The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Mouser. Σύντομα θα κάνω και άλλη παραγγελία για το transport οπότε αν θέλει κανείς σφυράει

Σταύρο και του Αντώνη έτοιμο είναι. Απλά έμπλεξα στη δουλειά και δεν πρόλαβα να περάσω το usb και να το δοκιμάσω ή να το δώ στον παλμογράφο.
Σύντομα....

Mouser. Σύντομα θα κάνω και άλλη παραγγελία για το transport οπότε αν θέλει κανείς σφυράει

ίσως βάλω στη βουβαλόλαμπα.
θα δω και θα σου πω αν είναι να βάλεις μερικές ακόμα στην παραγγελία.

τα δικά μου τα είδες?
με τις mundorf?

πάντως δεν τις θέλω για το salas
για το λαμπιζάτορα τις θέλω

Άμα μπεί παραγγελία mouser είμαι και εγώ μέσα για caddock και μερικά ακόμα εξαρτήματα που θα χρειαστούν για να ολοκληρώσω.
Μήπως να κάναμε καμμιά λίστα με extra υλικά για ομαδική?

:ears:

Ακόμα περιμένω τα Salas... οπότε είναι με το LM317 ακόμα, αλλά όπως έχω αναφέρει ήδη, ακούγεται πολύ ωραία... καλύτερα από όποιοδήποτε (!) DAC είχα προσωπικά εδώ και το άκουσα στο σύστημα μου.

Σήμερα το άκουσε και ο Αντώνης (Gojakla)... και στα ηχεία και με τα HD800 και του... άρεσε...

@ Σταύρο: Με τα 800 του Χρήστου (anaxilus mod όμως) και το ODac με το εξ. τροφοδοτικό του, ο συνδυασμός είναι το λιγότερο εντυπωσιακός.
Και εξηγούμαι... όταν λέμε εντυπωσιακός δεν εννούμαι φανφαρο εντυπωσιασμούς που κάποιοι κατασκευαστές προσπαθούν τονίζοντας περίτεχνα περιοχές.
Εντυπωσιακός συνδυασμός σημαίνει, όπως το αντελήφθειν εγώ κατά την ακρόαση:
1) Ανάλυση
2) Όγκος πληροφορίας
3) Ουδετερότητα/Φυσικότητα
4) Ροή
5) Σκηνή σε όλα τα μήκη και πλάτη με πραγματικά ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΗ εικόνα του τί, πώς και πόσο.
6) Ροή

Με πολύ λίγα χρήματα, ο συνδυασμός του Χρήστου είναι η απόδειξη πως το ΧαιΕντ είναι έξυπνοι συνδυασμοί και λύσεις και σίγουρα δεν απαιτεί οικονομική αφαίμαξη!

Τώρα όσον αφορά το κυρίως σύστημα του Χρήστου όπου μπήκε το λιλιπούτειο dac... Ανάλυση και πάλι ανάλυση.
Λεπτομέρεια αλλά και όγκος... φυσικότητα και ροή και εδώ.
Είναι όλο το σετάπ βέβαια υπεράνω κριτικής αλλά το ντακάκι μας έδειξε πως στέκεται πλήρως ισότιμα στα μεγάλα ονόματα/συνοδά.

Ακούσαμε και το Teac μου ατο ίδιο σετάπ και έχασε κατά κράτος.
Λιγότερο αναλυτικό... Αλλά με μπόλικη πληροφορία και αυτό... πιο κλειστή η σκηνή του σαν σύνολο αλλά μόνο συγκριτικά με το ODac...
Σε γενικές γραμμές πιο λεπτόηχο...
Θα έλεγα όμως πως για τα χρήματά του και το Teac είναι πολύ πολύ καλό μηχανάκι και απολύτως τίμιο.

Διότι στο πακέτο Teac έχεις 192/32, ασύγχρονη USB, φούλ εισόδους και ακόμα και (μάλλον ψευδο) balanced έξοδο... τουλάχιστον αξιοπρεπέστατο ενισχυτή ακουστικών, πολύ ποιοτική κατασκευή και ένα επίσης άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.
Τί άλλο θα έπρεπε να έχει ή να κάνει αυτό το μηχανάκι για να αξίζει τα περίπου 370 που ζητάει;

Χρήστο να σε ευχαριστήσω για ένα γ@μηστερό πρωινό!!!!! :award:

Θα το επαναλάβουμε σίγουρα...

Να πω ότι ο Αντώνης υπερβάλει λίγο (στις συγκρίσεις)...κάτι που περάσαμε ευχάριστα, κάτι που είδε πολλά παιχνίδια μαζεμένα, και παίξαμε παρέα σαν μικρά παιδάκια...

