The Odyssey (2026)

αυτο που βλέπω ειναι ότι με τέτοιο buzz που έχει δημιουργηθεί
θα κατακλυστει το internet με το Nolan's Odyssey και στο τέλος τα χαζά ΑΙ θα λένε ότι η Οδυσσεια ειναι έργο του Christopher Nolan

Ο άνθρωπος έχει εμμονές και απωθημένα . Δεν δικαιολογειται αλλιώς αυτό το πράγμα...
4572f91a3d21b658a5a5c32f12231236.jpg

Κακά τα ψέμματα, ο άνθρωπος έχει κάνει μια μόνο κακή ταινία (Tenet), που τον χαρακτηρισμό «κακή» τον κερδίζει μόνο και μόνο βάση του επιπέδου που ο ίδιος είχε διαμορφώσει, αλλιώς μια χαρά βλεπόταν κι αυτή. Οπότε, γνώμη θα εκφέρω μόνο αφού τη δω.

Τα ενδυματολογικά μου είναι τελείως αδιάφορα, για τον ιδιο λόγο που έχω λατρέψει παραστάσεις όπερας που καμία σχέση δεν έχουν σκηνογραφικά και ενδυματολογικά με την εποχή που πραγματεύονται. Ακριβώς επειδή τελικά το γλυκό έδενε όπως πρέπει.

Εγω θα δεχομουν τοσο παθος παντως για την μυθολογικη ακριβεια (για τετοια προκειται αλλωστε για το επος του Ομηρου που τουρθε να γραψει απο αναφορες 500 ετων το εργο του) αν ειχαν το ιδιο σθενος και ηταν τοσο κριτικοι για την φετινη ταινια της Οδυσσειας.

Το οτι δεν την εχουν καν δει αφου δεν την σχολιαζουν ή ενδιαφερθηκαν να την δουν σημαινει οτι δεν ενδιαφερονται τελικα για την Οδυσσεια ως εργο αλλα για την ματια του Νολαν .

Δεν εξηγειται αλλιως

Εγω αν ηταν θεμα ιστοριας και αποδοσης (οπως ας πουμε η επισης μυθολογικη ιστορια του Αρθουρου που απο χουι τις βλεπω ολες αν και κολλημενος με την ματια του Μπουρμαν) θα το καταλαβαινα.

Εδω μιλαμε για φοβερη περιπτωση ηδη που ειναι παγκοσμια δεν περιοριζεται εδω μεσα προφανως ειναι θεμα social και κολλητικης επιθετικοτητας προς ενα εργο που ακομα δεν ξερουμε τι θα ειναι .

Εγω την ειδα και εκανα αναφορα στο νημα "ποια ταινια ειδατε" μαλιστα εκανα πολυ θετικη αναφορα παρα που βαλαν και καλα την γουωκια με τους μαυρους στην Ιθακη.

Πολυ καλα βγαινει το θεμα με τους χαρακτηρες και τον σχεδον γυμνο και γερασμενο αλλα απταιστα εκπαιδευμενο Οδυσσεα μεσα στο φυσικο φως ειτε του πεδιου ειτε των δωματιων.
Ιδιως η σκηνη με την δοκιμασια ειναι ανθολογιας !
Και μονο το πως μονταρει το τοξο και το προετοιμαζει ειναι ενα αριστουργημα
Ουτε το καστρο με πειραξε πισω. Εκανα abstraction για αυτα γιατι ο Οδυσσεας ηταν απολυτα πειστικος και η Πινελοπη τοπ !

Και ο αλλος που εκανε κριτικη στο σαϊτ του παπαρια εγραψε ΙΜΟ. Ακου λεει 2 ωρες ειναι πολλες....

Ναι, στην πυρά, στην πυρά!
Γιατί όχι; Μια σφαλιάρα εισπρακτική στον Νολαν θα ειναι οτι καλύτερο για το Χόλιγουντ και ανάλογα μελλοντικά τέτοια project .

Εσένα θυμάμαι σου άρεσε και το Kaos που είχε κοπεί πριν καν τελειώσει άρον άρον η σεζόν

Κακά τα ψέμματα, ο άνθρωπος έχει κάνει μια μόνο κακή ταινία (Tenet), που τον χαρακτηρισμό «κακή» τον κερδίζει μόνο και μόνο βάση του επιπέδου που ο ίδιος είχε διαμορφώσει, αλλιώς μια χαρά βλεπόταν κι αυτή. Οπότε, γνώμη θα εκφέρω μόνο αφού τη δω.

