The Objective DAC (ODAC)

@supersonic... η συγκεκριμένη υλοποίηση έχει τον σκοπό της, δλδ να εξαγάγεται όσο περισσότερη λεπτομέρεια, να είναι φορητός, και να μην κοστίζει πολύ... νομίζω ότι το πετυχαίνει χωρίς πολλά πολλά... τι θα ήταν άλλωστε να προσθέσει έναν τελεστικό... νομίζω ότι σχεδιαστικά αυτό δεν είχε νόημα, αλλιώς θα το έκανε και υπενθυμίζω ότι η τροφοδοσία του είναι αποκλειsτικά από USB bus... το ESS Sabre ES9023 είναι το τελευταίο τσιπάκι... μωρό... επειδή δεν τροφοδοτείται...αλλά με ένα ενεργό HUB και σταθεροποιημένη τροφοδοσία (5V) το ανεβάζει επίπεδο.

σαφώς και έτσι είναι και ήδη το μηχανάκι με τραβάει θετικά.
Όμως ειλικρινά δεν θα ήξερα τι χρησιμότητα θα είχε για μένα που δεν είμαι headfi τύπος on the go.
Από τη μέρα που γνώρισα τα ess και ήδη πέρασαν 3 χρόνια κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι.
Ναι ο χαρακτήρας της ανάλυσης εχει υπογραφή, αλλά πιστέψτε παίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΟΛΟ το είδος του τελικού (τελικών) σταδίου, τροφοδοσίας εκτός usb -hub και φυσικά τα super duper τροφοδοτικά όπως salas.
Η τελευταία επιλογή ήταν αυτή που ανέδειξε όλες τις αρετές του dac που αλλιώς ήταν κρυμμένες, κι όμως εγώ θεωρούσα ότι ήταν κάτι εξαιρετικό.
Αυτά τα πράγματα δεν έχουν εφαρμογή σε ένα dac τύπου πιστωτικής.

Σίγουρα έχουμε ένα καλό εργαλείο για όσους μπορούν και θέλουν μουσική όπου να βρίσκονται.

Off topic
Τι κρίμα που θέλω MacBook Air...
/Off topic

Off topic Γιατί το Air συγκεκριμένα? Παίζουν ωραιότατα MBPro στο 500ρικο περίπου σε σχετικά forums (μτχ εννοείται) τα οποία είναι σούπερ.
Εγώ 2 έχω, και τα 2 μτχ αγορές που δεν μετανοιώνω ούτε στο ελάχιστο. Μτχ τα μήλα είναι ο ορισμός του Value for Money. Όσο και αν τα γουστάρω, καινούργιο μήλο δεν θα έπαιρνα με τίποτα./Off topic

Τελευταίο off topic, Έχω ήδη ΜΒPro 13 και θέλω κάτι ελαφρύτερο και μικρότερο όταν πάω σε πελάτες. Και θέλω το καινούριο 11άρι επειδή είναι αρκετά πιό γρήγορος ο SSD δίσκος του. Και απαραίτητη προϋπόθεση το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο. Γι αυτό κρίμα που δεν μου περισσεύουν τα 300 για τον ODAC στη παρούσα επειδή με έχετε βάλει σε σκέψεις με τις περιγραφές σας εσύ και ο Chris. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τα HD650 με τον συγκεκριμένο ενισχυτή.

Off topic Γιατί το Air συγκεκριμένα? Παίζουν ωραιότατα MBPro στο 500ρικο περίπου σε σχετικά forums (μτχ εννοείται) τα οποία είναι σούπερ.
Εγώ 2 έχω, και τα 2 μτχ αγορές που δεν μετανοιώνω ούτε στο ελάχιστο. Μτχ τα μήλα είναι ο ορισμός του Value for Money. Όσο και αν τα γουστάρω, καινούργιο μήλο δεν θα έπαιρνα με τίποτα./Off topic

Τελευταίο off topic, Έχω ήδη ΜΒPro 13 και θέλω κάτι ελαφρύτερο και μικρότερο όταν πάω σε πελάτες. Και θέλω το καινούριο 11άρι επειδή είναι αρκετά πιό γρήγορος ο SSD δίσκος του. Και απαραίτητη προϋπόθεση το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο. Γι αυτό κρίμα που δεν μου περισσεύουν τα 300 για τον ODAC στη παρούσα επειδή με έχετε βάλει σε σκέψεις με τις περιγραφές σας εσύ και ο Chris. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τα HD650 με τον συγκεκριμένο ενισχυτή.
Off-topic, σίγουρα! :offtopic:
Όμως τούτη τη φορά ευχαριστούμε για το Off-topic... :cool:

Μάλλον γιατί παρ' όλο που ήταν off topic κρατήθηκε για πολύ λίγο, με χρήσιμες πληροφορίες για όλους και στο βάθος του μυαλού τον ODAC....

