The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

στο λέω εκ πείρας.
και εγώ το δικό μου το είχα τελειώσει Απρίλη νομίζω και ήδη τότε είχα μιά παντόφλα 12Χ8.
Μετά (Ιούλιο) αναγκάστηκα και τα βίδωσα στα πλαινά του κουτιού.

Όπως είναι γύρνα τα IRF και πιάσ τα στο πάτωμα για ψύξη.

Αυτό με το χάσιμο της μουσικής με το άγγιγμα του "σασιού" είναι πολύ περίεργο...

ουυυυυυυ 666 ποστ :p

6, 6, 6, the number of the post....

Last edited:
Το ODAC είναι εξαιρετικά ευαίσθητο σε περιβάλλοντα θόρυβο.
Με ανοικτό το καπάκι του χάλκινο κλωβού, η μουσική διακόπτεται αρκετά συχνά (κάτι σαν να χάνεται το clock).
Το ίδιο συνέβη και με τυχαίο άγγιγμα του probe (του πολυμέτρου) στο σασί.
Με την τοποθέτηση όμως του καπακιού, το φαινόμενο εξαλείφεται.
Χωρίς σωστή μέτρηση, δεν βγαίνει άκρη.
ΥΓ. Η χθεσινή "σκληράδα" εξαφανίστηκε ("στρώσιμο" ή λιγότερος θόρυβος, ουδείς γνωρίζει)..

Θα καταργούσα το πράσινο καλωδιάκι μιας και αποτελεί συνέχεια της γείωσης του USB και φέρνει μαζί του όλα τα παράσιτα του υπολογιστή.... επίσης περνά και πάνω από το dac...!!!
Στο δικό μου DAC με spdif μετά το hiface το απομόνωσα μέσω μετασχηματιστή, οπότε ο θόρυβος δεν πέρναγε στο dac ΑΛΛΑ το ομοαξονικό καλώδιο που περνούσε μέσα στο κουτί έφερνε όλα τα παράσιτα του υπολογιστή και όταν το κουνούσα γινόταν χαμός (έτυχε τότε να έχω δίπλα στο ομοαξονικό DIY phono και μόνο όταν έκλεινε ο υπολογιστής ησύχαζε, μιλάμε για πολύ θόρυβο...) οπότε και σταμάτησα το καλώδιο από τον υπολογιστή έξω από το σασί και μαζί τον μετασχηματιστή και τα πράγματα ησύχασαν...! (αν θέλω να ακούσω βινύλιο πάλι κλείνω τον υπολογιστή!)

Επίσης θα γύριζα 90μοίρες το Salas ώστε να είναι δίπλα δίπλα με την είσοδο usb του DAC (έτσι θα πάρεις και το 100% του shunt) και δεν θα περνούσα καλώδια γενικά πάνω από το DAC.... Τέλος και πάνω από το μετασχηματιστή δεν θα πέρναγα καλώδια, και η μόνη γείωση που θα έκανα είναι αυτή του σασί στην είσοδο του ρευματολήπτη και με κοντό καλώδιο δίπλα του. Το κύκλωμα τώρα δεν θα το γείωνα μιας και γειώνεται μέσω USB στον υπολογιστή και με τα RCA στον προενισχυτή... Αν θες να το γειώσεις κάνε μία γείωση πάνω σε αυτή του ρευματολήπτη αλλά σπάσε την γείωση με ένα thermistor 10R για να αποφύγεις λούπες!

Καλή συνέχεια αλλά αυτοί οι υπολογιστές κουβαλάν απίστευτο θόρυβο... Μάλλον τα i2s isolators είναι μονόδρομος!

Prooptiki, δεν νομίζω ότι σε κατάλαβα πλήρως, αλλά το πράσινο καλωδιάκι ενώνει ΜΟΝΟ τη θωράκιση του καλωδίου usb, τo floating κέλυφος του usb στο ODAC, και τον χάλκινο κλωβό πάνω στο γειωμένο σασί.
Η θωράκιση ΔΕΝ είναι ενωμένη πουθενά στη πλευρά του PC, όπως αναγράφω και σε προηγούμενο ποστ.
Το ότι αυτό το καλωδιάκι περνά πάνω από το DAC ίσως να μπορούσε να είναι ένα θέμα, αλλά δεν καταλαβαίνω πως, μιάς και η γραμμή αυτή αναφέρεται σε δυναμικό μηδέν.
Σ'ευχαριστώ για τις ευχές. Για μένα τα isolators δεν είναι μονόδρομος (αφαιρούν προβλήματα αλλά και προσθέτουν κάποια άλλα). Ειδάλως, παντού θα είχαμε και από ένα.

