The Odyssey (2026)

Μήπωϛ έχει ανακατευτεί στην παραγωγή το ΝΕΤΦΛΙΞ;😆
Βλέπει αυτές τις μέρες η σύζυγος το bridgerton στο Netflix που και καλά διαδραματίζεται το 1800 στην Αγγλία, τι έγχρωμους βλέπουμε μέσα, τι βασιλιάδες σκουρόχρωμους, μικτά ζευγάρια, παχουλές πριγκίπισσες, queer χαρακτήρες, Ασιάτες, Ινδούς!! Από όλα έχει ο μπαξές!! Μου έχουν πέσει τα μαλιά!! Και μιλάμε για Βασιλιάδες στην Αγγλία το 1800...χαχα

Υ.Γ. Θα μου πεις εδώ η Dinsey έκανε την Ariel σκουρόχρωμη και την Χιονάτη Μεξικάνα...

Πράγματι αυτή η στάση (και τάση) στις ταινίες εποχής να ενσαρκωνονται τα προσωπα της υπόθεσης (εφ' όσον είναι ευρωπαίοι- δεν νομίζω να δούμε μαύρο Κομφούκιο ποτέ) από ηθοποιούς εντελώς διαφορετικής φυλής, έχει καταντήσει πολύ ενοχλητική. Αποφεύγω πολλές παραγωγές γι αυτόν τον λόγο.

Δεν χρειάζεται. Την ίδια δουλειά κάνει και το Χόλυγουντ. Δεν το έχεις παρατηρήσει τα τελευταία πολλά χρόνια; Πάντα θα υπάρχει μαύρος+ασιάτης+χοντρός+gay ή κάποιος συνδυασμός. Παρατήρησε το. 😉
Σωστά, το αντιθετο όμως δεν συμβαίνει.

Πράγματι αυτή η στάση (και τάση) στις ταινίες εποχής να ενσαρκωνονται τα προσωπα της υπόθεσης (εφ' όσον είναι ευρωπαίοι- δεν νομίζω να δούμε μαύρο Κομφούκιο ποτέ) από ηθοποιούς εντελώς διαφορετικής φυλής, έχει καταντήσει πολύ ενοχλητική. Αποφεύγω πολλές παραγωγές γι αυτόν τον λόγο.
Εχεις δίκιο και εμένα με ενοχλεί και αρκετές φορές δεν θέλω να δω κάτι μόνο και μόνο για αυτό τον λόγο, π.χ. στο Gladiator 2 που μου άρεσε σαν ταινία και συμπαθώ πολύ τον Denzel Washington, ε δεν μπορώ να δεχτώ ότι έγινε σκουρόχρωμος, αυτοκράτορας της Ρώμης...κάπου όπα..ή τώρα ο Νόλαν την ωραία Ελένη να την παίζει η Αφρικανή Λουπίτα. Τραγελαφικά πράγματα.....και επειδή το έχω συζητήσει και με αρκετό κόσμο και στο εξωτερικό που έχω επαφές λόγω δουλειάς, σε κανέναν δεν αρέσει αυτό το πράγμα.

• Like
Reactions: protrudi
Δεν αποκλείω να υπάρχουν κάποιοι (άτυποι ή πιο περιγεγραμμένοι άραγε?) όροι/κανόνες "συμπερίληψης" και "δικαιωματισμού" πλέον στις παραγωγές, για να πάρουν μερίδιο στις βραβεύσεις ή ίσως και στην συγκέντρωση του budget. Σίγουρα θα ηξερε ο Nolan το μυθο, απο την αλλη δεν κανει ντοκιμαντερ ουτε indie για το Sundance, αλλα ταινια εμπορικοτατη και mainstream, που θελει να τα βγαλει τα λεφτα της, δηλαδη πανω απο μισο εκατομμυριο τουλαχιστον δολαρια παγκοσμιως.
Βρηκα κι ενα αρκετα ενδιαφερον αρθρο, του 2018, ειχε γραφτει με αφορμη τις αντιδρασεις για μια σειρα του BBC με τον μαυρο Αχιλλεα (απατο ειχε παει...).
κι η μεταφραση του https://www.lifo.gr/culture/arxaiologia/itan-mayroi-oi-arhaioi-ellines
κραταω το "Γενικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι Έλληνες πολεμιστές που φανταζόταν ο Όμηρος δεν μοιάζουν πολύ με τον David Gyasi (ο Αχιλλέας στη σειρά του BBC) αλλά ούτε και με τον Brad Pitt (τον Αχιλλέα στην ταινία του Χόλιγουντ «Τροία»)."
Μη παρασύρεσαι από τα κείμενα των μπουρδολόγων, έστω κι αν πλασάρονται ως καθηγητές πανεπιστημίων

