The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    41
Δεν υπαρχει σωτηρία, εχω ψεκοφιλαράκι υπερμάχο της "ιστορικής" ακρίβειας, βγάζει σπυρια με την "woke" -και καλά- Οδυσσεια και την κατήμαυρη Helen κι ενω βλέπει οτι πάει τρένο η ταινια με βομβαρδιζει με videos απο ινφλουένσερσ και τους υπολοιπους των social που λενε την διχαστική γνωμάρα τους για να μαζέψουν απο ομοιδεάτες κλικσ και λαικσ (νεο trend αυτο) ως πειστήριο οτι η ταινία ειναι μάπα. Χθες με ζάλιζε για τα 6.5 εκατομυρια rebate οτι τα φάγαν σε ιερόδουλες, φαγητά, χαμαλίκια και αγορές απο βουλγαρία αντι να τα δώσουν σε εγχώριους επαγγελματιες του χώρου. Του εξηγώ οτι το συστημα δε παιζει έτσι, μιλάμε για επιλέξιμες δαπάνες, τιμολόγηση Ελλάδα, τίποτα αυτος εκει, ψαχνουμε το κάστ και του βρισκω πάνω απο 400 Έλληνες που δούλεψαν πρώτη γραμμή, εκεί αυτος, τα φάγαν σε ιερόδουλες, συνεχίζει να στέλνει φωτο της Κλυταιμνήστρας που ωρύεται "δειτε την ωραια Ελένη τον "καζαμπούμπου"... βεβαια του ειπα να μας στειλει μια δική του φωτο του να ωρυεται για να δω πόσο όμορφος είναι, δεν απάντησε..
Καμμια ελπίδα

kudos αν όντως τα έφαγαν σε ιερόδουλες ....money well spent !

Καθώς το ιμαξ είναι κλεισμένο (σε λογικές ώρες) για καιρό, έκλεισα να το δω στο Σινε Φλοίσβος στο Φάληρο ... ελπίζω η θαλασσινή αύρα να αντισταθμίσει λίγο το μέγεθος της εικόνας, κλπ.

Ας πω κι εγώ την άποψή μου που ζητήσατε σίγουρα όλοι.
3,5/5 για εμένα και το έξτρα μισό λόγω IMAX Θεσσαλονίκης. Μεγάλο υπέρ το ότι γυρίστηκε σε φυσικούς χώρους και όχι σε green screen. Στα συν η σκηνή της Κίρκης, ο Άδης και το τελευταίο εικοσάλεπτο. Κάποια στιγμή η Χάθαγουεϊ έριξε ένα βλέμμα προς τον "γιο" της το οποίο για εμένα διαπέρασε την οθόνη και μου έμεινε. Στα μείον κάποιοι διάλογοι και κυρίως ο μονόλογος του Ντέιμον όπου υπάρχει και η διάσημη πλέον ατάκα περί εποχής του χαλκού, το σκηνικό της Σπάρτης που παρέπεμπε σε μεσαίωνα και όχι αρχαία Ελλάδα και κανά δυο κοστούμια, κυρίως του Χόλαντ στην τελευταία σκηνή. Τεράστιο επίσης μείον για εμένα το τραγούδι των τίτλων τέλους το οποίο το βρήκα απαράδεκτο και εκτός κλίματος.

Η γνωμη σας δεν μας ενοχλει καθολου, η δικη μας σας ενοχλει ομως. δεν πειραζει πρεπει να συνηθισετε οτι στον κοσμο υπαρχουν διαφορετικες ιδεες και γνωμες.

Όλοι έχουν το δικαίωμα στη γνώμη, αλλά δεν έχουν όλες οι γνώμες την ίδια βαρύτητα.

Στην προκειμένη περίπτωση οι γνώμες από ανθρώπους που δεν έχουν δει την ταινία δεν έχουν καμία απολύτως αξία.

Είναι απλά θόρυβος.

Θα συμφωνουσα, αλλα υπαρχει μια λεπτομερεια.

Το νημα ανοιξε πολυυυυυυ πριν την ταινια και πριν ακομα και απο το τρεηλερ.

77 σελιδες κι αναθεμα αν ειναι 7 αυτες απ'οτου η ταινια επαιξε.

Τα περισσοτερα σχολια εδω ειναι πριν βγει καν η ταινια.