καλησπερα σε ολους,
υστερα απο αναζητηση και βαση οσων διαβαζω εδω σκεφτομαι να προβω σε αγορα του μικρου αυτου dac.
λεω να παρω αυτο της audiopoutine που εχει την εκδοση usb galvanic isolation και ξεχωριστη τροφοδοσια για να μην κανω καμια μοντα σοβαρη. εκτος του σαλας που υλοποιησατε δεν υπαρχει αλλη λυση οπως ενας ετοιμος μετασχηματιστης για να τα βαλω ολα μαζι μεσα σε μια αλουμινενια θηκη? σκεφτομαι πως ισως μπορω να βαλω στην ιδια θηκη και το ο2 σαν ενισχυτη ακουστικων με τον αντιστοιχο μετασχηματιστη (14-20v 500mA). το μονο αβολο ειναι ο σχεδιασμος της πλακετας του ενισχυτη ακουστικων που εχει την τροφοδοσια και την εισοδο απο μπροστα. θελω οσο το δυνατον να ειναι πιο τακτοποιημενο και οσο το δυνατον να μην βαλω το χερι μου βαθια οσον αφορα το κατασκευαστικο κομματι γιατι δεν το "εχω".
μια προταση οπως του weiliang ποο καλυτερη/χειροτερη ειναι?
1)http://www.ebay.com/itm/140986665589?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
2)http://www.ebay.com/itm/130832002592?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
εγω το μονο που θελω ειναι να το χρησιμοποιησω μεσω usb στον υπολογιστη και να ακουω μουσικη ειτε απο τα ηχεια ειτε απο ακουστικα.
να τα παρατησω ολα αυτα γιατι για ενα απλο χρηστη σαν εμενα δεν θα φανουν διαφορες και να παρω το απλο odac η καποια καρτα του εμποριου κοινη? υπαρχει καποια αλλη προταση μεχρι τα ~200 ?
ευχαριστω προκαταβολικα

Αν όπως λες δεν θα καταλάβεις διαφορά και δεν πιάνει το χέρι σου μείνε στο απλο και το πολυ πολυ παρε το έτοιμο κουτακι μονταρισμένο τροφοδοτικό του audiophonics.
Ίσως εκει μεσα το χωρέσεις.
Θα το βρεις στα τελευταία ποστς του νήματος του squeezebox touch

Το ODAC με Salas ακούγεται πολύ καλά... αλλά θέλει να έχεις μικρή εμπειρία από ηλεκτρονικά...

Υπάρχει και το DAC του Βασίλη το Mambo Dac (Sabre ESS9023 όπως και το ODAC)... εάν του ζητήσεις να σου βάλει ένα Xmos μέσα για να σε καλύψει από USB και να σου το βάλει σε κουτάκι, νομίζω θα ξεπεράσει τα 200 ευρώ, αλλά νομίζω ότι θα αξίζει πολύ... συν το γεγονός ότι θα έχεις και 24/192, λιγότερο jitter, και την δυνατότητα spdif... και με λίγα λεφτά παραπάνω και με Salas... θα σου το φτιάξει κατά παραγγελία νομίζω...

Από ανθρώπους που το άκουσαν και τους έχω εμπιστοσύνη νομίζω ότι στα λεφτά του δεν υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο

Στείλε πμ στον Βασίλη (VaSiLiS-T)

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/108921-Σαβράκι-!-Sabre9023-WM8804

Σε περίπτωση όμως που θες να κάνεις το ODAC με Salas, εμείς εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε με ότι θες! -bye-

