The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Αντώνη εσύ δε θα την κάνεις τη μοντιφιά?

Μου την έχει έτοιμη ο Δημήτρης για μένα.
Εγώ είμαι άχρηστος με αυτά. Είναι ρίσκο ακόμα και κάδρο να κρεμάσω!!!!! :flipout:

πάει αυτός.
νιρβάνιασε
σε κανα μήνα πάλι.
μέχρι να δοκιμάσει τόσα ακουστικά, δίσκους,....

πάει αυτός.
νιρβάνιασε
σε κανα μήνα πάλι.
μέχρι να δοκιμάσει τόσα ακουστικά, δίσκους,....

Άμα είναι να δοκιμάσει όλα αυτά που έχει, θα τον βρούμε μετά από χρόνια από DNA από τα δόντια... :flipout:

Υπέρηχα... λέτε ότι το οντακ είναι "βουβαλάκι"... σε τί διαφέρει από ένα βούβαλο 100%;
Επιγραμματικά...

Διαφέρει σε πολλά πράγματα...

Τα χαρακτηριστικά των δύο chipset είναι εδώ: http://www.esstech.com/?p=products_DAC

Οι διαφορές είναι χαώδεις μεταξύ των δύο υλοποιήσεων... (Twisted Pear Bufallo και ODAC)

Το ODAC έχει συν τοις άλλοις το "πρόβλημα" του σταθερού χρονισμού του ρολογιού του απο εσωτερικό clock generator στα 12,00 Mhz (όπως φαίνεται και στο σχηματικό http://www.yoyodyneconsulting.ca/downloads/General/ODAC/ODAC-release.pdf), οπότε το ενσωματωμένο I2S στο chip είναι υποδουλωμένο στα 12,00Mhz πάντα...

Αυτό σημαίνει (ακόμα και αν δεν υπήρχαν και άλλες πολλές διαφορές) ότι ενώ είναι καλό δεν μπορεί να φτάσει ούτε στο νυχάκι ένα σωστά υλοποιημένο Bufallo...

Απλά ακούμε μια (καλή) γεύση του πως ακούγεται ένα πολύ ακριβές DAC... αλλά κατά συνθήκη βάση περιορισμών του εσωτερικού ρολογιού...

Αυτό γίνετε για να περιοριστεί το κόστος σε σχέση με το jitter ώστε αυτό να παραμείνει χαμηλό (και τα δύο δηλαδή).

Το ODAC είναι ένα φτηνό compromise design που έχει πολλές αρετές, αλλά να μην τρελαθούμε κιόλας και το συγκρίνουμε με Bufallo...

Εκείνο που εμένα μου κάνει εντύπωση είναι αν αυτό (ODAC) παίζει όπως παίζει... έστω και με τις εξωτερικές τροφοδοσίες που του χώνουμε... οι άλλοι κατασκευαστές DAC θα πρέπει να ντρέπονται για τους σχεδιασμούς τους, αφού στην budget κατηγορία δεν νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο...(και ακόμα και στην μεσαία κατηγορία κάποιες υλοποιήσεις...)... και αυτό λέει πολλά... και για το τσιπάκι αλλά και για την υλοποίηση του.

Από την πλευρά μου, συνεχίζω τις δοκιμές μου, αναμένω το κουτί που παρήγγειλα, και όταν φτάσει το κουτί και πριν την τελική τακτοποίηση του παλμογράφος...

Περιμένω εσένα Αντώνη να μας πεις τι έχετε φτιάξει... και πως σου ακούγεται... -bye-

@ Υπέρηχα: Είμαι ολίγον του βαρετού αλλά από την άλλη δεν μπορώ με ευκολία να χαθώ σε βιβλιογραφία και αναλύσεις σε ξένα φόρα... Καταλαβαίνω ένα 30% ενώ το υπόλοιπο 70% είτε με μπερδεύει είτε με οδηγεί σε εντελώς λάθος συμπεράσματα.
Επίσης χάνω εύκολα και την μπάλα.
Συμπερασματικά θα έλεγα πως λόγω πολύ λίγου ελεύθερου χρόνου, προτιμώ να διαβάζω εσάς εδώ με τα Ελληνικά μας παρά τους όξω με τα προαναφερθέντα προβλήματα... Είναι μια κουβέντα που έχω κάνει απ' έξω απ' έξω και με τον Χρήστο προσπαθώντας να του πώ πως για κάποιους (όχι όλους) καινούργιους στο χώρο η κουβέντα με 5-10 ανθρώπους εδώ είναι κάτι παραπάνω από ουσιαστική.

@ Chris: A) Μερσί για την ανάλυση, most helpful...
Β) Περιμένω εναγωνίως συνάντηση με Μήτσο και ακροάσεις....