ΥΓ Θα την δω σιγουρα σε καποια φαση και τοτε ισως γραψω στο νημα "ποια ταινια ειδατε"
Σελίδα 54-55 ξεκίνησε η ταινία να παίζετε, και είπαμε μέχρι τότε δεν είχαμε κάτι να πιαστούμε και ο κάθε ένας έλεγε τα δικά του, τώρα όμως έχουμε, οπότε μετράει πλέον μόνο η γνώμη κάποιου που είδε την ταινία...τίποτα άλλο.

Για να στο πάω αλλιώς είναι σαν να μπω στο νήμα της συναυλίας των Metallica, να μην έχω πάει στην συναυλία (άσχετο αν πήγα) και να αρχίσω να βομβαρδίζω το νήμα με αρνητικά posts, links Που την θάβουν, απόψεις αρνητικές κλπ. για μια συναυλία που ΔΕΝ πήγα, δεν με ενδιέφερε και δεν ήθελα να την δω...εν τέλει και ρεζίλι θα γίνω, και θα με βρίζουν όλοι και τίποτα δεν θα κερδίσω.....εγώ επιμένω πάντως, αφού δεν σου κάνει η ταινία, γιατί επιμένεις και γράφεις? Αστο, δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις?

Αυτό που θίγουν όσα μέλη εμμένουν, είναι αν ο αναθεωρητισμός είναι αποδεκτός στα ομηρικά έπη ή όχι,

Για μένα παράδειγμα δεν είναι μόνο αποδεκτός είναι και επιβεβλημένος, αν θέλουμε να μιλάμε για ελευθερία έκφρασης δημιουργίας κλπ,

Αλλά και πάλι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει κάποιος άποψη, το αν και κατά πόσον η ταινία αναθεωρεί το έπος, είναι να έχει δει την ταινία, νομίζω ότι είναι αυτονόητο.

• Like
Reactions: klamia71
Παιδιά ισχύει πως τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη η αίθουσα δεν είναι IMAX 15/70 αλλά Digital IMAX με κάδρο widescreen 19:10; Ή λέει ανοησίες το chatgpt; Γιατί αν δεν είναι 15/70 δεν έχει και πολύ νόημα.

Παιδιά ισχύει πως τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη η αίθουσα δεν είναι IMAX 15/70 αλλά Digital IMAX με κάδρο widescreen 19:10; Ή λέει ανοησίες το chatgpt; Γιατί αν δεν είναι 15/70 δεν έχει και πολύ νόημα.
1.9:1 είναι και οι δύο.

1.9:1 είναι και οι δύο.
Ε τότε δε νομίζω πως αξίζει περισσότερο σε σχέση με την VMAX των Village.

edit: αλλού διαβάζω πως είναι dual laser με 1,43:1 της Θεσσαλονίκης. Τι ισχύει τελικά;

Last edited:
Ε τότε δε νομίζω πως αξίζει περισσότερο σε σχέση με την VMAX των Village.

edit: αλλού διαβάζω πως είναι dual laser με 1,43:1 της Θεσσαλονίκης. Τι ισχύει τελικά;

Η vmax βασικα εχει μετατραπει σε IMAX

Πολύ δυνατό θριλεράκι αν και low budget, τα παιδιά, ειδικά η κοπέλα έπαιζε ΠΑΡΑ πολύ καλά!
Μόνο ένα jump scare είχε, δεν βασίστηκε σε φτηνά κόλπα για να το "παίξει" θρίλερ.
Μουσική υπόκρουση υποδειγματική.

Ε, αφού πήγα την Κυριακή να το δω σε θερινό και έπαιζαν τον τελικό του Μουντιάλ, κατέληξα να δω το Obsession σπίτι μου!
Είπαμε να το δούμε σήμερα και έχει συνεφιάσει! Ούτε ο θεός ο ίδιος δεν θέλει να το δω!
Να μη σας πω και εγώ τον πόνο μου;

Αγωγή να πάρεις εσυ για το αλτσχαιμερ :P

• Haha
Reactions: Tzimisce
Θα συμφωνουσα, αλλα υπαρχει μια λεπτομερεια.

Το νημα ανοιξε πολυυυυυυ πριν την ταινια και πριν ακομα και απο το τρεηλερ.

