The Objective DAC (ODAC)

Μήπως είναι απλά "έτοιμο" για να γίνει ένα πακέτο με τον αντίστοιχο Ο2 ενισχυτή;
Γιατί υπάρχει εξ' αρχής η δυνατότητα κάποιος που ήδη έχει τον ενισχυτή, να τα παντρέψει σε ένα case και τα 2.
Αν είπα βλακεία μην βαράτε... Τα τεχνικά δεν τα πολυκατέω...

δεν ξέρω
δεν το σκάλιξα τόσο....
ίσως

Παιδιά... η πλακέτα κατασκευάζεται από την yoyodyne consulting...

Δεν υπάρχει μια ή άλλη υλοποίηση... ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ είναι... απλά τις βάζουν σε κουτάκια...

Ο Epiphany δεν έχει τεχνικές γνώσεις... είναι ένας πιτσιρικάς είπαμε που φτιάχνει το O2, ένα καλώδιο και δύο κουτιά και πουλάει...

Τα κουτάκια μάλιστα αλλάξανε και στην JDSlabs...και είναι και άλλοι που φτιάχνουνε...

Ας μην τα μπερδεύουμε... ένα και μοναδικό ODAC υπάρχει...

Και μάλιστα το παραγωγής είναι λίγο διαφορετικό από το σχηματικό λέει εδώ... http://hifiduino.wordpress.com/2012/04/18/odac-revealed/

Μπορείς να το παραθέσεις και να δω που είναι οι πυκνωτές που λες? νομίζω ότι όλα line out είναι είτε στο mini jack είτε αν πάρεις από τα line.

Το βρήκα... αλλά είναι σε pdf και δεν ξέρω αυτό πως να το ανεβάσω σε φώτο εδώ... http://www.yoyodyneconsulting.ca/downloads/General/ODAC/ODAC-release.pdf

Τα J1/J2 δεν είναι πυκνωτές...

Και το λέει και ο NwAvguy... http://nwavguy.blogspot.gr/search?u...d-max=2013-01-01T00:00:00-08:00&max-results=7

ODAC CANNOT DRIVE HEADPHONES DIRECTLY: There still seems to some confusion the ODAC is a headphone DAC by itself. It’s not. You need some sort of headphone amp like the O2 (the ODAC fits inside), the upcoming ODA, a FiiO E5/E6/E9/E11, etc.

Last edited:
δεν λεω για τα j1/2 λέω για τα c108 ή c188/9

τα j προφανώς είναι optional (μια και δεν υπάρχουν) jumpers.
οπότε ή το δουλεύεις παράλληλα με δυό εξόδους ή βγάζεις το μινιτζακ.

ευχαριστούμε για τα λινκς και το ψάξιμο.

Πάντως νομίζω ήταν στα σπεκς του 9023 που το συζητούσαμε ότι θεωρητικά οδηγεί ανετα τα εύκολα ακουστικά.
Για τα κουτάκια επειδή είδα του gojaclα δίπλα δίπλα σε πιστωτική ψιλιάστηκα ότι το epiphany είναι πιό μικρό. Μάλλον του jd μεγαλύτερο.

Οι C108/109 (2.2nF) μαζί με τις R102/103 (220Ω) σχηματίζουν ένα βαθυπερατό φίλτρο στα
328KHz, δεν είναι σε σειρά με το σήμα και είναι κοινοί και για το line out και για το jack.

Τώρα με 220Ω (R102/103) στην έξοδο είναι λογικό να μην οδηγεί ακουστικά σε υψηλές στάθμες
ακόμα κι αν η έξοδος του dac έχει τη δυνατότητα, η οποία είναι δύο τελεστικοί για να μην ξεχνιόμαστε.

Re: Απάντηση: The Objective DAC (ODAC)

Τώρα με 220Ω (R102/103) στην έξοδο είναι λογικό να μην οδηγεί ακουστικά σε υψηλές στάθμες
ακόμα κι αν η έξοδος του dac έχει τη δυνατότητα, η οποία είναι δύο τελεστικοί για να μην ξεχνιόμαστε.

τις κάνουμε bypass και voila...

