The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Re: The Objective DAC (ODAC)

Χρηστο πρεπει να παρετε και τα σακουλακια
καθε πλακετα φτιαχνει 3 τροφοδοτικα δηλ δυο θετικα και ενα αρνητικο
αν θα φτιαξετε μονο ενα θετικο θελετε ενα +irf σακουλακι
και σντισοιχα αν θα φτιαξετε μελλοντικα και τα αλλα.
καπου υπαρχει ενα εξελ που το συπληρωνετε

Καλά θυμόμουν ότι υπάρχει κάπου ένα excel. Αν είναι έτσι, τότε πρέπει να υπολογίσουμε 1/3n παραγγελίες, όπου n = άτομα στη λίστα για Salas odac!

οπως ειπαμε μια πλακετα φτιαχνει ειτε δυο θετικα και ενα αρνητικο η ενα θετικο και ενα συμμετρικο
αρα αντιστοιχα με τι φτιαχνει ο καθενας χρειαζονται τα αντισοιχα irf σακουλακια με τα βασικα υλικα.

αν έχεις την καλοσύνη εξήγησε μου αναλυτικά, αν κατάλαβα θέλω ένα board (=3 τροφοδοτικά) και 3IRF minikit(?) = 2IRF θετικά και 1 IRF αρνητικό?

οπως τα λες
την πλακετα την παιρνεις οπως και ναχει τριπλη
αν εισαι σιγουρος οτι θα φτιαξεις ενα παιρνεις ενα θετικο irf και τις αλλες τις κρατας για μελοντικη χρηση
αλλιως παιρνεις δυο θετικα και ενα αρνητικο irf για οποτε σουρθει περιπτωση
αρα συνολικα για πληρη χρηση παιρνεις 19+10+10+10+6 μεταφορικα.
ολα αυτα τα συμπληρωνεις στο εξελ

Chris, οι καλές εντυπώσεις συνεχίζονται μετά την εγχείρηση (μάλλον, αν κρίνω από την κατάληξη του Μ1:a0210:)? Δώσε λεπτομέρειες.

δεν ξέρω αν ψωνίσατε ένας για όλους αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο το αρνητικό να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θετικό με απλή αναστροφή, όπως είπε και ο ΔΔ
ας το τσεκάρει κάποιος με ερώτηση στην diy.

πάντως τώρα αναμείνατε να κλείσει το pb για να ειδοποιηθείτε να πληρώσετε και να στείλετε το paypal

Chris, οι καλές εντυπώσεις συνεχίζονται μετά την εγχείρηση (μάλλον, αν κρίνω από την κατάληξη του Μ1:a0210:)? Δώσε λεπτομέρειες.

Το DAC το πούλαγα για αρκετό καιρό μπορεί και χρόνος να είναι, αλλά δεν έδειξε κανένας σοβαρό ενδιαφέρον... τον ενισχυτή τον δίνω επειδή έχω και άλλους που με καλύπτουν, ιδιαίτερα αυτό που έφτιαξα.

Πολύ πιθανόν να φτιάξω και τροφοδοσία για τον Lampucera II, ή λέτε να μην αξίζει?

Πάντως δεν είμαι σίγουρος πως είναι τα Salas... και πως είναι το θετικό και αρνητικό... εγώ παράγγειλα μόνο για μένα...

η λαμπουτσέρα θέλει αν δεν κάνω λάθος (δεν ξέρω ακριβώς για την ΙΙ) μιά πλήρη πλακέτα, δηλαδή μιά για το ψηφιακό και μιά συμμετρική για τον τελεστικό.
οπότε δεν σου φτάνουν μαζί με το odac.
Εκτός αν το ψηφιακό το τροφοδοτήσεις με κάτι απλό

Είχα αναφέρει προηγουμένως ότι μερικές φορές η εικόνα δείχνει να περιορίζεται γύρω από και πολύ κοντά στα ηχεία.
Νέα δεδομένα: οι διαστάσεις και το άπλωμα της εικόνας (που στήνει το odac) δείχνουν να επηρεάζονται και από το burn-in, όχι όμως το αρχικό (δηλαδή αυτό που μεσολαβεί μετά από μερικές εκατοντάδες ώρες λειτουργίας), αλλά από τη λειτουργία "εν θερμώ".
Μάλλον θα πρέπει να παραμένει συνεχώς on όλο το 24ωρο ώστε να μπορεί να είναι και ετοιμοπόλεμο.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος...

