The Lab FM - season 2.

Αυριο Δευτέρα supersonic στον www.thelabfm.com

στις 10 παρά 20...

θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να χωρέσουν αναμνήσεις και εμπειρίες μιάς 10ετίας μέσα σε 80 λεπτά.
Αφιέρωμα
στον κιθαρίστα Γιώργο Κωνσταντινίδη

http://www.avclub.gr/forum/showthre...ht=%CA%F9%ED%F3%F4%E1%ED%F4%E9%ED%DF%E4%E7%F2

http://www.avclub.gr/forum/showthre...αντινίδης-A-PRIORI-Αφιέρωμα-στον-thelabfm-com

attachment.php

και στο συγκρότημα της Jazz από την Θεσσαλονίκη A Priori

http://www.avclub.gr/forum/showthre...ht=%CA%F9%ED%F3%F4%E1%ED%F4%E9%ED%DF%E4%E7%F2

KARMAMUSIC.KJ22565.jpg

Last edited:
A, ωραία πράγματα θα περιμένουμε απόψε....
αφιερώματα αφ ενός
και αφ ετέρου, παραδοσιακές μουσικές με ελαφρά χορευτική διάθεση, πιθανόν και διακριτικά επαναστατικά μηνύματα λόγω επερχόμενης Κυριακής και γιατί όχι; ενδιαφέροντα ταξίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο μέλλον.

Ελπίζω να τα καταφέρω, δεν δείχνει καμμία ανυπομονησία....

αφιερώματα αφ ενός
και αφ ετέρου, παραδοσιακές μουσικές με ελαφρά χορευτική διάθεση, πιθανόν και διακριτικά επαναστατικά μηνύματα λόγω επερχόμενης Κυριακής και γιατί όχι; ενδιαφέροντα ταξίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο μέλλον.

Λάθος σε όλα (άθελά σου, είμαι βέβαιος):
η χορευτική μου διάθεση ποτέ δεν είναι ελαφρά, τα επαναστατικά μου μηνύματα απέχουν πολύ από το να χαρακτηρισθούν διακριτικά, τα 'ταξίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα' μου θυμίζουν Κατηχητικό και ποτέ δεν λειτουργώ με βάση το "γιατί όχι;" (sic).

give it a second try.

αφιερώματα αφ ενός

Με δύναμη, ελπίδα και θάρρος θα το βγάλετε "καρκινάκι" σε λίγο:grinning-smiley-043
Αν και ως "Δίδυμος" θα είναι πολύ πιο καταφερτζής....

μιλάτε με γρίφους κκ συνάδελφοι.

Ελπίζω να σας "έχω" παρ όλα αυτά απόψε.
(και αν είναι μιά φορά που θα το ήθελα είναι αυτή)

Η αποψινή προετοιμασία με τσάκισε κυριολεκτικά.:builder:

να εξηγήσω:
αν ακούσεις το The Night They Drove Old Dixie Down από τους Band, καταλαβαίνεις ότι ο Robert E. Lee ήταν ο αρχιστράτηγος των Νοτίων.
αν το ακούσεις από τη Joan Baez, νομίζεις πως είσαι στην αποβάθρα και καταπλέει μπροστά σου ένα μεγαλόπρεπο ολόφωτο καράβι που λέγεται ...Robert E. Lee. :BDGBGDB55:

φυσικά και θα είμαστε εκεί.
Πάντα είμαστε εκεί.

Ελπίζω να σας "έχω" παρ όλα αυτά απόψε.
(και αν είναι μιά φορά που θα το ήθελα είναι αυτή)

Η αποψινή προετοιμασία με τσάκισε κυριολεκτικά.:builder:

Πως σου πέρασε η ιδέα οτι μπορεί να μην είμαστε εκεί το βράδυ, ειδικά σήμερα?:grinning-smiley-043
Από χτες το συζητάμε.....

Last edited:
Λάθος σε όλα (άθελά σου, είμαι βέβαιος):
η χορευτική μου διάθεση ποτέ δεν είναι ελαφρά, τα επαναστατικά μου μηνύματα απέχουν πολύ από το να χαρακτηρισθούν διακριτικά, τα 'ταξίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα' μου θυμίζουν Κατηχητικό και ποτέ δεν λειτουργώ με βάση το "γιατί όχι;" (sic).

give it a second try.