νεώτερα....
χωρίς να θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά.
χτες το επιφάνειο δοκιμάστηκε στο σύστημα, δηλαδή μέσω mbl προ στα ακουστικά και ηχεία....
ο χαρακτήρας ήταν σαύρας, το μπάσο ήταν πολύ σφιχτό (σε σχέση με ΒΙΙ), αλλά διαπίστωσα αυτό το περί στεγνότητας.
Γενικά μου φάνηκε μαζεμένο και ξερό. Όχι όμως χωρίς όγκο ή εικόνα.
Δεν του έδωσα και πολύ χρόνο βέβαια άκουσα μόνο μερικά κομμάτια κράχτες.

Το ενδιαφέρον όμως ήταν ότι έκανα σύγκριση με το prodigy cube το οποίο ...απλά το τσάκισε το επιφανάκι. Δεν υπήρχε φυσικά ο χαρακτήρας σαύρας αλλά το άκουσμα ήταν πολύ πιό ευχάριστο. Και παραξενεύτηκα πολύ καθώς ή audiotrak μετράει ήδη 3 χρόνια σχεδίασης και βρίσκεται σήμερα κάτω από 90 ευρώ και προσφέρει κανονικές rca εξόδους και coax opt εξόδους, Pot, είσοδο μικροφώνου κλπ.

Είχα πολύ καιρό να ακούσω το prodigy και είχα ξεχάσει τον χαρακτήρα του (το δικό μου το πούλησα εδώ και 1.5 χρόνο) και τελικά είχε πολύ ενδιαφέρον η σύγκριση.
(το λέω αυτό για να δικαιολογήσω κάπως την πρώτη εντύπωση που έγραψα για το επιφανυ)

Μάλιστα... άρα επιβεβαιώνεις αυτά που άκουσα και εγώ?

Δεν μπορώ να ξέρω για την Prodigy, αλλά το δικό μου Gigawork DAC (το νεώτερο Lampucera, πειραγμένο λίγο), που είναι και το κύριο μου DAC αυτή την στιγμή... σκίζει το ODAC στα πάντα (και το MF M1 Dac).

Παρατηρώ πάντως ότι αλλάζει ο χαρακτήρας του ODAC από θύρα σε θύρα, αν το βάλεις σε ενεργό HUB... ακόμα και τα καλώδια USB... ναι... μην βαράτε...

Μάλιστα... άρα επιβεβαιώνεις αυτά που άκουσα και εγώ?

Δεν μπορώ να ξέρω για την Prodigy, αλλά το δικό μου Gigawork DAC (το νεώτερο Lampucera, πειραγμένο λίγο), που είναι και το κύριο μου DAC αυτή την στιγμή... σκίζει το ODAC στα πάντα (και το MF M1 Dac).

Παρατηρώ πάντως ότι αλλάζει ο χαρακτήρας του ODAC από θύρα σε θύρα, αν το βάλεις σε ενεργό HUB... ακόμα και τα καλώδια USB... ναι... μην βαράτε...

επιβεβαιώνω εν μέρει.
νομίζω είχες πει και επιθετικό ?
ή όχι
πάντως γλυκό είναι μπασάτο είναι έκταση εχει, αλλά είναι λίγο στιμμένο.
Το Prodigy είναι χειρότερο από την lampucera (που έχω επίσης - χωρίς τελεστικούς στην έξοδο - και δοκιμάσαμε προχτές στου Θανάση).
Αλλά έχει κι αυτό tenor + ό,τι είπα.

Ναι, αλλάζει από θύρα σε θύρα και από καλώδιο σε καλώδιο.
επιμένω ότι με τα ακουστικά έστω και σιγά (αν και όπως λέτε δεν είναι ενισχυτής ακουστικών) είχε καλύτερη επίδοση.

Οι τελικές πλέον εντυπώσεις από μένα...

1. Θέλει ρεύμα... οπότε όσοι και αν έχετε... βάλτε το σε θύρα USB3... που εκ πρωτοκόλλου έχει το απαιτούμενο ρεύμα, αν δεν έχετε, αλλάξτε θύρα USB μέχρι να βρείτε ποια παίζει καλύτερα... θεωρώ την καλύτερη λύση να είναι επάνω σε ενεργό hub και αν έχετε σταθεροποιημένη τροφοδοσία ακόμα καλύτερα.