Να ρωτήσω κάτι υπέρηχα;
Γενικώς αν μένει ανοικτό συνέχεια δεν έχουμε πρόβλημα;

Είχα αναφέρει προηγουμένως ότι μερικές φορές η εικόνα δείχνει να περιορίζεται γύρω από και πολύ κοντά στα ηχεία.
Νέα δεδομένα: οι διαστάσεις και το άπλωμα της εικόνας (που στήνει το odac) δείχνουν να επηρεάζονται και από το burn-in, όχι όμως το αρχικό (δηλαδή αυτό που μεσολαβεί μετά από μερικές εκατοντάδες ώρες λειτουργίας), αλλά από τη λειτουργία "εν θερμώ".
Μάλλον θα πρέπει να παραμένει συνεχώς on όλο το 24ωρο ώστε να μπορεί να είναι και ετοιμοπόλεμο.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος...

Το "μεγάλο" βουβάλι όντως θέλει λίγο ζέσταμα (τουλάχιστον 10 λεπτά) μέχρι να αποδώσει τα μέγιστα. Αυτό ισχύει κυρίως γιατί χρειάζεται λίγο χρόνο το clock να έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας ώστε να σταθεροποιηθεί (και με τη σειρά του να επιτρέψει την ρύθμιση του DPLL bandwidth στη βέλτιστη θέση, εφόσον το κάνουμε manually). Τώρα, εδώ λογικά έχουμε κάποια αυτόματη ρύθμιση του DPLL (δεν ξέρω αν το μικρό σαυράκι έχει I2C και δέχεται εντολές όπως το μεγάλο). Αν τα πρώτα λεπτά λειτουργίας ρυθμίζει μόνο του το DPLL ψηλά (ώστε να μην χάνει το lock με την πηγή) και όπως περνάει η ώρα και σταθεροποιείται το clock αυτό χαμηλώνει το bandwidth, είναι λογικό να ακούγεται διαφορετικά καθότι το DPLL bandwidth καθορίζει σε σημαντικό βαθμό πόσο αποτελεσματικό είναι το dejitter φίλτρο του Sabre.

Τα παραπάνω είναι υποθέσεις, με hints από αυτά που γνωρίζω από τα βουβάλια. Μπορεί στην προκειμένη περίπτωση να γίνεται κάτι εντελώς διαφορετικό.

Περί Salas, θεωρώ ότι είστε εντελώς ΟΚ με έναν μετ/τη στα 50VA. Το Salas μπορεί να ρυθμιστεί για συνολικό ρεύμα κοντά στα 350mA ώστε να υπάρχει περιθώριο γενικά. Η διαφορά μεταξύ 250mA και 350mA είναι λιγότερο από 1 watt σε κατανάλωση (και θερμότητα) και έχει κανείς το κεφάλι του ήσυχο.

Δεν βλέπω πρόβλημα να χωρέσει κάτι τέτοιο σε σχετικά μικρό κουτί τη στιγμή που θα χρησιμοποιηθεί το ίδιο το κουτί σαν ψύκτρα και θα γίνει κατάλληλη επιλογή εξαρτημάτων (π.χ. χαμηλοί πυκνωτές ώστε να μην βρίσκουν στο ύψος).