Τα ενδυματολογικά μου είναι τελείως αδιάφορα, για τον ιδιο λόγο που έχω λατρέψει παραστάσεις όπερας που καμία σχέση δεν έχουν σκηνογραφικά και ενδυματολογικά με την εποχή που πραγματεύονται. Ακριβώς επειδή τελικά το γλυκό έδενε όπως πρέπει.

Βασικά το Τενετ ειναι πολύ κακή αλλά δεν το λένε δυνατά γιατί έχει την υπογραφή του Νολαν.

Γιατί όχι; Μια σφαλιάρα εισπρακτική στον Νολαν θα ειναι οτι καλύτερο για το Χόλιγουντ και ανάλογα μελλοντικά τέτοια project .

Εσένα θυμάμαι σου άρεσε και το Kaos που είχε κοπεί πριν καν τελειώσει άρον άρον η σεζόν
Εγώ πραγματικά τέτοιο μίσος για κάποιον δεν μπορώ να το εξηγήσω....
Σας έχει πάρει τα project?.🤣🤣
Φιλότεχνοι βλέπω... Χαχαχχ

Last edited:
  • Like
Reactions: gpapjohn
Εγώ πραγματικά τέτοιο μίσος για κάποιον δεν μπορώ να το εξηγήσω....
Σας έχει πάρει τα project?.
Φιλότεχνοι βλέπω... Χαχαχχ
Κανένα μίσος. Απλά δεν μου αρέσει κάποιος να ειναι στο απυρόβλητο και ότι παπατα κάνει δεν τολμάει κάνεις να το πει. Εδώ θεωρούν τον Νολαν ότι δεν έχει κάνει καμία κακή ταινία ενώ το Τενετ ειναι σαβούρα.
Μάλλον δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι δεν είμαστε 4-5 παράξενοι εδώ μέσα που τα λέμε αλλά τον έχουν κράξει όλοι παγκοσμίως

τι σημαίνει απυρόβλητο; δεν μιλάμε για δημοσίευση στο Lancet ή το Science, μιλάμε για μια κινηματογραφική παραγωγή, διασκευή ενός έργου που ανήκει στην παγκόσμια κοινότητα και έχει μελετηθεί εξαντλητικά από Άγγλους Γερμανούς κλπ στην ολότητα και την απήχηση του, σαν έργο έχει υποστεί παραλlαγές διασκευές κλπ.

Μπορεί να μη σας αρέσει να το θεωρείτε παραχάραξη, δικαίωμα σας, όπως και δικό μας να σας λέμε ότι δεν είναι επιστήμη ούτε ιστορική λαογραφική προσέγγιση, είναι ταινία...

Αν έχουμε φτάσει στο σημείο να φοβόμαστε τον Νόλαν τότε σημαίνει ότι έχουμε αδυνατήσει πολύ σαν λαός

Ολα αυτά από ένα trailer που δεν σου άρεσαν οι πανοπλίες… μάλιστα…
Τρεμει ο Νολαν στο άκουσμα σου

Sent from my iPhone using Tapatalk

Είπαμε σύγχρονη μεταφορά του μύθου, αλλά εδώ το παράκανε ο Χριστόφορος (όπως τον αποκαλούμε εμείς οι φανμποις..).
Άσχετο : το Τενετ ούτε εμένα μου άρεσε, σημαίνει κάτι αυτό δηλαδή? Ούτε κάποιες του Scorsese μου άρεσαν, όπως και του Fincher τα τελευταία, μην μιλήσουμε για τον Copolla, άρα τι? Οποιος δε θέλει να δει την ταινία επειδή θεωρεί τον σκηνοθέτη μούφα ή τη θεωρεί ανιστόρητη, πριν καν βγει, δικαίωμα του, αλλά αυτό δε θα αλλάξει μια διαφορετικη στάση που μπορεί να έχει κάποιος άλλος που θέλει να κρίνει αφού δει κάτι, από όποιον κι αν προέρχεται. Προσωπικα αν δεν με εμπνέει κάτι, δε θα το δω, αλλά ούτε και θα το μειώσω, ΠΡΙΝ καν βγει στις αίθουσες!

Attachments

• IMG_2279.jpeg
    IMG_2279.jpeg
    517.6 KB · Views: 7
Εμένα πάλι αυτή η λογική μου θυμίζει καύση βιβλίων. Δεν μου αρέσει κάτι..στην πυρά..
Αν δεν μας αρέσει κάτι απλά δεν ασχολούμαστε. Sorry αλλά tragic...

Το τρέιλερ είναι απλά η αφορμή να πυροβολησουμε κάποιον.. λες και θα ιδρώσει το αυτί του Νόλαν επειδή κάποιος από τα Σούρμενα τον εκραξε.

Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει αλλά δε μας βλέπει κανείς..🤣🤣🤣🤣