The Objective DAC (ODAC)

Ρε παιδιά, την σκληράδα στο odac που την είδατε?

Παρουσιάζεται ανάλογα με την θύρα, λόγω τροφοδοσίας μάλλον... τώρα το έχω σε μια θύρα USB3 και ησύχασε... περιμένω εναγωνίως να δω τι τροφοδοσία του έχεις δώσει...

Επειδή θα αργήσει λίγο:
H τροφοδοσία ξεκινάει με EMI φίλτρο ρεύματος, μετά σε ΕΙ Μ/Σ, 3300μF > LM317 > OSCON 100 μF και καταλήγει ... πάνω στη πλακέτα με κόλληση. Θα μου πείτε: τροφοδοσία και εξωτερική και από USB? Όχι. Απλά θα χρησιμοποιήσετε adaptor (ebay) Α θηλυκό σε Α αρσενικό και θα το ... εγχειρίσετε, δηλαδή θα κόψετε εσωτερικά τη γραμμή 5V και θα το ... ξανακλείσετε!!

Σενάριο 1 (τροφ. usb): usb θύρα > usb cable > odac (εκτός πρίζας).

Σενάριο 2 (ext. USB): usb θύρα > usb adaptor > usb cable > odac (στην πρίζα).

Έτσι δεν καταστρέφουμε κανένα καλώδιο και έχουμε και τις δύο λύσεις.

PS. Αύριο δοκιμάζω το εξής (είμαι περίεργος): sony neo v (usb audio recorder) > usb otg > odac > o2 > sony MH1c..

Κάποιος κάγκουρας στο headfi το σύνδεσε με μπαταρία για φόρτιση κινητών και άκουσε παπάδες...

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0098EO61S/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=AJUR3R8UN71M4

Specification:
- Capacity: 12000mAh
- Type: Li-Polymer battery
- Size: 14.2*7.3*2.3cm
- Weight: 320g
- Input: 5V 1.0A (Micro USB Port)
- Output: DC 5V / 2A ~ 1A

βέβαια με μοντίφα στο καλώδιο... μήπως είναι η απλούστερη λύση? (και φορητή...)

Εγώ λέω κάτι απλούστερο. Adapter για εύκολο βγάλε - βάλε, χωρίς να καταστρέψουμε το καλώδιο. Τη λύση της μπαταρίας τη σκέφτηκα και εγώ, αλλά πρέπει να υπολογίσουμε κατανάλωση γύρω στα 125mA και τάση στα άνω όρια του USB (+5.25) για να υπάρχει περιθώριο έως ότου η τάση φτάσει στο μίνιμουμ (+4.75). Καλή λύση προτείνει ο άνω κύριος, αλλά το πράγμα ξεφεύγει...
Θα προτιμούσα κάτι σε LifePO4 αλλά το battery management με χαλάει.

Δεν το κατάλαβα... δεν θες ένα καλώδιο που να διχάζεται? από την μία να έχει ένα usb a για το ρεύμα, και από την άλλη ένα usb a για το σήμα, και τα δύο να καταλήγουν σε mini usb??

Αν θυμάσαι έχω την πλακέτα odac και στο ίδιο κουτί θα τοποθετηθεί τροφοδοτικό.
Ο adaptor φέρνει τις 3 (από τις 4) γραμμές του USB στο odac, αλλά όχι το (+).
Το odac τροφοδοτείται τοπικά.
Το σενάριο αυτό διαφέρει από εκείνο του split καλώδιο, το οποίο προυποθέτει το σχίσιμό του και τη διακοπή του κόκκινου αγωγού (+5V).

Οκ το δικό μου είναι σε ξεχωριστό κουτάκι... περιμένω να μας δείξεις και με φωτό... καλή επιτυχία!!

Υλοποίηση με Μ/Σ 9V και LM317 (by the book), στα 5.15V, και με OSCON 100uF στην έξοδο.
Η κόλληση στην πλακέτα με παίδεψε λίγο.
Πρώτες εντυπώσεις: που ήταν κρυμμένο αυτό το μπάσο? Δεν έχω ξανακούσει έτσι Scorpions και rock /metal. Τι εξωπραγματική καθαρότητα είναι αυτή (προσοχή, όχι fatigue αλλά "φυσική" καθαρότητα)?
Μένει να αξιολογήσω και την εικόνα από τα ηχεία, η οποία έχει πολύ καλές διαστάσεις αλλά είναι κάπως ... παράξενη(??).

σε σχεση με τι γινονται οι συγκρισεις Σταυρο?
και ποια ειναι τα συνοδα?

@supersonic: PC asus / PurePlayer > ODAC > OPA 627 pre > McCormack DNA0.5 (modified του κερατά) > Audio Physics Step AE

Η πρώτη εντύπωση συμπεριλαμβάνει ότι έχω ακούσει μέχρι τώρα στο χώρο μου (50es, Trends, HiFace / DAC OBH-14 modded, Lampucerra).

Last edited:
Η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι η εικόνα είναι μεν μεγάλη και τρισδιάστατη, αλλά κάπως "λεπτή" με κάποια ασάφεια εστίασης? Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ακόμα (άκουσα λίγο σήμερα). Ίσως αύριο...