Το Dac μου βρίσκεται εγκλωβισμενο στις κεντρικές αποθήκες των γερμανικών ταχυδρομείων στη Φρανκφούρτη απο τις 4 Ιούλη. Η μερκελ δεν το αφήνει να φύγει αν δε γίνω καλο παιδι λέει...

Έχω παρα πολλες αγορές απο εξωτερικό, από μικρό σαν καρφίτσα μέγεθος μέχρι τεράστια δέματα... Μόνο μια φορά χάθηκε δέμα μου με υπαιτιότητα των ΕΛΤΑ.

Τα ΕΛΤΑ είναι από τις καλύτερες υπηρεσίες πανευρωπαϊκά, δείτε κάτι ιταλικά ταχυδρομεία και θα καταλάβετε.

Το γερμανικό ταχυδρομείο είναι η κατάρα η ίδια. Όποτε έχω παραγγείλει από εκεί, βλαστημάω.

Να μας επαναφέρω στο θέμα...

Μετά απο αρκετές ακροάσεις, και αφού μιλήσαμε για την αναλυτικότητά του... Εγώ θα ήθελα να προσθέσω και μια παρατήρηση ακόμα για το Dac... και θα περιμένω από τον Χρήστο να μας πεί αν συμφωνεί ή όχι...
Το λοιπόν, με το Ντακάκι παρατηρώ στις ακροάσεις μου με τα Beyerdynamic, καλύτερη ταχύτητα.
Και για να μπορέσω να σας εξηγήσω (μιας και δεν ξέρω αν είναι δόκιμος ο όρος ταχύτητα) θα σας παρομοιώσω τί εννοώ με την λειτουργία των αναρτήσεων...

Ενώ λοιπόν έχω καλό πέρασμα πάνω από τις ανωμαλίες (αναλυτικότητα, σκηνή κλπ κλπ) τώρα πια έχω και καλή επαναφορά.
Επαναφορά είναι η δουλειά που κάνει η ανάρτηση μετά το πέρας της ανωμαλίας ώστε να επανέλθει στην θέση "ηρεμίας" της.
Αν το κάνει πολύ γρήγορα, υπάρχει ο κίνδυνος να σε πετάξει.
Αν καθυστερεί, τότε "απλώνει"... ξαναβυθίζεται, ξαναεπανέρχεται... ολίγον σούπα...
Σωστή επαναφορά σημαίνει να έρθει γρήγορα πίσω ώστε να σου επιτρέψει να κινηθείς πάλι απροβλημάτιστα.

Ξαναγυρνάω στα μουσικά τώρα, και νοιώθω λοιπόν τις μουσικές, τις συχνότητες, τις νότες να έχουν μια "ταχύτητα" που δεν είχαν πριν.
Δεν απλώνουν τόσο πολύ τα χαμηλά... Μεσαίες και υψηλές περιοχές σαν να μην "ξελαρυγγιάζονται"...
Γενικά πιο στακάτα τα ακούσματα. Όχι ξερά. Γρήγορα. Δεν ξεχειλώνουν ένα πράμα.
Η μπότα βαράει στο στήθος και τραβιέται στο σωστό χρόνο πίσω δλδ.
Το σαξόφωνο θα σολάρει χωρίς να σου τριβελίζει τ' αυτιά αφότου σταματήσει...
Προσπαθώ να βρώ τρόπο να σας περιγράψω μιας και δεν είμαι εξοικειωμένος με όλα αυτά... :grandpa:

Και ερωτώ:
Α) Αυτά που περιγράφω παραπάνω και αναφέρω σαν "ταχύτητα, υπάρχει όρος μουσικά "σωστός" να περιγράφει το φαινόμενο;
Β) Χρήστο αντιλαμβάνεσαι κάτι τέτοιο στις δικές σου ακροάσεις / δοκιμές με το ODac;
Αν όχι, τί μπορεί να μου το δίνει αυτό από την αλυσίδα;
Στρώνουν τα ακουστικά; Στρώνει ο ενισχυτής; Συνήθισα εγώ κάτι;

Αυτά.... Μέχρι τα επόμενα συμπεράσματα...

Last edited:
Γιατί το λές αυτό Sonus?
.
Μάλλον γιατί παρ' όλο που ήταν off topic κρατήθηκε για πολύ λίγο, με χρήσιμες πληροφορίες για όλους και στο βάθος του μυαλού τον ODAC....
Επίσης διότι η ιδέα για μεταχειρισμένο Mac με τριγυρίζει από καιρό.
Aλλά δεν έχω πάρει καμμία απόφαση ακόμα! :laugh:

Μεταχειρισμένο για μένα είναι βαλιου φορ μανι... Δεν θα το μετανοιώσεις ποτές!

Ξαναγυρνάω στα μουσικά τώρα, και νοιώθω λοιπόν τις μουσικές, τις συχνότητες, τις νότες να έχουν μια "ταχύτητα" που δεν είχαν πριν.
Δεν απλώνουν τόσο πολύ τα χαμηλά... Μεσαίες και υψηλές περιοχές σαν να μην "ξελαρυγγιάζονται"...
Γενικά πιο στακάτα τα ακούσματα. Όχι ξερά. Γρήγορα. Δεν ξεχειλώνουν ένα πράμα.
Η μπότα βαράει στο στήθος και τραβιέται στο σωστό χρόνο πίσω δλδ.
Το σαξόφωνο θα σολάρει χωρίς να σου τριβελίζει τ' αυτιά αφότου σταματήσει...
Προσπαθώ να βρώ τρόπο να σας περιγράψω μιας και δεν είμαι εξοικειωμένος με όλα αυτά... :grandpa:
Και ερωτώ:
Α) Αυτά που περιγράφω παραπάνω και αναφέρω σαν "ταχύτητα, υπάρχει όρος μουσικά "σωστός" να περιγράφει το φαινόμενο;

Αttack - Decay

...με γειες και στους δύο!!

Και άλλος όρος... timing...

Εγώ δεν μπορώ να πω ότι ακούω διαφορές τέτοιες... (ίσως διότι έχω μάλλον αξιοπρεπή DAC)... από την άλλη αυτά θεωρώ ότι είναι μάλλον χαρακτηριστικά που ακούς περισσότερο σε ενισχυτές.

Το πιο σημαντικό εύρημα μου είναι η πολύ ανάλυση/λεπτομέρεια η μουσική σκηνή που λες επίσης δεν θεωρώ ότι διαφοροποιείται τόσο έντονα. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλή και σε βάθος και σε εύρος.

Δεν έχω προβεί σε καμιά σύγκριση ακόμα, ακούω αποκλειστικά με το ODAC και εναλλάσσω το MF M1 HPA με το O2... έχω την εντύπωση ότι έχει φύγει η σκληράδα αλλά εξακολουθεί να είναι λαμπρό...

Επίσης τώρα πια αντέχω να ακούω με τα AKG Q 701... ενώ πριν με έπιανε πονοκέφαλος... με τα HD650 θεωρώ ότι έχει πολύ καλό ταίριασμα και έχουν αποκτήσει την ζωντάνια στην υψηλή περιοχή που γενικώς τους λείπει.

Περισσότερα σιγά σιγά...

...με γειες και στους δύο!!
Ευχαριστούμε πολύ!! -bye-

κάτι άλλο που μου ήρθε τώρα, μπορεί επειδή το ODAC είναι πολύ flat, να ευνοεί την απόκριση των μπασάτων ακουστικών σου, κάνοντας τα να τα αισθάνεσαι πιο στακάτα... επειδή ακριβώς είναι πιο γραμμική η απόκριση του μπάσου τους σε σχέση με πριν που κάπου έχει πει ότι σαμπγουφερίζουν ή μπουκώνουν...

Από την περιγραφή μου... εσείς οι παραπάνω 3ς... ποιός πιστεύετε είναι ο όρος που ταιριάζει?

Και επίσης... όντως είναι χαρακτηριστικό ενός ενισχυτή αυτό? Ή μπορεί να το προσφέρει και το Dac όπως υποψιάστηκε ο Χρήστος παραπάν'?

Γενικώς... από Dac - Amp - Ακουστικά... πόσο στρώσιμο να περιμένω? ΑΝ έχω καταλάβει σωστά... στα Dac δεν τίθεται κάποιο ιδιαίτερο ζήτημα "στρώσιμου"... ο ενισχυτής? Τα ακουστικά?
Και χοονδροειδώς, για πόσες ώρες μιλάμε?

Αυταααααα...... :BDGBGDB55:

όλοι οι όροι αναφέρονται στο ίδιο φαινόμενο, πολύ κοντά σ αυτό που περιέγραψες.
Υπάρχει και στα dacs αν και εκεί πιό πολύπλοκο.

Στρώνουν τα πάντα.
Προσωπικά, εγώ δεν τα κλείνω όταν φεύγω από το δωμάτιο.