The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Επίσης είμαι βέβαιος πως η usb της βάσης του λάπτοπ δεν κάνει για τέτοια δουλειά.

Το ευκολότερο (και φτηνότερο) είναι να παρεμβάλεις έναν USB isolator με εξωτερική σταθεροποιημένη τροφοδοσία.

Παραδείγματα πολλά, πχ http://www.circuitsathome.com/products-page/usb-interfaces/adum4160-usb-isolator-board-populated

Αυτό μπορείς να το τροφοδοτήσεις με κάτι απλό (για σταθεροποιημένο πάντα μιλάω) όπως το πακάκι (5 ευρώ νομίζω?) που πουλάει ο Φανός, ή φτιαχτό τροφοδοτικό οποιοδήποτε, ακόμα και Salas αν θες να είσαι υπερβολικός.

Για τους φίλους που διαβάζουν είναι low/full speed USB που σημαίνει ότι ταιριάζει στο ODAC μέχρι 24/96 αλλά δεν ταιριάζει για παραπάνω δειγματοληψίες που χρειάζονται hi speed usb...

Νομίζω θα μείνεις ευχαριστημένος...

Οι ηχητικές επιδόσεις που περιγράφεις (ειδικά το "κούρεμα" των χαμηλών) επ´ουδενί δεν ταιριάζουν στο ODAC. Ένα τσίριγμα μπορεί να ισχύει, όχι στο βαθμό όμως που περιγράφεις. Με το κατάλληλο τροφοδοτικό, το ODAC μπορεί να απογειωθεί. Το πήρες καινούριο ή μεταχειρισμένο από κάποιον άλλο?

Σταύρο έχουν μειωθεί πάρα πολύ τα μπάσα, δεν βάζω στοιχεία υπερβολής, η εικόνα έγινε πιο "όμορφη" αλλά χωρίς τα μπάσα της ενσωματωμένης κάρτας ήχου του λαπτοπ. Δεν διέκρινα τσιριγμα ακριβώς αλλά καπως μεταλλικό αποτέλεσμα.
Το πήρα από την jdslabs μέσω του massdrop καινούριο με 90 με τα μεταφορικά, τελική τιμή.
Μόλις πάω σπίτι θα τα δω αυτά που μου προτείνατε με την ησυχία μου.

Μήπως η κάρτα ήχου είχε υπερτονισμένες χαμηλές και γι' αυτό σου φαίνεται πως τα χαντάκωσε το οντακ;

Πολύ πιθανόν να μην είναι πρόβλημα της κάρτας αλλά κάποιας ρύθμισης του Lap.
Με τι media player παίζεις και τι output του έχεις ορίσει;

Ωχ να έκανα τέτοια πατάτα; με το Spotify παίζω και drivers αυτούς που έβαλε αυτόματα. Τίποτα άλλοαπό αλλαγές. Το λαπτοπ είναι πιο μουντό απλά χωρίς το ντακ.

Απάντηση: Re: The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Ωχ να έκανα τέτοια πατάτα; με το Spotify παίζω και drivers αυτούς που έβαλε αυτόματα. Τίποτα άλλοαπό αλλαγές. Το λαπτοπ είναι πιο μουντό απλά χωρίς το ντακ.

Μάλλον έχεις δουλειά να κάνεις...
Με το spotify δεν μπορείς να κρίνεις σωστά.
Μόνο με σωστό αρχείο,τον σωστό media player και την σωστή έξοδο θα κάνεις δουλειά...

Απλά Πάνο για πρώτη φορά άκουσες το χάλι των αρχείων spotify...

και μάλιστα βιάζεσαι να κατηγορείς και το ODAC σε άλλη ενότητα...

Foobar/Wasapi (event) ή και Kernel Streaming... παίξε ένα σωστά ριπαρισμένο (secure rip) CD σε FLAC... και πες μας τι ακούς σε σχέση με την κάρτα σου επίσης σε Wasapi (event).

Ότι και να είναι το ODAC θα κάνει σκόνη την κάρτα ήχου σου...

Αν θες περαιτέρω βελτίωση κάνε αυτό που σου είπα πιο πάνω...

γυρνούσα όλη μέρα, αλλά τώρα ψάχνοντας πρόχειρα στο ebay το βρήκα ~21 .
http://www.ebay.com/itm/USB-protect...711?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d197a98d7
Είναι ίδιων χαρακτηριστικών, να το παραγγείλω; Μετασχηματιστή για τροφοδοσία μου είπες από τον Φανό; Φαντάζομαι όπου Φανός = Ιωαννίδης = κατάστημα ηλεκτρονικών;;!
Το spotify είναι βασικός player για μένα γιατί δεν θέλω να δίνω ένα σωρό χρήματα σε cd που έτσι και αλλιώς δεν έχω player, και δεν θέλω επίσης και την πειρατεία. :(
Θα δοκιμάσω όμως και flac σε λίγο..! Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια! :)

Έχει παραγγείλει κανείς παραπάνω πλακέτες σαλας; αν ναι ας μου στείλει πμ. Επίσης αν υπάρχει σε κάποιο forum /eshop για να αγοράσω. Σας ευχαριστώ.

καλησπέρα σε όλους,
έστειλα για μία πλακέτα σάλας στο νήμα στο diyaudio, αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι αν με συμφέρει να πάρω κιτ από τα έτοιμα για την τροφοδοσία του odac ή να πάω εδώ σε ένα τοπικό κατάστημα να τα προμηθευτώ. Δεν με ενδιαφέρει να γλιτώσω 2-3 ευρώ αλλά καλύτερη ποιότητα. Επίσης έχετε κάποιο excel με τα parts;
σας ευχαριστώ.

Πανό τα salas είναι ποιοτικά shunt μη πω το ποιο ποιοτικό. Ο τσαγιας σου είπε να περιμένεις λίγο γιατί κάτι ετοιμάζουν και μπορεί να είναι ένα full kit ή κάτι πολύ κοντά για να μην χρειαστεί να πάρεις ξεχωριστά σχεδόν τίποτα.
Οπότε λίγοι υπομονή για να δούμε όλοι τι ετοιμάζεται.

Παιδιά οι ταλαντώσεις που είχε ο Lemon με τον C111 τι συμπτώματα είχαν? Ξέρει κανείς?