2. Οπωσδήποτε καλύτερη ποιότητας καλώδιο USB (δεν χρειάζονται υπερβολές) θωρακισμένο και με φερίτη και όσο πιο κοντό γίνεται.

3. Καλό καλώδιο σύνδεσης ή αντάπτορας όπως έχουμε πει πιο πάνω στο νήμα.

Αυτά όλα και στρώσιμο (είναι η πρώτη φορά που το παραδέχομαι) ότι το στρώσιμο εδώ έπαιξε ρόλο...

Ο χαρακτήρας είναι μάλλον ξηρός (υποδηλώνει ουδετερότητα), γρήγορος και με έλεγχο στα μπάσα, τα οποία υπολείπονται ελάχιστα θεωρώ..., και με πολύ καλή ανάλυση και μουσική σκηνή χωρίς να του λείπει πλάτος... το βάθος, είναι πολύ καλό.

Θα το κρατήσω τελικά, γιατί μου είχαν περάσει σκέψεις να το δώσω... σαν φορητό, παρέα με τον O2.

Ένας φανταστικός συνδυασμός είναι ODAC/ O2/ Sennheiser HD650... μπορεί να μην θελήσετε ποτέ κάτι άλλο...

Κάπου έπρεπε να ξεσπάσω...
Παρέλαβα σήμερα την πλακέτα odac (85 Ε, all inclusive) από JDS.
Συνδέθηκε λοιπόν πρόχειρα (παρόλο που είχα έτοιμη external τροφοδοσία!) και play με PurePlay (Πετραλιάς).
Το αποτέλεσμα απίστευτο!!!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.
Δεν θα πω περισσότερα. Δεσμεύομαι για ένα ξεχωριστό νήμα που θα αναφέρεται τόσο σε κατασκευή με το odac (εξωτερική τροφοδοσία), όσο και σε τροποποιημένο Ο2 (DIY, όχι το έτοιμο), αλλά και στα πρόσφατα φορητά ακουστικά-αποκάλυψη που λέγονται ....Sony MH1c.
Θα συμπεριλάβω και εντυπώσεις με τα HD-650 καθώς και σε κατασκευή επάργυρου καλωδίου harness χαμηλού κόστους με BoM. Προς το παρόν, γλύτωσα την αγορά Toxic cables. Στο τσακ ήμουνα...
Υπομονή...

Κάπου έπρεπε να ξεσπάσω...
Παρέλαβα σήμερα την πλακέτα odac (85 Ε, all inclusive) από JDS.
Συνδέθηκε λοιπόν πρόχειρα (παρόλο που είχα έτοιμη external τροφοδοσία!) και play με PurePlay (Πετραλιάς).
Το αποτέλεσμα απίστευτο!!!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.
Δεν θα πω περισσότερα. Δεσμεύομαι για ένα ξεχωριστό νήμα που θα αναφέρεται τόσο σε κατασκευή με το odac (εξωτερική τροφοδοσία), όσο και σε τροποποιημένο Ο2 (DIY, όχι το έτοιμο), αλλά και στα πρόσφατα φορητά ακουστικά-αποκάλυψη που λέγονται ....Sony MH1c.
Θα συμπεριλάβω και εντυπώσεις με τα HD-650 καθώς και σε κατασκευή επάργυρου καλωδίου harness χαμηλού κόστους με BoM. Προς το παρόν, γλύτωσα την αγορά Toxic cables. Στο τσακ ήμουνα...
Υπομονή...

Μπράβο Σταύρο... αναμένουμε εντυπώσεις, και θέλουμε και φωτό από τις κατασκευές... με ενδιαφέρει πάρα πολύ το καλώδιο επίσης... και εγώ είμαι στο τσακ για toxic... αλλά κρατιέμαι...:flipout:-bye-

Δεν κρατιέσαι εύκολα... με τον τύπο που τα φτιάχνει.
Πουλάει καλά την πραμάτεια του. Αξιόλογες κατασκευές πάντως.
Ρε παιδιά, την σκληράδα στο odac που την είδατε?