσεις -και στο στήσιμο της Μουσικής Κατηγορίας του avclub και στο στήσιμο του Lab- θα πώ ότι ο Lab έχει την ...αποκοτιά να θεωρεί το avclub ως, περίπου, τη ραχοκοκκαλιά του: the mothership.
ούτε "μπράβο" ζητήσαμε ποτέ, ούτε respect.
δεν τα έχουμε ανάγκη.
για το Ποιοί είμαστε, μιλάνε τα κείμενα και οι εκπομπές μας.

η συζήτηση είναι κουραστική από ένα σημείο και μετά.

Προσωπικά, και για το γαμώτο, περιμένω να δω τους εδώ φίλους να ακούσουν το πρόγραμμα που σπαταλάω πιο πολύ (καλώς ή κακώς) χρόνο από μια παρουσίαση εδώ μέσα.
Γιατί οι εδώ φίλοι είναι μέρος της έμπνευσης και κάποιες φορές δίνουν και ερεθίσματα.
Για το λόγο αυτό στο νήμα αυτό περιορίζομαι σε μια φράση σχετικά με το περιεχόμενο κάθε προγράμματος.
Δεν το έχω ανακοινώσει πουθενά και κανείς φίλος εκτός avclub δεν το γνωρίζει.
Ούτε θέλω ακροατές εκτός avclub.
Αν έρθουν ας έρθουν μέσω avclub.
Χτες μόλις το ανακοίνωσα τυχαία σε φίλο και συνοδοιπόρο μου στη μουσική στα τελευταία 35 χρόνια και με κατσάδιασε που δεν το ήξερε.

Δεν έγινε προφανώς αντιληπτό από τους φίλους εδώ ότι με αυτούς ατο νού στήθηκε το όλο project και ότι οι παραγωγοί εχουν πέσει με τα μούτρα τόσο πολύ θα το τρέξουν και με χωρίς ακροατές.

Τώρα γιατί δεν στήθηκε κάτι "επίσημα" από το avclub είναι καθαρά θέμα που ξεφεύγει από την εδώ συζήτηση.
Ας δεχτούμε ότι αυτό είναι, το τρέχουν οι εδώ άνθρωποι και στους εδώ απευθύνεται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: The Lab FM - season 2.

...
θα πώ ότι ο Lab έχει την ...αποκοτιά να θεωρεί το avclub ως, περίπου, τη ραχοκοκκαλιά του: the mothership.
....

Ιδιοκτησιακά, τεχνικά, αλλά και σάν Ιδέα είναι ανεξάρτητο από οτιδήποτε άλλο, σίγουρα.
Αυτές τις Μουσικές που κοινωνεί, όμως, όπως και το πώς τις αντιλαμβάνονται οι μουσικοί παραγωγοί του TheLabFM βρίσκονται εδώ αποτυπωμένες. Έτσι, είναι αναγκαίο σχεδόν γιά τον ακροατή η αναφορά της παρούσας μουσικής στέγης ώστε να λάβουν τη μέγιστη δυνατή βοήθεια και όφελος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Lab FM - season 2.

Ιδιοκτησιακά, τεχνικά, αλλά και σάν Ιδέα είναι ανεξάρτητο από οτιδήποτε άλλο, σίγουρα.
Αυτές τις Μουσικές που κοινωνεί, όμως, όπως και το πώς τις αντιλαμβάνονται οι μουσικοί παραγωγοί του TheLabFM βρίσκονται εδώ αποτυπωμένες. Έτσι, είναι αναγκαίο σχεδόν γιά τον ακροατή η αναφορά της παρούσας μουσικής στέγης ώστε να λάβουν τη μέγιστη δυνατή βοήθεια και όφελος.

sorry Μπιλ, εμείς, νιώθουμε εξαρτημένοι.
και οι μουσικές που παίζουμε, βρίσκονται εδώ αποτυπωμένες γιατί εμείς κάναμε τον κόπο να τις αποτυπώσουμε.
Δεν θέλουμε να βοηθήσουμε ή να οφελήσουμε οποιονδήποτε. Εχουμε το γνώθι σ'αυτόν: είμαστε μάλλον ψυχοφθόροι.
Το ξέρουν κι αυτοί που μας ακούν.
Οι οποίοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι από εδώ.
Οσο για τη μουσική στέγη, είπε παραπάνω ο Κουν ότι, περίπου, 'μας ανέχεται': "μεμπτόν - αλλά δεν πειράζει" (sic) κλπ.

