The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Re: The Objective DAC (ODAC)

Οκ οπότε παράγγειλα, ένα board (x3), δύο IRF+ και ένα BJT+ είμαι εντάξει?

Κοίταξε, το αρνητικό IRF σου είναι άχρηστο για το συγκεκριμένο project ούτως ή άλλως. Αν πάρεις και ένα θετικό BJT θα μπορείς να φτιάξεις ένα και ένα (ένα +IRF και ένα +BJT) και να τα συγκρίνεις για ακουστές διαφορές..

αυτό είναι όντως καλή ιδέα.Αν και το irf έρχεται με λίγο παίξιμο με τα λεντ.

αυτό είναι όντως καλή ιδέα.Αν και το irf έρχεται με λίγο παίξιμο με τα λεντ.

Αυτό δεν το ξέρω.. μπορεί να ισχύει. Απλά δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει κάτι τέτοιο.

ναι
τώρα θυμήθηκα, το δικό μου ήθελε 5.5, ενώ αυτό 5.15?

Το ΙΙΙ τί ήθελε?

Το τσιπάκι θέλει 3,3v και το μάξιμουμ πρωτοκόλλου USB είναι 5,25 ρώτησα και πιο πάνω επαυτού... μπορεί κανείς να ρίξει μια ματιά στο διάγραμμα του κυκλώματος να μας πει?

Θα παρακαλούσα δύο πράγματα, επειδή δεν έχω εμπειρία με Salas λίγο πιο λεπτομερείς απαντήσεις όχι μονολεκτικά...

Και ας διαχωριστεί ή ενότητα και να πάει στην diy με θέμα "Κατασκευή σταθεροποιημένης τροφοδοσίας USB για ODAC"

Last edited:

για να δουλεύει με usb θέλει τις προδιαγραφές usb.
Δηλαδή γύρω στο 5 5κάτι καλά είσαι.
Μετα σίγουρα έχει πάνω του ρεγκ για 3.3
Ενδεχομένως αν θες να του βάλεις κι άλλο χέρι δίνεις με σαλας 3.3 μετα το onboard reg.
τότε θες bjt σίγουρα.

έχεις κάπου πρόχειρο το σχηματικό του odac?

ναι
τώρα θυμήθηκα, το δικό μου ήθελε 5.5, ενώ αυτό 5.15?

Το ΙΙΙ τί ήθελε?

Το δικό σου ήθελε 5.5V (εύκολο με IRF), το III θέλει 5.25V (λίγο risky με IRF). Τα 5V που δίνει κανονικά το USB προφανώς ακόμα πιο risky..

Το ODAC λογικά έχει πάνω του LDOs για τροφοδοσία οπότε είτε πάρει 5 είτε 5.5V το ίδιο του κάνει. Απλά με 5V θα δουλεύει πιο χαλαρά από θερμοκρασίες.

Το δικό σου ήθελε 5.5V (εύκολο με IRF), το III θέλει 5.25V (λίγο risky με IRF). Τα 5V που δίνει κανονικά το USB προφανώς ακόμα πιο risky..

Το ODAC λογικά έχει πάνω του LDOs για τροφοδοσία οπότε είτε πάρει 5 είτε 5.5V το ίδιο του κάνει. Απλά με 5V θα δουλεύει πιο χαλαρά από θερμοκρασίες.

ναι
αλλά σούρθε

99% δουλεύουν τά IRF σέ 5V. Απλά τά περιθώρια γιά τήν ενεργή πηγή φορτίο δέν είναι τόσο άνετα στόν ενισχυτή λάθους. Πάρτε καί τό τρανζίστορ καί ακούτε καί αποφασίζετε. Έχουν άλλα χαρακτηριστικά, ενδιαφέροντα μεταξύ τους ανάλογα τό κύκλωμα πού εξυπηρετούν. Είτε τό ένα ειτε τό αλλο νά λείπει βρίσκεται εύκολα σάν τύπος στήν τοπική αγορά.

Ωραία!! βασιζόμαστε και στην ευγενή βοήθειά σας!! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!!

Uploaded with ImageShack.us

Μπήκε μέσα στο κουτί ο 9v 50VA τοροειδής... και περιμένω τα Salas... οπότε από κουτί και παρελκόμενα είμαστε εντάξει...

Υπάρχει μια πολύ μικρή διαφοροποίηση στον ήχο προς το καλύτερο... αλλά μπορεί να είναι και ιδέα μου... σαν να έχει πιο πολύ βάθος... και τα όργανα να ξεχωρίζουν λίγο καλύτερα από πριν...

Πιθανόν ο Χρήστος αυτό είχε διαθέσιμο, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα με Salas έκδοση 1.1 τα 5 βγαίνουν και από τα 9.