Iσχύει.
Και αν - υποθετικά - ρωτάς εμένα θα σου πώ ότι προσωπικά διαφωνώ κάθετα με το άνοιγμα νημάτων που αφορούν ταινίες που θα κυκλοφορήσουν σε 1, 2 ακόμα και 3 χρόνια.
Δεν βρίσκω κανένα νόημα σε αυτό, μια συζήτηση για το πως θα είναι μια ταινία που θα βγεί στο μέλλον γίνεται μόνο στο "καφενειακό" επίπεδο με κίνδυνο να καταντήσει καθαρό κουτσομπολιό.
Ως διαχειριστής βέβαια δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κανέναν να ανοίξει ένα νήμα και δεν θα'θελα κιόλας.
Απλά λέω τη σκέψη μου.
Το συγκεκριμμένο νήμα σαφώς και άνοιξε πολύ πριν την ταινία, είπε ο καθένας την αποψή του και στο τέλος αναγκαστήκαμε- ως διαχειριστές - να το κλειδώσουμε γιατί η συζήτηση εντός του είχε καταντήσει μια μόνιμη λούπα όπου επαναλαμβάνονταν τα ίδια πράγματα, πράγμα λογικό όταν δεν υπάρχει ουσιαστικό αντικείμενο συζήτησης.

Πλέον όμως υπάρχει. Η ταινία έχει κυκλοφορήσει και είναι στη διάθεση του κοινού και άρα και στην κριτική του.
Απο εδώ και πέρα δεν γίνεται να γράφεται κριτική χωρίς να υπάρχει θέαση της ταινίας.
Ούτε να εκφέρεται άποψη περί αυτής απλούστατα γιατί δεν είναι άποψη αλλά.....αμπελοφολοσοφία για μην πω κάτι χειρότερο.

Last edited:
701fbc7f0f8c69fccdcaee6267b0807a.jpg

Και αν - υποθετικά - ρωτάς εμένα θα σου πώ ότι προσωπικά διαφωνώ κάθετα με το άνοιγμα νημάτων που αφορούν ταινίες που θα κυκλοφορήσουν σε 1, 2 ακόμα και 3 χρόνια.

Δεν κανει κακο να υπαρχει νημα με υλικο για μια ταινια μην πω οτι αν βγει "νωρις" ειναι απο αυτα τα περιεχομενα που φερνουν θεασεις πολλες.

Το θεμα ειναι να καταλαβαινουν τα μελη ποτε λενε απλα την αποψη τους μια δυο τρεις και ποτε γινονται φορτικοι για κατι που ακομα δεν εχει βγει.

Αλλωστε δεν εχει ξαναυπαρξει τετοια ιστορια ποτε με νημα πριν την ταινια (αρνητικη συμμετοχη εννοω) .

Εχουμε ξαναπει οτι ολοι αυτοι δεν εχουν καν δει για να πουν την αποψη τους για την περσινη ταινια με τον Οδυσσεα, που σημαινει οτι δεν ειναι το ομηρικο επος το κινητρο τους για αυτου του ειδους την συμμετοχη αλλα κατι αλλο που μονον αυτοι γνωριζουν.

Αν δεν αφορούσε η ταινία την Οδύσσεια και 5 χρόνια πριν να άνοιγε το νήμα δε θα ασχολούνταν κανείς... Εδώ θίχτηκαν τα όσια και τα ιερά γι'αυτό χωρίς καν να τη δει κάποιος, είτε είχε κυκλοφορήσει είτε όχι, έβγαζε τα εσωψυχα του.. πολλές κριτικές ήταν ίδιες και πριν την κυκλοφορία και μετά.. Χαχα..

• Like
Reactions: karamela
Την είδα σε καλής ποιότητας θερινό (εννοώ μεγάλη οθόνη και σχετικά ικανοποιητικός ήχος ) ... θα ήθελα imax αλλά δεν ήταν εφικτό ..

7.5 / 10 για μένα ... επειδή είχα δει προ κάποιων μηνών και την αντίστοιχη με τον Ρέηφ Φάινς, μπορώ να πω ότι αυτή (the return) στο τελευταίο κομμάτι (με τον ήρωα πλέον στην Ιθάκη) αφήνει την πρωτογενή συγκίνηση να αναδυθεί πιο αβίαστα ...

Στα πολύ θετικά η κινηματογράφηση, η Χάθαγουεϊ (ούτως ή άλλως την πάω σαν ηθοποιό και γυναίκα, και εδώ ήταν τρομερή) και το φανταστικό σάουντρακ ... ο ρόλος του Πάτινσον ήταν αβανταδόρικος και δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει και πολύ για μια καλή ερμηνεία ... ο Ντέημον σταθερά καλός ...