E, καλά τώρα, είναι γνωστό τοις πάσι ότι πάντα είμαι λάθος :flipout::flipout:

κατ' αρχάς δεν ήξερα καν ότι έχετε χορευτική διάθεση - παρεσύρθην από την εικόνα της ταραντέλλας για να είμαι ειλικρινής -, τα επαναστατικά μηνύματα τα χαρακτήρισα διακριτικά διότι πρόκειται για μουσική εκπομπή,

και.... Οχι, δεν θέλω να δώσω a second try,

για τον απλούστατο λόγο ότι η χαρά της αναμονής και του να μην ξέρεις τι σου επιφυλάσσεται από τις 10 παρά 20 (δώστε του καλέ ένα δίωρο διότι είναι ορεξάτος και όλο και "ξεχειλώνει" :grinning-smiley-043 ) ως τις 00:00 είναι πολύ μεγαλύτερη από την ικανοποίηση του να πεις 'μάντεψα σωστά'.

(ΥΓ. παρ' ολα αυτά δεν κατάλαβα από τα μετέπειτα σχόλια, η Joan Baez αναιρείται από το 'μεγαλόπρεπο καράβι' ή η σύγκριση είναι ένας καλός τρόπος να προβληθεί η ευασιθησία της; Μπάιρα, την ξέρω ήδη την απάντησή σου, χιχιχι...)

από τις 10 παρά 20 (δώστε του καλέ ένα δίωρο διότι είναι ορεξάτος και όλο και "ξεχειλώνει" :grinning-smiley-043 )

δεν είναι θέμα ορέξεως ή ξεχειλώματος.
Για την συγκεκριμένη περίσταση είχα υλικό για σχεδόν 3 ώρες που πάλι δεν μου έφτανε και θα ήταν πολύ βαρύ για "οποιονδήποτε"

Εγώ δε κατάλαβα Χριστό!!!!:flipout:
το μόνο που έχω να πω για την Baez, είναι οτι για μένα προσωπικά είναι το πιο βαρετό πράγμα που έχω ακούσει ποτέ μου...:flipout:
Μία φορά ήταν καλή και αυτό το οφείλει στον Ennio....

Τώρα αν θέλετε να συγκρίνεται Baez με καράβι, για να έχετε ελπίδα νίκης, καλό θα είναι να μην επιλέξετε τον Πορτοκαλή Ηλιο...
Ούτε στα πιο τρελά της όνειρα τέτοια ομορφιά η Joan.....

A2.jpg

E, καλά τώρα, είναι γνωστό τοις πάσι ότι πάντα είμαι λάθος :flipout::flipout:

κατ' αρχάς δεν ήξερα καν ότι έχετε χορευτική διάθεση - παρεσύρθην από την εικόνα της ταραντέλλας για να είμαι ειλικρινής -, τα επαναστατικά μηνύματα τα χαρακτήρισα διακριτικά διότι πρόκειται για μουσική εκπομπή,

και.... Οχι, δεν θέλω να δώσω a second try,

για τον απλούστατο λόγο ότι η χαρά της αναμονής και του να μην ξέρεις τι σου επιφυλάσσεται από τις 10 παρά 20 (δώστε του καλέ ένα δίωρο διότι είναι ορεξάτος και όλο και "ξεχειλώνει" :grinning-smiley-043 ) ως τις 00:00 είναι πολύ μεγαλύτερη από την ικανοποίηση του να πεις 'μάντεψα σωστά'.

(ΥΓ. παρ' ολα αυτά δεν κατάλαβα από τα μετέπειτα σχόλια, η Joan Baez αναιρείται από το 'μεγαλόπρεπο καράβι' ή η σύγκριση είναι ένας καλός τρόπος να προβληθεί η ευασιθησία της; Μπάιρα, την ξέρω ήδη την απάντησή σου, χιχιχι...)