• Like
Reactions: Cicadelic Ranger

Πήγαμε να δούμε μαύρη Κλεοπάτρα και έφαγε αλύπητο ξύλο από τους Αιγύπτιους.
Μιλάμε για μεγάλους ρατσιστές, δεν τους μπορούν τους σκουρόχρωμους εκεί. 😂

• Like
Reactions: kimon
έχουμε δέσει οτι η Λουπίτα θα ειναι η good looking helen? υπάρχει κάτι επίσημο ή απλά να γίνεται ντόρος και να αυξάνεται η δημοτικότητα της ταινίας με controversial debates?

Ο Μασκ επιτέθηκε στον Νόλαν για το κάστινγκ της «Οδύσσειας»: «Έχει χάσει την ακεραιότητά του»​

«Η Ελένη της Τροίας ήταν ξανθιά, με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και “το πρόσωπο που κινητοποίησε χίλια πλοία”, επειδή ήταν τόσο όμορφη που οι άνδρες ξεκίνησαν έναν πόλεμο για χάρη της. Οι επιλογές του καστ που κάνουν την υπόθεση ασυνάρτητη είναι παραδοχές ότι η ιστορία δεν ήταν ποτέ το θέμα ενώ προσβάλλεται ο συγγραφέας». Και πρόσθεσε: «Ο Νόλαν έχει χάσει την ακεραιότητά του»

• Like
Reactions: protrudi
Από τη μία ξενερώνω στην ιδέα ότι ακόμα κι ο Νόλαν της απόλυτης ψυχαναγκαστικής τελειότητας κάνει τέτοιες άκυρες επιλογές, από την άλλη βλέπω τις αντιδράσεις σαν του παραπάνω ολιγάρχη και λέω καλά τους κάνει.

Είμαι καλά γιατρέ;

Από τη μία ξενερώνω στην ιδέα ότι ακόμα κι ο Νόλαν της απόλυτης ψυχαναγκαστικής τελειότητας κάνει τέτοιες άκυρες επιλογές, από την άλλη βλέπω τις αντιδράσεις σαν του παραπάνω ολιγάρχη και λέω καλά τους κάνει.

Είμαι καλά γιατρέ;
Μια χαρά είσαι.Η Μαύρη Ελένη χωνεύεται, ο Ασπρουλιάρης Έλον με τίποτα. Εκείνη είναι τουλάχιστον καλή ηθοποιός.

• Like
Reactions: takisot and Maestro
Μη παρασύρεσαι από τα κείμενα των μπουρδολόγων, έστω κι αν πλασάρονται ως καθηγητές πανεπιστημίων
Ακριβως αυτο.
Θα το ελεγα αλλα εχω βαρεθει. Ακου λεει οταν λεει ο Ομηρος ο Αχιλεας εχει ξανθα μαλλια ισως δεν ειναι ξανθα... , και ολες οι μπουρδες σε αυτο το αρθρο "καθηγηταδων".
Εχουν ξεσκιστει πλεον και δεν ξερουν τι να πουν.

Αντε να φαει πατο και ο Νολαν και να ησυχασουμε και απο αυτον οπως και τους αλλους.

Δεν χρειάζεται. Την ίδια δουλειά κάνει και το Χόλυγουντ. Δεν το έχεις παρατηρήσει τα τελευταία πολλά χρόνια; Πάντα θα υπάρχει μαύρος+ασιάτης+χοντρός+gay ή κάποιος συνδυασμός. Παρατήρησε το. 😉
Kοιτα αυτο συμβαινει γιατι ειναι σημειο των καιρων.

Γιατι οι γκευ, μαυροι, κιτρινοι και λοιποι περιθωριακοι ηταν παντα μονον ως κομπαρσοι στο Χολυγουντ το οποιο πλεον αναγνωριζει (ελπιζω) αυτην την ρατσιστικη του συμπεριφορα για δεκαετιες και προσπαθει πλεον να το ξεπερασει σε υπερβολικο βαθμο μπας και ξεπεραστει αυτο το κοινωνικο σκαλωμα .

Ισως σε καποια χρονια να ισορροπησει η ιστορια αναλογως των σεναριων.

Οι ταινιες τωρα εκτος οτι απευθυνονται σε ολους τους ανθρωπους χρειαζεται να ταυτιστουν μαζι τους ολες οι κοινωνικες ταξεις .

Κοινωνικη και εμπορικη αναγκη ειναι . Αν ηταν κανεις γκευ καταπιεσμενος θα το καταλαβαινε.