Δεν είμαι μαθημένος να 'με ανέχονται'.
Είναι ένα συναίσθημα σκέτη λέπρα.
Και πολύ, μα πάρα πολύ θλιβερό.

Ως συνήθως σε κάτι τέτοια θέματα γίνεται η τρίχα τριχιά . Και επακολουθούν διάφοροι φιλιππικοί που δείχνουν αδικαιολόγητα μεγάλη ευθιξία , μια σχετική έπαρση καθώς και την παρουσία υπόρρητης ανάγκης για αναγνώριση της όποιας προσφοράς και της ανιδιοτέλειας περί τα κίνητρα ( είτε του ραδιο-παραγωγού , είτε της ίδιας της μουσικής ως τέτοιας ).
Απ' όσο μπορώ να καταλάβω και να ερμηνεύσω αυτό που είπε ο Κούν - ο οποίος σημειωτέον είναι από τα καλύτερα παιδιά εδώ μέσα ως χαρακτήρας και αυτό για εμένα μετράει περισσότερο από οποιαδήποτε προσφορά και "προσφορά" - είναι ότι εδώ και καιρό τρέχει ένα νήμα που αφορά μόνον σε όσους ακούν κάποιες ή όλες τις εκπομπές του lab fm και ως εκ τούτου είναι απολύτως ακατανόητο για κάθε άλλο μέλος που θα έπεφτε πάνω σε μια τέτοια κωδικοποιημένη συζήτηση. Εν ολίγοις είναι κάτι σαν μια πιό στενή "παρέα" μέσα στην "παρέα" που εκ της φύσεως της αφήνει απ' έξω τους υπόλοιπους.
Εν πάση περιπτώσει big deal. Ορισμένοι θέλουν να παίζουν μουσική για όποιον ακούει κι ορισμένοι σχολιάζουν σε ένα νήμα . Δεν έγινε και τίποτα. Εκτός βέβαια από την περίπτωση που υπάρχουν όχι θετικά σχόλια ( για κομμάτια ) ή δεν διατρανώνεται πανηγυρικά η αναγνώριση του κόπου και του μόχθου όποιων αισθάνονται ότι τον προσφέρουν.Οπότε αρχίζουν τα καλλυμένα παράπονα και οι μπηχτές . Κλασικά πράγματα για την μουσική κατηγορία. Πολύς ντόρος βρε παιδιά....Λες και δεν έχουμε πραγματικά προβλήματα

παντού βρε υπάρχουν νήματα που συζητιούνται πράγματα που ενδιαφέρουν 5, 10, 20 από τους 30000.
Δεν θα συμμετάσχουν όλοι. Ούτε υποχρεωτικό είναι.

Αλλά σε λίγο θα μας πούνε και φράξια που πίνουμε καφέ το Σάββατο 5 από εδώ μέσα.
Στα είπα και στο τηλ.
Μήπως και εκεί κανάμε φράξια....?

την έκανε κι ο Κουν....

και τί να κάνουμε δηλαδή
5 και 10 ώρες θέλει.
άσχετο αν δεν το υποψιάζονται κάποιοι ή δεν θέλουν να το αποδεχτούν.
Εκεί που συμφωνώ μαζί σου είναι ότι λείπει η απόλυτη αμεσότητα. Αυτό το "τι είναι αυτό που έβαλες βγάλτο αμέσως !" και να βγαίνει.
Εκεί θα έχει όντως γούστο και θα είναι καλό δρώμενο !