The Odyssey (2026)

Στην Οδύσεια βασικό ρόλο έπαιζαν οι Θεοί
Στην Ιλιάδα οι θεοί φανερώνονται στο προσκήνιο και επεμβαίνουν στην δράση και στην μάχη. Στην Οδύσσεια, όχι. Είναι επιλογή του Ομήρου η θεϊκή ενέργεια να είναι έμμεση και να μπορεί να εξηγηθή και ως εκδήλωση την δυνάμεων της Φύσης.
Συνεχίζεις το εριστικό σου παραλήρημα,
"Και γαρ η προσλαλιά σου δήλον σε ποιεί" και τέρμα, γιατί βαρέθηκα.

Στην Ιλιάδα οι θεοί φανερώνονται στο προσκήνιο και επεμβαίνουν στην δράση και στην μάχη. Στην Οδύσσεια, όχι. Είναι επιλογή του Ομήρου η θεϊκή ενέργεια να είναι έμμεση και να μπορεί να εξηγηθή και ως εκδήλωση την δυνάμεων της Φύσης.

Αν δεν υπήρχε ο Ποσειδώνας, ο Οδυσσέας παίζει να έφτανε στην Ιθάκη σε 2 μήνες. :D
Αν δεν υπήρχε ο Ερμής και ο Δίας δεν θα έφτανε ποτέ.
Αν δεν υπήρχε η Αθηνά να τον βοηθάει παίζει να τον είχαν σφάξει με το που θα πατούσε το πόδι του στην Ιθάκη.
Πιο άμεση δεν γίνεται.

Και η ταινία δεν λέγεται Homer's Odyssey αλλά σκέτο Odyssey, νομίζω το έχω γράψει από την αρχή της συζήτησης.

Εντάξει. Κατάλαβα. Ντοκυμαντέρ θέλεις, όχι ταινία.

Ε ναι, γιατί δεν καταλαβαίνεις από τα πρόσωπα και την ιστορία για ποια μιλάμε.
Μαγκιά του, να έφτιαχνε δική του ιστορία, όπως έχει φτιάξει άλλωστε τόσες και ας την έλεγε όπως ήθελε.
Και όχι, δεν βγαίνει ντοκυμαντέρ όταν μπαίνει μέσα το υπερφυσικό και οι Θεότητες.

Θα έχει τόση σχέση με την Οδύσεια όσο το Life of Brian με το Χριστό από τη Ναζαρέτ!

Μακάρι...

Τον Χριστό από τη Ναζαρέτ τον είχα δει μια φορά και έναν καιρό, μια φορά όλη κι όλη.

Το Life of Brian όμως το έχω δει πολλές φορές και κάθε φορά το απολαμβάνω. :D

Μακάρι...

Τον Χριστό από τη Ναζαρέτ τον είχα δει μια φορά και έναν καιρό, μια φορά όλη κι όλη.

Το Life of Brian όμως το έχω δει πολλές φορές και κάθε φορά το απολαμβάνω. :D
Δικός μου είσαι εσύ. 😀