Όσο και αν προσπάθησα, δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεαστώ και να μην κουνήσω αρνητικά την κεφάλα μου στις χαζομάρες της ταινίας ( η πανοπλία του Αγαμέμνονα, οι αντίστοιχες σταρ γουόρς των Λαιστρυγόνων, η αναφορά στην εποχή του χαλκού, το γεγονός ότι η Λουπίτα κάνει και την Κλυταιμνήστρα ( μέγιστο φάουλ και χωρίς λόγο, αφού η μοναδικότητα της ομορφιάς της Ελένης (μαύρης, άσπρης, κόκκινης) σαρώνεται αφού υπάρχει ακριβές αντίγραφο ), το ότι βλέπουμε μόνον τρία καράβια (θα μπορούσε με cgi να προσθέσει και άλλα) που μετατρέπει τον επιστρέφοντα στατό με παρεούλα , και τέλος τον αχρείαστα μεγάλο αριθμό των μνηστήρων, που μετατρέπει την τελική σκηνή δράσης σε Ράμπο ή Τζον Γουίκ ...

Για μένα σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ταινία του Νόλαν, αφού memento / prestige / inception / και βέβαια interstellar είναι ανώτερες ...

Ωστόσο, αξίζει να την δει κανείς σε κάθε περίπτωση ...

Την είδα σε καλής ποιότητας θερινό (εννοώ μεγάλη οθόνη και σχετικά ικανοποιητικός ήχος ) ... θα ήθελα imax αλλά δεν ήταν εφικτό ..

7.5 / 10 για μένα ... επειδή είχα δει προ κάποιων μηνών και την αντίστοιχη με τον Ρέηφ Φάινς, μπορώ να πω ότι αυτή (the return) στο τελευταίο κομμάτι (με τον ήρωα πλέον στην Ιθάκη) αφήνει την πρωτογενή συγκίνηση να αναδυθεί πιο αβίαστα ...

Στα πολύ θετικά η κινηματογράφηση, η Χάθαγουεϊ (ούτως ή άλλως την πάω σαν ηθοποιό και γυναίκα, και εδώ ήταν τρομερή) και το φανταστικό σάουντρακ ... ο ρόλος του Πάτινσον ήταν αβανταδόρικος και δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει και πολύ για μια καλή ερμηνεία ... ο Ντέημον σταθερά καλός ...

Όσο και αν προσπάθησα, δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεαστώ και να μην κουνήσω αρνητικά την κεφάλα μου στις χαζομάρες της ταινίας ( η πανοπλία του Αγαμέμνονα, οι αντίστοιχες σταρ γουόρς των Λαιστρυγόνων, η αναφορά στην εποχή του χαλκού, το γεγονός ότι η Λουπίτα κάνει και την Κλυταιμνήστρα ( μέγιστο φάουλ και χωρίς λόγο, αφού η μοναδικότητα της ομορφιάς της Ελένης (μαύρης, άσπρης, κόκκινης) σαρώνεται αφού υπάρχει ακριβές αντίγραφο ), το ότι βλέπουμε μόνον τρία καράβια (θα μπορούσε με cgi να προσθέσει και άλλα) που μετατρέπει τον επιστρέφοντα στατό με παρεούλα , και τέλος τον αχρείαστα μεγάλο αριθμό των μνηστήρων, που μετατρέπει την τελική σκηνή δράσης σε Ράμπο ή Τζον Γουίκ ...

Για μένα σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ταινία του Νόλαν, αφού memento / prestige / inception / και βέβαια interstellar είναι ανώτερες ...

Ωστόσο, αξίζει να την δει κανείς σε κάθε περίπτωση ...
Αυτό είναι από τα λίγα σημεία όπου ο Νόλαν ακολουθεί πιστά τον Όμηρο. Οι μνηστήρες ήταν πάνω από 100!

• Like
Reactions: songless_bird
Ναι, το γνωρίζω ... έχω τρία παιδιά και διάβασα τα τελευταία χρόνια τόσο την Οδύσσεια όσο και την Ιλιάδα από τα σχολικά τους βιβλία, όταν τα βοηθούσα ... οι μεταφράσεις ήταν καταπληκτικές, νομίζω ήταν του Μαρωνίτη ... τα βράδυα, μετά την ενασχόληση με τα μαθήματα, πολλές φορές συνέχιζα μόνος μου να διαβάζω αποσπάσματα ... σαν βιβλία, αφού οι περισσότεροι τα έχετε ήδη σπίτι, το συνιστώ ...

Στα της ταινίας, δεν θα ήταν ανάγκη όμως όλοι να είναι παρόντες στην τελική μάχη και να βλέπουμε τον Ντέημον σαν exterminator ... σε μένα δεν άρεσε αυτό, ίσως άλλοι να το απολαύσουν ...