καλά δε σε είπαμε και καμπούρη, χουζούρη σε είπαμε.

πάντως έχεις δίκιο.
προτιμώ να ακούσω δυό κουβέντες από φίλους παρά να διαβάζω κατεβατά από ειδήμονες.

επίσης σημαντική διαφορά είναι το ότι έχει ενσωματωμένο τελικό στάδιο, γι αυτό προτιμάται σε μικρές ολοκληρωμένες λύσεις..
Ενώ πχ στο βουβάλι θες ένα σωστά μελετημένο τελικό αναλογικό στάδιο (+την τροφοδοσία του και άστα να πάνε).

Αυτό με το καμπούρη έχω χάσει το μέτρημα πόσες φορές μου το έχεις πεί αλλά δεν λές κι' εσύ να καταλάβεις ότι ΔΕΝ είμαι βρε παρεξηγησιάρης... ααχαχαχαχαχαα...
Όσο για το χουζούρης, έχεις πέσει 100% μέσα. Δηλώνω ένοχος ευθαρσώς... :flipout:

Θα ήθελα κάπου κάπως να ακούσω κι' ένα βουβαλόπαιδο που τόσα διαβάζω ολόγυρα...
Και ο σκοπός είναι ουσιαστικά για να αποκτήσω επιτέλους μέτρα και σημεία αναφοράς...

Για παράδειγμα η επίσκεψή μου στο Χρήστο (αλλά και στον Πολύβιο) μου έδωσε εικόνα του πώς πρέπει να ακούγεται ένα ακουστικό. Όχι απαραίτητα με απόλυτα κριτήρια, αλλά αντικειμενικά έχοντας πλέον ακούσει HD800 μοντιφιασμένα, HD650, HiFiman 300-400, Fostex, Q702, Audeze, έχω πολύ καλύτερη εικόνα του τί παίζει και πώς.

Σας φιλώ!

Πολύβιος?

πάντως έχει πλέον τόσα ζώα στη γειτονιά σας, και μάλιστα νταβραντισμένα...
εγώ μπορεί νάπαιρνα και κανα απ αυτά στις αγγελίες

Sorry ρε Αντώνη... μεταξύ δουλειάς, μαγαζιού, δοκιμών στο shigaclone, δοκιμές για πολύμπριζο, δοκιμές πυκνωτών στο dcb1, δοκιμές καλωδίων για interconnect, καφέδες, γυναίκες.... ουφ.... 50 ώρες έπρεπε νά χει η μέρα...

Sorry ρε Αντώνη... μεταξύ δουλειάς, μαγαζιού, δοκιμών στο shigaclone, δοκιμές για πολύμπριζο, δοκιμές πυκνωτών στο dcb1, δοκιμές καλωδίων για interconnect, καφέδες, γυναίκες.... ουφ.... 50 ώρες έπρεπε νά χει η μέρα...

Ρε τί sorry.... σιγά.... κατ' αρχήν ξέχνα το Salas για λίγο και κοίτα να προχωρήσουμε με το "παρασύνθημα"... you know... :firstprize:

Σήμερα παρέλαβα κουτί, και μόλις έφτασα σπίτι καταπιάστηκα να μοντάρω το ODAC στο νέο του σπίτι...

Uploaded with ImageShack.us

Προσπάθησα να τα τοποθετήσω όσο πιο νοικοκυρεμένα μπορούσα, ώστε να υπάρχει μια φυσική "ροή" μέσα στο κουτί...

Σύνδεσα και καλώδιο Sommer θωρακισμένο σε RCA, και "σιγούρεψα" τις συνδέσεις από το μινι usb με θερμόκολλα, και η τροφοδοσία από το Salas με όσο το δυνατόν ποιο κοντό CAT5...

Το σετάκι μου είναι πια "ματσαρισμένο" αισθητικά...

Uploaded with ImageShack.us

Και παίζει πολύ πολύ ωραία...

Διαφορές με πριν ακούω μικρές αλλά σαν να μαλάκωσε ο ήχος χωρίς να χάσεις λεπτομέρεια... ίσως επειδή κόλλησα τα RCA? ποιός ξέρει... αλλά είμαι ευχαριστημένος αρκετά...

Όχι ρε γμτ... :nounder: κρίμα... εύχομαι να το αποκαταστήσεις σύντομα!!

μην ανεβάζετε ωραίες φωτό....:violent-smiley-030:
παίζει πολύ μάτι.:furious3:
Σταύρε κρίμα.
Εύχομαι το νέο, πιό καλό ακόμα !

Χρήστε, πού είναι οι εντυπώσεις ?

Πολύ όμορφη και νοικοκυρεμένη κατασκευή,γεια στα χέρια σου.
Υπολόγισες συνολικό κόστος;(αν επιτρέπεται βέβαια.)