σας ευχαριστω και τους 2!
κοιταξα το ετοιμο του Γαλλου με τα 25 ευρω και φαινεται ενδιαφερον! http://www.audiophonics.fr/audiophonics-psu12-module-dalimentation-hifi-tamp-12v-lt1084-p-5266.htm l αυτο και ενα http://www.audiophonics.fr/transformateur-torique-30va-2x12v-p-3348.html μετασχηματιστη θελει ουσιαστικα εκτος απο κουτι rca βυσμα τροφοδοσιας κτλ κτλ ε?!
Το θεμα ειναι πως κανονικα θα επρεπε να "μαστορευω" τετοια (μολις τελειωσα ηλεκτρολογος μηχανικος,ναι απο αυτους τους σερβιτορους με πτυχιο και γω!:P) και θα ηθελα να προσπαθησω κατι φαινομενικα πολυ ευκολο. πολυμετρο δεν ξερω αν εχει ο αδερφος μου που θα μου δωσει τα υπολοιπα, οπως σταθμο κολλησης εργαλεια κτλ.
του κορεατη του γιουλιανγκ δεν ειναι καλα? ορισμενα εχουν πολυ εντυπωσιακα χαρακτηριστικα (χωρις να ξερω τι σημαινουν!)
εχει 9023 με ασυγχρονη usb στα 24/192 & 32/384 με ~80ευρω http://www.ebay.com/itm/141021544210?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
αν ειναι να "φτασω" στα +-200 θα ηθελα κατι "επωνυμο" μονο και μονο για το ψυχολογικο του πραγματος.
το μονο που θελω ειναι να ακουω οσο πιο καλα γινεται μουσικη μεσω usb απο το πισι μου και να ειναι καπως ομορφο λογω πιεσεων του θυληκου συγκατοικου μου!:p
μαλλον θα παρω το cdac+ και αν βαρεθω μονο να κανω τις μετατροπες θα παρω το απλο το κανικο odac.
το ο2 δεν θα το παρω λογω "αναποδου" σχεδιασμου. μα ειναι δυνατον να ειναι ολες οι υποδοχες απο μπροστα? :/

Κοίτα... όλα είναι αντίστοιχα τα προϊόντα αυτά, αλλά... δεν τα έχει ακούσει κανείς... ενώ αυτά που μιλάμε είναι διαπιστωμένα ότι παίζουν πολύ καλά...

Σίγουρα δελεαστικό το Weiliang, αλλά θες και τροφοδοσία...

Τώρα ειδικά... μετασχηματιστή δεν χρειάζεται από το εξωτερικό έχουμε εδώ τον Γιατρά που φτιάχνει πολύ καλούς, η τροφοδοσία είναι LT1083 έχω και εγώ φτιάξει τέτοια, αλλά πρώτον δεν είναι τόσο ήσυχη όσο ένα Salas, και κατά δεύτερον δεν χρειάζεσαι τόσα αμπέρ για ένα απλό DAC...

Νομίζω όμως ότι εδώ καλό θα είναι να μείνουμε στο θέμα της ενότητας, αν θες να φτιάξεις το ODAC, ειδάλλως άνοιξε άλλη ενότητα να συζητήσουμε γνώμες για άλλες κατασκευές ή έτοιμες λύσεις...

κατι τελευταιο: το cdac+ που πουλαει μονο η audiopoutine και κανενας αλλος ειναι καλυτερης αποδοσης απο αυτο που πρωτοσχεδιασε ο nwavguy? γνωριζει/εχει δοκιμασει καποιος?
ρωτοντας την audio poutine στο facebook μου ειπε τα εξης: the cdac is based on same designer who worked with nwavguy & σε αλλη ερωτηση μου ειπε: no it doesn't work without power
οποτε αν ειναι καλυτερης αποδοσης λογω του isolated usb και εξωτερικης τροφοδοσιας απο τον μετασχηματιστη που δινει η πουτίν να προχωρησω στην αγορα του, όντας πολυ πιο ασχημο με το πλαστικο περιβλημα εναντι στο ωραιο αλουμινενιου που το δινουν το κλασσικο odac και αυτοι αλλα και οι jds/epiphany κτλ.
και αργοτερα θεου θελοντος και ορεξης επιτρεποντος να κανω την μοντα ειτε με σαλας ειτε αλα Γαλλικα!:)
σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια, και για συγγνωμη για το offtopic.

Έχουμε αναφερθεί για το DAC που αναφέρεις, αλλά κανείς δεν το έχει ακούσει...

Έχει περάσει καιρός από τότε που το ανακοίνωσε ο AudioPoutine, αλλά δεν ακούσαμε σχόλια κλπ... ο τύπος είναι μάλλον τελικός κρίκος, δεν τα σχεδιάζει, ούτε τα φτιάχνει... απλά τα πουλάει... σε επερώτηση στο diyaudio, για μετρήσεις είπε ότι δεν έχει μηχανήματα...