Όσο αφορά τις πλακέτες του GB, βλέποντας στα πεταχτά τα σχηματικά του θετικού & αρνητικού Salas θεωρώ ότι δεν μπορεί να μετατραπεί η πλακέτα της αρνητικής τάσης σε θετική ώστε να αξιοποιηθούν και οι 3 που περιλαμβάνονται στο ενιαίο κομμάτι πλακέτας, οπότε θα πρέπει να μπείτε στο GB ανά δυο άτομα και να περισσέψουν αρκετές αρνητικές πλακέτες. Μην ξεχάσετε να πάρετε και τα αντίστοιχα positive minikits (IRF αν είστε λίγο ριψοκίνδυνοι (μπορεί να μην καταφέρετε να πέσετε στα 5V) ή BJT για πιο σίγουρα / άνετα, αλλά με οριακά χειρότερες επιδόσεις).

Μετά θα βγάλουμε μια λίστα υλικού για τα περισσότερα από τα υπόλοιπα εξαρτήματα αφού κάνουμε μερικούς απλούς υπολογισμούς.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κατασκευαστεί ένα πρωτότυπο, να δοκιμαστεί πάνω σε τεχνητό φορτίο, μετά πάνω στο ODAC παρουσία παλμογράφου. Δεν ξέρουμε τι σόι φορτίο είναι το ODAC και πως ακριβώς θα συμπεριφερθεί (μην τρομάζετε, η πείρα έχει δείξει ότι πρακτικά τα πάντα μπορούν να αντιμετωπιστούν).

Αφού έχουν γίνει όλα αυτά, θα μπορούμε να πούμε με κάποια ασφάλεια ότι έχουμε "σίγουρη" λύση για Salas τροφοδοτικό (αρκεί πάντα να τηρηθούν κάποιοι κανόνες, π.χ. συγκεκριμένο τύπο καλωδίωσης, π.χ. CAT5) και να καταλήξουμε σε τελική λίστα υλικού. Καλό θα είναι να τηρηθεί η λίστα αυτή ευλαβικά από όλους αν θέλουμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Αν γίνει και group buy για αυτά ακόμα καλύτερα (σε αυτή τη περίπτωση καλό θα ήταν να γίνει η επιλογή του προμηθευτή από την αρχή ώστε να ξέρουμε τι επιλογές έχουμε σε εξαρτήματα).

Ναι, όλα αυτά παίζουν ρόλο και όχι μόνο HiEndάδικο.

Η ανταμοιβή για όλο αυτόν τον κόπο είναι ένα κορυφαίο τροφοδοτικό το οποίο θα στραγγίξει και την τελευταία σταγόνα performance από το ODAC.

Σε απάντηση στον Σταύρο για την στερεοφωνική εικόνα, θεωρώ ότι είναι ακριβώς εκεί που πρέπει, αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει τα ηχεία μου, μονάχα με ακουστικά.

Την τροφοδοσία την έχω μονίμως ανοικτή, αυτό αρκεί ή πρέπει να είναι ανοικτός και ο υπολογιστής?

Μέχρι στιγμής έχω να πω τα καλύτερα...

Δημήτρη Δ. παράγγειλα 2 θετικά IRF και ένα αρνητικό, λες να αφήσω το αρνητικό IRF και να πάρω ένα θετικό BJT?

Last edited:

Σε απάντηση στον Σταύρο για την στερεοφωνική εικόνα, θεωρώ ότι είναι ακριβώς εκεί που πρέπει, αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει τα ηχεία μου, μονάχα με ακουστικά.

Την τροφοδοσία την έχω μονίμως ανοικτή, αυτό αρκεί ή πρέπει να είναι ανοικτός και ο υπολογιστής?

Μέχρι στιγμής έχω να πω τα καλύτερα...

Δεν θεωρώ ότι πρέπει να είναι ανοιχτός και ο υπολογιστής. Δεν έχω παρατηρήσει να επηρεάζει κάτι.

Δημήτρη Δ. παράγγειλα 2 θετικά IRF και ένα αρνητικό, λες να αφήσω το αρνητικό IRF και να πάρω ένα θετικό BJT?

Κοίταξε, το αρνητικό IRF σου είναι άχρηστο για το συγκεκριμένο project ούτως ή άλλως. Αν πάρεις και ένα θετικό BJT θα μπορείς να φτιάξεις ένα και ένα (ένα +IRF και ένα +BJT) και να τα συγκρίνεις για ακουστές διαφορές..