α μα πρέπει να την ακούσεις, στο συγκεκριμένο τραγουδι (τη Baez).
του απαύτωσε τα μάτια.
υπήρχε μηχανικός ήχου στο στουντιο;
υπήρχε παραγωγός;
παίρνει ένα τραγούδι που είναι ντυμένο με πόνο και λύσσα -της κατά κράτος ήττας, ξέρεις: 'τον ήπιαμε, να πάρει...για άλλη μια φορά τον ήπιαμε...'- με μανία, με Fuck You All και ...του αφαιρεί όλα τα λιπαρά.
Ολα!
ό τι πρέπει για τους καλοκάγαθους liberals.

την έχεις δεί να χορεύει;
άσ'τα να πάνε...ούτε η γιαγιά μου, η θεούσα, δεν χόρευε έτσι.

στις μουσικές εκπομπές, χωράνε όλα.
όχι μόνο τα ...διακριτικά.
ΙΜΗΟ anyway.

oι ορεξάτοι, δεν ...ξεχειλώνουν: όλη η γκέλα, είναι η αίσθηση οικονομίας: Less Is More που λένε κι οι αγγλοσάξωνες.
IMHO πάντα, εννοείται αυτό.

δεν είναι θέμα ορέξεως ή ξεχειλώματος.
Για την συγκεκριμένη περίσταση είχα υλικό για σχεδόν 3 ώρες που πάλι δεν μου έφτανε και θα ήταν πολύ βαρύ για "οποιονδήποτε"

Εμένα μου αρκεί που θα παρουσιάσεις αναμνήσεις και μουσικούς που αγαπάς και εκτιμάς, plus τον άγνωστο -σε μένα τουλάχιστον- Δ.Π. .
Τώρα, 2 ώρες, 3 ώρες, 3 μέρες δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Απλά σε μεγαλύτερη διάρκεια θα έπρεπε σίγουρα να φροντίσω να βρώ αυτό το "καρφί σε RCA" gaddammit αλλά και να το τοποθετήσω, τουτέστιν δύσκολα πράγματα.... :ernaehrung004:

Τώρα, 2 ώρες, 3 ώρες, 3 μέρες δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Απλά σε μεγαλύτερη διάρκεια θα έπρεπε σίγουρα να φροντίσω να βρώ αυτό το "καρφί σε RCA" gaddammit αλλά και να το τοποθετήσω, τουτέστιν δύσκολα πράγματα.... :ernaehrung004:

βεβαίως και σε απασχολεί.
αν είχες κάποιον να κάνει εκπομπή πριν από σένα, θα σε απασχολούσε πάρα πολύ μήπως και ξεχειλώσει, έστω και για ένα (1) λεπτό.
όταν απαιτείς από τον άλλο να είναι συνεπής, πρέπει να δίνεις πρώτος το καλό παράδειγμα.
δεν έχει την παραμικρή σημασία αν μετά από σένα υπάρχει κάτι ή όχι.

κατά τη γνώμη μου πάντα, το τονίζω.

αν είχες κάποιον να κάνει εκπομπή πριν από σένα, θα σε απασχολούσε πάρα πολύ μήπως και ξεχειλώσει, έστω και για ένα (1) λεπτό.
όταν απαιτείς από τον άλλο να είναι συνεπής, πρέπει να δίνεις πρώτος το καλό παράδειγμα.

εξ ού και το νόμιμο ξεχείλωμα είναι πρός τα νωρίτερα....:grinning-smiley-043

α μα πρέπει να την ακούσεις, στο συγκεκριμένο τραγουδι (τη Baez).
του απαύτωσε τα μάτια.
υπήρχε μηχανικός ήχου στο στουντιο;
υπήρχε παραγωγός;
παίρνει ένα τραγούδι που είναι ντυμένο με πόνο και λύσσα -της κατά κράτος ήττας, ξέρεις: 'τον ήπιαμε, να πάρει...για άλλη μια φορά τον ήπιαμε...'- με μανία, με Fuck You All και ...του αφαιρεί όλα τα λιπαρά.
Ολα!
ό τι πρέπει για τους καλοκάγαθους liberals.