Το Teac δεν είναι καθόλου μα καθόλου άσχημο, και εμένα μου άρεσε... έχει ρηχότερη εικόνα και δεν κάνει τόσο αυστηρό διαχωρισμό στα όργανα... και είναι λιγότερο γεμάτο, με λιγότερη έκταση και ανάλυση χαμηλού, αλλά είναι πολύ ευχάριστο και αν το βρείτε σε καλή τιμή πάρτε το αξίζει... συν τοις άλλοις ότι έχει έναν αξιοπρεπή ενισχυτή ακουστικών επάνω...

Να προσθέσω ότι η ακρόαση έγινε και με τον χειροποίητο Κινέζο Lehmann BCL... που είναι επίσης ότι καλύτερο έχω ακούσει εδώ... και έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης... τον οποίο τον έχει ακούσει και o Γιώργος (Modright) και κόντρα σε διάφορα παίζει πολύ καλύτερα... ταιριάζει γάντι στα Sen που έχουν 300Ω...

Επίσης έδειξα στον Αντώνη τι κάνει μια εμπέδηση 120Ω την έξοδο... πως αλλάζει τον ήχο του ακουστικού...

Περάσαμε πολύ ωραία...

Προτείνω να μαζευτούμε και για καμιά σουβλακομπυροκατάσταση σύντομα... να γνωριστούμε όλοι...

Χρήστο δεν ξέρω αν υπερβάλλω αλλά διαβάζοντάς σε για το Teac πάνω κάτω μέσα έπεσα κι' εγώ...
Πάντως ενθουσιασμός σαφέστατα και υπάρχει μιας και το σημερινό για μένα ήταν σαν να μπήκα στο Μινιόν στα 12 μου!!!!!
Ακουστικά μαζεμένα... "γκατζετς"... ένα κύριο σύστημα από τα λίγα που έχω ακούσει αλλά θα σταθώ σε 2 πράγματα...

1. Ο Χρήστος είναι υπέροχος οικοδεσπότης, σε κάνει να νοιώθεις αμέσως οικεία και έχει όρεξη, πολύ όρεξη, να μοιραστεί γνώσεις και εμπειρίες...
2. Ρε γυναίκα..... άσε με να παίξωωωωωωωωωωωω!!!!!! Μπουααχαχαχαχα αχαχαααα...

Υγ. Το φιλτράκι με την εμπέδηση που λέει ο Χρήστος ήταν μαμώ.
Θα έπρεπε να το έχουμε όλοι και μάλιστα περισσότερα σε μεγαλύτερη ποικιλία τιμών.
Fine Tuning άμεσα αντιληπτό και φαντάζομαι σε πολλές περιπτώσεις εώς και απαραίτητο.

To Salas επιτέλους τελείωσε...

Αν και η κατασκευή δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη πολυπλοκότητα, έκανα μια πατάτα που μου πήρε 2 ώρες να την βρω, και έπρηξα λίγο και τον Σταύρο... είχα ξεχάσει να βάλω το jumper στην θέση D301... συντοις άλλοις δεν κατέβαινε κάτω από 5,27V, και επίσης μετά από συμβουλή του Σταύρου μείωσα την R303 σε 120Ω... και έφτασα στα 5,15V...

Uploaded with ImageShack.us

Τοποθετήθηκε στο κουτί που είχα εν αναμονή νέου κουτιού, στο οποίο μάλλον θα ενσωματώσω και το ODAC χωρίς το μικρό κουτάκι του...

Μέχρι εδώ όλα καλά, όταν συνδέω το ODAC και ανάβω το Salas βράχος στα 5,15V... αλλά όταν συνδέω το USB στον υπολογιστή κάτι συμβαίνει και σβήνουν τα κόκκινα led και δεν δίνει δίνει τάση... κάτι σαν βραχυκύκλωμα...

Υποπτεύομαι ότι η γείωση που είναι κοινή PC, τροφοδοσία/ ODAC πρέπει να επηρεάζει το Salas...

Περιμένω την βοήθεια σας...

Πές μας λίγα περισσότερα για τη συνδεσμολογία του USB σου.

Έχεις κόψει το 5V απ τη μεριά του υπολογιστή?
Τη γείωση?

Κάποιο λάθος υπάρχει στο καλώδιο usb.
Τα 5V από τον υπολογιστή είναι κομμένα? (την δικιά μου εκδοχή για τη διασύνδεση usb τη γνωρίζεις)
Μπράβο Χρήστο. Κοντά είσαι. Άντε να μας πεις και τις εντυπώσεις σου....

Το καλώδιο USB δεν το πείραξα... όπως το έιχα και λειτουργούσε κανονικά με το LM317...δηλδή:

Θετικό από PC κομμένο, και ενωμένο από την πλευρά του ODAC με το θετικό Salas

Αρνητικό όλα μαζί από PC, από Salas, προς ODAC.

Τι να φταίει δεν ξέρω...

Ο πυκνωτής εξόδου? δεν ξέρω αυτόν έβαλα είδα ότι και ο dimkasta τέτοιον έβαλε... πες μου αν είναι να τον αλλάξω και με τι...