Αυτά τα παραπάνω σε συνάρτηση με το γεγονός ότι ο σχεδιασμός του κυκλώματος μαζί με την ποιότητα του κυκλώματος/κολλήσεις κλπ, μπορούν να κάνουν τεράστιες διαφορές στον ήχο πανομοιότυπου DAC chip... με κάνουν να μην εμπιστεύομαι τόσο κουβέντες, αν δεν το έχω ακούσει ή δεν έχει αρκετά καλά σχόλια από ανθρώπους/ριβιούερ που εμπιστεύομαι...

Επαναλαμβάνω ότι το τροφοδοτικό που έδωσες λινκ πιο πάνω δεν είναι ότι καλύτερο για DAC... είναι για μικρής ισχύος ενισχυτή... σε DAC θες μικρή ισχύ και καθόλου θόρυβο.

Συμβουλή μου είναι να δεις πρώτα ποιος είναι ο μέγιστος προυπολογισμός σου αυτή την στιγμή... και βάση τούτου να πάρεις ή να φτιάξεις ένα DAC που να καλύπτει τις ανάγκες σου τώρα... μελλοντικές αναβαθμίσεις θα σου κοστίσουν επιπλέον, αλλά η τεχνολογία προχωράει, και όλο και νέα προϊόντα κυκλοφορούν, με καλύτερο ήχο/χαρακτηριστικά...

και η δική μου άποψη είναι να μείνεις στα σίγουρα σ αυτά που ακούσαμε (εγώ λιγότερο από όλους) και αγοράσανε τα παιδιά.

Ακουσα την συμβουλη σου Χρηστο και σε ευχαριστω γιατι δεν το ειχα δει το θεμα αντιθετα με το ντακ του που το ειχα δει στο ebay!
του εστειλα του Βασιλη και θα μου το φτιαξει. μολις το παραγγειλω και το φτιαξει θα ποσταρω στο καταλληλο θεμα!:)
τον ρωτησα επισης αν μπορει να ενσωματώσει και ενισχυτη ακουστικων μιας και δεν εχω ιδεα απολα αυτα και μου απαντησε θετικα!!! :D
τωρα μενει να βρω ηχεια και ακουστικα για τις αγορες! σας ευχαριστω πολυ ολους!

ο ενισχυτής ακουστικών να είναι σε ξεχωριστή πλακέτα με το δικό του τροφοδοτικό.

ΥΓ Αριστη επιλογή το Mambo DAC του Vasilis-T , το απέκτησα κι εγώ :SFGSFGSF:

Last edited:
Σύντομα όταν επιστρέψω Αθήνα, θα το ακούσω και εγώ και φυσικά και μαζί με το ODAC Salas...-bye-

Pano καλορίζικος... θα σου βάλει xmos μέσα για USB?

Πόσταρε στην αντίστοιχη ενότητα όλες τις πληροφορίες και λεπτομέρειες... τι ενισχυτή ακουστικών θα ενσωματώσει μέσα? κλπ...

Σύντομα όταν επιστρέψω Αθήνα, θα το ακούσω και εγώ και φυσικά και μαζί με το ODAC Salas...-bye-

Pano καλορίζικος... θα σου βάλει xmos μέσα για USB?

Πόσταρε στην αντίστοιχη ενότητα όλες τις πληροφορίες και λεπτομέρειες... τι ενισχυτή ακουστικών θα ενσωματώσει μέσα? κλπ...

του ειπα plug and play! δεν ξερω τι θα βαλει!usb θελω να εχει οπωσδηποτε γιατι αυτην χρησιμοποιω! ενισχυτη ακουστικων τον ρωτησα αν μπορει να ενσωματωσει μολις μου πει ποιον θα βαλει θα ενημερωσω στην καταλληλη κατηγορια! να τα εχω ολα σε ενα κουτι νοικοκυρεμενα θελω!:)

έπιασα πάλι σήμερα του Αντώνη...
Ηλεκτρικά είναι έτοιμο... Με ταλαιπωρεί αφάνταστα το κουτάκι...
Τρύπημα 5 χιλιοστά αλουμίνιο μου χει βγάλει την ψυχή... Και έλεγα να του βάλω και Neutrik RCA... Θα πεθάνει το ποτηροτρύπανο αμα του πω να κάνει τέτοιες τρύπες...