την έχεις δεί να χορεύει;
άσ'τα να πάνε...ούτε η γιαγιά μου, η θεούσα, δεν χόρευε έτσι.

στις μουσικές εκπομπές, χωράνε όλα.
όχι μόνο τα ...διακριτικά.
ΙΜΗΟ anyway.

oι ορεξάτοι, δεν ...ξεχειλώνουν: όλη η γκέλα, είναι η αίσθηση οικονομίας: Less Is More που λένε κι οι αγγλοσάξωνες.
IMHO πάντα, εννοείται αυτό.

προς το παρόν ακούω το συγκεκριμένο τραγούδι με τους Band -δεν το είχα ακούσει, τι να πρωτοπρολάβω; - διότι δεν το έχω με την Baez και δεν θα μπω καν στην διαδικασία της σύγκρισης, από "διασκευές" η Baez μου αρέσει μόνο στο famous Blue raincoat, και σίγουρα δεν θα μπορούσε να βγάλει αυτό που στα Ελληνικά λέμε ψυχή και δεν μπορώ τώρα να βρω καλύτερη λέξη, εξάλλου πρέπει να ψάξω και το νόημα των στίχων, οπότε θέλω μια μεγαλύτερη πίστωση χρόνου παρακαλώ.

Την Joan να χορεύει; Όχι. Ο χορός είναι ομορφότερος όταν κανείς δεν σε βλέπει, ή όταν έχεις απέναντί σου έναν καθρέφτη ώστε να βλέπεις τις ατέλειες.
Οι ατέλειες, όπως και τα λιπαρά, είναι ένα περίεργο πράγμα.
Ελκυστικές μερικές φορές και καταστροφικές στη συνέχεια. παρ' όλα αυτά η Χιονάτη είναι ξεροκέφαλη.
Αγκαπάει ατέλειες, αγκαπάει και λιπαρά - δικές της, ξένες, who cares. Γι αυτό έχει και κυτταρίτιδα.
Χιονάτη με κυταρίτιδα, που ξανακούστηκε αυτό;

προφανώς γι αυτό την έκανε την γκέλα και ξεχείλωσε και την εκπομπή για τον Nile Rodgers, αν και αυτό (τελευταία φορά που απολογούμαι για το συγκεκριμένο, κι αυτό επειδή μου την είπε ο B.P :flipout: :a0210: ) έγινε ακριβώς για να μην είναι αφιέρωμα.
Τώρα, χμμμμ :hmmmm2:αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ορεξάτη; Αλλά τέλος πάντων, αυτό δεν αφορά την σημερινή μέρα, it's all Yours Gentlemen :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

από την λίγη πείρα που έχω....
Η καλή εκπομπή έχει τρία χαρακτηριστικά...
1.Παίζεται και ανάποδα...
2.το 1 κομμάτι μπορεί να παιχτεί και με το 3. το 3 και με το 5 κοκ
και το βασικότερο...
η καλή εκπομπή έχει το ένα τρίτο των κομματιών της κομμένα.....
πχ έχεις μία εκπομπή με 25 κομμάτια και τουλάχιστον 8-10 που δεν μπήκανε ή αντικατσταθήκανε από άλλα......
συνεπώς οικονομία και "σφύξιμο"
λιτότητα
μνημόνιο ρε παιδί μου :flipout::flipout:

A, όχι, τώρα αυτό το πήρατε εντελώς λάθος.
Δεν με απασχολεί ο χρόνος σε σχέση με το περιεχόμενο, εκεί ήθελα να δώσω έμφαση.
και ναι, μου έχετε ξανακάνει παρατήρηση όταν υπερέβην τον χρόνο μου έστω κι αν δεν ακολουθεί άλλος.

Αλλά...
Αλλά....

Σας έχω "τσακώσει" κι εσάς σε μικρές παρεκτροπές, προς μεγάλη τέρψη των ακροατών εννοείται. Διότι εκείνα τα "παραπάνω" λεπτά δεν καταλαβαίνουμε πως περνά ο χρόνος, η μουσική κυριαρχεί πάνω του...

:firstprize: