The Objective DAC (ODAC)

Αttack - Decay

...με γειες και στους δύο!!

Από την περιγραφή μου... εσείς οι παραπάνω 3ς... ποιός πιστεύετε είναι ο όρος που ταιριάζει?

Και επίσης... όντως είναι χαρακτηριστικό ενός ενισχυτή αυτό? Ή μπορεί να το προσφέρει και το Dac όπως υποψιάστηκε ο Χρήστος παραπάν'?

Γενικώς... από Dac - Amp - Ακουστικά... πόσο στρώσιμο να περιμένω? ΑΝ έχω καταλάβει σωστά... στα Dac δεν τίθεται κάποιο ιδιαίτερο ζήτημα "στρώσιμου"... ο ενισχυτής? Τα ακουστικά?
Και χοονδροειδώς, για πόσες ώρες μιλάμε?

Αυταααααα...... :BDGBGDB55:
Η παραπάνω απόδοση του φίλου μας exp4nder είναι πολύ σωστή. Κρούση και απόσβεση θα μπορούσαμε να πούμε στα Ελληνικά.

Επίσης ταχύτητα και σωστή απόδοση των μικροδυναμικών. Παρεμφερείς έννοιες.

Όμως δε νομίζω ότι χρειάζεται να ταλαιπωρείσαι και πολύ με ορολογία. Άκου τη μουσική σου χαλαρά, ήρεμα και αβίαστα. Η μακρόχρονη ακρόαση και εξοικείωση είναι το καλύτερο τεστ. Και εξασφαλίζει την πιο σίγουρη κρίση... :smile:

Όσο για το στρώσιμο: Έ, θα μας πεις ο ίδιος πόσες ώρες χρειάζονται, όταν τελειώσει! :laugh:

Ήρθε επιτέλους!!! Την Παρασκευή έστειλα παράπονο καθυστέρησης στον Άγγλο ... Με mail στις 10:30 το βράδυ... Και μου απάντησε μετα απο 20 λεπτά! Αυτο το εχει ξανακάνει πολλάκις. Αμεσοτατος και ευγενεστατος. Μου επέστρεψε οικειοθελώς το κόστος μεταφορικών ως αποζημίωση. Θεός! Οι Γερμανοί μετα απο επικοινωνία του δευτερα πρωι μαζι τους του έκαναν την πάπια (του στυλ δεν ξέρουμε τι γίνεται φαίνεται να είναι στη Φρανκφούρτη μπλα μπλα) αλλα αξίωθηκαν σιωπηρα να το στείλουν αμέσως. Και τωρα "shiiiine oooon you craaaazy diamond!!!! "

Εγώ ξεκίνησα με Dark Side και μετά Set the Controls for the Heart of the Sun!!!!!! :drummer:

Απάντηση: Re: The Objective DAC (ODAC)

Τα ΕΛΤΑ είναι από τις καλύτερες υπηρεσίες πανευρωπαϊκά, δείτε κάτι ιταλικά ταχυδρομεία και θα καταλάβετε.

Το γερμανικό ταχυδρομείο είναι η κατάρα η ίδια. Όποτε έχω παραγγείλει από εκεί, βλαστημάω.

εγκρινω και επαυξανω:BDGBGDB55:

Και άλλος όρος... timing...

Εγώ δεν μπορώ να πω ότι ακούω διαφορές τέτοιες... (ίσως διότι έχω μάλλον αξιοπρεπή DAC)... από την άλλη αυτά θεωρώ ότι είναι μάλλον χαρακτηριστικά που ακούς περισσότερο σε ενισχυτές.

Το πιο σημαντικό εύρημα μου είναι η πολύ ανάλυση/λεπτομέρεια η μουσική σκηνή που λες επίσης δεν θεωρώ ότι διαφοροποιείται τόσο έντονα. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλή και σε βάθος και σε εύρος.

Δεν έχω προβεί σε καμιά σύγκριση ακόμα, ακούω αποκλειστικά με το ODAC και εναλλάσσω το MF M1 HPA με το O2... έχω την εντύπωση ότι έχει φύγει η σκληράδα αλλά εξακολουθεί να είναι λαμπρό...

Επίσης τώρα πια αντέχω να ακούω με τα AKG Q 701... ενώ πριν με έπιανε πονοκέφαλος... με τα HD650 θεωρώ ότι έχει πολύ καλό ταίριασμα και έχουν αποκτήσει την ζωντάνια στην υψηλή περιοχή που γενικώς τους λείπει.

Περισσότερα σιγά σιγά...

Ευχαριστούμε πολύ!! -bye-

Και εμένα παρόμοιες εντυπώσεις λαμπροτητας μου άφησε, οι οποίες μου εκατσαν μια χαρα στο σύστημα. Όντως πρόσεξα σκληραδα. Το έχω αφήσει να παιζει ένα εξηνταωρο μόνο του με τα ηχειακια του υπολογιστή. Θα μεταφέρω εντυπώσεις απο Δευτέρα. Εχει πάντως πραγματικά φουσκώσει τις χαμηλές αλλα βγαινουν δεμενες και σφρυγιλες. Πολυ ευχάριστες. Επίσης είναι όντως πιο αναλυτικό απο τα ti burr brown του bdp9600, πιο δυναμικό και οπως προειπα πιο λαμπρό. Με λιγότερο βαθος αλλα τα φέρνει πιο μπροστά με ζωντανό τροπο και σα να τα διαχωρίζει και καλύτερα. Και είναι και αρκετά ρυθμικό. Το το λιγάκι του μια χαρα δουλεια κανει

Δεν έχω πει άλλες εντυπώσεις διότι αυτές τις μέρες με τις ζέστες, δεν ασχολήθηκα και πολύ, και έχω και τρέξιμο στην δουλειά να τελειώσω όλες τις εκκρεμότητες εν όψη των καλοκαιρινών διακοπών...

Αυτή την στιγμή, κατέληξα στο βέλτιστο σετάπ, χάριν αξιολόγησης των δυνατοτήτων του ODAC... σε καθημερινή χρήση μάλλον θα το ακούω έτσι (και μόνο όταν το παίρνω μαζί εκτός έδρας θα παίζει κατευθείαν από το λάπτοπ),...ήθελα να δω τι μπορεί να κάνει και πόσο επιρεάζεται από καλώδια/τροφοδοσία κλπ...

Οπότε έχουμε...

PC win7, Foobar WASAPI, USB καλώδιο ΗΑΜΑ διπλή θωράκιση,USB Hub ενεργό, σταθεροποιημένη (linear) τροφοδοσία 5V/ 1A, USB καλώδιο HAMA διπλή θωράκιση, ODAC, αντάπορας minijack/RCA, Van den Hull The First Hybrid, Musical Fidelity M1, Sennheiser HD800.

Δεν υπάρχει τίποτε που να μην εξαγάγεται από τις ηχογραφήσεις, είναι ότι πιο απόλυτο έχω ακούσει.

Δυστυχώς η απόλυτη πιστότητα δημιουργεί το πρόβλημα ότι κάποιες ηχογραφήσεις σε κάνουν να ξεχνιέσαι που βρίσκεσαι, να πετάς σε μια μαγική διάσταση, και με άλλες να θες να τα βάλεις όλα στο τζάκι να τα κάψεις... (και κάνει και ζέστη...:flipout:).

Είναι ένα εργαλείο που όπως ξαναείπα κάνει για επαγγελματική χρήση, διότι είναι απόλυτα επίπεδη η απόκριση συχνοτήτων, δεν υπάρχει καμιά ωραιοποίηση... ότι είναι γραμμένο αυτό ακούς.

Δεν είναι σκληρό... είναι μάλλον τόσο αποκαλυπτικό που σε κάνει να νομίζεις ότι είναι λαμπρό...

Δεν το έχω δοκιμάσει στο κυρίως σύστημα μου (δικάναλο) αλλά μάλλον αυτό θα γίνει από Σεπτέμβρη.

Θεωρώ ότι θα μεταμορφώσει κυριολεκτικά οποιοδήποτε σύστημα ακρόασης ακουστικών προς το καλύτερο, εκτός των πολύ ακριβών/εξωτικών υλοποιήσεων, που αποσκοπούν στην πιστότητα.

Δεν έχω κάτι άλλο να πω προς το παρών παρά το ότι αξίζει τα λεφτά του μέχρι δεκάρας αν ψάχνεται κάτι τέτοιο... αν θέλετε κάτι με "μουσικότητα" δηλαδή στον εξωραϊσμό της μουσικής, τότε πρέπει να κοιτάξετε αλλού.

ΥΓ. και ναι μπορώ να πω ότι πράγματι στρώνει... και αυτό το λέω προς μεγάλη μου έκπληξη... θέλει κανένα 48άωρο να παίζει συνέχεια τουλάχιστον...

Μπορείς να βάλεις Λινκ απο το ενεργό hub; Λες να δω βελτίωση; Το τροφοδοτικο του pc είναι επώνυμο 700 ή 750 w. Εσένα τι διάφορα σου προσέφερε στον ήχο;

Το ενεργό hub μπορεί να είναι οποιοδήποτε, δεν παίζει ρόλο. απλά αντικαθιστάς την τροφοδοσία του, δηλαδή το τροφοδοτικούλη που είναι συνήθως ενσωματωμένο με την μπρίζα (wallwart) με ένα δικής σου κατασκευής ή έτοιμο το οποίο να είναι σταθεροποιημένο (linear και ΟΧΙ switched), στα 5v/1a.

Το δικό μου το πήρα έτοιμο από τον Φανό (στην Σολωμού στο Πολυτεχνείο), κάποια στιγμή μπορεί να φτιάξω ή να ζητήσω να μου φτιάξει κάποιος ένας Salas στα 5v/1a.

Το πρόβλημα με την τροφοδοσία USB δεν είναι μοναχά τα βολτ, τα αμπέρ (ποτέ δεν είναι στα 1Α... αν είσαι τυχερός στα 700mA), αλλά κυρίως ο ηλεκτρονικός θόρυβος ΕΜΙ/RFI που δημιουργούν παρεμβολές... δεν είναι απλά θέμα τροφοδοτικού του PC αλλά και της μητρικής και όλων των συνδεδεμένων συσκευών... κάρτες σκληροί κλπ...

Ο ίδιος ο κατασκευαστής του ODAC αναφέρεται στην χρήση ενεργού hub αν η τροφοδοσία από το /pc/laptop έχει πρόβλημα.

Άλλες λύσεις είναι ενεργός σταθεροποιημένος αντάπτορας USB ή πλήρης ενεργός σταθεροποιημένος με κύκλωμα απόρριψης EMI/RFI.

Αυτά είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουν ΟΛΑ τα ντακ που χρησιμοποιούν σήμα USB, και είναι τροφοδοτούμενα από αυτό.

Αυτή η λύση που χρησιμοποιώ εγώ είναι επειδή τα είχα όλα αυτά δεν τα αγόρασα διαταύτα...

Κάποια στιγμή στο μέλλον θα κοιτάξω πολύ σοβαρά το θέμα τροφοδοσίας USB... υπάρχουν πολλά νήματα και εδώ και σε ξένα φόρα.

Άλλος παράγοντας είναι σίγουρα το καλώδιο USB το οποίο πρέπει να είναι όσο πιο κοντό γίνεται... σίγουρα μειονέκτημα για το σήμα η χρήση δυο καλωδίων... το καλύτερο θα ήταν ένα κοντό καλώδιο με ενσωματωμένο ενεργό αντάπτορα.

Εντέλει όμως το προϊόν αυτό είναι σχεδιασμένο να το βάζεις στο λαπτοπάκι και να παίζει χωρίς πολλά πολλά και αυτό το κάνει άψογα... εμείς είμαστε όλοι μας λίγο περίεργοι και θέλουμε τις μοντίφες μας και να ξεζουμίζουμε κάθε τελευταία σταγόνα performance που μπορεί να μας δώσει το κάθε μηχανάκι...-bye-

Ένας ενεργός αντάπτορας (πανάκριβος)... διάβασε λίγο τι κάνει... http://www.aqvox.de/usb-power_en.html

και ένας δεύτερος http://www.circuitsathome.com/adum4160-usb-isolator-assembly-guide

Εδώ ένα παθητικό usb απόρριψης EMI/RFI (galvanic isolator) http://electronics-shop.dk/galvanically-usb_isolation
Πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα links Χρήστο, ευχαριστούμε! -bye-

Δεν γνωρίζω... βλέπεις ότι απομονώνει τελείως το σήμα, και το μεταφέρει επαγωγικά... δεν το έχω δοκιμάσει...

Δεν δρουν πάντα θετικά, τουλάχιστο σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει, καθώς ούτε εγώ το έχω δοκιμάσει.

Το σύνδεσα σήμερα για πρώτη φορά στο κυρίως σύστημα (Meridian 502 pre, 2xMusical Fidelity 550K Superchargers, B&W 801 Matrix S3).

Δυστυχώς δεν με ενθουσίασε ο ήχος του... ήταν λεπτός σε σχέση με όλα τα άλλα μου DAC, λίγο μεταλλικός... και πολύ πολύ ξερός...

Ομολογώ ότι η τελική εντύπωση είναι ότι δεν μου αρέσει στο σύστημα με τα ηχεία.

Βέβαια εδώ δεν είχα δυνατότητα να βάλω το ενεργό hubάκι, και η σύνδεση έγινε με τα καλώδια του κυρίως DAC που είναι μάλλον λαμπρά, αλλά δεν νομίζω ο ηχητικός χαρακτήρας να επηρεάζεται τόσο πολύ από αυτά...

Μικρή απογοήτευση, αλλά έτσι είναι τα πράγματα... θα του δώσω ακόμα μια ευκαιρία στο σύστημα με τα ακουστικά, μπας και το συμαζέψω, αλλά στα ημιτελικά δείχνει ήττα το DACάκι αυτό...:nounder:

Με τί καλώδιο πήγε το ντακ στον ενισχυτή σου;
Και επίσης, έχεις καταλήξει ότι δεν σου αρέσει ούτε με ακουστικά τελικώς;

Την καλημέρα μου!!!

Όλα τα DAC μου έχουν σώμα... δεν ακούγονται λεπτά. Δεν φταίει το καλώδιο διότι είναι κοινό για όλα τα DAC.

Αυτό που δεν δοκίμασα είναι το ενεργό hub... Δύο φίλοι που ξέρουν το σύστημα μου συμφώνησαν ότι δεν είναι στην ίδια ηχητική ποιότητα με τα άλλα...

Η μουσική αν και είχε όλη την λεπτομέρεια ακουγόταν μεταλλική σκληρή και σαν ψεύτικη... μπάσο ισχαιμικό... δεν μας έπειθε... ακούσαμε 4-5 κομμάτια που ακούω συνήθως για τεστ... και μετά τα ακούσαμε με το Gigawork DAC... καμιά σχέση.

Εγώ περιμένω να ακούσω και άλλες γνώμες... μόνο εσύ έχεις ODAC δεν έχει κανείς άλλος πάρει να μας πει?

Το θέμα είναι και πάλι μήπως συνέργειας με κάποια ακουστικά ή με περιφερειακά... όταν τα περιφερειακά είναι απόλυτα... δυστυχώς βγάζουν την αλήθεια στην επιφάνεια...

Μήπως όλοι που γράφουν θετικά ριβιού, έχουν ζεστούς ενισχυτές και ακουστικά, ή μήπως έχουνε μπασάτα ακουστικά και ζεστά και έρχονται στα ίσια τους?

Δεν ξέρω... πάντως το χαρακτηριστικό του δικάναλου μου συστήματος σίγουρα δεν είναι η σκληρότητα, ούτε η ξηρότητα, όσοι έχουν εμπειρία από τα παραπάνω μηχανήματα ξέρουν ότι ήχος τους είναι μάλλον στρογγυλός, μεγάλος, και χαλαρωτικός... παρά σκληρός, ξερός και μεταλλικός...

Παρόμοια αίσθηση μου άφησε και με τα HD800... αλλά όπως είπα πιο πάνω "μαγείρεψα" την κατάσταση με VanDenHul The FIrst Hybrid, για να μαλακώσει και με χαμπάκι, ενώ είχα βελτίωση, δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε...

Το έχω δανείσει στον έναν εκ των δύο φίλων να κάνει και αυτός τις ακροάσεις του... και θα επανέλθω...

Στο μεταξύ περιμένω και άλλες περιγραφές γνώμες και από σας που έχετε ODAC...

τελικά το δικό μου έχει καταλήξει να ταίζει τα χαζά ηχεία του υπολογιστή μου και να διαπρέπει εκεί. Στο σύστημα, όντως υπάρχει μια ξηρότητα. Ίσως αν το άφηνα να παίξει αρκετά να έστρωνε προς το καλύτερο. Τα δυναμικά του μου φάνηκαν πάρα πολύ καλά αλλά κάπου κάτι έχανε. Είμαι πεπεισμένος πως έχει να κάνει με το reclocking. το να ακούσεις απλά σχήματα με ηλεκτρονικό ήχο, ακριβώς επειδή είναι πολύ μπασάτο είναι σκέτη απόλαυση. Όταν το πράγμα μπλέκει περίπλοκες μελωδίες, ενώ δε χάνεται σε αναλυτικότητα κατά κάποιο τρόπο επηρεάζει αρνητικά το ρυθμό, τον παλμό του κομματιού με ένα αφύσικο τρόπο. Αλλοιώνει τη γεύση :D
υπόψην πως έχω την Αγγλική υλοποίηση. Δεν ξέρω τι διαφορές μπορεί να έχει επιφέρει αυτό...