The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Άν δέν είναι οριακή ή ζέστη στίς ψύκτρες καί παίρνει άλλη λίγη, μόνο καλό θά είναι τό λίγο παραπάνω ρεύμα.

4,15e τις έχει ο mouser. Παράδοση τώρα... όταν χρειαστώ κάτι από κει... μπορεί να είναι μέσ την άλλη βδομάδα, μπορεί να είναι και τον άλλο μήνα... δεν χρειάζομαι κάτι άμεσο τώρα... ήθελα να στήσω ένα διακοπτικό ποτενσιόμετρο για το dcb1, αλλά οι διακόπτες που βρήκα είναι τεράστιοι και δε χωράνε, οπότε γενικά θα πάει πίσω...

Οι καλές εντυπώσεις συνεχίζονται ασταμάτητα!

Το σαλεμένο ODAC δίνει ρέστα με εκρηκτικά δυναμικά (το είπαμε), αληθοφάνεια άνευ προηγουμένου,μεγάλο βάθος εικόνας και ΠΟΛΥ περισσότερες (μουσικές) λεπτομέρειες.

Π.χ. το κλασσικό άλμπουμ Paris - Texas του αγαπημένου Ry Cooder δεν το έχω ξανακούσει έτσι στο χώρο μου. Η κιθάρα τεράστια, γεμάτη αρμονικές και απίστευτη!

Τα μπάσα σε όλους τους δίσκους των Pink Floyd και αυτά απίστευτα. Χαρά που θα κάνουν οι κάτοχοι μεγάλων ηχείων!

Γι' αυτό λοιπόν θα το πάμε μέχρι τέλους (Caddock 5ohm + Nichicon KG Gold Tune 10mF/50V) για να μην κάνουμε και τσιγκουνιές (εκεί που δεν πρέπει) :grinning-smiley-043
Κατόπιν θα ακολουθήσει μέτρηση σε παλμογράφο και τέλος!

Μέχρι στιγμής το Salas ξεκινάει στα 5.13, και μετά από 1 ώρα περίπου σταθεροποιείται στα 5.1 και μένει εκεί βράχος (διαπίστωση μόνο με πολύμετρο, προς το παρόν). Οι ψήκτρες ζεσταίνονται σχετικά λίγο. Σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα το καλοκαίρι, αλλά θα δούμε τι θα κάνουμε...

Ερώτηση: αν μπορώ να πετύχω αυτόν τον ήχο με 170e (σύνολο), τι πρέπει να προσφέρουν σήμερα ΟΛΕΣ οι ακριβότερες συσκευές???

ΥΓ. Όσοι φτιάξουν τον Salas για τον ODAC και είναι κάτοχοι των 650, ας επανεξετάσουν και τις δυνατότητες των συγκεκριμένων ακουστικών. Μπορεί να αναθεωρήσουν. Μπορεί να είμαι και λάθος...

kiwame σκεφτηκες?
παντως εγω εβαλα παντου mundorf.
και αντιστασεις το ιδιο

Kiwame δεν έχω δοκιμάσει, αλλά έχω δει σε αρκετές μεριές να τις κατηγορούν σαν ΟΕΜ ΚΟΑ που είναι φτηνότατες (όχι φτηνιάρες).
Για τις mundorf τό χα σκεφτεί και γω μιας και είχα πολύ καλές εντυπώσεις απ τους πυκνωτές τους, αλλά μέτρια σχόλια σε αρκετές μεριές μ έσμπρωξαν κατευθείαν στις caddock που είχαν άριστες κριτικές όπου και να τις πέτυχα.

Αν πια αποδείξετε ότι ακούγονται και οι βαττικές αντιστάσεις.. και μάλιστα ίδιου τύπου.. Θα φουντάρουμε όλοι μαζί.. :p

ψυχολογικό είναι.
σε κάποια ευκαιρία παραγγέλνουμε για νάχουμε και δοκιμάζουμε.
Δυό κολλήσεις....

Αν πια αποδείξετε ότι ακούγονται και οι βαττικές αντιστάσεις.. και μάλιστα ίδιου τύπου.. Θα φουντάρουμε όλοι μαζί.. :p

Εντάξει η συγκεκριμένη συζήτηση είναι μεγάλη και συχνά δημιουργεί μακροσκελείς αντιπαραθέσεις συχνά χωρίς νόημα.

Δική μου εμπειρία είναι ότι συχνά ακούγονται εξαρτήματα που ούτε καν τα φανταζόμαστε... Με την προϋπόθεση πάντα ότι το σύστημά μας έχει ανάλογα αποθέματα να μας δώσει έξτρα πράγματα.

Το θέμα είναι ότι θεωρούμε τα παθητικά εξαρτήματα μονοδιάστατα και απλά αντικείμενα, ενώ οι πραγματικές τους ιδιότητες είναι πολύ πιο πολύπλοκες από 2 απλές τιμές R και W.

Οι επιφυλάξεις είναι η σωστή αντίδραση. Ούτε η κατευθείαν αγορά μπουτίκ εξαρτημάτων, ούτε η κατευθείαν απόρριψη της ιδέας...
Κρατάς στο πίσω μέρος του μυαλού σου να το δοκιμάσεις όταν σου δωθεί η ευκαιρία... 2 κολλήσεις και 3 ευρώ είναι έτσι κι αλλιώς...

Όσο βελτιώνουμε το ODAC, είμαστε ταυτόχρονα υποχρεωμένοι να βάλουμε στην εξίσωση και την USB πηγή (PC / Laptop).

Το ODAC, ως γνωστόν, υπoστηρίζεται από native driver για Windows / Linux.

Ερωτήσεις:
Πως μπορούμε να έχουμε ένδειξη για bit-perfect αναπαραγωγή 16/44 + 24/96?

Ειδικά σε πλατφόρμα XP και με PurePlayer? (δεν μ'ενδιαφέρει το foobar - είναι πολύ υποδεέστερο από το PurePlayer).

Μήπως σε περιβάλλον Linux είναι πιο εύκολα τα πράγματα (ALSA / OSS4, etc.)?

Το έχει ψάξει σε τελική ανάλυση κανένας?

Έχω την εντύπωση ότι ο τελικός ήχος από το ODAC μπορεί να ανέβει ακόμη περισσότερο με τις κατάλληλες ρυθμίσεις της πηγής αλλά και του λογισμικού αναπαραγωγής.